Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Assassin’s Creed: Η ιστορία του franchise

Μετά το 2003 και το Prince of Persia ο δημιουργός Patrice Désilets θέλησε να αναπτύξει ένα παρόμοιο τίτλο αλλά με διαφορετική πλοκή. Έτσι το 2007 η Ubisoft παρουσίασε έναν καινούργιο τίτλο που θα επιφύλασσε πολλά. Ο λόγος για το Assassin’s Creed. Το παιχνίδι χαρακτηρίζεται ως action-adventure-stealth game και κυκλοφόρησε για τα συστήματα οικιακής ψυχαγωγίας PS3 και Xbox 360 και έναν χρόνο αργότερα για PC. Η ιστορία ξεκινάνει με τον ηρώα μας Desmond Miles, μπάρμαν στο επάγγελμα, να πέφτει θύμα απαγωγής από μια ισχυρή εταιρεία που ονομάζεται Abstergo. Ο Desmond, ενώ βρίσκεται αιχμάλωτος ενημερώνεται πως θέλουν την βοήθεια του για να χρησιμοποιήσουν μια χρονομηχανή, που ονομάζεται Animus, καθώς πιστεύουν πως έχει κάποιους μακρινούς συγγενείς όπου θα τους βοηθήσουν στην έρευνά τους. Ο ίδιος, συγκατατίθεται να χρησιμοποιήσουν το μηχάνημα για να ζήσει τις αναμνήσεις του προγόνου του Altaïr ibn-La'Ahad, ενός δολοφόνου που εξορίστηκε γιατί έσπασε έναν κώδικα των Ασσασσίνων και έθεσε σε κίνδυνο την αδελφότητά τους. Προκειμένου να επανακτήσει την πρώην ιδιότητά του, ο Altaïr πρέπει να κυνηγήσει εννέα βασικούς στόχους που του ανέθεσε ο Al Mualim αρχηγός της αδελφότητας των Ασσασίνων. Απρόθυμα, συμφωνεί και κυνηγά αργά τους στόχους. Πίσω στο 2012, η Abstergo στέλνει μια ομάδα να ανακτήσει (σύμφωνα με το ολόγραμμα που είδε ο Altaïr) τα έργα τέχνης για την επικείμενη καταστροφή του κόσμου. Αποφασίζει πως δεν έχουν πια ανάγκη τον Desmond και δίνει διαταγή να τον σκοτώσουν. Η Lucy Stillman, ένας υπάλληλος της Abstergo που παρακολουθούσε τη χρήση του Animus από τον Desmond, ισχυρίζεται ότι μπορεί να χρειαστεί να εξετάσει περαιτέρω τις αναμνήσεις του, καθως ένας πρώην δοκιμαστής του Animus είχε αφήσει μηνύματα όπου μόνο ο Desmond μπορεί να δει, μήνυμα για το τέλος του κόσμου.



Η συνέχεια του πρώτου Assassin’s Creed ήρθε το 2009 με την ονομασία Assassin’s Creed II. Η ιστορία ξεκινάει ακριβώς εκεί που την αφήσαμε στον προηγούμενο τίτλο, στο χρονικό σημείο όπου ο Desmond μαζί με την υπάλληλο της Abstergo Lucy Stillman δραπετεύουν από την εταιρεία. Έπειτα, ο Desmond ξαναμπαίνει σε μια χρονομηχανή, αυτή την φορά όμως πιο εξελιγμένη με το όνομα Animus 2.0 και ξαναζεί τις αναμνήσεις ενός πρόγονου του, του Ezio Auditore da Firenze ενός έφηβου, γόνου καλής οικογένειας που, όπως οι συνομήλικοί του, αγαπά την καλοπέραση και την ξένοιαστη ζωή που του προσφέρουν η κοινωνική του θέση και τα φυσικά του χαρίσματα, στην Ιταλία της Αναγέννησης μεταξύ τελών του 15ου και αρχών του 16ου αιώνα. Ο Ezio γίνεται Ασσασσίνος, αφότου ο πατέρας του αλλά και ο αδελφός του σκοτώνονται από έναν κοντινό τους φίλο. Καθώς αναλαμβάνει το ρόλο του πατέρα του, τόσο στο πλευρό του, όσο και εναντίον του θα βρεθούν μερικές από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της εποχής, όπως ο Lorenzo de’ Medici, η Caterina Sforza, o Rodrigo Borgia -αργότερα Πάπας Αλέξανδρος VI- η δυναστεία των Pazzi και φυσικά ο Leonardo da Vinci.



