Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

TowerFall Ascension

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Matt Thorson

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Matt Makes Games Inc.

  • PEGI

    3+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • TowerFall Ascension
    • 3+ pegi 3+
      • 7 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (17)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http://www.towerfall-game.com/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 8

    ENTERNITY SCORE
*
Προσπαθήστε να σκεφτείτε ένα διασκεδαστικό 16-bit 2D platformer. Η “Matt Makes Games” ή αλλιώς ο Matt Thornson πρέπει να σκέφτηκε ακριβώς αυτό όταν σχεδίαζε το Towerfall για το Ouya, έναν από τους τίτλους που προκάλεσαν ιδιαίτερη εντύπωση για την Android πλατφόρμα. Παρά το “buzz” που δημιούργησε η πλατφόρμα με την πρωτοφανή επιτυχία που είχε σημειώσει στο Kickstarter, εν τέλει το Ouya δεν κατάφερε να πείσει. Όπως είναι λογικό, ο τίτλος παρέμεινε άγνωστος στη συντριπτική πλειοψηφία του κοινού. Μέχρι πρότινος. Μια ενημερωμένη έκδοση κάνει την εμφάνισή του στο PlayStation 4 και υπόσχεται ασταμάτητη retro διασκέδαση. Με την -αν μη τι άλλο- «βοήθεια» του συστήματος της Sony, μπορεί να εντυπωσιάσει;

TowerFall: Ascension Image 01

Τα πράγματα στο Towerfall Ascension δε θα μπορούσαν να είναι απλούστερα. Τέσσερις (ή και λιγότεροι) παίκτες διαλέγουν από έναν τοξότη… και προσπαθούν να σκοτώσουν ο ένας τον άλλον. Ο καθένας ξεκινάει με τρία βέλη και όποιος θέλει περισσότερες από τρεις βολές, θα πρέπει να μαζέψει το βέλος που εξαπέλυσε ο ίδιος ή κάποιος αντίπαλος. Κάθε εύστοχη βολή ισοδυναμεί με “kill”, ενώ το ίδιο αποτέλεσμα έχει και το -αγαπημένο- head-stomp. Με βάση αυτό το απλό concept εισάγεται μια σειρά από modifiers και power-ups, τα οποία μπορούν να προσφέρουν από ειδικά βέλη (που εκρήγνυνται ή διαπερνούν τους τοίχους) μέχρι ασπίδες και… φτερά. Ευπρόσδεκτη είναι η δυνατότητα αποθήκευσης των presets που επιτρέπει την γρήγορα έναρξη του παιχνιδιού, χωρίς να χρειάζεται η πλοήγηση στα μενού πριν από κάθε αγώνα. Πέραν του multiplayer διαθέσιμο είναι το Quest Mode, στο οποίο οι παίκτες καλούνται είτε μόνοι τους, είτε με τη βοήθεια ενός φίλου, να «καθαρίσουν» επίπεδα με διαδοχικά κύματα AI controlled αντιπάλων, καθώς και το Trials, το οποίο ουσιαστικά αναλαμβάνει να «ακονίσει» τα αντανακλαστικά των παικτών και να τους εξοικειώσει με κάποιες από τις πιο εξελιγμένες κινήσεις που μπορούν να εκτελεστούν. Η αλήθεια είναι πως, όσο ενδιαφέροντα μπορεί να ακούγονται τα δύο τελευταία, η καρδιά του Towerfall Ascension χτυπάει στο multiplayer και στα Deathmatch 4 ατόμων όπου απλά γίνεται… ο κακός χαμός.

TowerFall: Ascension Image 02

Είναι πραγματικά κρίμα που ο δημιουργός δεν πρόσθεσε τη δυνατότητα online παιχνιδιού και περιόρισε τον τίτλο στο local multiplayer, κάτι που αδιαμφισβήτητα περιορίζει και την ευκολία να απολαύσει κανείς τις μάχες ανά πάσα στιγμή. Όταν τελικά όμως καταφέρει και «μαζευτεί η παρέα», το Towerfall Ascension προσφέρει μια από τις πιο διασκεδαστικές εμπειρίες που έχει απολαύσει κανείς εδώ και πολύ, πολύ καιρό. Η φρενήρης δράση και τα modifiers υπόσχονται αξιομνημόνευτες στιγμές αλλά και αντιδράσεις από πλευράς παικτών που θα προσφέρουν άφθονο γέλιο σε όλους. Με τον καιρό και με την απαραίτητη εξοικείωση, οι παίκτες θα καταφέρουν την εκτέλεση κινήσεων που αρχικά φαντάζουν απλά απίθανες - και η διασκέδαση αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο. Η 16-bit αισθητική μπορεί να φτάνει σε σημεία κορεσμού στις μέρες μας, στο Towerfall Ascension όμως ταιριάζει σαν γάντι. Τα πολύχρωμα επίπεδα και τα όμορφα animations των χαρακτήρων, αλλά και του περιβάλλοντος, θα φέρουν μια έντονη διάθεση νοσταλγίας, ενώ εξίσου όμορφο είναι και το soundtrack, το οποίο -όπως και τα ηχητικά εφέ- θυμίζουν άλλες εποχές.



Αν μπορούσε κανείς να συνοψίσει το Towerfall Ascension σε μια λέξη, αυτή θα ήταν «διασκέδαση». Οι «μοναχικοί τύποι» θα αποκομίσουν ελάχιστα πράγματα από αυτά που ο τίτλος έχει να προσφέρει. Όποιος όμως αποφασίσει να το αποκτήσει - και διαθέτει παρέα, καθώς και επιπλέον χειριστήρια DualShock 4, θα ανακαλύψει ότι το Towerfall Ascension είναι ο ορισμός της multiplayer διασκέδασης.


 

8

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • AndrewZN
    • Αχ και να είχε online multiplayer παίζει να έλιωνα 24/7.....Μέχρι και τουρνουά κάτσαμε και φτιάξαμε μια μέρα με κάτι φιλαράκια και μας έχει μείνει αξέχαστο

      Άσε που παίξε παίξε έτσι στον χαβαλέ ξεκλειδώσαμε δεν ξέρω και εγώ πόσα πράγματα του παιχνιδιού....Που να παίζαμε και σοβαρά!!!

*