Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

EA @ 2015: Μερικές καλές κινήσεις, καμία επαφή όμως

*
Δεν χρειαζόταν και πολλή προσπάθεια για να βαρεθεί κανείς στην παρουσίαση της EA κατά την E3 2015. Αν η Microsoft έδειξε φέτος τι σημαίνει καλοδουλεμένη παρουσίαση, η EA έδειξε το ακριβώς αντίθετο. Φάνηκε από την αρχή με την εταιρεία να μη χάνει ευκαιρία να λέει ότι το gameplay έρχεται πριν από όλα και πως το πάθος για games είναι εκείνο που μας κάνει ως ανθρώπους να σηκωνόμαστε κάθε πρωί από το κρεβάτι. Αν αυτές τις δηλώσεις διαδεχόταν η ανακοίνωση του Unravel, θα τις παίρναμε πιο σοβαρά. Αλλά προτρέχουμε. Πέρυσι η EA μοίρασε περισσότερες υποσχέσεις παρά trailers. Μάθαμε ότι κάποτε θα βλέπαμε νέο Mass Effect, θα βλέπαμε τίτλους Star Wars κ.λπ. Και τελικά συνέβησαν τα ακόλουθα.

Mass Effect: Andromeda
Αυτός είναι ο επίσημος τίτλος του επόμενου Mass Effect, που ήταν και το πρώτο πράγμα που αποκαλύφθηκε στην παρουσίαση της εταιρείας. Η επιλογή για τέτοιο καλωσόρισμα δεν ήταν καθόλου τυχαία αφού το σχετικό teaser ήταν και η μοναδική εξέλιξη για το franchise της BioWare.



Ναι μεν το video χρησιμοποιεί τη μηχανή του παιχνιδιού αλλά, κατ’ ουσίαν, δεν είδαμε ποτέ κανονικό gameplay. Τουλάχιστον ξέρουμε ότι θα κυκλοφορήσει κατά την εορταστική περίοδο του 2016 για PC, Xbox One και PS4.

Need For Speed
Τα πράγματα ήταν πιο συγκεκριμένα για το Need For Speed και έχουμε πλέον εικόνα για τους λόγους που δεν φέρει κάποιον υπότιτλο ή δεν θεωρείται κανονικό sequel σε κάποια από τις πιο γνωστές εκδόσεις της σειράς. Η εταιρεία θέλει να συνδυάσει τα καλύτερα στοιχεία από το παρελθόν της σειράς σε ένα νέο τίτλο. Αυτή τουλάχιστον είναι η πρόθεση.



Ο τίτλος χρησιμοποιεί τη μηχανή Frostbite της DICE, υποστηρίζει customization, περιλαμβάνει αλληλένδετες ιστορίες για το single player και θα επιχειρήσει να ικανοποιήσει διαφορετικές προσεγγίσεις και “εμμονές” του gamer: Speed, Style, Build, Crew και Outlaw όπως είπε και η EA. Το τι πετυχαίνει από όλα αυτά θα φανεί στις 3 Νοεμβρίου, οπότε και κυκλοφορεί σε PC, Xbox One και PS4.

Mirror’s Edge Catalyst
Ευτυχώς όμως υπάρχει το Mirror’s Edge Catalyst. Πρόκειται για το origin story της Faith η οποία επιστρέφει σε πραγματικά ανοιχτό κόσμο, χωρίς παύσεις για φόρτωση, χωρίς διαχωρισμένα μεταξύ τους επίπεδα. Χωρίς όπλα στη διάθεσή της η Faith ξεχωρίζει άμεσα από τα περισσότερα κλισέ της βιομηχανίας και απασχολείται με σύγχρονα ερωτήματα περί προσωπικού απορρήτου, την παντοδυναμία των μεγάλων επιχειρήσεων κ.ά. Βέβαια όσο εμείς κάνουμε πως όλα αυτά ανήκουν στο μακρινό μέλλον, μάλλον ξεχνάμε ότι αυτά τα θέματα είναι πλέον επίκαιρα.



Ο τίτλος θα φτάσει στα ράφια στις 24 Φεβρουαρίου 2016, για PC, Xbox One και PS4. Όσοι παραγγείλουν από τώρα ψηφιακά θα λάβουν το Combat Runner Kit αλλά και το Speed Runner Kit. Ώρα για το trailer:

Unravel

Το Unravel, ούτε λίγο ούτε πολύ, ήταν το μοναδικό νέο IP που παρουσίασε η EA, κι αυτό αναπτύσσεται από τη σουηδική ομάδα Coldwood, όχι κάποιο studio της ίδιας της EA. Πρόκειται για puzzle platformer για PC, Xbox One και PS4 στο οποίο ο παίκτης ελέγχει έναν μάλλινο χαρακτήρα που αφήνει πίσω του κλωστή.



