Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Gamescom 2014: PlayStation Media Briefing

Φέτος ήταν η πρώτη φορά που η Sony δεν «έπαιζε μόνη της» στην Gamescom, αφού η Microsoft οργάνωσε και αυτή παρουσίαση για τον Τύπο, δείχνοντας μάλιστα τις διαθέσεις της και την δύναμη του ξεχειλίζοντος πορτοφολιού της με την ανακοίνωση της αποκλειστικότητας του Rise of the Tomb Raider. Έτσι, όλοι περίμεναν το «κάτι παραπάνω» από την ιαπωνική εταιρεία, ώστε να δείξει έμπρακτα ότι δεν επαναπαύεται στις δάφνες της.



Μετά το φανταστικό cinematic και gameplay trailer του Bloodborne και την ανακοίνωση της πώλησης 10 εκατομμυρίων PS4, ο Jim Ryan της Sony διαβεβαίωσε το κοινό ακριβώς αυτό: «Δεν εφησυχάζουμε». Για να στηρίξει τα λεγόμενά του, έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από νέες και προϋπάρχουσες ανεξάρτητες παραγωγές, εκ των οποίων αποκλειστικά στο PS4 είναι το ιδιαίτερο και πολλά υποσχόμενο The Tomorrow Children της Q Games και το Rime της Tequila Works, που έμοιαζε με cel-shaded έκδοση του Ico. Οι υπόλοιποι τίτλοι που επιδείχθηκαν θα κυκλοφορήσουν πρώτα -αλλά όχι αποκλειστικά- στο PS4 και πιο σημαντικοί ανάμεσά τους ήταν το The Vanishing of Ethan Carter, το Volume, το Hollowpoint, το Runemaster, το Hellblade της Ninja Theory, που μοιάζει με πνευματικό διάδοχο του Heavenly Sword και το DayZ, το οποίο αναμένεται να δημιουργήσει αίσθηση και στις κονσόλες. Ακολούθησε κι ένα trailer montage, από το οποίο καταφέραμε να διακρίνουμε το Dreamfall Chapters και το Papers, Please.



Σειρά είχαν τα μεγάλα IP: το Destiny είχε την τιμητική του με ένα νέο multiplayer trailer και ανακοινώσεις για αποκλειστικό περιεχόμενο στο PS4, όπως και την επίσημη ανακοίνωση του πρώτου expansion του παιχνιδιού, του The Dark Below, για το οποίο όμως δεν έγινε κάποια νύξη για timed αποκλειστικότητα. Το Far Cry 4, από την άλλη, θα διαθέτει στο PS4 ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό, το οποίο είχε ανακοινωθεί ήδη στην E3, αλλά δεν είχε αναλυθεί επαρκώς. Θα μπορείτε να καλέσετε έως και 10 φίλους (όχι όλους μαζί!) για να παίξετε μαζί σε co-op mode, ακόμη κι αν εκείνοι δεν έχουν στην κατοχή τους το παιχνίδι. Το «αλλά» έγκειται στον χρονικό περιορισμό των δύο ωρών, το οποίο δίνει στο χαρακτηριστικό την ιδιότητα ενός έξυπνου trial. Αποκλειστικό περιεχόμενο θα περιλαμβάνεται και στην PS4 έκδοση του Middle-Earth: Shadow of Mordor, χωρίς όμως να αναφερθεί ποιο είναι αυτό.



