Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Wargaming.net League: The Grand Finals 2015

*
Το Wargaming.net League είναι η καρδιά του World of Tanks, με τις επαγγελματικές ομάδες να αγωνίζονται για μια ολόκληρη σεζόν, ούτως ώστε να διασφαλίσουν μια θέση στην τελική φάση. Αυτή, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, έλαβε χώρα στην Βαρσοβία της Πολωνίας (στο εκθεσιακό κέντρο «Expo XXI»), στις 25 και 26 Απριλίου, με 12 ομάδες από ολόκληρο τον κόσμο να μάχονται για το πολυπόθητο τρόπαιο και τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή. Το Enternity φυσικά και έδωσε το «παρών» για να καλύψει τους μεγάλους τελικούς. Μέσα στις επόμενες μέρες θα βρείτε μια σειρά από άρθρα και αφιερώματα σχετικά με το event, καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό, αλλά και videos.



Η πρώτη μέρα ξεκίνησε με την εναρκτήρια συνέντευξη Τύπου, όπου και ο CEO της Wargaming, Victor Kisly, υποδέχθηκε το κοινό και έκανε μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία της εταιρείας, ενώ ταυτόχρονα μοιράστηκε το όραμά του για το μέλλον του World of Tanks, αλλά και των eSports γενικότερα. Την σκυτάλη ανέλαβε ο διευθυντής των eSports σε Ευρώπη και Βόρειο Αμερική, Mohamed Fadl, ενώ το panel έκλεισε με τον Dmitry Konash, Γενικό Διευθυντή της Intel στην αγορά της Ρωσίας, και τον Jeff Royle, Global Business Develop Director της Razer, με τις δύο εταιρείες να ανακοινώνονται ως επίσημοι συνεργάτες της Wargaming και να δεσμεύονται για περισσότερες ενέργειες στο άμεσο μέλλον.



Μετά την συνέντευξη Τύπου, το stage ήταν έτοιμο να υποδεχθεί της επαγγελματικές ομάδες στην εναρκτήρια παρουσίαση, με τις 12 ομάδες να παρατάσσονται κατά μήκος της σκηνής και τους περσινούς πρωταθλητές, τους Na’Vi, να κάνουν θεαματική είσοδο. Στον εξωτερικό χώρο πλήθος κόσμου περίμενε υπομονετικά να εισέλθει στο κεντρικό stage για να δει από κοντά την αγαπημένη του ομάδα, χωρίς να χάνεται ο ενθουσιασμός και η αγάπη για το eSport, αφού οι ιαχές του κοινού μπορούσαν να ακουστούν μέχρι το εσωτερικό του εκθεσιακού κέντρου. Οι αγώνες δεν άργησαν να ξεκινήσουν και η πρώτη μάχη των “The Grand Finals” έγινε ανάμεσα σε δύο ομάδες του “Group B”, σε μια εορταστική ατμόσφαιρα. Πιο συγκεκριμένα, οι “Wildcards” του EU Server Kazna.Kru ήρθαν αντιμέτωποι με τους τρεις φορές πρωταθλητές του APAC Server, τους Κορεάτες Arete. Προς έκπληξη των περισσοτέρων, οι Kazna.Kru επικράτησαν των Arete και μάλιστα εύκολα, με σκορ 5-1.



Όλοι φυσικά περίμεναν τους αγώνες των superstars Na’Vi, οι οποίοι και δεν απογοήτευσαν το κοινό τους, με δύο εμφατικές νίκες απέναντι στους EL Gaming και τους RG Razer, με σκορ 5-0 και στις δύο περιπτώσεις. Η εμφάνιση των Ρώσων επιβεβαίωσε με τον καλύτερο τρόπο τον τίτλο του φαβορί, αφήνοντας υποσχέσεις για τη δεύτερη μέρα των αγώνων. Από αγώνες της πρώτης μέρας ξεχώρισαν οι μάχες των Virtus.Pro και Schoolbus, ενώ στο τέλος της ημέρας μόνο οι οκτώ από τις δώδεκα ομάδες προχώρησαν στην επόμενη φάση, με Elevate, Arete, RUlette και RG Razer να παίρνουν το δρόμο της επιστροφής. Οι προημιτελικοί σηματοδότησαν και την εκκίνηση της δεύτερης μέρας του μεγάλου τουρνουά, με τους EL Gaming να επικρατούν έναντι των WP.SC6 και τους “Wildcards” Kazna.Kru να συνεχίζουν την καλή τους πορεία, κερδίζοντας τους Schoolbus με σκορ 5-3. Η μεγάλη αναμέτρηση της φάσης ήταν αναμφισβήτητα αυτή ανάμεσα στους Na’Vi και τους Virtus.Pro, με τους Natus Vincere να προκρίνονται στους ημιτελικούς. Η τετράδα έκλεισε με τους Hellraisers, μετά τη δύσκολη νίκη τους επί των YaTo, με σκορ 5-4.



