Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Movies 2016: Οι ήρωες χωρίς τα κολάν

Με το νέο έτος έρχονται και νέες παραγωγές που φιλοδοξούν να γεμίσουν τις αίθουσες και, αν αυτό είναι δυνατό, να αφήσουν το δικό τους μοναδικό στίγμα στην ιστορία του κινηματογράφου. Φέτος τα πράγματα δείχνουν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα με όμορφο και με ποικιλία roster ταινιών που θα επιχειρήσει να ικανοποιήσει τους φίλους του σινεμά. Όπως συνηθίζεται φυσικά τα sequels/prequels και οι μεταφορές μυθιστορημάτων έχουν την τιμητική τους, όμως και τα πρωτότυπα σενάρια που φιλοδοξούν να ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς σινεφίλ δεν είναι λίγα. Εμείς ξεχωρίσαμε ορισμένες αξιοσημείωτες παραγωγές για το έτος που μόλις άνοιξε και ετοιμάζεται να μας χαρίσει, καλώς εχόντων των πραγμάτων, ορισμένες μοναδικές κινηματογραφικές εμπειρίες. Είστε ελεύθεροι να συμπληρώσετε αυτές που εσείς περιμένετε περισσότερο μέσα στο 2016.

The Revenant
Πρεμιέρα: 21 Ιανουαρίου
Η ταινία που ίσως τερματίσει τα memes που έχουν να κάνουν με τον Leonardo DiCaprio και το αγαπημένο χρυσό αγαλματίδιο που τον έχει τρελάνει στο spam από σνομπάρισμα είναι ταυτόχρονα και μια από τις καλύτερες σκηνοθετικές δουλειές του αρκετά αμφιλεγόμενου Iñárritu. Πρόκειται για μια ιστορία επιβίωσης και παράλληλα διαμάχης -η οποία εξελίσσεται πανέμορφα και εξ αποστάσεως μεταξύ DiCaprio και Tom Hardy- με τεράστιο build-up για την υπέρτατη εξιλέωση. Η χρυσή σφαίρα έκλεισε το μάτι στο ελληνιστί “Η Επιστροφή” και στην καυτή περίοδο που διανύουμε αφού είμαστε προ των πυλών για τα φετινά Όσκαρ, η ταινία κρίνεται πανεύκολα ως μια από τις πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις.




Τhe 5th Wave
Πρεμιέρα: 22 Ιανουαρίου
Με το Hunger Games να έχει ρίξει τίτλους τέλους -ακόμα κι αν περιμένουμε spin-off prequels- και το Maze Runner να βγάζει ένα μέτριο προς κακό sequel, το 5th Wave είναι το ξεκίνημα μιας ακόμα μετααποκαλυπτικής σειράς με πρωταγωνίστρια την Chloë Grace Moretz που έρχεται να καλύψει το συναισθηματικό κενό των fans του είδους. Στην πρώτη ταινία πραγματοποιείται επίθεση από εξωγήινους, οι οποίοι μετά από 5 κύματα επίθεσης αφήνουν λιγοστούς επιζώντες καταλαμβάνουν τη Γη σφάζοντας όποιον βρουν μπροστά τους. Το Infinite Sea είναι το δεύτερο βιβλίο της τριλογίας, για το οποίο δεν έχει ανακοινωθεί κινηματογραφική μεταφορά μέχρι στιγμής, και το τρίτο με την ονομασία The Last Star θα εκδοθεί φέτος.




Fifty Shades Of Black
Πρεμιέρα: 4 Φεβρουαρίου
Και τι έγινε δηλαδή που φέτος δεν έχει νέο Fifty Shades of Grey και θα πρέπει να περιμένουμε έναν ακόμα χρόνο; Ο δημιουργός του Haunted House -κάτι σαν το Scary Movie- σατιρίζει το εμπορικά επιτυχημένο franchise όσο δεν πάει με ένα cast που εννοείται πως είναι αδιάφορο, αλλά στο απλούστατο task που του έχει ανατεθεί θα δένει άψογα και ξεκαρδιστικά. Το budget της είναι μικροσκοπικό και η αλήθεια είναι πως τέτοιου είδους παραγωγές έχασαν την γοητεία τους…από τις αρχές των 00s. Παρόλα αυτά ενδείκνυται για παρέες και όσους λατρεύουν τα inside jokes.




