Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Ενοικίαση παιχνιδιών: Εναλλακτικές εν μέσω πανδημίας

*

H ενοικίαση video games για όλες τις πλατφόρμες είναι ακόμη δημοφιλής στη χώρα μας, ωστόσο μετά και το κλείσιμο των Seven Spots, οι επιλογές έχουν περιοριστεί.

Τι εναλλακτικές υπάρχουν αυτή τη στιγμή;

Επί της ουσίας, πρόταση ενοικίασης αντίστοιχη με αυτή της αλυσίδας Seven Spots υπάρχει μόνο μία και αυτή είναι από μία άλλη αλυσίδα, το Videorama. Συγκεκριμένα, η εταιρεία προσφέρει εδώ και λίγες μέρες (και λόγω της κατάστασης με τον κορονοϊό) μέσα από το site της τη δυνατότητα να νοικιάσετε οποιοδήποτε προϊόν υπάρχει στην αποθήκη της (όχι στα καταστήματα), με την προϋπόθεση να είναι διαθέσιμο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εγγραφείτε στο site της αλυσίδας, να βρείτε μέσα από την ίδια πλατφόρμα τα διαθέσιμα προς ενοικίαση (ή και πώληση) games εδώ και να στείλετε στη συνέχεια ένα mail στο marketing@videorama.gr για αυτά που σας ενδιαφέρουν. Αν είστε μάλιστα μέλος στα καταστήματα, χρειάζεται απλά να στείλετε τον κωδικό σας και το κατάστημα στο οποίο έχετε κάνει εγγραφή, μια διεύθυνση και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας. Η χρέωση για την ενοικίαση είναι ανά ημέρα και μπορείτε να κρατήσετε ένα προϊόν έως και για 7 ημέρες. Περισσότερες πληροφορίες για τις τιμές μπορείτε να βρείτε στο site της αλυσίδας Videorama και συγκεκριμένα εδώ.




Πηγή φωτο: Searchenginejournal.com

Τι εναλλακτικές υπάρχουν τώρα; Πέραν της ενοικίασης που αναφέρουμε παραπάνω δεν υπάρχει κάποια αντίστοιχη πρόταση. Ωστόσο, μπορείτε αυτές τις μέρες να βρείτε αρκετά φθηνά games, να κατεβάσετε demos ή και να εγγραφείτε σε συνδρομητικές υπηρεσίες που σας δίνουν τη δυνατότητα να δοκιμάσετε αρκετά παιχνίδια χωρίς να τα αγοράσετε. Ας δούμε τις επιλογές ανά πλατφόρμα.

Ενοικίαση για PS4 - Εναλλακτικές
Στο PS4 τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Αυτή τη στιγμή μπορείτε είτε απλά να δοκιμάσετε δωρεάν τα games που υπάρχουν σε μορφή demo (δείτε όλα τα διαθέσιμα στο ελληνικό PlayStation Store εδώ), είτε να εκμεταλλευτείτε τις προσφορές που «τρέχουν» ανά πάσα χρονική στιγμή και μπορείτε να εντοπίσετε συγκεντρωμένες εδώ. Ειδικά αυτήν την περίοδο, υπάρχουν οι προσφορές Mega March, όπου και θα βρείτε πάνω από 250 τίτλους και πακέτα περιεχομένου με έκπτωση έως και 65%.

Μην ξεχάσετε ακόμη στο φιλτράρισμα του PlayStation Store να κοιτάξετε ακόμη τις σταθερές κατηγορίες εκπτώσεων με παιχνίδια PS4 με τιμή κάτω από €20 και παιχνίδια PS4 με τιμή κάτω από €10.