Η εμφάνιση στη σκηνή του Hideo Kojima δημιούργησε ενθουσιασμό και προσμονή για κάποιο επικό trailer του Metal Gear Solid V: The Phantom Pain. Το gameplay footage έδειξε τις νέες χρήσης του κιβωτίου, το οποίο αναμένεται να αναδειχθεί ως το πιο κωμικά χρήσιμο αντικείμενο στην ιστορία του gaming. Τα γέλια των θεατών όμως κόπηκαν απότομα με το σύντομο footage του horror game “P.T.”, του οποίου το interactive teaser μπορείτε να βιώσετε σήμερα κιόλας.
Πλησίαζε η ώρα που παραδοσιακά οι παρουσιάσεις της Sony κάνουν κοιλιά, όμως αυτή τη φορά οι ανακοινώσεις που αφορούσαν υπηρεσίες ήταν σύντομες και περιεκτικές. Το επερχόμενο System Software 2.0 για το PlayStation 4 θα περιλαμβάνει αρκετές νέες χρήσιμες λειτουργίες, όπως αναζήτηση και προτάσεις φίλων και δυνατότητα ανεβάσματος των gameplay video σας στο Youtube. Πάνω από όλα όμως, θα περιλαμβάνει τη δυνατότητα SharePlay, η οποία επιτρέπει σε δύο παίκτες να παίξουν μαζί χωρίς ο ένας από τους δύο να έχει στην κατοχή του το εκάστοτε παιχνίδι. Μπορείτε με αυτό τον τρόπο είτε να παίξετε multiplayer modes μαζί είτε να βοηθήσετε κάποιον παίζοντας εσείς στη θέση του. Περισσότερες διευκρινήσεις για το πώς λειτουργεί η υπηρεσία θα έχουμε σύντομα. Ακολούθησε μία αναφορά στο πολλά υποσχόμενο virtual reality σύστημα της Sony, το Project Morpheus, όπως και η γνωστοποίηση της κυκλοφορίας της υπηρεσίας streaming PS Now στην Ευρώπη -ελπίζουμε σε καλύτερες τιμές από την beta της Βόρειας Αμερικής. Τέλος, ανακοινώθηκε και η κυκλοφορία του PS TV στην Ευρώπη, στις 14/11, σε τιμή 99 ευρώ μαζί με τρία παιχνίδια.



Ήταν ώρα για επιστροφή στα παιχνίδια, η οποία πραγματοποιήθηκε με ένα ενδιαφέρον trailer του Until Dawn για το PS4, ακολουθούμενο από το DriveClub, το οποίο έλαμψε δια της απουσίας του στην E3. Όπως και με το Forza Horizon 2, έγινε ανάλυση του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί το multiplayer mode του παιχνιδιού, όμως ο τεχνικός τομέας του ήταν που έκλεψε την παράσταση και ειδικά ο τρόπος με τον οποίο αποτυπώνονται τα καιρικά φαινόμενα. Όταν αμέσως μετά εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος της Media Molecule, όλοι περίμεναν ένα ακόμη demo του LittleBigPlanet 3, όμως, αντ’αυτού, είδαν το Tearaway Unfolded, την πολύ ενδιαφέρουσα έκδοση ενός εκ των καλύτερων τίτλων του Vita για το PS4, η οποία είναι εμφανές ότι θα είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό port, αφού δείχνει να εκμεταλλεύεται δημιουργικά τα χαρακτηριστικά του χειριστηρίου του PS4. Ακολούθησε η πρώτη εμφάνιση του Alienation της Housemarque, το οποίο έμοιαζε σαν μία εντυπωσιακά αναβαθμισμένη τεχνικά έκδοση του Dead Nation.



Η παρουσίαση έκλεισε με το highlight της βραδιάς, το Wild της Wild Sheep Studios, επικεφαλής της οποίας είναι ο Michel Anchel. «Ο κόσμος του παιχνιδιού έχει το μέγεθος της… Ευρώπης και μπορείτε να παίξετε ως οποιοσδήποτε ζωντανός οργανισμός» είπε ο περιχαρής Γάλλος δημιουργός, παραπέμποντάς μας σε ένα trailer που έμοιαζε να αποτυπώνει τον παράδεισο του sandbox gaming. Το παιχνίδι έμοιαζε να διαδραματίζεται στην προϊστορική εποχή, ανασύροντας μνήμες από το ακυρωθέν εδώ και πολύ καιρό BC που θα εμφανιζόταν στο πρώτο Xbox, όμως περιλάμβανε έντονα και το υπερφυσικό στοιχείο.