Gods Of Egypt
Πρεμιέρα: 25 Φεβρουαρίου
Δηλαδή θέλουν να μας πουν ότι δεν έχει άλλη μεταλλαγμένη ελληνική μυθολογία το Hollywood; Πιάνει την αιγυπτιακή τώρα; Βέβαια αυτό δεν είναι διόλου κακή ιδέα, ειδικά μετά τη μίνι σειρά “Tut” του περασμένου καλοκαιριού που έφερε τους Φαραώ ξανά στο πάνθεον των trendy αρχαίων τυπάδων. Έχεις και τον Λεωνίδα -λάθος- τον Gerard Butler σε έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους, έχεις και τον ελληνικής καταγωγής Alex Proyas που γεννήθηκε στην Αίγυπτο, έρχεται και το plot τύπου πληβείος νεαρός παλεύει θεούς και τα τεραστίου budget και εντυπωσιακών δείτε-το-σε-3D εφέ και πολύ απλά δεν μπορείς να κρατηθείς. Και το τρίο Geoffrey Rush, Courtney Eaton και Nikolaj Coster-Waldau (ο αγαπητός Jaime Lannister του Game of Thrones) δεν σας χάλασε βέβαια.




The Divergent Series: Allegiant
Πρεμιέρα: 18 Μαρτίου
Η Τριλογία -με τις 4 ταινίες- της Απόκλισης συνεχίζεται και φέτος με το πρώτο μέρους του τελευταίου βιβλίου της σειράς, κάτι που έχει γίνει μόδα σε εριστικό βαθμό. Δεν πρόκειται για τίποτα παραπάνω από την αδύναμη εκδοχή του Hunger Games και του Maze Runner, σε ένα μάλιστα υβρίδιο που αφορά μικρότερες ηλικίες από αυτά. Και κυρίως θηλυκού γένους κοινό. Θα ικανοποιήσει λοιπόν όσους γουστάρουν Twilight και post-apocalyptic, και δη τώρα που γίνονται ένα -χωρίς τα βαμπίρ, αλλά εδώ που τα λέμε, ούτε το Twilight είχε από δαύτα- με το μειονέκτημα που φέρει το πρώτο από τα δύο μέρη μιας μεταφοράς βιβλίου σε μεγάλη οθόνη: build-up για μεγάλη κορύφωση, χωρίς την κορύφωση.


Alice Through The Looking Glass
Πρεμιέρα: 26 Μαΐου
Ο Johhny Depp ξεπέρασε τον Adam Sandler στην λίστα με τους υπέρ του δέοντος αμειβόμενους ηθοποιούς, πράγμα που δεν προκαλεί έκπληξη αφού δείχνει να λέει ναι σε οποιαδήποτε πρόταση ταινίας τού γίνεται με αποτέλεσμα περισσότερα πρόχειρα crowd pleasing αποτελέσματα. Παρόλα αυτά, φέτος θα έχει ενδιαφέρον η επιστροφή του στον κόσμο της Αλίκης και τη Χώρα των Θαυμάτων όπως την οραματίστηκε ο Tim Burton πριν από έξι χρόνια, μόνο που αυτήν την φορά ο τελευταίος απείχε από τη σκηνοθεσία. Ολόκληρο το κλασικό cast της πρώτης παραγωγής επιστρέφει σε ένα, κατά τα φαινόμενα ακόμα πιο φιλόδοξο project από το πρώτο, άρα δεν αποτελεί και κανένα μυστήριο το γεγονός ότι θα ενδώσουμε και αυτήν τη φορά.




The Conjuring 2
Πρεμιέρα: 9 Ιουνίου
Μετά το τρέμουλο που μας έπιασε με την πρώτη ταινία, το δίδυμο των Warrens επιστρέφει για το Conjuring 2, το οποίο είχε αρχικά ανακοινωθεί με την ονομασία The Anfield Poltergeist. Με τα γεγονότα να προέρχονται από τα αρχεία των πραγματικών Warrens, στη δεύτερη ταινία τους παρακολουθούμε κατά την επίσκεψη που κάνουν σε μια μητέρα τεσσάρων παιδιών που μένουν παρεούλα με ορισμένα όχι και πολύ καλοσυνάτα πνεύματα. Μπορεί να ακούγεται μια ακόμα παραλλαγή ενός χιλιοπαιγμένου σεναρίου, όμως όποιος έχει εναποθέσει στον James Wan την αποστολή να τον τρομάξει θα έχει μείνει σίγουρα ικανοποιημένος (βλέπε original Conjuring ή Insidious). Τεράστιος λόγος να δει κανείς την ταινία είναι και ο Patrick Wilson (κρίμα που έλειπε από το Insidious 3) που…δίνει ρέστα στο Fargo.