Το Assassin’s Creed Brotherhood ήταν το τρίτο κατά σειρά παιχνίδι για την πολύ πετυχημένη σειρά και το δεύτερο κεφάλαιο από τα τρία με πρωταγωνιστή τον Ezio Auditore. Κυκλοφόρησε το 2009 και διαδραματίζεται σε δυο περιόδους, τον 16ο και τον 21ο αιώνα. Η πλοκή του Assassin’s Creed Brotherhood λαβαίνει χώρα αμέσως μετά από το τέλος του Assassin Creed II με τον Ezio να βρίσκεται με το πανίσχυρο μυστηριώδες αντικείμενο Apple of Eden στα χέρια του και με την αποστολή να αποκαταστήσει την Αδελφότητα των Assassins. O Εzio είναι ελεύθερος να εξερευνήσει την Ρώμη και μπορεί εκτός από την κανονική ιστορία, να εμπλακεί στα διάφορα side missions που χωρίζονται σε αποστολές της ομάδας των κλεφτών, των μισθοφόρων αλλά και των... ιερόδουλων με διαφορετική πλοκή μεταξύ τους. Ο χειρισμός στο Brotherhood έχει βελτιωθεί αισθητά, γιατί πλέον δεν χρειάζεται να περιμένουμε σε θέση άμυνας προκειμένου να αντεπιτεθούμε, αλλά αντίθετα, έπειτα από δύο ή το πολύ τρεις επιθέσεις, ο Ezio εκτελεί με ευκολία τους αντιπάλους του. Στο συγκεκριμένο τίτλο υπάρχει για πρώτη φορά στο franchise η δυνατότητα μαχών μέσω διαδικτύου, όπου στόχος του παίκτη είναι να εξολοθρεύσει τον αντίπαλο του, πριν του επιφέρει το μοιραίο πλήγμα.


Η συνέχεια έρχεται το 2011 κυκλοφόρησε το Assassin’s Creed: Revelations, το οποίο ήταν ο τελευταίος τίτλος της τριλογίας με κύριο πρωταγωνιστή τον Ezio Auditore da Firenze.Το παιχνίδι αφήνει την Ιταλία ύστερα από δύο συνεχόμενα χρόνια και μας ταξιδεύει στην μαγευτική Κωνσταντινούπολη, την πιο όμορφη αλλά και ομολογουμένως πιο ατμοσφαιρική πόλη της σειράς. Στις διάφορες αγορές μέσα στην Πόλη, οι ζητιάνοι μιλάνε όχι μόνο τουρκικά, αλλά και ελληνικά. Ο πρωταγωνιστής Ezio καταφθάνει στην Κωνσταντινούπολη με σκοπό να λύσει ένα μεγάλο μυστήριο και να λάβει απαντήσεις σε ζητήματα που αφορούν τους Ασσασίνους, αλλά κυρίως τον μέντορά του Altair. Στον συγκεκριμένο τίτλο, κάνει την εμφάνιση του και ένα νέο εξάρτημα, ένας γάντζος, που θα μας βοηθήσει στην ευκολότερη αναρρίχηση πάνω στα κτίρια και θα μας διευκολύνει στα άλματα μεγαλύτερων αποστάσεων. Επίσης, οι παίκτες έχουν τη δυνατότητα να δημιουργούν βόμβες χρησιμοποιώντας διάφορα υλικά και αυτό είναι κάτι που δίνει μια νέα διάσταση στις συγκρούσεις με τους εχθρούς. Επιπρόσθετα μεγάλες αλλαγές υπήρξαν και στο κομμάτι του multiplayer με την προσθήκη του Deathmatch, το οποίο είναι παρόμοιο με το “Wanted” που ήδη ξέρουμε αλλά και το “Artifact Assault” στο οποίο πρέπει να κλέψουμε κειμήλια από την αντίπαλη ομάδα.



