Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Τα 10 καλύτερα FIFA games που έχουν κυκλοφορήσει

*
Η ώρα της κυκλοφορίας του FIFA 21 πλησιάζει και το Enternity παρουσιάζει τα 10 καλύτερα games της σειράς που έχουν κυκλοφορήσει έως και σήμερα. Η αξιολόγηση έγινε βάσει του περιεχομένου και των αλλαγών που έφερε κάθε game στη σειρά και η επιλογή των τίτλων έγινε από τον Ηλία Πέππα, τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ.

Πριν προχωρήσουμε, 4 σημειώσεις.
1) Έχει γίνει προσπάθεια να συμπεριληφθούν παιχνίδια από όλες τις γενιές console hardware, γι’ αυτό και συμπεριλαμβάνονται τα FIFA 95, 98 και 07.
2) Στη θέση 2 βρίσκεται το FIFA 14 για PS4, Xbox One με την Ignite Engine. Οι εκδόσεις για PS3, Xbox 360 δεν θεωρούνται καλές και δεν θα συμπεριλαμβάνονταν καν στη δεκάδα.
3) Το FIFA 12 θεωρείται από τους περισσότερους παίκτες το καλύτερο, γιατί πέρα από το ότι άλλαξε ριζικά τον παραδοσιακό τρόπο άμυνας, θεωρείται ότι είχε πετύχει καλή ισορροπία στα επιμέρους στοιχεία του ώστε να θεωρείται ίσως το πιο διασκεδαστικό της σειράς. Δεν είναι όμως απαραίτητα ξεκάθαρα και αντικειμενικά καλύτερο από τα υπόλοιπα κι έχει κι αυτό τα προβλήματά του (πχ υπερβολικά αποτελεσματικό finesse shot).
4) Ουσιαστικά όλα τα FIFA από το 09 και μετά είναι αξιόλογα. Τα FIFA 11 , 16 και 17 δεν συμπεριλήφθηκαν μόνο και μόνο για να υπάρξει εκπροσώπηση παλαιότερων τίτλων της σειράς.


Ας ξεκινήσουμε!
10. FIFA 95
Κυκλοφορία: 1994
Format(s): SEGA Mega Drive

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε από την ΕΑ για το Mega Drive τον Νοέμβριο του 1994, ως sequel του FIFA International Soccer. Πρόκειται για το μόνο game της σειράς που δεν έχει κυκλοφορήσει για PC και χρησιμοποιούσε ισομετρική οπτική. Μέχρι και 4 παίκτες μπορούσαν να συμμετέχουν με ομάδες από 6 πρωταθλήματα της Ευρώπης και μερικές από τη Βραζιλία και την Αμερική.


09. FIFA 98: Road to World Cup
Κυκλοφορία: 1997
Format(s): PC, PlayStation, Nintendo 64, Game Boy, SEGA Mega Drive, SNES, SEGA Saturn

Το παιχνίδι αναπτύχθηκε από την EA Canada και είναι το πέμπτο μέρος της σειράς και το δεύτερο τρισδιάστατο που κυκλοφόρησε για 32bit κονσόλες. Κάποιοι γνωστοί αστέρες, όπως οι David Beckham ξεχώρισαν στα εξώφυλλα σε συγκεκριμένες αγορές. Από τα χαρακτηριστικά του τίτλου ήταν η βελτιωμένη μηχανή γραφικών, 16 γήπεδα, 172 εθνικές ομάδες και οι αλλαγές στο ΑΙ.


08. FIFA 07
Κυκλοφορία: 2006

Format(s): PC, PS2, Xbox, Xbox 360, GameCube, PSP, Nintendo DS, Game Boy Advance
Το τελευταίο game της σειράς για GameCube, Xbox και Game Boy Advance. Περιελάμβανε 27 πρωταθλήματα και αρκετές ομάδες στην ενότητα Rest of World.


07. FIFA 09
Κυκλοφορία: 2008
Format(s): PS2, PS3, Wii, Xbox 360, PSP, Nintendo DS

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε εκτός από τις παραδοσιακές κονσόλες και για το N-Gage 2.0 και κινητά τηλέφωνα (Java) και από τα βασικά χαρακτηριστικά του ήταν η πρώτη εμφάνιση του νέου Wembley Stadium, ενώ και σε επίπεδο gameplay έφερνε πάνω από 250 αλλαγές.


