Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Οι πωλήσεις του Steam για το 2015

Κατά καιρούς καταγράφουμε τις φυσικές πωλήσεις των videogames ανά τις αγορές (Ελλάδα και εξωτερικό), ωστόσο πλέον έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος στις ιστοσελίδες του ειδικού Τύπου και το κομμάτι των digital sales. Η ψηφιακή διανομή έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, αν και οι τρεις μεγάλοι της αγοράς των home consoles δεν αναφέρουν συχνά πυκνά πολλά στατιστικά στοιχεία, για δικούς τους -προφανώς- λόγους. Το Steam αποτελεί τη βάση των ψηφιακών πωλήσεων για τους PC gamers και το Steam Spy κατέγραψε πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία για τη χρονιά που μας πέρασε (από τον Απρίλιο και μετά), όπως το ποια παιχνίδια πούλησαν και πότε. Οφείλουμε να σημειώσουμε ότι τα στατιστικά της υπηρεσίας δεν είναι απόλυτα ακριβή, αλλά σε επίπεδο στατιστικής μπορούν να μας βοηθήσουν να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα.



Όπως σημειώνει και ο ίδιος ο Sergey Galyonkin που «τρέχει» το Steam Spy, μέσα στο 2015 κυκλοφόρησαν πάνω από 3000 νέα games (σε σύγκριση με τα 1900 που εμφανίστηκαν το 2014), ενώ το…ταβάνι των ταυτόχρονα συνδεδεμένων χρηστών στην υπηρεσία Steam έφτασε από τα 8 στα 12 εκατομμύρια. 350 εκατομμύρια games έφτασαν στους υπολογιστές καταναλωτών σε όλο των κόσμο.

Ο αριθμός των μηνιαίων κυκλοφοριών στο Steam από τον Ιανουάριο του 2012 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2015.

Από τα υπόλοιπα συμπεράσματα, το Steam Spy σημειώνει πως ο Δεκέμβριος ήταν ο πιο «βαρύς» μήνας για την υπηρεσία, ενώ ο Απρίλιος ο μήνας με το μεγαλύτερο τζίρο.


Εικόνα για τον τζίρο και τα αντίτυπα ανά μήνα από τον Απρίλιο και μετά.

Όπως είναι λογικό, η καλύτερη περίοδος αγορών στο Steam είναι αυτή των Summer και Winter Sales, όπου και οι προσφορές προσελκύουν πάρα πολλούς κατόχους PC.


Όπως φαίνεται από το σχεδιάγραμμα, το spike στις πωλήσεις ψηφιακών τίτλων γίνεται σε δύο περιόδους.

Πως κινήθηκε όμως ο τζίρος μέσα στο 2015 από πλευράς Steam; Ο παρακάτω πίνακας μαρτυράει πολλά! Στην πρώτη κολόνα μπορείτε να δείτε τους μήνες, στη δεύτερη τον αριθμό των αντιτύπων, στην τρίτη τον τζίρο, στην τέταρτη τη μέση τιμή των games που πουλήθηκαν και στην τελευταία το μέσο όρο των εκπτώσεων που «έτρεχαν» εκείνη την περίοδο.



Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει τώρα να δούμε και το κομμάτι των μηνιαίων πωλήσεων των παιχνιδιών μέσω του Steam.





Ποια ήταν όμως τα πιο εμπορικά games για το 2015 στο PC, βάσει των πωλήσεων που έγιναν μέσω Steam; Όπως μαρτυρούν και οι παρακάτω πίνακες του Steam Spy, τα GTA V και Fallout 4 έκαναν τον μεγαλύτερο τζίρο, με το Metal Gear Solid V το Counter-Strike: Global Offensive και το The Witcher 3: Wild Hunt να κλείνουν την πεντάδα.






 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
11 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • SilentPoet
    • Τρομακτικά τα νούμερα τζίρων! Πάντως ότι και να λέμε, το PC gaming έχει δυναμώσει πάρα πολύ και λογικά θα συνεχίσει να ανεβαίνει! Μόνο τα exclusives των κόνσολών δεν έχει τυπικά. Αν ο κόσμος νιώσει λίγο καλύτερα και το θέμα της πειρατίας, θα εκτοξευτεί

    • Roronoa
    • Και αυτα ειναι μονο ενα δειγμα των πωλησεων και των κερδών στο PC μιας και παιχνιδια τις blizzard, παιχνιδια της EA, καποια της ubisoft, online games κ.α δεν πουλανε στο steam (η απλα δεν ξερουμε ποσα βγαζουν λογω microtransactions). Και φυσικα υπαρχουν και πωλησεις σε origin, uplay, gog. Το witcher 3 πρεπει να πουλησε παρα πολυ στο gog (τα retail ηταν gog) και οι versions του GTA V δεν γινονταν activate στο steam.

      Παντως ειναι πολυ ωραιο που βλεπουμε ποικιλια στις πρωτες θεσεις, και AA και indies, και απο πολλα διαφορετικα genre!

    • diver_gr
    • Είμαι πραγματικά περίεργος πόσο πούλησε συνολικά το The Witcher 3 τόσο σε gog όσο και σε retail console sales. To παιχνίδι είναι διαμάντι και αξίζει το κάθε σεντς.

      Έκπληξη μου προκαλεί η εμφάνιση του Ark στο Τοπ3 και με τόσο υψηλά νούμερα! Αλλά και τρανταχτές απουσίες τίτλων όπως Day Z και Elder Scrolls Online κλπ. Ιδίως το Day Z από ότι φαίνεται έχει χάσει πάρα πολύ σε δημοτικότητα καθώς πέρασε η εποχή που έκανε ντόρο και η καθυστέρηση της ανάπτυξις της Standalone Version μόνο αρνητικά αποτελέσματα έχει φέρει.

    • dawnstar
    • Τον μεσο ορο να δειτε και καταλαβαινεται απλα γιατι οι εταιριες προσεχουν τις κονσολες πιο πολυ.οταν οι κονσολες σταματησουν να υπαρχουν θα δειτε αλλες τιμες απλα ακομα μερικοι δεν το εχετε καταλαβει.

    • vonzuchter
    • Το GTA V δε σταματα να πουλαει... ουτε στο PC ουτε στις κονσολες. Νομιζω οτι εχει βαλει υποψηφιοτητα για το πιο πετυχημενο παιχνιδι της τελευταιας 10 ετιας τι να λεμε.... φαινομενο

    • lostaddict1
    • To GTA πουλάει σαν ζεστό ψωμί... Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι έχει κάνει άλλες τόσες πωλήσεις εκτός steam (social club) μιας και εκεί μπορείς να το βρείς στην μισή τιμή... To ίδιο ισχύει και για το Witcher...

    • Raphael
    • Κάτι τέτοια βλέπω και λέω πως όσο και να κλαίγονται κάποιοι με την πειρατεία εγώ δεν πρόκειται να πληρώσω για παιχνίδι που μπορώ να το παίξω τσάμπα. Μιλάμε βγάζουν τρελά λεφτά οι εταιρίες και σημειώνεται μόνο άνοδος στα κέρδη τους.

      Όποιος έχει βέβαια τα χρήματα να αγοράζει παιχνίδια ας τα παίρνει για να στηρίζει τις εταιρίες που έφτιαξαν κάτι που του αρέσει.

    • Volga
    • Τελικά η υγεία και η πληθώρα διαφορετικό τύπων παιχνιδιών δείχνει οτι στο PC υπάρχει πολύ μεγάλη βάση από gamers κάθε λογής.

*