Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Star Trek: Beyond Review

  • ΗΛΙΚΙΕΣ

    12+

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ

    J.J. Abrams

  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ

    Chris Pine, Zachary Quinto, Zoe Saldana

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Star Trek Into Darkness
      • 6.4 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (43)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http://www.startrekmovie.com/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 6

    SCORE
*
Κατά τη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης, το πλήρωμα του Enterprise δέχεται αιφνιδιαστική επίθεση από άγνωστο εχθρό που είχε στήσει ενέδρα για να πάρει στα χέρια του πολύτιμο υλικό, το οποίο θα ενεργοποιήσει όπλο μαζικής καταστροφής για ολόκληρο τον γαλαξία.

Ο γνωστός από το franchise των «Fast & Furious», Τζάστιν Λιν, κάνει το ποδαρικό του στο τρίτο μέρος του πρόσφατου reboot του «Star Trek» με ένα montage που επισημαίνει το χιούμορ και μια διάθεση επιστροφής στα basics της παλιάς σειράς, αντί να πηγαίνει τα πράγματα ακριβώς… «Beyond». Με εξαίρεση την ελάχιστη, openly gay αναφορά (αφορά στον χαρακτήρα του Σούλου) που πραγματοποιείται στο εισαγωγικό και είναι υπέρ το δέον καλοδεχούμενη, διότι απεικονίζεται και συνυπάρχει με φυσικότητα δίπλα όλες τις υπόλοιπες λεπτομέρειες της καθημερινότητας του πληρώματος του Enterprise.



Με τον Κερκ και τον Σποκ να βιώνουν ελαφρά υπαρξιακά προβλήματα και να μην απολαμβάνουν όσο θα ήθελαν τα αξιώματά τους, το φιλμ μας μπάζει απότομα στη δράση, καθώς μια ενέδρα άγνωστης φυλής κακών κινδυνεύει να μετατρέψει τον Αστροστόλο σε παλιοσίδερα, προσγειώνοντας το κουφάρι του Enterprise εντελώς βίαια στη μέση του πουθενά. Οι επιζώντες – πρωταγωνιστές χωρίζονται αναγκαστικά σε ομάδες με βάση το πώς και το που τους έριξαν αλεξίπτωτα και σκάφη διάσωσης, ενώ ο Κερκ να επιχειρεί να προστατεύσει έναν μυστηριώδη μηχανισμό αγνώστου αναγκαιότητας από τα χέρια του μοχθηρού Κραλ, του οποίου η ταυτότητα και προέλευση επιφυλάσσουν μια μεγάλη έκπληξη για το φινάλε.



Οι στιγμές των επιθέσεων του σμήνους από διαστημόπλοια, τα οποία «σιγοτρώνε» με δραματικό τρόπο το Enterprise, είναι και οι πιο καθηλωτικές, μαζί με τα κλωνοποιημένα παιχνίδια της νεοσύστατης στη σειρά ταινιών Τζέιλα (Σοφία Μπουτέλα), που εγκλιματίζεται χαλαρά στο κλασικό σύμπαν των χαρακτήρων, με το επιπλέον ατού των ικανοτήτων της στις πολεμικές τέχνες. Μοιραία, οι καταστροφές αποζημιώνουν περισσότερο εδώ, με την πλοκή να μην χωλαίνει ακριβώς, όμως ακόμη και οι πιο σκληροπυρηνικοί Trekkies δεν θα μπορούσαν να αρνηθούν ότι η εξέλιξη της δράσης κινείται σε ένα ανεξήγητο φαντασιακό πλαίσιο στο οποίο ο Σκοτ και… αλαμπουρνέζικα να έλεγε (αντί «επιστημονικών» συμπερασμάτων), θα είχε πάντα δίκιο (κι ας μην καταλαβαίνει κανείς Χριστό!).



Η κορύφωση που… αψηφά τους νόμους της βαρύτητας, σε έναν τόπο τόσο επικίνδυνα «συγγενή» με αυτόν που γνωρίσαμε στο «Elysium» (2013) του Νιλ Μπλόμκαμπ, αποζημιώνει σε θέαμα, αλλά το φιλμ δεν τολμά να καινοτομήσει σχεδόν σε κανέναν τομέα, καταλήγοντας να μοιάζει με μια φαντασμαγορία διπλού επεισοδίου μιας «μελλοντικά» εξελιγμένης εκδοχής της τηλεοπτικής σειράς.



Η τελική αίσθηση είναι θετική, προφανώς, όμως κάπου σκέφτεσαι ότι αν οι αστεϊσμοί ανάμεσα στον Σποκ και τον ΜακΚόι ήταν καλύτερα γραμμένοι (αν όχι και πιο χιουμοριστικοί) και το παρελθοντικό «bad ass» hip-hop soundtrack (από Public Enemy μέχρι Beastie Boys!) απουσίαζε γιατί σε κανέναν δεν «κλείνει το μάτι», το σύνολο θα διέσωζε την διασκέδαση των φανατικών και μη θεατών του franchise. Τώρα είναι, απλά, μια ακόμη ευπρόσωπη ταινία… της σειράς. Μέχρι το επόμενο sequel…



ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ;
Οι χαρντκοράδες θα κάνουν ουρές την πρώτη μέρα και… σχεδόν θα εξαντληθούν. Σε αυτούς δεν απευθύνομαι, διότι θα δουν το φιλμ έτσι κι αλλιώς (και κακό δεν θα κάνουν). Οι υπόλοιποι, από τη στιγμή που ανέχονται το genre, θα δουν μια ικανοποιητική διαστημική περιπέτεια με λίγη παραπανίσια προσοχή στον τομέα «δράση», που καταναλώνεται χωρίς δυσκολία, με κάμποσες καταστροφές και άψογα οπτικά εφέ. Εσείς που την είδατε «άγνωστες λέξεις» μέχρι εδώ, απλά αποφύγετε τα multiplex, πεταχτείτε στο πλησιέστερο θερινό και δείτε κάτι πιο… down to Earth!

Του Ηλία Φραγκούλη, σε συνεργασία με το freecinema.gr
Βρείτε το freecinema.gr στο facebook


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
3 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • vonzuchter
    • απο τη πρωτη ταινια της νεας γενιας που δημιουργησαν αυτο το εναλλακτικο timeline ξενερωσα... δε καταλαβα εφοσον υπηρχε στο κανονικο timeline τεραστιο υλικο και borgs και romulan και dominion και μεγαλο μερος του γαλαξια ανεξερευνητο... μπορουσαν να βρου ν σεναρια να κανουν οτι γουσταραν... εχω δει βεβαια ολες τις νεες ταινιες μεχρι τωρα αλλα το ξενερωμα με το εναλλακτικο timeline δεν εχει φυγει και ουτε προκειται.

    • sakis die hard
    • πως να συνεχίζανε το original timeline αφού οι ηθοποιοί έχουν γεράσει και έχουν πεθάνει,η λες την ίδια ιστορία με άλλους ηθοποιούς ???? όπως και να ναι δεν υπήρχε άλλη λύση ήταν υποχρεωτικό και το κάνανε κιόλας πολύ έξυπνα βάζοντας τον παλιό spok να έρχεται από το παρελθόν σε αυτό το σύμπαν

    • vonzuchter
    • θα εβαζαν αλλους ηθοποιους φυσικα.. γιατι τωρα τι εκαναν? αλλοι ηθοποιοι δεν ειναι αυτοι? τεσπα... δε λεω οτι δεν ειναι καλες οι ταινιες... μια χαρα ειναι.

*