To Assassin’s Creed III ξεκινά με την ομάδα του Desmond Miles και τον πατέρα του, να εντοπίζουν την υπόγεια εγκατάσταση που τους άφησε ο προηγούμενος πολιτισμός των Juno και Minerva, μια τοποθεσία που συνέλεξαν από τη γονιδιακή μνήμη του Desmond, όταν αυτός έζησε τις περιπέτειες του Altair και του Ezio. Εκεί όμως που όλα έδειχναν ότι με την βοήθεια του Ezio αλλά και του μέντορα του Altair είχε βρεθεί η τοποθεσία, το κλειδί για την πρόσβαση στο μυστικό που θα σώσει τη Γη, βρίσκεται στις γενετικές αναμνήσεις ενός άλλου Assassin προγόνου του Desmond, του μιγά ινδιάνου Ratonhnhakéton ή όπως είναι γνωστός στο ευρύτερο κοινό, του Connor. Το πεδίο δράσης του τίτλου τοποθετείται στη βορειοανατολική ακτή της Αμερικής, στα σύνορα με τον Καναδά με τον Connor να βρίσκει καταφύγιο στη σχεδόν ερειπωμένη κατοικία ενός γέρου Assassin, ο οποίος ξεκινά να τον μυεί και να τον εκπαιδεύει στα μυστικά της αδελφότητας.


Προτού ο τίτλος κυκλοφορήσει η Ubisoft είχε αναφέρει ότι θα έχει αρκετές διαφορές με  τα προηγούμενα games και ότι βρισκόταν υπό ανάπτυξη αρκετό καιρό, σχεδόν από τα μέσα του Brotherhood. Οι αλλαγές που υπήρξαν στον τίτλο ήταν εμφανείς, καθώς πια δινόταν στον παίκτη η ευκαιρία να κυνηγήσει ελάφια, να σκαρφαλώσει πάνω σε δέντρα και να εξερευνήσει τις διάφορες τεράστιες σε έκταση περιοχές. Επίσης από τις μεγαλύτερες αλλαγές που υπήρξαν στον τίτλο είναι η ναυμαχία. Στον χαρακτήρα μας έχει δοθεί ένα καράβι με την ονομασία Aquila, με πλούσια γκάμα επιλογών σε επίπεδο ελέγχου και τους νόμους της φυσικής και ναυσιπλοΐας να εντυπωσιάζουν, ενώ τα καιρικά φαινόμενα μπορούσαν να αλλάξουν ακόμη και την τροπή μιας αποστολής. Την ίδια στιγμή, κυκλοφορεί αποκλειστικά για το PlayStation Vita από την Ubisoft το Assassin’s Creed III: Liberation. Η κυκλοφορία αυτή έκανε αίσθηση από την αρχή, καθώς για πρώτη φορά στη συγκεκριμένη σειρά, τον πρωταγωνιστικό ρολό έχει μια γυναίκα με το όνομα Aveline de Grandpré.



To Assassin’s Creed IV: Blag Flag είναι ο έως τώρα τελευταίος τίτλος της δημοφιλούς σειράς και κυκλοφόρησε στις 29 Οκτωβρίου 2013. Για άλλη μια φορά, η Ubisoft προσφέρει μια διαφορετική πλοκή από αυτή που έχουμε μέχρι τώρα συνηθίσει στη σειρά. Βλέποντας ότι οι κριτικές για τις ναυμαχίες του Αssassin’s Creed ΙΙΙ ήταν θετικές, θέλησε να παρουσιάσει ένα παιχνίδι γύρω από την θάλασσα και τους πειρατές με έναν καινούργιο χαρακτήρα που ακούει στο όνομα Edward Kenway και είναι παππούς του Connor. Αντίθετα με την πολύωρη εισαγωγή του AC III, εδώ θα μπείτε κατευθείαν στις μπότες του πειρατή Edward Kenway και της έντονης ζωής του. Η μάχη μεταξύ Templars και Assassins μαίνεται και κάπου στη μέση βρίσκεται ο Kenway. Δεν είναι ο τυπικός ασσασίνος πού έχουμε συνηθίσει. Έχει μια πιο εγωιστική άποψη και πάνω απ’ όλα κοιτάει το δικό του συμφέρον. Στο Black Flag θα εξερευνήσετε ένα τεράστιο σύμπλεγμα μεγάλων και μικρών νησιών με το πειρατικό σας καράβι και θα νοιώσετε τόση ελευθερία στις κινήσεις σας που θα σας συνεπάρει. Ένα ταξίδι ποτέ δεν θα είναι ίδιο με το άλλο, ακόμα και αν κάνετε την ίδια ακριβώς διαδρομή, μιας και την πρώτη φορά μπορεί να ταξιδέψετε ανενόχλητοι σε ήρεμα νερά και τη δεύτερη, μπορεί να βρεθείτε στη μέση μιας επικής ναυμαχίας με την καταιγίδα να λυσσομανάει πάνω στο σκαρί σας! Το να βρίσκετε θησαυρούς και να αναβαθμίζετε το πλοίο σας είναι θέμα ζωτικής σημασίας ώστε να επιβιώνετε από τέτοιες καταστάσεις.


