Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Red Bull Player One World Finals - Brazil 2019: Warm-up & Training Day

*
Σε κάποια φάση, κατά τη δεύτερη μέρα μας στο São Paulo της Βραζιλίας και την πρώτη μας στο στούντιο της Riot Games, βρήκαμε μια ήρεμη γωνιά που ήταν ό,τι έπρεπε για λίγη δουλειά. Red Bull Player One World Finals - Brazil 2019: Warm-up & Training Day λοιπόν. Καθώς ξεμπερδεύαμε με μια υποχρέωση τη φορά, ακούστηκαν κραυγές από ένα από τα δωμάτια που διέθεσε η Riot Games στους παίκτες για εξάσκηση. Σε αυτά παίκτες που θα βρεθούν αντιμέτωποι όταν ξεκινήσουν οι αγώνες ημέρα Σάββατο, 30η Νοεμβρίου και 18:00 ώρα Ελλάδος (μπορείτε να παρακολουθήσετε τα πάντα στο κανάλι της Red Bull στο Twitch από τις 18:00 ώρα Ελλάδος σήμερα αλλά και αύριο), παίζουν σε πιο φιλικό κλίμα για να μάθουν ο ένας τον άλλον όσο μπορούν αλλά και να βρει ο καθένας το ρυθμό του και να είναι όσο πιο έτοιμος γίνει όταν αρχίσουν τα «όργανα» που λέμε. Ο ανταγωνισμός δεν εκλείπει, μιας και αυτές οι δοκιμαστικές αναμετρήσεις αποτελούν ευκαιρία και για να «ζυγίσει» ο καθένας τους πιθανούς αντιπάλους του. Τόσο που, παρότι το κλίμα είναι πιο ευχάριστο, παίκτες αποφεύγουν να χρησιμοποιήσουν στρατηγικές στις οποίες βασίζονται κατά κόρον, ώστε τα συμπεράσματα που θα βγάλει κάποιος να είναι όσο λιγότερο αντιπροσωπευτικά της πραγματικότητας γίνεται. Κάτι σαν ένα δείπνο διπλωματών. Δεν ξεχνά κανείς ποιος είναι ο ρόλος του και γιατί είναι εκεί, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θέλουν όλοι να περάσουν καλά πριν έρθει η ώρα να παρασοβαρέψει η κατάσταση.



Επιστροφή όμως στις κραυγές. Κατά διαστήματα άλλοι παίκτες, άλλοι δημοσιογράφοι και λογής λογής εμπλεκόμενοι με τη διοργάνωση περνούν από τα δωμάτια για να κάνουν τη δουλειά τους αλλά για να παρακολουθήσουν και για λίγο αγώνες 1v1 που είναι και το format του Red Bull Player One. Δικές τους είναι και οι κραυγές, αφού βλέπουν ένα συναρπαστικό play. Είναι ώρες που δεν χρειάζεται ο καθένας τη δική του κερκίδα, οπότε δεν μπορεί παρά να εκτιμήσει τους παίκτες, τους πρωταθλητές κάθε χώρας, καθώς κάνουν τη σκέψη τους πράξη στο πολύχρωμο πεδίο της μάχης. Δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί το αγωνιστικό κομμάτι -ξέρουμε βέβαια ότι μας αρέσει η σκηνή που στήθηκε για την περίσταση- ωστόσο μπορούμε εύκολα να πιστέψουμε ότι κάτι τέτοιες ώρες προκύπτουν οι καλύτερες στιγμές, όταν δεν υπάρχει το ίδιο άγχος και το παιχνίδι προέχει του αποτελέσματος. Όχι ότι ο Πάρης Ούτσης, προπονητής του Μερτ Απτουλά, δεν είναι πάνω από το κεφάλι του για υποδείξεις, ιδέες και πειράματα, αλλά προτιμούμε να πιστέψουμε ότι αντιλαμβάνεστε το πνεύμα που περιγράφουμε, αυτό που δεν πρόκειται να δείτε σε κανένα stream άλλωστε.



Κατά τα άλλα, με τους αγώνες να μεταδίδονται ζωντανά, επιβάλλονται και οι πρόβες. Ο φετινός χώρος είναι μεγαλύτερος από τον περσινό, στημένος με πιο τυπικό τρόπο για τέτοιες περιστάσεις, με καρέκλες σε σειρές, όχι με πιο μεγάλες επιφάνειες σε άνετη και άναρχη διάταξη για να «αράζουν» οι παρευρισκόμενοι. Είδαμε τους εικονολήπτες να κάνουν τα δοκιμαστικά τους (δηλαδή κοιτάζαμε, μεταξύ άλλων, το βραχίονα με την κάμερα που προορίζεται για πιο δυναμικά πλάνα του χώρου και της σκηνής), casters να βρίσκουν ρυθμό, παίκτες να συμμετέχουν για να έχουν και κάπου να πατήσουν οι casters σε αυτήν τη διαδικασία κ.ο.κ. Μπορεί η κλίμακαν διαφέρει ταμάλα, η διαδικασία η ίδια όμως ακολουθεί ακριβώς τη γραμμή που συναντούμε σε μεγαλύτερες διοργανώσεις όπως το LEC Summer Finals 2019 - Athens που καλύψαμε προ μηνών. Ναι, το πρωτάθλημα αυτό είναι ερασιτεχνικό, αλλά αυτό δεν σημαίνει και πολλά ως προς την προσοχή που επιδεικνύεται στη διοργάνωση μέχρι στιγμής, παρότι περιγράφουμε ένα μέρος της που δεν προβάλλεται παραέξω.



Οι ετοιμασίες τελείωσαν βέβαια, άρα σήμερα και αύριο θα είμαστε όλη μέρα στο στούντιο της Riot Games, θα πιάσουμε καλή θέση και θα αδειάσουμε ψυγειάκια. Λογικά, όλα τα υπόλοιπα θα γίνουν θέλουν δεν θέλουν. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*