Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

The Incredible Adventures of Van Helsing II

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    NeoCore Games

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    NeoCore Games

  • PEGI

    18+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • The Incredible Adventures of Van Helsing II
    • 18+ pegi 18+
      • 7.7 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (26)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http://neocoregames.com/van_helsing_2 FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 7.5

    ENTERNITY SCORE
*
Τον Μάιο του 2013 η ουγγρική Neocore Games κυκλοφόρησε το The Incredible Adventures of Van Helsing, ένα ARPG που παρά τα όποια ατοπήματά του κέρδισε τις εντυπώσεις. Όπως φαίνεται, η ομάδα από την Βουδαπέστη δεν έχασε καθόλου χρόνο και το “The Incredible Adventures of Van Helsing II” είναι γεγονός, μετά από μόλις έναν χρόνο. Ο γιος του πολυθρύλητου κυνηγού επιστρέφει, πάντα με την συνοδεία της Lady Katarina, του φαντάσματος που (ας το παραδεχτούμε) όλοι θα ήθελαν στο πλευρό τους. Όπως είναι προφανές, όσοι ασχολήθηκαν με το πρώτο μέρος, λίγο-πολύ γνωρίζουν ήδη το τι μπορούν να περιμένουν από το sequel. Το ερώτημα βέβαια είναι το κατά πόσο ήταν σε θέση η Neocore να παρουσιάσει ένα προϊόν εμπλουτισμένο, το οποίο προσφέρει κάτι περισσότερο από μια απλή «επέκταση», τόσο από πλευράς περιεχομένου, όσο και gameplay.

The Incredible Adventures of Van Helsing II Image 01
Επιθέσεις, ξόρκια και μαγεία. Όλα σωστά κατανεμημένα στο user interface
Επιθέσεις, ξόρκια και μαγεία. Όλα σωστά κατανεμημένα στο user interface

Από πλευράς ιστορίας, ο τίτλος αρχίζει ακριβώς από εκεί που τελειώνει ο προκάτοχός του. O Abraham Van Helsing έχει κερδίζει την τελική μάχη με τον καθηγητή Fulmigati, αλλά τελικά αυτή ήταν απλά η αρχή μιας νέας περιπέτειας, αφού η πόλη της Borgova είναι υπό πολιορκία, αυτή τη φορά από τον στρατηγό Harker. Ο Van Helsing θα πρέπει να ηγηθεί της αντίστασης και να ανακαταλάβει την πόλη, με την βοήθεια του “Prisoner Seven”, ενός αινιγματικού χαρακτήρα που δεν καταφέρνει να πείσει για την «αγνότητα» των προθέσεών του. Ξεκινώντας λοιπόν, όσοι έχουν ολοκληρώσει το πρώτο μέρος της σειράς έχουν την δυνατότητα να εισάγουν τον χαρακτήρα τους και να συνεχίσουν, με το level cap να είναι πλέον στο lvl 60.
Ο κόσμος διατηρεί την εξαιρετική steampunk αισθητική, με πλούσιες προσθήκες από πλευράς μοντέλων, χαρακτήρων και αντικειμένων.
Όσοι θέλουν να ξεκινήσουν από την αρχή, μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα στις τρεις κλάσεις (Hunter, Thaumaturge και Arcane Mechanic) από την αρχή - και όχι μέσω DLC, όπως είχε συμβεί στον πρώτο τίτλο. Επιπρόσθετα δίνεται η δυνατότητα επιλογής ενός “Veteran” (lvl 30) χαρακτήρα εξαρχής, με έξι διαφορετικές κλάσεις, οι οποίες εξυπηρετούν οποιαδήποτε προσέγγιση επιλέξει ο παίκτης. Η πληθώρα των skills δεν θα αφήσουν κανέναν παραπονεμένο, φέρνοντας χαμόγελα στους «βετεράνους» του πρώτου μέρους, ενώ η Lady Katarina είναι ακόμα πιο χρήσιμη πλέον, με τους παίκτες να είναι σε θέση να ορίσουν την συμπεριφορά και τον ρόλο της με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Τα hotkeys βοηθούν στην επίτευξη καταιγιστικών combos με διαισθητική αμεσότητα, τα οποία σε συνδυασμό με τα νέα skills υπόσχονται ένα… εκρηκτικό αποτέλεσμα.