Στη φετινή E3, η Ubisoft αποκάλυψε το Assassin’s Creed Unity, το οποίο και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 28 Οκτωβρίου για PlayStation 4, Xbox One και PC. Τα γεγονότα του διαδραματίζονται στο Παρίσι του 1789, εν μέσω της Γαλλικής Επανάστασης, με πρωταγωνιστή έναν νεαρό ονόματι Arno που ζητά εκδίκηση για τον χαμό των δικών του. Το Assassin’s Creed Unity χρησιμοποιεί τη νέα Anvil engine και διαθέτει την πιο πυκνοκατοικημένη και εντυπωσιακή πόλη στην ιστορία της σειράς, μηχανισμούς parkour που προσφέρουν πλήρη έλεγχο, ανανεωμένο σύστημα μάχης, νέο stealh mode, σύστημα κάλυψης και τεχνικές εκμετάλλευσης του πλήθους, επιλογές παραμετροποίησης του ήρωα, και τετραπλό co-op ενσωματωμένο στον κόσμο του παιχνιδιού με ειδικές αποστολές. Πέραν αυτού, οι κάτοχοι PS3 και Xbox 360 θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν άλλον έναν τίτλο της σειράς και συγκεκριμένα το Assassin's Creed Rogue. Εκτός από τους τίτλους που προαναφέρθηκαν για την συγκεκριμένη πολυαγαπημένη σειρά πολλών, έχει κυκλοφορήσει από την UbiWorkshop η εγκυκλοπαίδεια των τριών παιχνιδιών (Assassin  Creed, Assassin’s Creed II Brotherhood-Revelation) τo 2011.



Επίσης έχουν κυκλοφορήσει αρκετά comics, κάποια από τα όποια είναι: (Assassin's Creed: Graphic Novel, Assassin's Creed Volume 1: Desmond, Assassin's Creed Volume 2: Aquilus, Assassin's Creed Volume 3: Accipiter, Assassin's Creed: The Fall, Assassin's Creed: The Chain, Assassin's Creed: Brahman). Επίσης, μικρού μήκους ταινίες έχουν διατεθεί στο κοινό με το Assassin's Creed: Lineage να είναι μια 36λεπτη ταινία prequel του Assassin Creed II που κυκλοφόρησε μέσω του YouTube χωρισμένη σε 3 μέρη. Αμέσως μετά το Assassin Creed II ήρθε η μικρού μήκους ταινία Assassin's Creed: Ascendance, όπως και η Assassin's Creed: Embers για το Assassin Creed: Revelation. Τέλος δεν μπορεί να μην αναφερθέι η εμφάνιση διαφόρων applications για Androids και iPhones ακόμα και mini games στο Facebook.



Άξιο αναφοράς είναι το ότι η πετυχημένη αυτή σειρά, σύμφωνα με φήμες, θα μεταφερθεί και στον κινηματογράφο με πιθανό πρωταγωνιστή τον Michael Fassbender. Το σενάριο της ταινίας θα το γράψει ο Scott Frank, ο ίδιος που έγραψε και το τελευταίο Wolverine και φήμες υποστηρίζουν ότι θα βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Μάιο του 2015. Τι λέτε λοιπόν; Θα καταφέρει ο νέος τίτλος της σειράς να μας δώσει έναν φρέσκο και δροσερό αέρα με συνοδεία το όμορφο Παρίσι, τις ανεξιχνίαστες δολοφονίες αναζητώντας τους υπόπτους με κάθε τρόπο, σε κάθε πιθανή περιοχή μαζί και με τα καινούργια και εμπλουτισμένα στοιχεία που περιμένουμε από αυτόν; Τα υψηλά στάνταρ παραγωγής που έχει η σειρά και ο τρόπος που κράτησε τον ενδιαφέρον μας για τόσο καιρό δεν αφήνουν περιθώρια για πολλές αμφιβολίες. Requisca in pace...