Μπορεί να τη χρησιμοποιήσει για να φτάσει σε δύσκολα σημεία, να ψαρέψει, να σύρει πράγματα ακόμη και να φτιάξει τραμπολίνο. Κατά τον Martin Sahlin, η κλωστή συμβολίζει την αγάπη και ο πρωταγωνιστής ξετυλίγεται γιατί είναι μακριά από τους ανθρώπους του.
Στα περί Star Wars τα νέα ήταν αρκετά, όχι όμως εξωπραγματικά. Δεν προβλεπόταν το αντίθετο άλλωστε. Πάντως το ότι η EA θεωρεί ότι καθετί Star Wars αποτελεί προτεραιότητα πλέον φάνηκε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης από πολύ συγκεκριμένη λεπτομέρεια. Κάθε τόσο εμφανιζόταν ένα “σούπερ” που έλεγε πόσα λεπτά μένουν από την παρουσίαση του Star Wars Battlefront.

Star Wars Battlefront

Στο τέλος της παρουσίασης ήρθε η ώρα του πάντως και μάλιστα ό,τι δείγμα gameplay παρουσιάστηκε έτρεχε σε PS4, λεπτομέρεια που δείχνει (ξανά) ότι EA και Sony τα έχουν βρει ως προς τον τίτλο. Ο τίτλος πάντως αναμένεται για PC, Xbox One και PS4 στις 17 Νοεμβρίου.



SWOTR - Knights Of The Fallen Empire
Ο κυνικός gamer (πόσο μάλλον κριτικός) που κάνουμε ότι κρύβουμε μέσα μας βρήκε την κατάλληλη ευκαιρία να αναφωνήσει “τα ‘λεγα εγώ” όταν ανακοινώθηκε το Knights Of The Fallen, το νέο expansion του Star Wars: The Old Republic. Το εν λόγω expansion θα δίνει πολύ μεγάλο βάρος στο σενάριο και θα κυκλοφορήσει στις 27 Οκτωβρίου. Δεν θα κοστίσει τίποτα σε συνδρομητές του παιχνιδιού. Επιτρέπει τη δημιουργία χαρακτήρα σε level 60 ενώ το level cap ανεβαίνει σε 65. Θα ενισχυθούν και υπάρχοντα story lines αλλά και τα Flashpoints και Operations που ταυτίζονται με το Endgame.



Όσοι εγγραφούν τώρα θα έχουν λάβουν διάφορα δωράκια από τώρα μέχρι το λανσάρισμα του expansion, κυρίως αντικείμενα όπως όπλα, ρούχα, οχήματα αλλά και πρώιμη πρόσβαση στο νέο περιεχόμενο. Σε κάθε περίπτωση ο στόχος είναι να γίνει στροφή προς αφήγηση τύπου Knights Of The Old Republic, δηλαδή στροφή που ζητούσαν όλοι πριν την ανακοίνωση του The Old Republic, μετά την ανακοίνωση, μετά το λανσάρισμα και γενικά…πάντοτε. Η EA “άκουσε” το feedback δηλαδή. Κάτι τέτοιο. Ανακοινώθηκε επίσης και το Star Wars: Galaxy Of Heroes, ένα CCG game για για iOS και Android, διότι…όλοι πρέπει να παρουσιάσουν κάτι για κόντρα στο HearthStone. Είναι η μόδα των ημερών. Το Minions Paradise ήταν το έτερο mobile game της παρουσίασης. Απολαύστε.

Plants vs. Zombies: Garden Warfare 2
Κανονικά αποκαλυπτήρια έγιναν και για το Plants vs. Zombies: Garden Warfare 2 που, μπορεί να μη του φαίνεται, αλλά έχει μεγάλη επιτυχία, για αυτό και κέρδισε θέση στην παρουσίαση. Στο sequel έρχονται τα πάνω κάτω με τα φυτά στο ρόλο του επιτιθέμενου, προστίθενται 6 νέα classes, solo play, με bots ή σε split screen με κάποιο φίλο και άλλα.



