Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Xbox One S: Πρώτη ματιά

Η Microsoft αποκάλυψε -όπως αναμενόταν- στο πλαίσιο του Xbox Media Briefing το Xbox One S, την πιο λεπτή έκδοση της κονσόλας της που θα τυπικά θα αναλάβει το δύσκολο ρόλο να «μαζέψει» όσο περισσότερο γίνεται τη διάφορά σε επίπεδο πωλήσεων από το PS4 μέχρι την εμφάνιση του Project Scorpio. H νέα κονσόλα δεν θα μπορούσε να απουσιάζει λοιπόν από την έκθεση και είχαμε τη δυνατότητα να τη δούμε από κοντά. To πρώτο πράγμα που θα πρέπει να διασαφηνιστεί είναι πως δεν πρόκειται για το «επόμενο Xbox» αλλά για το revision της υπάρχουσας έκδοσης που θα μας οδηγήσει μέχρι την εορταστική περίοδο του 2017.



To Xbox One S θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα στον Αύγουστο (φανταζόμαστε ακριβή ημερομηνία θα μάθουμε στην Gamescom) και θα ξεκινάει από τα 299 δολάρια. Οι τιμές σε ευρώ δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί, ωστόσο φανταζόμαστε πως κάπου εκεί θα κινηθούμε, αν λάβουμε υπόψιν το πως μετατρέπονται κατά βάση όλες οι τιμές στο νόμισμα της ΕΕ. Αυτό που θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο είναι πως αρχικά θα κυκλοφορήσει το πιο ακριβό από τα μοντέλα του Xbox One S, αυτό με το σκληρό δίσκο των 2TB, στην τιμή των 399 δολαρίων. Στη συνέχεια, θα εμφανιστούν τα δύο πιο φθηνά μοντέλα που θα διαφέρουν απλά σε επίπεδο χωρητικότητας σκληρού δίσκου. Το πιο φθηνό μοντέλο (αυτό με τα 299 δολάρια) θα έρχεται με σκληρό δίσκο 500GB, ενώ το μεσαίο μοντέλο (στην τιμή των 349 δολαρίων) θα έρχεται με σκληρό δίσκο 1ΤΒ.



Σχεδιαστικά, το Xbox One S είναι 40% μικρότερο από την αρχική (τερατώδη, είναι η αλήθεια) έκδοση του Xbox One. Η συσκευή δείχνει εξαιρετικά μικρή σε σχέση με τον προκάτοχό της, είναι ιδιαίτερα «μαζεμένη», περιλαμβάνει στο εσωτερικό της το τροφοδοτικό, ενώ θα συνοδεύεται και από μία ειδική βάση για να στηρίζεται κάθετα. Κάτι που σημειώθηκε στο Xbox Media Briefing και μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν η υποστήριξη 4Κ ανάλυσης. Η πρώτη ανάγνωση της είδησης μας οδήγησε στο συμπέρασμα ότι απλά θα υποστηρίζεται έξοδος σε αυτή την ανάλυση για όποιον έχει σχετικό περιεχόμενο μέσα από υπηρεσίες όπως το Netflix. Το εντυπωσιακό είναι πως η Microsoft κατάφερε να ενσωματώσει και το σχετικό Blu-ray drive, έτσι ώστε όσοι αποκτήσουν το Xbox One S να μπορούν να απολαύσουν στην 4Κ TV τους και τα σχετικά 4K Blu-ray discs. Με αυτά τα δεδομένα, το Xbox One S γίνεται και μια εξαιρετικά οικονομική πρόταση 4K Blu-ray player. Στα της εικόνας, αξίζει να σημειώσουμε επίσης την υποστήριξη HDR που θα ενισχύσει το τελικό αποτέλεσμα (πιο σκοτεινό μαύρο και πιο ζωντανά χρώματα) σε όσους έχουν συμβατές 4K τηλεοράσεις.