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
16 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • korko
    • πραγματικά τεράστιο franchise που μπήκε ξαφνικά στη ζωή μου και με έκανε να παίξω 6 παιχνίδια τους μέχρι τώρα.γενικά είναι όλα τα παιχνίδια εξαιρετικά με το brotherhood προσωπικά ως το καλύτερο της σειράς και το ac3 τη μεγαλύτερη ντροπή αφού ήταν απλά άθλιο.πολύ ωραίο και το review που λέει πολλά για τη σειρά και δεν ρίχνει spoilers για όποιον ενδιαφέρεται να παίξει τα παιχνίδια τώρα.

    • The_source
    • Τεράστιο - Άψογο Αφιέρωμα της σειράς. Πολλές ώρες μπροστά στην τηλεόραση με το αποκορύφωμα στο Brotherhood. Μιχάλη, πάλι εντυπωσιακός και λεπτομερέστατος. Μπράβο!

    • Harkyn
    • Πολύ ωραίο αφιέρωμα Μιχάλη για μια απο τις αγαπημένες μου σειρες!Μονο το 3 μας απογοήτευσε λίγο αλλά δεδομένου ότι το unity φτιάχτηκε απο τους δημιουργούς του AC2 μονο αισιόδοξοι μπορούμε να είμαστε.

    • AnimaPura
    • O Μιχάλης το "έχει σκοτώσει" με τα αφιερώματα μέχρι στιγμής, ουσιώδη, περιγραφικά και χωρίς spoilers! :D

    • G.k.K
    • Δεν έχω λόγια...Μιχάλη μπράβο σου για το αφιέρωμα. Πραγματικά αξιόλογη δουλειά. Αφιέρωσες τον χρόνο σου σε ένα από τα καλύτερα κατ εμένα franchise. Είναι αν οχι το αγαπημένο, ένα από τα αγαπημένα μου games και από τότε που το πρωτοέπιασα στα χέρια μου κόλλησα. Τι να πω, ευχαριστώ την Ubisoft!!!

    • kokouman
    • Το καλυτερο για μενα ειναι το απιστευτο 2 ! Αυτη τη στιγμη ειμαι στο black flag και μπορω να πω οτι ειναι πολυ καλο.Μακαρι αυτη η σειρα να μη χασει τη ποιοτητα της.Το Unity φαινεται πανεμορφο.

    • gamer
    • Πειτε μου οτι θα εχουμε και αλλα τετοια αφιερωματα σε ιστοριες μεγαλων franchise?

      Ωραιο το αφιερωμα!! Να'ρθουν και αλλα! That's an order!

    • Kimi Raikkonen
    • Σας ευχαριστώ πολύ όλους σας για τα καλά σας λόγια. Με την σειρά μου και εγώ θέλω να δηλώσω πως είναι από τις αγαπημένες μου και δεν θα μπορούσα να μην γράψω πάνω κάτι σε αυτήν. Δεν πτοούμαστε και συνεχίζουμε ;)

    • mysterious
    • Επικό εγκυκλοπαιδικό αφιέρωμα...well done!Δεν είχα σκοπό να το διαβάσω μιας και- Ω ΝΑΙ! -δεν έχω παίξει κανένα παιχνίδι της σειράς και φοβόμουν για spoilers(κι ας έχω τα assasin's creed 1,2,3 και revelations).Ευτυχώς που τα παιδιά από πάνω το διευκρίνισαν.Όταν πάρω το Broothehood και το Blag Flag θα πέσει εμπλοκή. :D

      Πάντως ακόμη και για κάποιον που δεν έχει ασχοληθεί με την σειρά,έκανε μπαμ πως το assasin's creed 3 ήταν το πιο ξενέρωτο μέλος της.

    • greenkiller.13
    • Πολυ ωραιο αρθρο παιδες ;) Τα εχω παιξει ολα τα Ac και ειναι ολα τους φοβερα,φετος με το unity κιολας θα μας τρελανουν ακομα περισσοτερο

    • Moutinio21
    • Αντί να το βγάλει και για ps3 ,βγάζει το Rogue και σου λέει αν το θες δώσε και 400 ευρώ για παιχνιδομηχανή. Σαν τρελός φαν της σειράς που έχει και τα 6 AC αυθεντικά το βρίσκω τελείως λάθος.


      Το αφιέρωμα είναι εξαιρετικό..

*