Έρχεται την άνοιξη του 2016 και η EA υπόσχεται να το συμπληρώνει με νέο περιεχόμενο, χωρίς χρέωση, για πολύ καιρό. Σχεδόν όλοι οι χαρακτήρες που έχουν ξεκλειδώσει οι παίκτες στον πρωτότυπο τίτλοι θα μεταφέρονται στο sequel. Για να έχετε ακόμη περισσότερα πράγματα να σας περιμένουν.
Φυσικά, δεν είναι μυστικό ότι η EA βγάζει το ψωμί της από τους αθλητικούς της τίτλους. Βλέποντας όμως την παρουσίαση των νέων εκδόσεών τους είναι δύσκολο να πεισθεί κανείς ότι το θυμάται κάθε ώρα και στιγμή.
Η παρουσία του Pele ξεκίνησε ως συγκινητική για να αποδειχθεί filler φλυαρίας σε μια προσπάθεια να εξηγηθεί γιατί το ποδόσφαιρο είναι καλύτερο από άλλα ομαδικά αθλήματα. Δεν είναι το θέμα που ξένισε, όσο η επιτηδευμένα μελό προσέγγιση που οργανώθηκε με μόνη ελπίδα να αποσβολωθούν οι θεατές στη θέα του ζωντανού θρύλου και μόνο. Τα θολά μηνύματα συνεχίστηκαν αφού η EA Sports δηλώνει ότι θέλει να κάνει τους παίκτες καλύτερους φέτος, με εύστοχες συμβουλές και αξιολογήσεις σε πραγματικό χρόνο. Ύστερα όμως αποφάσισε να μην κρατήσει μια ονομασία για όλο το εγχείρημα ενώ σκέφτηκε ότι είναι λογικό, μετά την εξήγηση αυτού του στόχου, να επαναλαμβάνονται οι ίδιες προθέσεις και πληροφορίες κατά την παρουσίαση μεμονωμένων αθλητικών τίτλων. Ειδική αναφορά έγινε και στο Ultimate Team, που όντως είναι δημοφιλές στους τίτλους της EA Sports, αλλά ως αφορμή για υποσχέσεις για απολαυστική και δίκαιη εμπειρία.

FIFA 16
Για να είμαστε δίκαιοι πάντως, το trailer του FIFA 16 είχε περισσότερο συναίσθημα από όλην την παρουσίαση της EA στην E3 2015. Εντάξει, με εξαίρεση το Unravel. Δώστε όμως βάση στη μουσική υπόκρουση. Κάποιος είχε καλή μέρα όταν την έγραφε.



NHL 16


NFL 16


PGA Tour 16
Το PGA Tour 16 αξίζει μια ειδική αναφορά για τεχνικούς λόγους, αφού είναι ο πρώτος τίτλος της EA Sports που χρησιμοποιεί τη μηχανή Frostbite της DICE. Είναι άλλη μια λογική κατάσταση για την εκ Σουηδίας μηχανή, που λογικό είναι να επεκτείνεται ώστε όλα τα studio να είναι εξοικειωμένα με τα ίδια εργαλεία και η συντήρηση της τεχνικής βάσης να είναι οικονομικότερη.


Θυμίζουμε όμως ότι οι υπόλοιποι αθλητικοί τίτλοι παραμένουν στην EA Ignite, ο ρόλος της οποίας αποδυναμώνεται ελαφρώς πλέον. Έπεται συνέχεια στην επέκταση της Frostbite;

NBA Live 16
Ειδική αναφορά χωρά και στο πολύπαθο NBA Live. Η EA Sports συνεχίζει να το χτίζει λίγο λίγο και είναι απολύτως λογικό να θέλει να επικοινωνήσει την προσπάθειά της στο κοινό. Τι είναι το πρώτο πράγμα που δείχνει λοιπόν; Το Gameface HD, με το οποίο ο παίκτης μπορεί να χρησιμοποιήσει φωτογραφία του για να φτιάξει το δικό του παίκτη. Δεν ξέρουμε για εσάς αλλά με όσα έχει περάσει και ακούσει η σειρά, άλλο θα ήταν το πρώτο μας μέλημα αν ήμασταν πάνω στη σκηνή.



Κάπως έτσι ακατανόητα λοιπόν αποκαλύφθηκε ότι το NBA Live 16 χρησιμοποιεί νέες τεχνικές για δυναμικό animation με βάση τη φυσική, σε συνδυασμό με motion capturing, για σημαντικά βελτιωμένο αποτέλεσμα εντός και εκτός παρκέ. Στο trailer που ακολουθεί το αποτέλεσμα φαίνεται εντυπωσιακό. Ταυτόχρονα όμως η ουσία φαίνεται πάντα με το χειριστήριο στο χέρι. Ειδικά σε τέτοιου είδους προσομοιώσεις.