Ήταν ένα εξαιρετικό κλείσιμο σε μία παρουσίαση που δεν είχε να επιδείξει κάποια ανακοίνωση της βαρύτητας του colpo grosso με το νέο Tomb Raider, ούτε και φευγαλέες έστω αναφορές στο PS Vita ή στο PS3, αλλά έδειξε ότι όντως η Sony δεν επαναπαύεται σε ό,τι αφορά την υποστήριξη του PlayStation 4. Με βάση αυτά που παρουσιάστηκαν, είναι εμφανές ότι η ιαπωνική εταιρεία στοχεύει στην παροχή της μεγαλύτερης δυνατής ποικιλίας στο επερχόμενο software της νέας της κονσόλας, με το Wild να πρωτοστατεί και να δημιουργεί ύστερα από καιρό την αίσθηση ότι ίσως να βρισκόμαστε μπροστά στο επόμενο βήμα εξέλιξης του Μέσου, μακριά από το μίζερη καταμέτρηση των pixels και των καρέ. Ίσως και όχι. Το σίγουρο είναι ότι το υπόλοιπο του 2014 και το 2015 δεν θα είναι άσχημη περίοδος για τους κατόχους και των δύο συστημάτων.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
14 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • nkav64
    • Δυστυχώς για μια ακόμα φορά επιβεβαιώθηκε το σε πόσο μεγάλη υπόληψη έχει η SONY το PS Vita και αυτό μόνο καλό δεν είναι για την αγορά μιας και η Nintendo πλέον έχει μείνει μόνη στον τομέα των φορητών κονσολών.

      Για το PS3 δε νομίζω ότι στο εξής θα πρέπει να περιμένουμε ανακοινώσεις για τίτλους οι οποίοι δεν θα κυκλοφορήσουν και σε next gen, οπότε η απουσία του από την παρουσάιση ήταν για εμένα κάτι το απολύτως φυσιολογικό.

      Μετά και την ανακοίνωση των 10 εκατομμυρίων σε πωλήσεις, η Sony καλείται πλέον να διαχειριστεί ένα ευρύ προβάδισμα στην αρχή της κούρσας. Για να δούμε, θα καταφέρει να το διαχειριστεί προς το συμφέρον των gamers;

    • petroscy13
    • Apo tin sinentef3i tipou tis sony krataw to entiposiakotato bloodborne pragmatikaaa dixnei efiestato0!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D Episis the order mazi me to until dawn dixnoun poli dinata xartia gia tin konsola tis sony! xDD

      Exw latrepsei to heavenly sword sto ps3 kai anamenw na dw ti exei na prosferei to hellblade!

      Klasika den perimena kamia megali anakinosi stin gamescom apo tin sony isws sto tokyo game show doume kai akousoume perisotera pragmata ;)

      P.S Ofeilw pantws na tis anagnorisw to poso poli vasi ke prowthisi dinei sta nea I.P i sony mpravo tis kai pali mpravo tis!!!! :D

    • gamer
    • @raysod

      Kαι να βγαλουν τρειλερ για το Vita, δεν αξιζει! Τζαμπα θα παει..Αφου εκτος απο indie παιχνιδια, δε εχουν να παρουσιασουν ΑΠΟΛΥΤΩΣ τιποτα, βεβαια εξεραιτεα ειναι το Freedom Wars (που επρεπε να πουν κατι), και το Minecraft ..TIΠΟΤΑ ΑΛΛΟ..ουτε για δειγμα, κριμα. Θα το φαει/εφαγε η μαρμαγκα!!! Η πολιτικη της ΣΟΝΥ φταιει.

      Και το συνθημα που πετανε συνεχεια σε ολες τα σποτακια "This is 4 the Players", εννοει του PS4 αλλα τι του Vita στο πηγαδι κατουρησαν??

    • GamingFun
    • Ναι, δεν ξέρω μου φάνηκε κάπως η παρουσίαση. Ίσως είμαι άδικος αν την χαρακτήριζα χλιαρή. Τα πιο δυνατά της σημεία κατ' εμέ ήταν το Unti Dawn, Rime και φυσικά το Metal Gear Solid: The Phantom Pain.

