Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Οι Top 10 ξένες σειρές του 2022

*
Lord of the Rings, Halo, House of the Dragon και αρκετές ακόμη ξένες σειρές έρχονται το 2022, σε μια πολλά υποσχόμενη χρονιά. Αυτές τις 10 περιμένουμε περισσότερο από όλες!

To 2022 ήρθε, η πανδημία συνεχίζει και για άλλη μια χρονιά η τηλεόραση θα είναι μια από τις απολαύσεις που διατηρούμε χωρίς τον φόβο της έκθεσής μας στον κορονοϊό. Για ακόμα μια φορά ετοιμάσαμε λίστα με 10 από τις πιο αναμενόμενες ξένες σειρές του έτους που έχουμε μπροστά μας, κρατώντας φυσικά τα αυτιά και τα μάτια μας ορθάνοιχτα καθώς ακόμα περισσότερες αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στον επόμενο μήνα. Φέτος μόνο μια από τις σειρές της λίστας έχει ημερομηνία πρεμιέρας κι αυτή είναι μια σειρά που υπήρχε και στην περσινή. Πρόκειται για το Lord of the Rings του Amazon που θα γίνει διαθέσιμο για streaming μετά το τέλος του φετινού καλοκαιριού. Οι υπόλοιπες μένει να αποκτήσουν τη δική τους ημερομηνία ντεμπούτου και μέχρι τότε ελπίζουμε να μην καθίσει κάποιο απρόοπτο που θα τις στείλει στη λίστα του 2023.


Διαβάστε το νέο μας Top 10: Οι 10 κορυφαίες ταινίες δράσης στο Netflix


Lord of the Rings (Amazon) – 2 Σεπτεμβρίου
Με τους: Robert Aramayo, Owain Arthur, Nazanin Boniadi, Morfydd Clark, Cruz Córdova, Ema Horvath, Markella Kavenagh, Joseph Mawle, Tyroe Muhafidin, Sophia Nomvete, Megan Richards, Dylan Smith, Charlie Vickers, Daniel Waeyman, Cynthia Addai-Robinson, Maxim Baldry, Ian Blackburn, Kip Chapman, Anthony Crum, Macine Cunliffe, Trystan Gravelle, Lenny Henry.

Το πολυαναμενόμενο Lord of the Rings του Amazon επιστρέφει στην ετήσια λίστα μας, ελπίζουμε για τελευταία φορά – εννοώντας προφανώς ότι κανείς δε θα ‘θελε μια απρόσμενη καθυστέρηση. Ο πρώτος κύκλος της θα έχει 8 επεισόδια, ενώ μετά τα γυρίσματα των πρώτων δύο υπήρξε ένα διάλειμμα 4-5 μηνών για να ξεκινήσει η προεργασία του δεύτερου κύκλου (υπολογίζεται πως θα υπάρξουν τουλάχιστον 5 στο σύνολο). Η σειρά δε θα ‘χει να κάνει με την ομώνυμη τριλογία μυθιστορημάτων του J. R. R. Tolkien ή την τριλογία ταινιών του Peter Jackson, αλλά με την ιστορία της Μέσης Γης πολλά χιλιάδες χρόνια πριν από αυτές. Μεταξύ των όσων αναμένεται να παρακολουθήσουμε είναι η απαρχή της Númenor, η κυριαρχία του Sauron στη Μέση Γη, η δημιουργία των περίφημων δαχτυλιδιών της σειράς (Rings of Power) και ο πρώτος πόλεμος μεταξύ Sauron και ξωτικών.



House of the Dragon (HBO)
Με τους: Paddy Considine, Emma D’Arcy, Olivia Cooke, Emily Carey, Matt Smith, Rhys Ifans, Steve Toussaint, Eve Best, Sonoya Mizuno, Fabien Frankel, Graham McTavish, Ryan Corr, Jefferson Hall, David Horovitch, Matthew Needham, Bill Paterson, Wil Johnson, John Macmillan, Theo Nate, Savannah Steyn.

