Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Mafia III Preview

*
To Mafia, όπως το γνωρίζαμε, αποτελεί παρελθόν. Η ομάδα που ξεκίνησε το franchise αποτελεί παρελθόν και το Mafia III είναι ο πρώτος τίτλος μιας διαφορετικής ομάδας, της Hangar 13. Και το νέο αίμα φέρνει…νέο αίμα. Η ομάδα ανάπτυξης αφήνει πίσω της την ιταλική μαφία. Δεν είναι ανύπαρκτη στο παιχνίδι, αλλά είναι περισσότερο μέρος της διακόσμησης, μένει δηλαδή κυρίως στο background. Ξεφεύγει από τις κλασικές τοποθεσίες όπως Chicago, New York, Atlantic City κ.λπ. και στρέφει τη ματιά στη Νέα Ορλεάνη, μια αιωνίως ενδιαφέρουσα αμερικανική γωνιά όπου Αφρική, Γαλλία και Αγγλία ενώνονται για να συνδυάσουν ένα πολύ ιδιαίτερο μείγμα θεάματος, αισθητικής, γαστρονομίας αλλά και νοοτροπίας.



Αλλάζει φυσικά και ο πρωταγωνιστής. Βρισκόμαστε στο 1968 και ο πρωταγωνιστής είναι ο Αφροαμερικανός Lincoln Clay. Από μικρός στα βάσανα, έμεινε ορφανός, πέρασε χρόνια σε ορφανοτροφείο, στράφηκε προς την εκκλησία, κατετάγη στο στρατό, πολέμησε ακόμη και στο Vietnam. Όταν τελείωσε αυτή περιπέτεια γύρισε πίσω και έγινε μέλος της “μαύρης μαφίας”. Το μόνο πρόβλημα είναι πως η ιταλική μαφία καταλήγει να ξεκληρίζει την οργάνωση, να σκοτώνει τους πάντες ουσιαστικά. Και ο Lincoln δεν μπορεί να το αφήσει αυτό έτσι. Συνεργάζεται λοιπόν με τρεις άλλους εγκληματίες προκειμένου να στήσει τη δική του “οικογένεια”. Αυτός ήταν ο πρόλογος που ακούσαμε πριν δούμε πρώτο δείγμα από live gameplay. Η έκδοση που είχαμε μπροστά μας ήταν κάτι παραπάνω από προφανές ότι έτρεχε σε PC. Η Hangar 13 έχει ετοιμάσει ανοιχτό, μεγάλο κόσμο που ο παίκτης μπορεί να εξερευνήσει στο ρυθμό του. Ανέφερε ότι ο κόσμος είναι ζωντανός, μπορεί να διαλυθεί και να ξαναχτιστεί, αν και δεν νομίζουμε ότι έχει νόημα να αντιμετωπίσετε τον ισχυρισμό αυτόν ως κυριολεξία.



Βρεθήκαμε πάντως στο στάδιο που ο Lincoln απλά θέλει να κάνει ζημιά στην ιταλική μαφία και αποφασίζει να τους στερήσει ένα κρησφύγετο. Πρώτο όμως πρέπει να μάθει που είναι αυτό. Επιχειρεί να βγει λοιπόν κάποιο βαποράκι. Ο πρωταγωνιστής κινείται ήρεμα στο δρόμο κατά την αναζήτηση και τελικά συναντά μερικούς αστυνομικούς που έχουν εμφανιστεί για κάποιο άσχετο έγκλημα. Του κλείνουν το δρόμο. Μπορεί να το πάρει στραβά και να γίνει χαμός. Επιλέγει όμως απλά να κάνει πίσω και να περάσει από άλλο σημείο. Τελικά καταλήγει σε νεκροταφείο όπου πετυχαίνει έναν έμπορο σε…εργάσιμη ώρα. Πώς καταλαβαίνουμε όμως αν αυτός ξέρει πού είναι το κρησφύγετο που μας ενδιαφέρει; Ακούμε τη συζήτηση κατά την αγοραπωλησία και ξέρουμε ότι είμαστε στο σωστό δρόμο. Η προσέγγιση ξεκινά με stealth. Το μέσο stealth kill του Mafia III είναι μια μαγική φαντασμαγορία αίματος και θορύβου που μόνο με μαγικό τρόπο χαρακτηρίζεται ως stealth. Αυτή είναι εντύπωση που παρέμεινε μέχρι την ολοκλήρωση του gameplay demo και προέκυψε σε αρκετά ακόμη σημεία. Τελικά ο ήρωας γίνεται αντιληπτός και ξεκινά το κυνηγητό του εμπόρου. Τελικά ο τελευταίος μπαίνει σε αυτοκίνητο για να ξεφύγει. Πριν όμως αναπτύξει ταχύτητα ο Lincoln προλαβαίνει να μπει στη θέση του οδηγού. Αντί να σταματήσει, πατάει γκάζι και οδηγεί τελείως παρανοϊκά προκειμένου να κάνει τον έμπορο να τρομάξει πιστεύοντας ότι ο θάνατος είναι κοντά και να μοιραστεί τη θέση του ιταλικού κρησφύγετου. Μετά τη σχετική αποκάλυψη, ο Lincoln πετάει στο δρόμο τον διστακτικό πληροφοριοδότη. Τον κυνηγά ήδη η αστυνομία και κάτι πρέπει να κάνει για αυτό.



