Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

TurnOn Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Brainy Studio

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Brainy Studio

  • PEGI

    3+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • TurnOn
    • 3+ pegi 3+
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http://brainy.pro/turnon_en FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 6

    ENTERNITY SCORE
*
Κάποιος, κάποτε, είπε ότι η ευτυχία βρίσκεται στα απλά πράγματα στη ζωή. Είναι μια ορθή διαπίστωση που μάλλον αποτελεί και το μότο των ανθρώπων του Brainy Studio αν κρίνουμε από τη δουλειά τους στο TurnOn. Ο τίτλος άλλωστε αυτοσυστήνεται ως plaformer χωρίς…πλατφόρμες, συνταγή που προμηνύει εκ πρώτης σκέψεως την απόλυτη καταστροφή. Παραδόξως δουλεύει ανέλπιστα καλά, κυρίως λόγω σωστής και εκλεπτυσμένης παρουσίασης που θυμίζει ολίγον από Psychonauts και αρκετά από Stick It To The Man.


Κάποιος θα σταθεί τυχερός το βράδυ…

Το TurnOn αφηγείται την παραμυθένια περιπέτεια ενός μικρού εξωγήινου πλάσματος που πέφτει στη Γη και συγκεκριμένα σε μια συσκοτισμένη, λόγω μπλακάουτ, πόλη. Κατά μια ευνοϊκή συγκυρία, η εξελιγμένη μορφή ζωής διαθέτει «ηλεκτρισμένη» υπόσταση και μετακινείται χρησιμοποιώντας τις γραμμές του δικτύου, επομένως είναι το λιγότερο πρέπον να  επαναφέρει το ρεύμα στα προάστια όσο αναζητά πιθανή οδό επιστροφής στον πατρικό πλανήτη. “Platforming σε ράγες” είναι λοιπόν μια πιο ακριβής περιγραφή για το τι είναι το TurnOn. Καθώς ο ήρωας γλιστρά στα καλώδια έχει δύο βασικά καθήκοντα: αφενός να επαναφέρει τα φώτα στην πόλη (περνώντας πάνω από φανοστάτες ή KV της ΔΕΗ) και αφετέρου να συλλέξει όσα περισσότερα διάσπαρτα power ups, τα οποία πρακτικά αποτελούν, τρόπον τινά, την ένδειξη του σκορ. Ανά 2-3 επίπεδα, και συγκεκριμένα όταν η δράση μεταφέρεται σε διαφορετικό προάστιο, το gameplay μετατρέπεται σε απλό runner – απλά προσπαθείτε να αποφύγετε εμπόδια και κομμένες καλωδιώσεις χωρίς να ασχολείστε με την κίνηση προς τα δεξιά. Όπως μάλλον έχει καταστεί εμφανές μέχρι τώρα, η σχεδιαστική αυτή επιλογή περιορίζει το πεδίο δράσης και την ευελιξία κίνησης σε μεγάλο ποσοστό. Ακόμα χειρότερα, δεν ενσωματώνονται, ούτε και σε προχωρημένο σημείο στο story mode, καινούριοι ή έστω παραλλαγμένοι μηχανισμοί. Ο χειρισμός παραμένει εξαιρετικά απλοϊκός έως τέλους ενώ και η γενικότερη φιλοσοφία θα ταίριαζε μάλλον σε παιχνίδι που θα συναντούσαμε εγκατεστημένο σε κάποιο κινητό τηλέφωνο παρά σε PC. Στο τέλος κάθε πίστας μάλιστα υπάρχει και η πατροπαράδοτη αξιολόγηση των τριών αστεριών, κατεξοχήν σήμα κατατεθέν των mobile τίτλων.


Με αυτά τα εμβόλιμα καρέ προωθείται κυρίως η ιστορία του TurnOn.

