Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

The Last of Us S01E05: Endure and Survive Review

  • ΗΛΙΚΙΕΣ

    18+

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ

    Jeremy Webb

  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ

    Pedro Pascal, Bella Ramsey, Lamar Johnson

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • The Last of Us S01E05: Endure and Survive
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://www.hbo.com/the-last-of-us FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 9

    ENTERNITY SCORE
*
Το The Last of Us S01E05: Endure and Survive είναι πραγματικά ένα «επεισόδιο-δυναμίτης» για τη σειρά του HBO!

Το Endure and Survive έρχεται νωρίτερα από το αναμενόμενο, ώστε να αποφύγει τη μετωπική με το Super Bowl της Κυριακής. Το 5ο επεισόδιο του The Last of Us συνεχίζει από εκεί που μας άφησε το προηγούμενο, αφού πρώτα κάνει την απαραίτητη εισαγωγή με τους δύο μυστήριους χαρακτήρες που εμφανίστηκαν στην εκπνοή του Please Hold to My Hand, την περασμένη Δευτέρα.




Ο Henry και ο μικρός αδελφός του, Sam - που είναι έχει χάσει την ακοή του - είναι φυγάδες και ψάχνουν τρόπο να δραπετεύσουν από το Kansas, χωρίς να τους εντοπίσει η Kathleen και ο στρατός της. Ο Henry είναι ο άνδρας για τον οποίο ξεκίνησε το ανθρωποκυνηγητό του προηγούμενου επεισοδίου, ταυτόχρονα με την αναζήτηση του δολοφόνου του Brian – τον Joel. Ο τελευταίος είναι η ευκαιρία του Henry να αποδράσει και να προστατεύσει τον Sam έως ότου το καταφέρει.



Η τετράδα ξεκινά μια ριψοκίνδυνη πορεία, που θα την οδηγήσει μέσα από σκοτεινά και απομονωμένα μονοπάτια, δίνοντάς τους παράλληλα την ευκαιρία να συλλογιστούν, να συνειδητοποιήσουν και να παραδεχτούν πράγματα που λέγονται και ακούγονται δύσκολα. Όπως και στα προηγούμενα επεισόδια, βλέπουμε την ανθρωπιά και την συναισθηματική θέρμη να παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στο χτίσιμο της γενικότερης κλιμάκωσης, η οποία έρχεται με τον πιο σοκαριστικό τρόπο μετά τη μέση του Endure and Survive.



Στο σημείο που το sub-plot των Henry και Kathleen οδεύει στην κατάληξή του, ένα τεράστιο κύμα από Clickers προκαλεί τον πανικό, με αποτέλεσμα έντονες σκηνές βίας και θανάτου (με το έντονο splatter να διακρίνεται μονάχα στο background). Ανάμεσα στους δεκάδες μεταλλαγμένους που τρέχουν διαμελίζοντας ότι βρουν μπροστά τους, εμφανίζεται κει ένα Bloater, ένας από τους πιο επιβλητικούς εχθρούς του The παιχνιδιού Last of Us. Το αποτέλεσμα είναι ένα πεντάλεπτο – δυναμίτης (pun intended, για όσους το είδαν) με εξαιρετική κορύφωση.



Στα τελευταία λεπτά του 5ου επεισοδίου κλείνει ακόμα ένα κεφάλαιο, που αφιέρωσε χρόνο σε νέους δευτερεύοντες χαρακτήρες με τεράστια συνεισφορά στη σειρά. Τόσο για το lore του κόσμου της, όσο και για το τι θα ακολουθήσει μετά. Το έκτο επεισόδιο, με τίτλο Kin, θα προβληθεί στις 19 Φεβρουαρίου 2023.



Διαβάστε την κριτική μας για τa προηγούμενα επεισόδια της σειράς.
The Last of Us S01E01: When You’re Lost in the Darkness
The Last of Us S01E02: Infected
The Last of Us S01E03: Long, Long Time
The Last of Us S01E04: Please Hold to My Hand 

9

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*