Αλλαγές έχουμε και στο χειριστήριο, αφού η Microsoft θα συνοδεύσει το λανσάρισμα του Xbox One S και με ένα νέο Xbox One Controller. To νέο αυτό περιφερειακό έρχεται με νέο textured grip και καλύτερη εμβέλεια, ενώ υποστηρίζει πλέον Bluetooth wireless σύνδεση, έτσι ώστε να μπορεί να συνδεθεί εύκολα και απλά με οποιαδήποτε συσκευή χωρίς τη χρήση κάποιου USB dongle. Άλλο ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι πως ο χρήστης θα μπορεί να παραγγείλει ένα custom σχέδιο για το χειριστήριό του, με την Microsoft να ακολουθεί τα πρότυπα εταιρειών όπως η Nike με το Nike ID και να προσφέρει στον τελικό καταναλωτή την απόλυτη επιλογή customisation. Όσον αφορά τώρα στις θύρες του συστήματος, η πιο σημαντική αλλαγή είναι η απουσία Kinect port. Το περιφερειακό αποτελεί εδώ και μήνες παρελθόν για την Microsoft και το Xbox και η εμφάνιση του Xbox One S βάζει την ταφόπλακα στον αισθητήρα με τον πιο εμφατικό τρόπο. Αν, ωστόσο, έχετε αγοράσει κονσόλα Xbox One με Kinect, θα μπορείτε να διατηρήσετε το περιφερειακό, αφού το συνδέσετε με έναν ειδικό USB adapter που θα πωλείται ξεχωριστά. Στο πίσω μέρος συναντάμε την υποδοχή του καλωδίου ρεύματος, τις δύο θύρες HDMI (μία για είσοδο και μια για έξοδο της εικόνας), δύο θύρες USB, IR Out, S/PDIF και την υποδοχή καλωδίου Ethernet.  Στο μπροστινό τμήμα και δεξιά από το Blu-ray drive υπάρχει ένα μικρό πλήκτρο eject, ενώ κάτω αριστερά έχει έρθει η θύρα USB που στο πρώτο μοντέλο υπήρχε στην αριστερή πλευρά της κονσόλας.

Συνολικά, έχουμε μια κονσόλα που πλέον κάνει όλα όσα έκανε το Xbox One, συν την υποστήριξη της εξόδου εικόνας 4K για video playback και το HDR. Σε όλα αυτά, προσθέστε και τις αλλαγές που έρχονται στο Xbox One Dashboard με το καλοκαιρινό update και θα έχετε μια ξεκάθαρη εικόνα για το πως θα πορευτεί από πλευράς hardware το Xbox για τους επόμενους μήνες. Δείτε το Xbox One S από κοντά, μέσα από το video που καταγράψαμε με την κάμερά μας στο booth της Microsoft.




 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
11 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Microsoft

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Microsoft

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Microsoft Hellas

  • PEGI

    3+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • mariodm22
    • Με 399 ευρω προσφερει αρκετα . Οχι 4Κ native αλλα αμα εχεις 4Κ Monitor , ενδιαφερεσαι να αγορασεις κονσολα και σε φτιαχνει με ενα καλο 4Κ upscaled η MS το προτιμω ... Εχω βεβαια περιεργεια να δω τα specs και τις επιδοσεις του Scorpio

    • papatrexas
    • ...δύο θύρες HDMI (μία για είσοδο και μια για έξοδο της εικόνας)...

      Δηλαδη χρειαζεται το Xbox δυο καλωδια HDMI για να δεις εικονα;

      Δεν εχω Xbox.

    • Tim of Heavens
    • Εγώ θα πρότεινα όποιον ενδιαφέρεται να επενδύσει σε κονσόλα της Microsoft να περιμένει για το Scorpio ώστε να δει πως είναι τα πράγματα στην πράξη. Αν τώρα καίγεται πολύ να μεταβεί στην παρούσα γενιά μπορεί να αγοράσει ένα refurbished Xbox One για να κάνει την δουλειά του μέχρι την εμφάνιση του Scorpio στην αγορά. Το HDR και το λεγόμενο 4Κ του Slim με την προϋπόθεση ο ενδιαφερόμενος να διαθέτει 4κ τηλεόραση, ελάχιστη βελτίωση προσφέρει για την διαφορά τιμής που έχει με το original. Υπολογίστε και μια νέα έκπτωση τιμής του παλιού Xbox One στα ελληνικά καταστήματα ( για να φύγει το stock) κατά την περίοδο Αυγούστου-Σεπτεμβρίου που θα βγει το Slim και θα είμαστε GG.

    • peterf76
    • Να περιμένω για κονσόλα έλεγα να ξανά πάρω Xboxone Είχα παρει σεμτεβριο και πούλησα Χριστούγεννα

    • stali84
    • Ωραία ολα αυτα αλλα εχει γίνει της τρελής...ps4,ps4 neο,xbox one,one s,scorpio......στο τελος θα χάσουν κόσμο αντι να κερδίσουν με αυτό το μπέρδεμα...δεν θα ξέρει ο καταναλωτής τι να πάρει και θα πάει στα σίγουρα...δηλαδή PC...δεν χρειαζόταν τοσος χαμός....ή ας τα άφηναν ως έχουν μέχρι την επόμενη γεννιά(PS4,XBOX ONE) ή ας τις έκαναν δυνατότερες εξαρχής με λίγο παραπάνω κόστος....σε καμία περίπτωση όμως αυτό...

*