The Incredible Adventures of Van Helsing II Image 02

Μετά από το -μάλλον μεγάλο- εισαγωγικό κομμάτι, παρουσιάζεται το Lair, η βάση του κινήματος της επανάστασης, όπου και οι παίκτες θα περάσουν ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι της περιπέτειάς τους, επιλέγοντας την επόμενη αποστολή, αλληλεπιδρώντας με NPCs και αναλαμβάνοντας μια σειρά από δραστηριότητες. Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι εν αντιθέσει με τα περισσότερα ARPG, το Incredible Adventures of Van Helsing II δίνει αρκετή σημασία στην ιστορία, με την διαφορά ότι η αφήγησή της γίνεται μέσα από τις ίδιες τις αποστολές, καθώς και από τους διαλόγους ανάμεσα στον Van Helsing και την Katarina. Επιπρόσθετα, η πλοκή δεν ακολουθεί την τυπική, γραμμική εξέλιξη, με τους παίκτες να διαλέγουν την επόμενη (κύρια ή δευτερεύουσα) αποστολή - και το σκηνικό να αλλάζει ανάλογα με τα αποτελέσματα που έχουν προηγηθεί. Το Tower Defense minigame του πρώτου τίτλου κάνει την επιστροφή του με περισσότερες επιλογές, ενώ ο Van Helsing πλέον μπορεί να προσλάβει νέους στρατιώτες που θα συνδράμουν στην επανάσταση, να τους εξοπλίσει και να τους στείλει σε ειδικές αποστολές. Τέλος έχουμε την Chimaira, ένα πλάσμα το οποίο μπορεί είτε να χρησιμοποιηθεί στη μάχη ως minion που γίνεται summon, είτε ως ένας ακόμα NPC που μπορεί να συλλέξει gold και potions.

The Incredible Adventures of Van Helsing II Image 03

Τέλος, για όσους θέλουν να απολαύσουν τις περιπέτειες του Van Helsing με… παρέα, διαθέσιμη είναι η επιλογή για co-op τεσσάρων ατόμων, ενώ για τους πιο… ανταγωνιστικούς, υπάρχει και η δυνατότητα PvP. Όσοι ασχολήθηκαν με τον πρώτο τίτλο της σειράς θα αισθανθούν οικεία όχι μόνο λόγω της ιστορίας, αλλά και λόγω του ότι έχει χρησιμοποιηθεί η ίδια μηχανή γραφικών. Κάποια assets έχουν πράγματι επαναχρησιμοποιηθεί, αλλά ο πλούσιος κόσμος της Borgovia και η προσοχή που έχει δοθεί από πλευράς ομάδας ανάπτυξης δεν δίνουν την εντύπωση μιας απλής «επανακυκλοφορίας» του ίδιου περιεχομένου. Κάθε άλλο.
The Incredible Adventures of Van Helsing II Image 05
Αν δεν έχετε παίξει το πρώτο game δεν έχει καμία σημασία. Ο τίτλος προσφέρει τα πάντα απλόχερα
Ο κόσμος διατηρεί την εξαιρετική steampunk αισθητική, με πλούσιες προσθήκες από πλευράς μοντέλων, χαρακτήρων και αντικειμένων. Από ηχητικής πλευράς, οι ερμηνείες των Van Helsing - Katarina συνεχίζουν στον ίδιο τόνο, αν και θα μπορούσε να γίνει καλύτερη δουλειά όσον αφορά το immersion, ενώ εξαιρετικές είναι οι συνθέσεις που συνοδεύουν την περιπέτεια.