Η πρώτη σειρά prequel του Game of Thrones (και λέμε πρώτη επειδή έχουν ειπωθεί πράγματα για τουλάχιστον 5 σειρές spin-offs) που θα παρακολουθήσουμε στις οθόνες μας είναι το House of the Dragon. Λίγο ξεκάθαρο ποιος οίκος της σειράς A Song of Ice and Fire είναι στο επίκεντρο της ιστορίας (αυτός των Targaryen, σε περίπτωση που δεν είναι και τόσο ξεκάθαρο). Η σειρά βασίζεται στο βιβλίο Fire & Blood του George R. R. Martin και μας ταξιδεύει 300 χρόνια πριν από τα γεγονότα που είδαμε στη σειρά των David Benioff και D. B. Weiss που ολοκληρώθηκε το 2019. Η μεγάλη διαφορά έγκειται στο ότι πρόκειται για μια περίοδο κατά την οποία οι δράκοι δεν ήταν και τόσο σπάνιοι. Για την ακρίβεια, ήταν… της μόδας, οπότε – αν όλα πάνε καλά από μεριά ποιότητας – έχουμε να δούμε πολλές επικές μάχες με φλογοβόλα κτήνη στο πλαίσιο του εμφύλιου πόλεμου του διασημότερου οίκου του franchise.


The Witcher: Blood Origin (Netflix)
Με τους: Sophia Brown, Laurence O’Fuarain, Michelle Yeoh, Lenny Henry, Mirren Mack, Nathaniel Curtis, Dylan Moran, Jacob Collins-Levy, Lizzie Annis, Huw Novelli, Francesca Mills, Amy Murray, Zach Wyatt, Aidan O’Callaghan.

Το να δούμε τον τρίτο κύκλο επεισοδίων του The Witcher εντός του 2022 φαντάζει απίθανο, όμως οι λάτρεις του show θα αναπληρώσουν το κενό με η μίνι σειρά – prequel που ακούει στο όνομα Blood Origin. Βασίζεται φυσικά στη σειρά μυθιστορημάτων του Andrzej Sapkowski και τα γεγονότα της εξελίσσονται 1200 χρόνια πριν από αυτά του The Witcher. Τα επεισόδιά της θα μας δείξουν τη δημιουργία του πρώτου Witcher – Γητευτή, καθώς και τα γεγονότα που οδήγησαν στην ένωση των Σφαιρών, αυτό που ένωσε δηλαδή τον κόσμο των τεράτων με αυτούς των ανθρώπων και των ξωτικών. Αναμένεται μάλιστα να δούμε και τον αρχαίο πολιτισμό των ξωτικών, ο οποίος αργότερα αφανίστηκε.



Cabinet of Curiosities (Netflix)
Με τους: Essie Davis, Andrew Lincoln, Rubert Grint, Hannah Galway, F. Murray Abraham, Glyn Turman, Luke Robets, Tim Blake Nelson, Elpidia Carrillo, Demetrius Grosse, Crispin Glover, Ben Barnes, Peter Weller, Dave Hewlett.

Σειρά – ανθολογία με αυτοτελή επεισόδια και showrunner / executive producer τον Guillermo del Toro (The Shape of Water, Pan’s Labyrinth). Κάθε επεισόδιο θα είναι γραμμένο από διαφορετικό σεναριογράφο (δύο από τα 8 της σειράς είναι γραμμένα από τον ίδιο τον del Toro), με διαφορετικό καστ και εντελώς διαφορετικό setting, πάντα όμως με μια αίσθηση ανατριχίλας και τρόμου, αλλά και με γοτθικές επιρροές.


Halo (Paramount Plus)
Με τους: Pablo Schreiber, Natascha McElhone, Yerin Ha, Charlie Murphy, Shabana Azmi, Bokeem Woodbine, Olive Gray, Kate kennedy, Natasha Culzac, Bentley Kalu, Danny Sapani, Jesse Tyler Ridgway, Jen Taylor.