Στους ημιτελικούς η τρελή πορεία των outsiders Kazna.Kru έφτασε στο τέλος της, αφού εμπόδιο στον δρόμο τους στάθηκαν οι Κινέζοι EL Gaming, ενώ οι Hellraisers έβαλαν τέλος στα όνειρα των Na’Vi για ένα δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα, με τον «CIS» ημιτελικό να κρίνει νικητές τους πρώτους με σκορ 5-2. Με τους EL Gaming και τους Hellraisers να προετοιμάζονται για το μεγάλο τελικό, σειρά είχε ο «μικρός τελικός» μεταξύ Na’Vi και Kazna.Kru, όπου οι Ρώσοι ισοπέδωσαν τους αντιπάλους τους με το εντυπωσιακό 5-0 και κατέλαβαν την τρίτη θέση του τουρνουά. Σειρά είχε ο πιο σημαντικός αγώνας του τουρνουά, ο μεγάλος τελικός, με τον νικητή να είναι αυτός που θα καταφέρει το καλύτερο αποτέλεσμα μέσα σε 13 γύρους. Οι Hellraisers και οι EL Gaming είχαν καταφέρει να κερδίσουν τις εντυπώσεις και επιτέλους έφτασε η στιγμή της μεγάλης αναμέτρησης, όπου θα κρινόταν ο τίτλος του παγκόσμιου πρωταθλητή, αλλά και το χρηματικό έπαθλο των $150,000. Όλα ήταν έτοιμα, με το κοινό να ζητωκραυγάζει και τα άρματα να ετοιμάζονται για την τελευταία μάχη. Αυτή ήταν μάλλον…πεζή, αφού οι Hellraisers εξολόθρευσαν με ευκολία τους EL Gaming και κατέκτησαν τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή, με τον πίνακα του σκορ στο τέλος της μάχης να δείχνει 7-1 και την απονομή του τίτλου να γίνεται σε πανηγυρικό κλίμα.



Με τους “Grand Finals” του WGL 2015 να έχουν αναδείξει το νέο πρωταθλητή και τη σκόνη από την επέλαση των αρμάτων να έχει καθαρίσει, κανείς μπορεί να προβεί σε πολλά συμπεράσματα. Ένα από αυτά είναι η αφοσίωση της Wargaming στην εξέλιξη του τίτλου της και η πιστή πως μπορεί να δημιουργήσει μια εμπειρία που θα αιχμαλωτίσει ακόμα και τους αμύητους στον κόσμο του World of Tanks. Οι τακτικές, η ένταση της κάθε μάχης, ο κόσμος που ζητωκραυγάζει και η ατμόσφαιρα, όλα συνθέτουν μια εικόνα άκρως κολακευτική τόσο για το WGL, όσο και για τα eSports γενικότερα. Και αυτός ακριβώς είναι ο κεντρικός πυλώνας του σχεδιασμού της εταιρείας: τα eSports και το πώς αυτά μπορούν όχι μόνο να φέρουν τον κόσμο κοντά, αλλά και να δημιουργήσουν συναρπαστικές εμπειρίες ακόμα και με τίτλους που μέχρι πρότινος οι περισσότεροι θα θεωρούσαν πως απευθύνονται σε “niche audiences”. Μέχρι την επόμενη χρονιά λοιπόν…roll out the tanks!




 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
4 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*