Το κυνηγητό είναι έντονο αλλά ο developer αποδεικνύεται ότι δεν προσπαθεί απαραίτητα να ξεφεύγει με άνεση. Πρέπει άλλωστε να δούμε έναν ακόμη μηχανισμό του παιχνιδιού. Οι σύντροφοι του Lincoln είναι εκεί για κάποιο λόγο και ο καθένας μπορεί να προσφέρει κάτι διαφορετικό στον ήρωα. Μπορούμε λοιπόν να ζητήσουμε να εμφανιστούν μπράβοι, το κινητό μας οπλοπωλείο, ακόμη και εκ μέρους μας δωροδοκία της αστυνομίας για να σταματήσει η καταδίωξη. Είδαμε λοιπόν να συμβαίνει το εξής παράλογο. Ο Lincoln, με τα περιπολικά ακριβώς πίσω του, σταματά το αυτοκίνητο δίπλα σε τηλεφωνικό θάλαμο. Μπαίνει μέσα και όσο οι αστυνομικοί του φωνάζουν να παραδοθεί, εκείνος καλεί τον κατάλληλο συνεργάτη, παραγγέλνει μια δωροδοκία με απ’ όλα και μονομιάς οι αστυνομικοί σταματούν την καταδίωξη. Όχι και τόσο ρεαλιστικό, ακόμη και για τα δεδομένα των open world games.



Όπως και να έχει αποκαλύπτεται ότι ψάχνουμε ένα jazz club ονόματι Cistern. Πρόκειται για επιχείρηση βιτρίνα, κάτω από την οποία γίνεται…της νάρκωσης. Ο Lincoln μπορεί να μπει κανονικά στο club, όχι όμως και στον υπόγειο χώρο, αφού του κλείνουν το δρόμο μπράβοι. Σε αυτό το στάδιο οι επιλογές είναι πολλαπλές. Μπορεί να ξεκινήσει μακελειό. Μπορεί να βγει έξω, να κάνει ολόκληρη μανούβρα, να πάρει ταχύπλοο και να αναζητήσει είσοδο από τη μεριά του ποταμιού. Κατά τους developers υπάρχουν κι άλλες πιθανές προσεγγίσεις που ο παίκτης πρέπει να ανακαλύψει είτε εξερευνώντας την περιοχή ή ανακρίνοντας τους κατάλληλους ανθρώπους. Τελικά ο Lincoln προτιμά την πίσω πόρτα όπου η αντίσταση είναι μικρότερη. Εδώ βλέπουμε ένα ακόμη stealth kill που ισούται με μαχαίρωμα στο πρόσωπο και τελικά φτάνουμε σε χώρο με ναρκομανείς και ιερόδουλες. Φτάνει σε κελάρι, προχωρά ήσυχα φτάνει στο στόχο του, στο μαφιόζο που κάνει κουμάντο στην επιχείρηση δηλαδή, τον ξεκάνει με τη μία και ύστερα ξεκινά κακός χαμός αφού τον παίρνουν όλοι στο κατόπι. Με απαντήσεις όπως “αφοπλισμός και εξ επαφής πυροβολισμός στην κοιλιακή χώρα”, ο Lincoln απαντά σε κάθε ερώτηση και πρόκληση καθώς οι απανταχού κοπέλες ουρλιάζουν γύρω του από το δικαιολογημένο φόβο τους. Τώρα που το κρησφύγετο “καθαρίστηκε”, ο Lincoln το βάζει στη δούλεψη ενός συνεργάτη, παίρνει τον έλεγχο ενός κομματιού της πόλης και μπορεί να περιμένει ακόμη μεγαλύτερες απολαβές.



Μπαίνει στο αυτοκίνητο της επιλογής του, ξεκινά να οδηγεί ανέμελα, μέχρι που εμφανίζονται μαφιόζοι που θέλουν να πάρουν το αίμα τους πίσω. Όπως παρουσιάστηκε το περιστατικό αυτό, φαίνεται πως κάθε επιτυχία του Lincoln μπορεί να ανάβει τα αίματα σε άλλο στρατόπεδο και ο παίκτης θα πρέπει να αντιμετωπίζει τις σπασμωδικές αντιδράσεις που ακολουθούν. Το demo τελείωσε πριν δούμε την κατάληξη της νέας αυτής αντιπαράθεσης βέβαια, άρα μείναμε με την απορία για το πώς αντιμετωπίζει ένας άνθρωπος με αυτοκίνητο, δυο-τρία αυτοκίνητα γεμάτα με όπλα και νεύρα αντί για μυαλά. Αν φεύγαμε και με λίγο καλύτερη εικόνα για την ατμόσφαιρα που επικρατεί εκτός του κοντινότερου μακελειού θα ήταν καλά. Για αρχή.




 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Hangar13

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    2K Games

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    18+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Mafia III
    • 18+ pegi 18+
      • 4 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (4)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://mafiagame.com/ FOLLOWERS 10 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 5

    ENTERNITY SCORE
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*