06. 2010 FIFA World Cup South Africa
Κυκλοφορία: 2010
Format(s): PSP, PS3, Xbox 360, Wii, iOS

Το επίσημο videogame της διοργάνωσης. Ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο του 2010 και κυκλοφόρησε στα τέλη Απριλίου. Περιελάμβανε τις 199 από τις 204 εθνικές ομάδες που συμμετείχαν στη διοργάνωση από τα προκριματικά κι έπειτα και υποστήριζε online αγώνες μέσω του PlayStation Network και του Xbox Live στις δύο αντίστοιχες κονσόλες.


05. FIFA 15
Κυκλοφορία: 2014
Format(s): PS3, PS4, Wii, Xbox 360, Xbox One, PS Vita, Nintendo 3DS, iOS, Android, Windows Phone

To FIFA 15 ήταν το πρώτο παιχνίδι της σειράς που χρησιμοποιεί την Ignite Engine και για το PC, για να έρθει κοντά σε αυτές του PS4 και του Xbox One. Ακόμη, ήταν το τελευταίο game που κυκλοφόρησε σε Wii και φορητές κονσόλες. Ο Lionel Messi ήταν στο εξώφυλλο στις βασικές αγορές.


04. FIFA 13
Κυκλοφορία: 2012
Format(s): PS2, PS3, Xbox 360, Wii, Wii U, PSP, PS Vita, Nintendo 3DS, iOS, Windows Phone, Java

Το FIFA 13 είναι το πρώτο παιχνίδι της σειράς FIFA που αξιοποίησε τα PlayStation Move Controllers και τον αισθητήρα Kinect για την έκδοση του Xbox 360. To demo του κατάφερε να συγκεντρώσει αρκετά μεγάλο αριθμό downloads, ενώ από πλευράς πρωταθλημάτων, η ΕΑ ενσωμάτωσε τις ομάδες 30 leagues από όλο τον κόσμο.


03. FIFA 19
Κυκλοφορία: 2018
Format(s): PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One, Nintendo Switch

Ένα από τα πλέον πρόσφατα game της σειράς που τοποθετείται άνετα στη λίστα με τα 10 καλύτερα. Ήταν το 26ο game που κυκλοφόρησε και εμφανίστηκε σχεδόν σε όλες τις εκδόσεις της αγοράς. Ο Cristiano Ronaldo βρέθηκε στο εξώφυλλο, αν και δημιούργησε κάποιο πρόβλημα στην ΕΑ καθώς λίγο πριν την κυκλοφορία του game πήρε μεταγραφή από την Real Madrid στην Juventus.


02. FIFA 14 (Next-gen version με Ignite engine)
Κυκλοφορία: 2013
Format(s): PC, PS2, PS3, PS4, PSP, PS Vita, Wii, Xbox 360, Xbox One, Android, iOS

Το πρώτο game της σειράς με τη νέα μηχανή Ignite που κατάφερε να ξεχωρίσει, με σημαντικές βελτιώσεις στα του gameplay και της απεικόνισης. Περιελάμβανε ομάδες από 33 πρωταθλήματα, 600 συλλόγους, 16.000 παίκτες και 47 εθνικές και legends teams. Για πρώτη φορά μάλιστα, είχε και τις 3 κορυφαίες λίγκες της Νοτίου Αμερικής.


01. FIFA 12
Κυκλοφορία: 2011
Format(s): PC, PS2, PS3, Xbox 360, Wii, PSP, PS Vita, Nintendo 3DS, iOS, Android

Οι 3 βασικές αλλαγές του FIFA 12 που το κατατάσσουν στις κορυφαίες θέσεις των παιχνιδιών της σειράς ήταν: η Impact Engine, οι βελτιώσεις στην τακτική της άμυνας και το Precision Dribbling. Ο τίτλος αναπτυσσόταν για 7 χρόνια και εν τέλει κατάφερε να προσφέρει στην αγορά ένα από τα κορυφαία παιχνίδια ποδοσφαίρου που έχουν κυκλοφορήσει.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*