Αν σας αρέσουν τα παιχνίδια της EA, υπάρχει πλέον και η υπηρεσία EA Access. Προσφέρει κάθε μήνα demos που μπορείτε να δοκιμάσετε πρώτοι, εκπτώσεις 10% σε αγορές μέσα από το ηλεκτρονικό κατάστημα της κονσόλας, καθώς και μια σειρά από games που είναι άμεσα διαθέσιμα για να παίξετε χωρίς άλλη χρέωση για όσο θέλετε και όποτε θέλετε. H τιμή της μηνιαίας συνδρομής φτάνει τα €3,99, ενώ αν αγοράσετε πακέτο για όλο το χρόνο, το κόστος θα φτάσει τα €24,99. Τέλος, μπορείτε να εγγραφείτε για ένα μήνα στην υπηρεσία PlayStation Plus με €8,99 και να δοκιμάσετε δύο δωρεάν games που προσφέρονται. Για την περίοδο του Μαρτίου συγκεκριμένα, τα παιχνίδια που προσφέρονται χωρίς άλλη χρέωση είναι τα Shadow of the Colossus και Sonic Forces.

Ενοικίαση για Xbox One - Εναλλακτικές
Στα του Xbox One τα πράγματα είναι κι εδώ απλά και ξεκάθαρα. Μπορείτε ανά πάσα χρονική στιγμή να βρείτε στο Xbox Store μια πληθώρα δωρεάν παιχνιδιών σε μορφή demo. Όλη η λίστα είναι συγκεντρωμένη εδώ. Αν τώρα θέλετε να βρείτε προσφορές, το Xbox Store έχει ειδικό τομέα με όλα όσα «τρέχουν» ανά περίοδο και προσφέρουν αρκετές και σημαντικές μειώσεις τιμών σε παλαιότερα και νεότερα games. Μπορείτε να βρείτε την κεντρική σελίδα με όλες τις προσφορές εδώ. Αντίστοιχα με το PlayStation Plus, το Xbox One υποδέχεται κάθε μήνα 4 games με το Xbox Live Gold και κατά καιρούς «τρέχουν» διάφορες προσφορές σε επίπεδο συνδρομής. Η κανονική τιμή της φτάνει τα €19,99 για ένα τρίμηνο και φτάνει έως και τα €59,99 για ένα χρόνο.

Ωστόσο, το Xbox έχει μια υπηρεσία που σίγουρα θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη και ουσιαστική σε όσους είναι κλεισμένοι αυτές τις μέρες σπίτι τους. Το Xbox Game Pass προσφέρει κάθε μήνα 100+ games (χωρίς περιορισμούς, όσο είστε ενεργοί συνδρομητές) και μάλιστα όλες τις first party κυκλοφορίες της Microsoft από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας τους. Η υπηρεσία προσφέρεται τόσο για κονσόλα Xbox One, όσο και για PC και αν θέλετε να τα συνδυάσετε και τα δύο, μαζί με συνδρομή Xbox Live Gold, μπορείτε να αποκτήσετε το Xbox Game Pass Ultimate. Αρκετά συχνά (και αυτές τις μέρες) «τρέχει» προσφορά με τιμή γνωριμίας €1 για τον πρώτο μήνα και έπειτα χρέωση €12,99 κάθε μήνα. Αν θέλετε πρόσβαση μόνο στην υπηρεσία για το PC, η τιμή είναι στα €9,99 το μήνα, ενώ μόνο στην κονσόλα είναι €9,99 το μήνα. Είναι λογικό πάντως, πως το Xbox Game Pass Ultimate είναι το πακέτο που συμφέρει περισσότερο.

Τέλος, αν σας αρέσουν τα παιχνίδια της EA, υπάρχει πλέον και η υπηρεσία EA Access. Προσφέρει κάθε μήνα demos που μπορείτε να δοκιμάσετε πρώτοι, εκπτώσεις 10% σε αγορές μέσα από το ηλεκτρονικό κατάστημα της κονσόλας, καθώς και μια σειρά από games που είναι άμεσα διαθέσιμα για να παίξετε χωρίς άλλη χρέωση για όσο θέλετε και όποτε θέλετε. H τιμή της μηνιαίας συνδρομής φτάνει τα €3,99, ενώ αν αγοράσετε πακέτο για όλο το χρόνο, το κόστος θα φτάσει τα €24,99. Πληροφορίες για το EA Access στο Xbox One θα βρείτε εδώ.