    • diver_gr
    • Εντυπωσιάστηκα από τα Rime και wild! Εκπληκτικά γραφικά από το Bloodborne το PS4 μας δείχνη τα δόντια του όπως και με το The order το οποίο θεωρώ must αγορά!

      Με παραξένεψε η έλευση του The Day z στο PS4 μιας και η Sony ετοιμάζει το ΗΖ1 το οποίο είναι στο ίδιο στυλ αλλά καλοδεχούμενο !

      Μεγάλο αρνητικό ο σιωπηλός θάνατος του PS vita................γιατί ρε Sony ???????????????

    • gamer
    • @raysod

      Και ερωτω, αφου υπαρχουν 150+ παιχνιδια που ερχονται στο Vita γιατι δεν παρουσιασαν καποια στην προχθεσινη συνεντευξη τυπου? Αλλες φορες τελειωναν μετα απο 1 ωρα κι 45 λεπτα, τωρα 1 ωρα θα μπορεουσαν ανετα να δειξουν εστω ενα 10λεπτο καποια παιχνιδια...Ωστοσο στο λινκ που μου εδωσες τα παερισσοτερα ειναι jRPGs & indies (καποια βεβαια ειναι καλα), αλλα οπως ξερει ο καθενας μας (;) μια κονσολα μενει στην ιστορια για τα ΑΑΑ & συγνεκριμενα για τα exclusive της..Αντι να δινουν exclusive στην κονσολα, της παιρνουν κανοντας τα HD port στο PS4 (Tearaway)

    • nkav64
    • @raysod, τα λέγαμε και προ E3... δυστυχώς κάθε μέρα που περνάει επιβεβαιώνεται το μέλλον του PS Vita...πάλι καλά που κυκλοφόρησε εκεί το Ratchet and Clank trilogy και έχει ο κόσμος κάτι για να ασχολείται το καλοκαίρι.

      Εγώ πάντως δεν αγόραζα την κονσόλα για να τη δω να μετατρέπεται σε indie house και ειλικρινά κρίμα για το μέλλον που της έχει προδιαγράψει η SONY...μηχάνημα με τεράστιες δυνατότητες που το έθαψε η ίδια του η εταιρεία...κρίμα και πάλι κρίμα...

    • BoBKiD
    • Δεν νομίζω να "πεθάνει" τόσο εύκολα το PS Vita. Απλά η SONY αυτή τη στιγμή έχει επικεντρωθεί στο PS4. Βέβαια, κρατάω κι εγώ μικρό καλάθι...
      Εξακολουθώ να πιστεύω πως PSV + PS4 + PS Plus = ο κλύτερος συνδιασμός.

    • GoodNightGRE
    • Τι να πεις τωρα... Χαλια! Indies, indies, indies... :|
      Για μενα οι πωλησεις PS4 δεν θα αυξηθουν εαν δεν σκοπευουν να δημιουργησουν νεα και αρκετα καλα IP, που θα οδηγησουν σε νεα franchises!!! Φτιαξτε νεα IP, αποκλειστικα απο 1st part studios, τι τα εχετε και τα τσαμπουνατε καθε σε καθε παρουσιαση!!! ΕΛΕΟΣ με τα indies πλεον!

    • GoodNightGRE
    • Το PS3 και Vita, κυριως ο πρωτος, θα φανε αρκετο φτυσιμο!
      Οταν ελεγαν οτι το PS3 εχει ακομη 2-3 χρονια υποστηριξη δεν εννοουσαν απο 1st party, αλλα απο 3rd party...

    • gamer
    • @raysod

      Και απ'αυτη την λίστα (http://community.us.playstation.com/t5/PlayStation-General/ps2-ps3-remakes-that-are-released-coming-soon-and-wishlist-what/td-p/36462184 ) θα επρεπε να εχουν κυκλοφορησει καποια εστω, αλλα και HD REMAKES βαριουνται να καναουν!

      Μηπως μετα τον "θανατο" του PS3, ασχοληθουν περισσοτερο με το Vita?

*