Ακόμα και έτσι το TurnOn διαθέτει τη γοητεία του λόγω της ευφάνταστης αλλά διακριτικής του αφηγηματικής του τεχνικής. Η πόλη-κόσμος του παιχνιδιού διαχωρίζεται σε πίστες που προλογίζονται μέσω σύντομων, καλαίσθητων εμβόλιμων καρέ από κόμικ. Αυτά «μαρτυρούν» και το βασικό objective του εκάστοτε επιπέδου. Π.χ. η συμμορία που μαίνεται ανενόχλητη σε μια σκοτεινή συνοικία ή το κυκλοφοριακό χάος μετά από το μπλακάουτ. Άλλες φορές είναι κάτι πιο γλυκανάλατο, όπως η συνένωση ενός ζευγαριού ή κάτι ολωσδιόλου τρελό, σαν το boss fight με το…τρόλεϊ.
Το TurnOn αφηγείται την παραμυθένια περιπέτεια ενός μικρού εξωγήινου πλάσματος που πέφτει στη Γη και συγκεκριμένα σε μια συσκοτισμένη, λόγω μπλακάουτ, πόλη.
Το TurnOn επιτυγχάνει 100% στη δημιουργία ενός συνεκτικού σύμπαντος με τέτοιες, μικρές, ανάλαφρες διηγήσεις που χαρίζουν μια ευχάριστη διάθεση που θα σας κάνει να αποζητάτε τη συνέχεια. Σε αυτό συμβάλει και ο πολύ ταιριαστός τεχνικός τομέας που, αν και απέχει από να χαρακτηριστεί εντυπωσιακός, είναι καλαίσθητος και λειτουργικός. Όμορφοι χρωματισμοί και διάχυτοι φωτισμοί ντύνουν τον μποέμ χαρακτήρα μια πόλης που θυμίζει παλιότερες εποχές. Σε αυτό βοηθά και το σωστό level design που αρχικά ίσως να περάσει απαρατήρητο λόγω του περιορισμένου πεδίου δράσης. Για ήρωα θα προτιμούσαμε κάτι πιο πρωτότυπο από μια μπάλα φωτός, αλλά λειτούργησε στο Child of Light (βλ. Igniculus) οπότε γιατί να μη δουλέψει και εδώ που, στην τελική, ταιριάζει περισσότερο θεματικά;


Σπαζοκεφαλιά: Βρείτε που κάθεται ο Βέζος στην παραπάνω εικόνα.

Αντίστοιχα καλή εντύπωση αφήνει και η μουσική υπόκρουση, που διαθέτει πρώτιστα εξαιρετικές jazz συνθέσεις που θα σας κάνουν να ψάχνετε το μαρτίνι σας… Η υπόλοιπη μουσική απαρτίζεται από είδη folklore και new age μέχρι και απαλά κομμάτια στο πιάνο - ιδανική για ξεκούραση και χαλάρωση και τόσο πολύ ταιριαστή με το νυκτερινό τόνο του παιχνιδιού. Είναι κρίμα που σε αρκετά σημεία, για 1-2 δευτερόλεπτα, γίνεται overlapping των τραγουδιών, ενώ σε μερικά δεν έχει γίνει σωστό fade-in/out όταν επαναλαμβάνονται.



Το TurnOn έχει πράγματα να σας πει αν το αφήσετε, αλλά η εμμονή του στην απλότητα τελικώς κουράζει και πιθανόν να αποξενώσει όσους αποζητούν κάτι πιο σύνθετο. Ο χαμηλός δείκτης πρόκλησης και το πρόσχαρο ύφος του το καθιστούν οπωσδήποτε ιδανικό τίτλο για μικρότερες ηλικίες. Αν ψάχνετε όμως για κάτι ανάλαφρο σίγουρα θα κάνει «κλικ» και σε σας.


 

6

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Καρτουνίστικη παρουσίαση
  • Χαλαρωτική μουσική
  • Απλό αλλά έξυπνο gameplay
  • Μερικά χτυπητά glitches στον ήχο
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Επαναλαμβανόμενο
  • Input lag στις runner πίστες
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*