Ενοικίαση για PC - Εναλλακτικές
Στο PC τα πράγματα είναι πιο απλά. Με τις πλατφόρμες πώλησης να είναι συγκεκριμένες, κάθε μία από αυτές έχει τις δικές της προσφορές και τα δικά της demos. Ωστόσο, για κάποια παιχνίδια, τα demos έρχονται και μέσα από το επίσημο site κάθε παιχνιδιού, απ’ όπου μπορείτε απλά να κατεβάσετε τα σχετικά εκτελέσιμα αρχεία της δοκιμαστικής έκδοσης.

Στο Epic Games Store υπάρχουν αρκετές φορές προσφορές στην κεντρική σελίδα, ενώ σε τακτά χρονικά διαστήματα, η πλατφόρμα χαρίζει και 1-2 παιχνίδια, χωρίς να χρειαστεί να κάνετε τίποτα παραπάνω από μια απλή εγγραφή και προσθήκη τους στην online βιβλιοθήκη σας.

Το Steam έχει το μεγαλύτερο κατάλογο σε προϊόντα και μπορείτε να βρείτε αρκετά συχνά και πάρα πολλές προσφορές που είναι συγκεντρωμένες εδώ.

Το GOG από την άλλη έχει κι αυτό πάρα πολλά games σε προσφορές και αρκετά συχνά, ενώ φιλοξενεί και αρκετές μικρότερες παραγωγές που προωθεί αρκετά έντονα. Όλες οι προσφορές του είναι συγκεντρωμένες εδώ.

Κάτι αντίστοιχο έχει και η EA με το Origin, μια online πλατφόρμα που πουλάει παιχνίδια της από το σήμερα και το χθες. Μπορείτε μάλιστα να βρείτε και όλες τις σχετικές προσφορές της συγκεντρωμένες εδώ.

Τέλος, η Ubisoft έχει τη δική της online πλατφόρμα για τα PC games, το Uplay που απαιτείται κυρίως για παιχνίδια που θα αγοράσετε από το επίσημο store της. Μια πολύ ενδιαφέρουσα υπηρεσία στη λογική του Xbox Game Pass είναι το Uplay+. Με €14,99 το μήνα προσφέρει πάνω από 100 games για PC και τη λίστα τους μπορείτε να βρείτε εδώ. Μπορείτε να κάνετε συνδρομή μόνο για ένα μήνα και στη συνέχεια να ακυρώσετε όποτε το επιθυμείτε.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
3 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • bilbo1973
    • ή ακόμα καλύτερα, ρίχνουμε 20-30 ευρώ στο Steam ή στο GoG και ξεκινάμε να δοκιμάζουμε παιχνίδια. Ότι μας αρέσει το κρατάμε/παίζουμε κι ότι δεν μας αρέσει το κάνουμε refund, αφήνουμε τα χρήματα στο wallet και αγοράζουμε/δοκιμάζουμε το επόμενο.

      • sdragon
      • Καταλαβαίνεις όμως ότι το πρακτικό κομμάτι της προσέγγισης σου είναι πολύ χρονοβόρο και ίσως να μην μπορείς να κάνεις refund τα πάντα.

        • bilbo1973
        • Αντιθέτως: το Steam είχε ανέκαθεν εύκολο τρόπο refund με την προϋπόθεση πως δεν έχεις πάνω από 6 ώρες και δεν έχεις τον τίτλο πάνω από 15 μέρες. Το δε GOG ανακοίνωσε πριν από καμιά 10ρια μέρες πως μπορείς να κάνεις εξίσου εύκολα refund με την χρήση ενός κουμπιού (μπορούσες αλλά ήταν διαδικασία).

          Ειδικά στην περίοδο που διανύουμε, τέτοιες πολιτικές βοηθάνε. Σε 36 ώρες έχουν γίνει refund τα χρήματα στο wallet. Αναφορικά με το Steam, τους έστειλα email να τους ενημερώσω πως εξαιτίας του ιού θα κάνω επιστροφές αρκετές. Πρέπει να έχω γυρίσει πάνω από 3-4 παιχνίδια τις τελευταίες 10 μέρες (κι έχω κρατήσει 2-3 βέβαια).

*