Φέτος είναι επιτέλους η χρονιά που θα κάνει ντεμπούτο η live-action σειρά Halo. Το δημοφιλές sci-fi franchise των 343 Industries και Microsoft τα βρήκε σκούρα με τη μεταφορά του στο φορμάτ της τηλεοπτικής σειράς αφού η παραγωγή αντιμετώπισε πολλές καθυστερήσεις και εσωτερικές ανακατατάξεις για τουλάχιστον μισή δεκαετία. Η πρώτη σεζόν θα αποτελείται από 10 επεισόδια με τον Pablo Schreiber (American Gods, The Wire) να υποδύεται τον Master Chief ενώ η πλοκή θα εστιάζει στον πόλεμο μεταξύ United Nations Space Command και Covenant. Το σενάριο θα δίνει βάση στην ανάπτυξη των βασικότερων χαρακτήρων του με την εξερεύνηση προσωπικών τους ιστοριών. Μεταξύ των executive producers είναι και οι Steven Spielberg, Darryl Frank και Justin Falvey.



Krapopolis (Fox)
Με τους: Hannah Waddingham, Richard Ayoade, Matt Berry, Pam Murphy, Duncan Trussel.

Η μοναδική animated σειρά της φετινής λίστας φέρει το όνομα του Dan Harmon, ενός από τους δημιουργούς του Rick and Morty του Adult Swim. Το setting όμως είναι πολύ διαφορετικό από εκείνο το show καθώς αυτό εδώ θα μας ταξιδέψει στην Αρχαία Ελλάδα όπου θα γνωρίσουμε μια παρέα από ανθρώπους, Θεούς και τέρατα με ψυχολογικά προβλήματα καθώς προσπαθούν να διοικήσουν μια από τις πρώτες πόλεις του κόσμου. Μεταξύ των ηθοποιών του καστ είναι οι Waddingham (Ted Lasso) και Matt Berry (What We Do in the Shadows). Το Fox θα πειραματιστεί διαθέτοντας για αγορά πολλά NFTs με αποκλειστικά ψηφιακά αντικείμενα βασισμένα στο Krapopolis. Για την ώρα δεν είμαστε σίγουροι ότι αυτό είναι ένδειξη… πίστης σε μια καινούργια σειρά ή κάτι τελείως διαφορετικό, όμως αυτό είναι μια τελείως διαφορετική συζήτηση.


Moon Knight (Disney+)
Με τους: Oscar Isaac, May Calamawy, Ethan Hawke.

Το Marvel Cinematic Universe ετοιμάζεται να υποδεχτεί ακόμα έναν ήρωα. Ο Marc Spector είναι ένας πρώην πεζοναύτης / πράκτορας της CIA που γίνεται μισθοφόρος και ταξιδεύει στο Σουδάν για μια αποστολή. Εκεί έρχεται σε διαπληκτισμό με έναν άλλο μισθοφόρο, σκοτώνεται και τοποθετείται σε έναν προσφάτως ξεθαμμένο τάφο, μπροστά από το άγαλμα του Khonshu, του Αιγύπτιου Θεού του φεγγαριού. Στη συνέχεια ανασταίνεται και ισχυρίζεται πως ο Khonshu τον μετέτρεψε στον Moon Knight για να λυτρώσει τη ζωή του από τη βία βοηθώντας όσους έχουν την ανάγκη του. Ως Moon Knight βασίζεται στις σωματικές του ικανότητες, στις γνώσεις του πάνω στις μάχες και στην τεχνολογία. Η σειρά θα αφηγείται την ιστορία της σε δύο διαφορετικά timelines, εναλλασσόμενη μεταξύ του μοντέρνου κόσμου και της Αρχαίας Αιγύπτου. Η εμφάνιση αυτή του Moon Knight γίνεται στο πλαίσιο της 4ης φάσης του MCU και δεν αποκλείεται στο μέλλον να τον δούμε ως μέρος ενός crossover με τους υπόλοιπους χαρακτήρες του franchise. Η σειρά θα αποτελείται από 6 επεισόδια και δε θα έχει δεύτερη σεζόν.



Resident Evil (Netflix)
Με τους: Siena Nicole Agudong, Ella Balinska, Lance Reddick, Adeline Rudolph, Tamara Smart, Rizelle Januk, Lea Vivier.