Βρε, EA. Βρε, EA!
Πέρυσι η EA είχε εμφανιστεί στην E3 με υποσχέσεις, video από εκδρομές και τα απολύτως απαραίτητα. Φέτος κανείς δεν πήγε εκδρομή, όχι για χάρη της E3 έστω, αλλά δεν είδαμε και μεγάλες εξελίξεις στο θέμα τον υποσχέσεων. Από artwork του νέου Mass Effect, φτάσαμε στο teaser trailer με in-game cut-scenes, στη γνώση ότι έρχεται το 2016 και, από εκεί και πέρα, σε καμία άλλη πληροφορία ουσίας. Απλά άνοιξε η παρουσίαση με το Mass Effect: Andromeda και μονομιάς παραμερίστηκε. Το reboot του Need For Speed παραμένει ερωτηματικό μέχρι να το δοκιμάσουμε και από εκεί και πέρα η EA τα ρίχνει όλα σε Star Wars και αθλητικούς τίτλους. Το νέο expansion του Star Wars: The Old Republic φαίνεται να είναι ουσιαστική διορθωτική κίνηση, αλλά θα εκτιμούσαμε παραδοχή του λάθους, παρά ευλογία γενιών για το πόσο ακούει η εταιρεία το feedback των παικτών. Ειδικά από τη στιγμή που οι παίκτες παραπονιούνταν για την υποβάθμιση του ρόλου της πλοκής, ελέω ιδιαιτεροτήτων ενός MMO, χρόνια πριν καταφέρει να φτάσει στην αγορά ο τίτλος της BioWare.



Το Star Wars Battlefront είναι η προτεραιότητα της εταιρείας για τη σεζόν που έρχεται. Είναι απίθανο να γίνει κάτι πολύ στραβό σε μια συνταγή που κατέχει η DICE από χρόνια (πέραν των όποιων πιθανών τεχνικών ζητημάτων που μπορεί να προκύψουν πάνω στη βιασύνη). Και μόνο το γεγονός ότι το Stars Wars: The Force Awakens δεν θα απέχει πολύ από τη διάθεση του παιχνιδιού, θα βοηθήσει εκπληκτικά το τελευταίο σε επικοινωνία, προώθηση και “ρεύμα”. Και όταν περάσουν οι γιορτές θα έρθει η ώρα του Mirror’s Edge που, όπως και να το δει κανείς, έχει χαρακτήρα. Απλά ελπίζουμε να αξίζει η αναμονή. Ένα πράγμα δεν αλλάζει βέβαια. Παρουσιάστηκε μόνο ένα νέο IP και αυτό δεν φτιάχνεται από ομάδα της EA. Τη χρονιά που πέρασε η εταιρεία κατάφερε να κλείσει κι άλλα εσωτερικά studio ύστερα από προβλήματα σε λανσαρίσματα αλλά και εκτελεστικό σχεδιασμό. Η EA μπορεί να λέει ότι σηκώνεται από το κρεβάτι χάρη στο πάθος της για games, αλλά το λέει για να το ακούμε εμείς ή η ίδια; 2 χρόνια σχεδόν μετά τον ερχομό της τρέχουσας γενιάς hardware, περιμένουμε ακόμη την έξοδο από τα αναπαυτικά και τα σίγουρα. Του χρόνου ίσως;

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
4 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • marius_octavus
    • εγώ να πω την αλήθεια δεν πολυασχολούμαι με ε3 και βλέποντας τη παρουσίαση της microsoft είδα και έναν της ea να ανεβαίνει και να μιλάει. έλεγε διαρκώς για το ενδιαφέρον για τα παιχνιδια και τους παίχτες, πρώτα απο όλα το gaming κλπ κλπ, αλλά μου φαινόταν διαρκώς σαν να έλεγε ένα μόνο πράγμα: give us your money! give us your money!. αυτήν την εντύπωση μου άφηνε.

    • Maxus
    • Είδαμε τα Battlefront,Need f Speed και Mirrors Edge που τα ξεραμε,ενα teaser με το νεο Mass Effect και το Unravel που μπορει να ειναι διαμαντακι αλλα σιγουρα δεν ειναι ΑΑΑ τιτλος.Φαινονται καπως λιγα..
      Απο το μεγεθος της ΕΑ περιμενα πιο πολλα,το λιγοτερο ενα νεο ip. Κατι να μας ταρακουνησει.Σιγουρα ετσι μενει στα κεκτημενα και δεν διεκδικει κατι παραπανω.
      Πολυ σωστο το αρθρο..ισως του χρονου?Εχουμε και αλλες εκθεσεις,θα δουμε.

    • peterf76
    • Mass effect σιγουρα θα είμαι must! Και need for speed!!! Απο Ea Φετος!! τίποτα άλλο ...Αντε και λίγο Unravel Παει να δείξει αξιόλογο! ....

    • Volga
    • To unravel με άφησε με ανοικτό το στόμα. Ελπίζω να βγει καλό!! Τεράστιο μπράβο που ακόμα υπάρχουν εταιρίες να δώσουν κάτι στο platforming. Εστω και αυτό το λίγο.

*