Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

inFAMOUS: First Light

*
Μετά την μεγάλη επιτυχία του inFAMOUS: Second Son της Sucker Punch, οι φίλοι της σειράς περίμεναν το επόμενο κεφάλαιο. Ήταν τόσο μεγάλη η βελτίωση από τον προηγούμενο τίτλο της σειράς σε όλους τους τομείς και ιδιαίτερα στα γραφικά, που έκανε πολύ κόσμο να ενδιαφερθεί εκ νέου για τον τίτλο σε επίπεδο που να αποκτήσει πλέον έναν πιο mainstream απόηχο. Έτσι λοιπόν, όταν ανακοινώθηκε η συνέχεια του με την μορφή DLC και με τον τίτλο inFAMOUS: First Light και με πρωταγωνίστρια την μυστηριώδη Fetch, και όχι τον αγαπημένο πλέον Delsin, όλοι ενθουσιάστηκαν. Βλέπετε οι περισσότεροι από εμάς τρέφουμε έναν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για αυτή την «τσαμπουκαλού» hipsterίζουσα πιτσιρίκα. Επιτέλους θα μάθουμε για το ταραχώδες παρελθόν της. Πώς έφτασε στο έγκλημα; Πως ακριβώς πέθανε ο αδερφός της; Πολλά ερωτήματα και αν και κάποιες απαντήσεις τις γνωρίζουμε ήδη θέλουμε πολύ να δούμε πώς επέλεξε η Sucker Punch να τις αποδώσει. Είναι λοιπόν το inFAMOUS: First Light προβληματικό όπως και το παρελθόν της πρωταγωνίστριας ή αυτό που λέει ο τίτλος του, First Light;



Ξεκινώντας να δώσουμε συγχαρητήρια στο δημιουργό για ένα από τα πιο καλαίσθητα press start button screens. Στην εισαγωγική οθόνη βλέπουμε την Fetch να κάθεται σε ένα περβάζι και να χαζεύει την θέα με τον αδερφό της. Μία πανέμορφη αισθητικά εικόνα που εκτός του ότι περιγράφει τέλεια το όλο story του παιχνιδιού με ένα πλάνο έχει και ένα μικρό easter egg με τον τερματισμό του παιχνιδιού, το οποίο λόγω spoiler δεν θα αποκαλύψουμε. Συνεχίζοντας με τα του gameplay, ο τίτλος διατηρεί τη βασική δομή του Second Son ως open world action adventure. Παρόλα αυτά, νέα στοιχεία υπάρχουν και μάλιστα αρκετά με τα κυριότερα να είναι τα νέα side quests, η εμφάνιση των light gates, οι νέες κινήσεις και το καινούριο σύστημα upgrade, αλλά και το Trial mode. Στο πρώτο βλέπουμε τελείως καινούρια side quests όπως είναι το σπάσιμο καμερών ή το κυνήγι σφαιρών για περαιτέρω upgrades των δυνάμεών μας.
Τα light gates είναι κάποιες φωτεινές πύλες, οι οποίες προσφέρουν στην ηρωίδα έξτρα ταχύτητα, όταν τις διαπερνά.
Το καινούριο σύστημα upgrade είναι πλέον πιο απλοποιημένο, αλλά με περισσότερες αναβαθμίσεις στην εκάστοτε κίνηση. To κυριότερο όμως όλων είναι το trial mode, το οποίο και αυξάνει τη διάρκεια του τίτλου και δίνει την δυνατότητα περαιτέρω αναβάθμισης των δυνάμεων και μετά το τέλος της ιστορίας. Σε γενικές γραμμές, η δράση είναι πολύ πιο γρήγορη και τα quests πιο πλούσια και με καλύτερη ροή από τον προηγούμενο τίτλο, κρατώντας το ενδιαφέρον αμείωτο και αποφεύγοντας πιθανή επανάληψη στη διάρκεια του First Light που φτάνει τις 5 ώρες. Στο κομμάτι των γραφικών και γενικότερα της απεικόνισης, τα πράγματα δεν είναι και τόσο καλά. Αν και σε γενικές γραμμές μοιάζουν να είναι ίδια με τον προκάτοχό της παραγωγής, υπάρχει ένα μικρό downscale σε πολύγωνα στον χαρακτήρα, ενώ το artwork αν και πιο σκοτεινό δεν είναι το ίδιο εντυπωσιακό με αυτό του Second Son. Παρόλα αυτά, το frame rate μοιάζει να είναι βελτιωμένο και να προσφέρει μια πιο ομαλή ροή.