Το Netflix ετοιμάζει τη δική του live-action σειρά Resident Evil λίγους μήνες μετά την πρεμιέρα της animated ταινίας Resident Evil: Infinite Darkness. Για την ώρα λίγα πράγματα είναι γνωστά για τη συγκεκριμένη παραγωγή με αναφορές να θέλουν την ιστορία της να εξελίσσεται σε δύο διαφορετικά timelines. Το ένα από αυτά θα έχει για πρωταγωνιστές δύο αδελφές, την Jade και την Billie Wesker. Τα δύο νεαρά κορίτσια μετακομίζουν με τον πατέρα τους στη New Racoon City όπου αρχίζουν να συνειδητοποιούν πως ο πατέρας τους κρύβει σκοτεινά μυστικά που θα μπορούσαν να καταστρέψουν τον κόσμο. Το άλλο timeline εξελίσσεται 10 χρόνια στο μέλλον όπου απομένουν μόλις 15 εκατομμύρια άνθρωποι πάνω στη Γη, αλλά τουλάχιστον 6 δισεκατομμύρια μολυσμένοι άνθρωποι και ζώα με T-virus. Πρωταγωνίστρια είναι η πλέον 30 ετών Jade που κάνει ότι μπορεί για να επιβιώσει. Ο πρώτος κύκλος θα περιέχει 8 επεισόδια με showrunner τον Andrew Dabb (Supernatural) και σκηνοθέτη τον Bronwen Hughes (The Walking Dead, The Journey is the Destination).


The Sandman (Netflix)
Με τους: Tom Sturridge, Gwendoline Christie, Vivienne Acheampong, Boyd Holbrook, Charles Dance, Asim Chaudhry, Sanjeev Bhaskar, Kirby Howell-Baptiste, Mason Alexander Park, Donna Preston, Jenna Coleman, Joely Richardson, David Thewlis, Kyo Ra, Stephen Fry, Razane Jammal, Sandra James-Young, Patton Oswalt.

Η σειρά comic books της DC που έγραψε ο Neil Gaiman (American Gods, The Graveyard Book) αποκτά τη δική της live-action σειρά από τον Allan Heinberg (Wonder Woman, Grey’s Anatomy). Πρωταγωνιστής είναι ο Morpheus / Dream - βασιλιάς των ονείρων και ένα από τα 7 μέλη των Endless - που μόλις δραπέτευσε ύστερα από 105 χρόνια αιχμαλωσίας στη Γη από έναν μυστικιστή που αναζητούσε την Death – την αδερφή του Dream. Ξαφνικά βρίσκεται σε έναν παντελώς άγνωστο κόσμο στον οποίο θα πρέπει να εντοπίσει τα χαμένα τοτέμ του ώστε να επαναφέρει την τάξη στο βασίλειο Dreaming (για το οποίο υπάρχει ξεχωριστή σειρά comic books).



The Midnight Club (Netflix)
Με τους: Iman Benson, Adia, Igby Rigney, Ruth Codd, Aya Furukawa, Annarah Cymone, William Chris Sumpter, Sauriyan Sapkota, Heather Langenkamp, Zach Gilford, Matt Biedel, Samantha Sloyan, Larsen Thompson, William B. Davis, Crystal Balint, Patricia Drake.

Εάν έχετε παρακολουθήσει The Haunting of Hill House / The Haunting of Bly Manor ή Midnight Mass ξέρετε τι να περιμένετε. Το The Midnight Club είναι το επόμενο project του Mike Flanagan, ένα horror θρίλερ μυστηρίου όπου 7 νεαρά άτομα με ανίατες αρρώστιες που ζουν σε ιατρικό άσυλο (με μια αινιγματική νοσοκόμα – τη Heather Langenkamp του A Nightmare on Elm Street) συναντώνται τα μεσάνυχτα για να μοιραστούν μεταξύ τους τρομακτικές ιστορίες. Μια νύχτα κάνουν μια συμφωνία, σύμφωνα με την οποία αυτός που θα πεθάνει πρώτος θα επικοινωνήσει με τους υπόλοιπους από τη μετά θάνατον ζωή. Κάποια στιγμή ένας από αυτούς πεθαίνει και τότε αρχίζουν τα παραφυσικά φαινόμενα.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*