Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Στη Ρώμη για το Uncharted 4: A Thief’s End

*
Το Uncharted 4: A Thief’s End είναι η πιο σημαντική κυκλοφορία για το PlayStation 4 και αναμφισβήτητα ένα από τα πιο αναμενόμενα παιχνίδια της φετινής σεζόν ασχέτως πλατφόρμας. To embargo δημοσίευσης reviews λήγει την Πέμπτη 5 Μαΐου στις 10.00, όταν και θα βρείτε στο Enternity.gr το σχετικό κείμενο με την κριτική του Μάνου Βέζου. Μέχρι τότε όμως, αξίζει να διαβάσετε και τα όσα ζήσαμε σε ένα ταξίδι-αστραπή που κάναμε κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας στη Ρώμη για να έχουμε μια πρώτη επαφή με τον τίτλο λίγο πριν την κυκλοφορία του, αλλά και να μιλήσουμε με ανθρώπους που εμπλέκονται (με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο) με το εν λόγω videogame.



Την Μεγάλη Τετάρτη λοιπόν βρεθήκαμε μετά από μια 90λεπτη πτήση στη Ρώμη, έτσι ώστε να προετοιμαστούμε κατάλληλα για το μεγάλο pre-launch event που είχε ετοιμάσει η Sony Interactive Entertainment Europe. Η πρώτη μέρα δεν είχε κάτι παραπάνω από προετοιμασίες και μια πρώτη αναγνωριστική βόλτα στην περιοχή. Η εκδήλωση έλαβε χώρα την Μεγάλη Πέμπτη, σε μια πανέμορφη πόλη με την ονομασία Nerola που βρίσκεται 45λεπτά (οδήγησης) έξω από τη Ρώμη. Στην κορυφή της Nerola βρίσκεται το αξιοθέατο της περιοχής, ένα κάστρο που χτίστηκε το δεύτερο μισό του 10ου Αιώνα και ονομαζόταν Castrum Nerulae. Στα τέλη του 12ου Αιώνα πέρασε στα χέρια της οικογένειας Orsini, η οποία και του έδωσε την σημερινή του μορφή και την ονομασία Castello Orsini.



Μετά την άφιξή μας, είχαμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε μια 45λεπτη παρουσίαση του Uncharted 4: A Thief’s End με κάποιες βασικές πληροφορίες από πλευράς Naughty Dog. Το παιχνίδι βαδίζει στα γνωστά χνάρια εξερεύνησης, platforming, επίλυσης γρίφων και αντιμετώπισης εχθρών, ενώ όπως μας τονίστηκε η ομάδα ήθελε αυτή τη φορά να δημιουργήσει την απόλυτη action cinematic εμπειρία. Ο χρωματισμός στο περιβάλλον έχει εμπλουτιστεί (κάτι που φαίνεται και από τα πρώτα videos που μπορεί να βρει κανείς εδώ και μήνες στο YouTube), ενώ σημειώθηκε για άλλη μια φορά πως αυτό είναι το τελευταίο κεφάλαιο στην ιστορία του Nathan Drake. To stealth στοιχείο έχει βασιστεί σε αυτό του Uncharted 2, έχει υποστεί βελτιώσεις και έχει προσαρμοστεί στα σημερινά δεδομένα, με σκοπό πάντως να ζορίσει τον παίκτη.



Από τα ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία που μας παρουσιάστηκαν, αξίζει να σημειώσουμε τα ακόλουθα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια ανάπτυξης του Uncharted 4: A Thief’s End:
- στα γραφεία της Naughty Dog καταναλώθηκαν 6.336 λίτρα καφέ
- ο κώδικας script ξεπερνάει τα 35 εκατομμύρια γραμμές
- τα σημεία που δημιουργούν τις εκφράσεις στα πρόσωπα των χαρακτήρων είναι πλέον 350 (στο Uncharted 3 ήταν 100!)
- το παιχνίδι θα μεταγλωττιστεί σε 15 γλώσσες και θα υποτιτλιστεί σε 45
- το κείμενο που χρειάστηκε να μεταφραστεί ξεπέρασε τις 34.000 γραμμές
- η συνολική διάρκεια των gameplay animations ξεπερνάει τις 12 ώρες
- οι NPCs έχουν πάνω από 400.000 animations
- στο Blu-ray του τίτλου έμειναν αχρησιμοποίητες μερικές εκατοντάδες ΜΒ
- το multiplayer κομμάτι δεν χώρεσε στο Blu-ray και αποτελεί μέρος του Day 1 Patch που θα χρειαστεί να κατεβάσουν οι παίκτες (ο όγκος των αρχείων του φτάνει κοντά στα 5GB).