Σημαντική είναι και στον συγκεκριμένο τίτλο η ιστορία. Αυτήν τη φορά έχουμε να κάνουμε με μία πολύ πιο "σκοτεινή" ιστορία που πραγματεύεται πολύ πιο ''βαριά'' θέματα όπως είναι ο εθισμός και η προδοσία. Το χιούμορ του Delsin λείπει και αυτό κάνει την κατάσταση ακόμα πιο σοβαρή. Η Fetch αναγκάζεται να συνεργαστεί με έναν απατεώνα προκειμένου να σώσει τον αδερφό της και αυτό θα την αναγκάσει να προβεί σε κάποιες αμφιλεγόμενες πράξεις. Γενικά, είναι πολύ πιο βαρύ και σκοτεινό από το πρώτο με κακή ροή και πολλά σημεία που το story κάνει κοιλίες, καθώς αργεί να γίνει κάτι το συνταρακτικό για πολύ ώρα. Ο χειρισμός και ο ήχος παραμένουν πανομοιότυποι με τον προηγούμενο τίτλο χωρίς καμία εμφανή αλλαγή. Τα πλήκτρα που χρησιμοποιούνται είναι τα ίδια και όποιος έχει προϋπηρεσία στη σειρά θα νοιώσει άμεσα οικείο το περιβάλλον. Ο ήχος από την άλλη παραμένει και αυτός κοινός με όμορφα θέματα και κινηματογραφικές πινελιές.



To First Light χαρακτηρίζεται από την ταχύτητα, το σκοτεινό σενάριο και την ποικιλία στα quests. Αν και γενικά είναι πολύ καλό σαν σύνολο, είναι λίγο πρόχειρο και φαντάζει κάπως «λίγο» μπροστά στο inFAMOUS: Second Son. Από την άλλη έχει καλύτερη ροή στο gameplay και δεν είναι καθόλου βαρετό ή επαναλαμβανόμενο. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι στέκεται άνετα σαν stand alone DLC τίτλος και με πολύ καλή τιμή που μας ανοίγει την όρεξη για το επόμενο DLC και τον επόμενο conduit της παρέας.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
7 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Sucker Punch

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Sony (SIE)

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Sony

  • PEGI

    16+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • G.k.K
    • Το έχω αγοράσει το game...Εντυπωσιακοτατο...Μου αρέσουν τα γραφικά, ο χαρακτήρας, πολλά πολλά...Και από τιμή όντως πολύ καλη...!

    • Whitey
    • Το αγόρασα σε retail έκδοσή του και μπορώ να πω πως δεν το μετάνιωσα καθόλου. Εξαιρετικό παιχνίδι.

    • klonith
    • Το παιχνίδι είναι απλά καταπληκτικό. Η αίσθηση ελευθερίας που έχεις καθώς τριγυρνάς στον κόσμο του παιχνιδιού είναι απίστευτη και ως τώρα (είμαι περίπου στο 50%) έχω μείνει απόλυτα ικανοποιημένος από την ιστορία και το gameplay. Πολύ καλή η κίνηση της Insomniac να το βγάλουν ως standalone καθώς μπορεί ο κόσμος να πάρει μια γεύση χωρίς να ξοδέψει πολλά χρήματα. Μόλις το τερματίσω παίρνω και το Second Son!

    • periklis
    • γραφω καθυστερημένα...αλλα εψαξα το αρθρο για να δω σχολια....
      προσωπικά, εντυπωσιάστηκα απο τα γραφικά....και το ευχαριστήθηκα οσο επαιζα πολυ......ΟΜΩΣ ξενέρωσα με τη διάρκεια του παιχνιδιου....γιατι τοοοοσο μικρό??? :(
      μεσα στη βδομάδα θα εχω το second son ελπίζοντας πως αυτο θα διαρκέσει περισσότερο.....

    • Georgebor
    • @Το First light είναι dlc οπότε λογίκο να είναι μικρό..Δεν το έχω παίξει αλλά εμπειρία σαν το second son δύσκολα βρίσκεις στο ps4 ακόμα και τώρα.

*