The Incredible Adventures of Van Helsing II Image 04

Η αλήθεια είναι πως μια τόσο σύντομη κυκλοφορία ενός sequel δεν μπορεί παρά να προκαλεί ερωτηματικά ως προς το κατά πόσο μπορεί να προσφέρει κάτι «καινούριο». Εν προκειμένω η απάντηση δεν είναι τόσο εύκολη. Όσοι ασχολήθηκαν με τον πρώτο τίτλο και ικανοποιήθηκαν από το περιεχόμενο, στο sequel θα βρουν όλα αυτά που τους κέντρισαν το ενδιαφέρον - και ακόμα περισσότερα. Όσοι δεν είχαν την ευκαιρία, μπορούν να μπουν στον κόσμο της Borgovia τώρα και δεν θα τους δοθεί στιγμή η εντύπωση ότι έχουν «χάσει» κάτι. Η Neocore Games έχει κάνει μια αδιαμφισβήτητα καλή δουλειά, δημιουργώντας έναν τίτλο με πολύ πλούσιο περιεχόμενο, αλλά και το κίνητρο για πολλαπλά playthroughs, την ίδια ικανοποιητική αίσθηση στη μάχη, καθώς και τα ευχάριστα “breaks” με αναφορές στην ποπ-κουλτούρα που καταφέρνουν να δώσουν έναν πιο «ανάλαφρο» τόνο ανάμεσα στις φρενήρεις μάχες.



Από την άλλη, έχουμε να κάνουμε περισσότερο με μια βελτίωση της ήδη υπάρχουσας φόρμας και όχι την αλλαγή της. Βέβαια, για το περιεχόμενο που προσφέρεται, στην τιμή που προσφέρεται… ποιος θα μπορούσε να πει όχι;


 

7.5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
6 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Tobajaras
    • Ωραίο κείμενο, για παιχνίδια που έπεσαν πάνω στα μεγαθήρια Diablo 3 / Path of Exile / Torchlight 2 και δεν έλαβαν ιδιαίτερη προσοχή. Ο βαθμός είναι λίαν αντιπροσωπευτικός, από το λίγο που ασχολήθηκα με το 1 είναι ευχάριστα, διασκεδαστικά παιχνίδια χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις και από το review καταλαβαίνω πως από gameplay δεν αλλάζουν και πολλά πράγματα. Είχε υπάρξει μια γκρίνια στο πρώτο για την αίσθηση της μάχης, που δεν είχαν βάρος τα χτυπήματα, και για τη διάρκεια που ήταν σχετικά μικρή. Διόρθωσαν κάτι από τα δύο ή απλά το ξεφούρνισαν?

      Για προσφορά πάντως 1 + 2 είναι μια χαρά, τα προτείνω σε όλους.

    • Connie GR
    • Η αλήθεια είναι πως τα χτυπήματα έχουν αποκτήσει ένα σχετικό "βάρος", αλλά σε γενικές γραμμές λείπει αυτή τη αίσθηση από τις μάχες. Αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν τα spikes που υπάρχουν από μάχη σε μάχη. Δηλαδή μπορεί να αντιμετωπίζεις ορδές και να μην δεχθείς ούτε μια γρατσουνιά και στην επόμενη μάχη να κρατιέσαι μετά βίας ζωντανός (ή να πεθαίνεις) γιατί οι εχθροί είναι απλά υπερβολικά δυνατοί.

    • Dimcar
    • ειναι διασκεδαστικό και γρήγορο, με πολύ loot. ότι πρέπει για να καθαρίσει το μυαλό μετά από μερικές ώρες βαρβατίλας με το Divinity :)

    • NickTheGreek87
    • Σίγουρα ένα απο τα παιχνίδια που θα δοκιμάσω στο κοντινό μέλλον, να παίξουμε και τίποτα άλλο εκτός απο diablo 3.. :-)

*