Nolan North και Troy Baker έκλεισαν το κομμάτι της παρουσίασης, αναφέροντας χαρακτηριστικές λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία capturing, τόσο σε επίπεδο εκφράσεων, όσο και σε επίπεδο φωνής. O North ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος και τόνισε το πόσο πολύ τον βοήθησε η συμμετοχή του στο game και πόσο περήφανος αισθάνεται που ολοκλήρωσε την πορεία του στο franchise με ένα τόσο μεγάλο game όσο το Uncharted 4.
H μέρα μας συνεχίστηκε με δύο ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις. Αρχικά, μιλήσαμε με τον Arne Meyer, υπεύθυνο του τομέα επικοινωνίας για το Uncharted 4 και άνθρωπο από τον οποίο πέρασε όλη η αντίστοιχη διαδικασία στα games της σειράς. Στη συνέχεια, είχαμε τη δυνατότητα να μιλήσουμε με τον εξαιρετικό ηθοποιό Troy Baker, ο οποίος δίνει σάρκα και οστά στον αδερφό του πρωταγωνιστή, τον Samuel Drake. Ο Baker μάς μίλησε για το εγχείρημα, για το πόσο διαφορετική ήταν η συμμετοχή του στο Uncharted 4 σε σχέση με όσα (πολλά) έχει κάνει στο παρελθόν για διάφορα videogames, καθώς και τη σχέση του με τον Nolan North, ηθοποιό που ενσαρκώνει τον Nathan Drake. Τις δύο συνεντεύξεις θα μπορέσετε να διαβάσετε την επόμενη εβδομάδα στο Enternity.gr



Επόμενη στάση στο πρόγραμμά μας ήταν τα…immersive activities. Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε τι ακριβώς εννοούν οι διοργανωτές όταν είδαμε τη σχετική αναφορά στο πρόγραμμα, αλλά οι απορίες λύθηκαν σχετικά άμεσα. Αφού φορέσαμε μια «στολή εργασίας» παρόμοια με αυτή που φορούν οι αδερφοί Drake στο κεφάλαιο 6 του παιχνιδιού, ελιχθήκαμε ανάμεσα από σχοινιά που ήταν στημένα σε ειδικά όργανα, προσπαθώντας να τα αποφύγουμε, μάθαμε να πετάμε γάντζο και να σκαρφαλώνουμε σε πλαγιές με τη βοήθειά του, αλλά και να περπατάμε πάνω σε τεντωμένα σχοινιά στο δάσος και να ανεβαίνουμε μια σκάλα σχοινιών. Στη συνέχεια, εκπαιδευτές των Ειδικών Δυνάμεων της Μεγάλης Βρετανίας μας έκαναν επίδειξη (και κάποια μαθήματα) αυτοάμυνας για την περίπτωση που μας απειλήσει κάποιος με μαχαίρι ή όπλο. Όλα τα παραπάνω σαφώς, εντάσσονται στο κομμάτι των δοκιμασιών που θα αντιμετωπίσει ο Nathan Drake στην κεντρική ιστορία του Uncharted 4: A Thief’s End.



Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι των immersive activities ήταν το κυνήγι θησαυρού. Χωρισμένοι σε ομάδες, ακολουθήσαμε μια συγκεκριμένη πορεία, στην οποία ήταν κρυμμένοι σταυροί με ειδικές ενδείξεις, τις οποίες έπρεπε και να σημειώσουμε σε ένα notepad. Με τη βοήθεια συναδέλφων από τη Σουηδία και τη Νορβηγία, καταφέραμε να συγκεντρώσουμε 21 από τους 25 σταυρούς και να πετύχουμε μία από τις καλύτερες επιδόσεις. Όλα τα παραπάνω που ζήσαμε, μας αντάμειψαν με ειδικά χαρτονομίσματα, τα οποία και χρησιμοποιήσαμε στο τέλος της βραδιάς σε μια δημοπρασία 12 ειδικών σεντουκιών που έκρυβαν διάφορα δώρα για τις ομάδες. Ενδιάμεσα, είχαμε τη δυνατότητα να παίξουμε το 6ο κεφάλαιο της ιστορίας του Nathan Drake, για το οποίο όμως δεν έχει νόημα να μιλήσουμε, μιας και σε λιγότερο από 24 ώρες θα δημοσιευτεί το σχετικό review.

Μπορείτε να δείτε ένα αναλυτικό φωτογραφικό αφιέρωμα στο ταξίδι που κάναμε στη Ρώμη για το Uncharted 4, εδώ.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
7 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Naughty Dog

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Sony (SIE)

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Sony

  • PEGI

    18+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • GamingFun
    • Βλέπω, πως πολύ καλά περάσατε παιδιά στη Ρώμη. Επίσης πρέπει να σας δώσω συγχαρητήρια για το πόσο καλά πήγατε στις δραστηριότητες που σας έβαλαν να κάνετε, όχι ότι περίμενα κάτι λιγότερο.
      Φυσικά περισσότερες λεπτομέρειες θα μάθουμε όταν θα σας επιτρέψουν να μας τις δώσετε.

    • john-data
    • ελιχθήκαμε ανάμεσα από σχοινιά που ήταν στημένα σε ειδικά όργανα, προσπαθώντας να τα αποφύγουμε, μάθαμε να πετάμε γάντζο και να σκαρφαλώνουμε σε πλαγιές με τη βοήθειά του, αλλά και να περπατάμε πάνω σε τεντωμένα σχοινιά στο δάσος και να ανεβαίνουμε μια σκάλα σχοινιών.
      Δεν είδα κάποια σχετική φωτογραφία η video που να επιβεβαιώνουν τα παραπάνω...
      Μήπως εκείνη την ώρα έτρωγες burger και τους θαύμαζες?

*