Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Xbox Arena Festival: Καλή αρχή

*
Δεν προκύπτουν κάθε μέρα events μεγέθους στην Ελλάδα, με τουρνουά ή χωρίς, και δη αφιερωμένα σε συγκεκριμένη πλατφόρμα. Ναι, όλο και κάτι μπορεί να γίνει στο λανσάρισμα ενός συστήματος, στο λανσάρισμα ενός παιχνιδιού, δύσκολα όμως γίνονται πράγματα για το ίδιο το brand αν δεν συντρέχει κάποιος συγκεκριμένος εμπορικός λόγος, κάποια σημαντική περίοδος όπως η εορταστική. Αυτό ισχύει εις διπλούν για το Xbox και την παρουσία του στην Ελλάδα, με το “παράπονο” ότι η Microsoft δεν κάνει, από την αρχή μέχρι και σήμερα, όσα το αντίπαλον δέος, για να στηρίξει το Xbox brand.



Σίγουρα κάτι άλλαξε, διότι μόνο έτσι εξηγείται η σύλληψη και η οργάνωση του Xbox Arena, μιας εκδήλωσης για τους gamers, για να μπει το Xbox σε περισσότερα μυαλά, να αρθρωθεί από περισσότερα στόματα, αλλά και να αναδειχθεί η κοινότητα που το στηρίζει εδώ και 15 χρόνια περίπου. Καθώς περάσαμε αρκετές ώρες στο χώρο που διατέθηκε από την “Ελληνικός Κόσμος”, μπορούμε να πούμε ότι η αίσθηση ήταν αυτό της μινιατούρας ενός trade show, με τη διαφορά ότι τα τουρνουά, με βάση διαφόρους τίτλους, της Microsoft και μη, πρωταγωνίστησαν ακόμη και σε σχέση με τα περίπτερα των χορηγών που προσπάθησαν φυσικά να εντυπωσιάσουν με το δικό τους τρόπο. Η ουσία βέβαια ήταν ότι μοιράστηκαν πολλά δώρα και η πραγματική κορύφωση ήταν η διεξαγωγή των τελικών σε κάθε τουρνουά στο αναλόγως διαμορφωμένο stage με τους πάντες να παρακολουθούν τον αγώνα σε όσες ίντσες χρειαζόταν το μάτι για να χορτάσει.



Στήνοντας αυτί σε συζητήσεις που γίνονταν για χάρη έρευνας που “έτρεχε” στην εκδήλωση, σχετικά με τις προτιμήσεις των παικτών σε διάφορα θέματα, διαπιστώσαμε ότι σίγουρα μια μερίδα των gamers που εμφανίστηκαν έχουν στην κατοχή τους σύστημα PlayStation, το νεότερο ή το προηγούμενο μικρή σημασία έχει για τη μεγάλη εικόνα. Παρά την εικόνα που μπορεί να επικρατεί πολλές φορές στο διαδίκτυο, κανείς δεν ήρθε να κάνει τον έξυπνο στον άλλον, ήρθαν όλοι για την εμπειρία, το αγωνιστικό κομμάτι, μια ευκαιρία να κερδίσουν και, κατά πώς φαίνεται, να δοκιμάσουν ακόμη και για πρώτη φορά ένα χειριστήριο του Xbox One στα χέρια.



Ελπίζουμε αυτή να είναι μόνο η αρχή για παρόμοιες εκδηλώσεις με έμφαση στο ευρύτερο gaming ή σε brand και πλατφόρμες, όχι ευκαιριακά αλλά τακτικά και με συνέπεια. Ελπίζουμε τόσο για την πλευρά του Xbox όσο και για οποιουδήποτε άλλου. Μέχρι τότε, δείτε μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός μας.


































 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
6 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • john-data
    • Καλή κίνηση της Microsoft!
      Yπάρχουν πολλά αλλά... αλλά ας τα προσπεράσω :p
      Μακάρι να καθιερωθεί και να δούμε και απο τη Sony/Nintendo(xaxaxa) κάτι παρόμοιο.

    • Sephiroth
    • Άκουσα πολλά καλά. Τα όποια λάθη νομίζω μπορούν να υπολογιστούν στο επίπεδο του ότι μιλάμε για πρώτη φορά για κάτι τόσο μεγάλο. Αν μιλάς για αυτά :)

    • john-data
    • Έπρεπε να το κάνουν με το που κυκλοφόρησε το one για να το μάθει ο κόσμος.
      Αν το έκαναν Σάββατο/Κυριακή θα είχε πολύ μεγαλύτερη προσέλευση (αλλά λογικά θα ήταν και μεγαλύτερο το κόστος ενοικίασης του χώρου).
      Τα παλικάρια που ήταν υπεύθυνα για το τουρνουά nba 2k απλά είχαν χάσει τα αυγά και τα πασχάλια.
      Τα άτομα απο τα site που ανέβηκαν στο stage μερικά ήταν συμπαθητικά άλλα ήταν για κλάματα αλλά πάλι καλά που το έριξα στα γέλια.
      1)έδειξαν/παρουσίασαν το xbox κονσόλα 15 ετών παλιά...ποιος ο λόγος;
      Αυτό που μου άρεσε ήταν οτι ήταν ενωτικοί προς όλες τις κονσόλες και οτι πρέπει να μειωθεί ο φανατισμός κτλ και μετά ανέβηκαν οι @#$%@#$% και φώναζαν xbox xbox.

      Παρουσιαστής ο Σάκης...Χαβαλέ είχε αλλά απο game έχει παίξει είπε το prince of persia το παλιό έτσι...

      Και μετά τις μου τα καλά ήταν:
      Μεγάλος χώρος, αρκετές κονσόλες για δοκιμή παιχνιδιών αν και θα προτιμούσα αντι για multiplatform να έχουν περισσότερα exclusive game,αρκετοί καλοί διαγωνισμοί,δωρεάν αναψυκτικά,πίτσα,παγωτά(που δοκίμασα και ήταν ωραία!)αρκετοί γνωστοί καλεσμένοι Καραγκούνης,Παπαλουκάς,Ρεντζιάς κ.α

      Μακάρι τέτοιες κινήσεις να κάνουν και οι άλλες εταιρίες οφέλη θα έχουν και αυτές αλλά πολύ περισσότερο οι gamers.

    • peterf76
    • Αυτες είναι κινησεις απο εταιριες που πρεπει πανω από όλα να σκεφτονται τον Gamer μπραβω και ελπιζω να ξαναγινουν στο μελλον κι αλλα τετοια event

*