Now You See Me 2
Πρεμιέρα: 10 Ιουνίου
Το λατρεμένο cast της πρώτης ταινίας επιστρέφει αγκαζέ με τον Daniel -Harry Potter- Radcliffe. Η τετράδα Eisenberg, Harrelson, Franco, Caplan ετοιμάζουν νέο και μεγαλεπήβολο κόλπο που θα τους εκτοξεύσει στα ύψη με τον Radcliffe σε ρόλο…εκδίκησης αφού οι Horsemen κατέστρεψαν τον πατέρα του και όλα αυτά σε ένα sequel που ακόμα και όσοι λάτρεψαν το original film δεν περίμεναν. Το οποίο sequel φημολογούνταν  πως θα ονομάζεται “Now You See Me, Now You Don’t” ενώ αργότερα τιτλοφορήθηκε “Now You See Me: Second Act”. Όλα αυτά πριν περιοριστεί στον επίσημο τίτλο που γνωρίζουμε σήμερα. Πέρα από αυτό, η Lionsgate δείχνει να κοιτάζει πολύ μπροστά, έχοντας ήδη ανακοινώσει ότι η ανάπτυξη του Now You See Me 3 έχει ξεκινήσει.




Independence Day: Resurgence
Πρεμιέρα: 24 Ιουνίου
Ο Will Smith φεύγει και ο Liam Hemsworth έρχεται ενώ η Γη έχει νέες άμυνες χάρη στην εξωγήινη τεχνολογία που «έκλεψε» μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας από 20 χρόνια πριν, όμως ο σκηνοθέτης Roland Emmerich επιμένει να της βάζει δύσκολα στο πολυαναμενόμενο sequel Resurgence. Το γεγονός ότι οι Jeff Goldblum και Bill Pulman επιστρέφουν στους ρόλους τους είναι ένας τουλάχιστον λόγος να ενδιαφέρονται ακόμα και όσοι θεωρούν πως η πρώτη ταινία θα έπρεπε να μείνει στην ησυχία της, ενώ σίγουρα αποτελεί ένα ακόμη συν το ότι το εν λόγω franchise άνετα θα μπορούσε να επωφεληθεί από την σημερινή τεχνολογία.




The Legend Of Tarzan
Πρεμιέρα: 7 Ιουλίου
Κι εκεί που μεγαλώνοντας η τελευταία ανάμνηση που είχαμε από τον Tarzan ήταν από το PSone, τον βλέπουμε να ζει με τη γυναίκα του στο Λονδίνο και μάλιστα με το όνομα John Clayton III λίγο πριν κληθεί πίσω στο Κονγκό υπό την σκιά…πολιτικών παιχνιδιών. Οι βάσεις για την ταινία τέθηκαν το 2006, όταν και η Warner Bros. ξεκίνησε υποτίθεται την ανάπτυξη της, όμως το 2013 ήταν και το έτος που βρέθηκε ο σκηνοθέτης της που δεν είναι άλλος από τον David Yates. Το cast είναι λαμπερό με παρουσίες όπως Alexander Skarsgård, Samuel Jackson, Christoph Waltz και Margot Robbie.


Ice Age: Collision Course
Πρεμιέρα: 22 Ιουλίου
Ο Scrat τα κατάφερε για ακόμη μια φορά. Όχι να φάει, αλλά να καταστρέψει τις ζωές των πρωταγωνιστών, αφού μετά την επική έξοδό του από την ατμόσφαιρα του πλανήτη, ξεκίνησε μια σειρά από διαστημικά ατυχήματα που αναγκάζουν τους Sid, Manny και Diegο να αναζητήσουν καινούριο σπίτι σε μακρινές περιοχές. Πρόκειται για ένα από τα λίγα franchises που διατηρεί την ποιότητα και το κοινό του μετά από τόσα χρόνια και τόσα sequels -φτάνουμε αισίως τις πέντε κινηματογραφικές παραγωγές- οπότε είναι σίγουρο πως θα ενδώσουμε και το φετινό καλοκαίρι.




Finding Dory
Πρεμιέρα: 1 Σεπτεμβρίου
Το φετινό δυνατό χτύπημα της Pixar είναι το πολυαναμενόμενο (;) sequel του Finding Nemo, δεκατρία ολόκληρα χρόνια μετά. Αυτήν τη φορά η Dory παλεύει με τα προβλήματα μνήμης της, αφού ύστερα από ορισμένες αναλαμπές ξεκινά με τον Nemo και τον Merlin την αναζήτηση της οικογένειάς της. Στην πορεία θα βρει και νέους χαρακτήρες, όπως τη φάλαινα Bailey, τον καρχαρία Destiny και το χταπόδι Hank. Τη φωνή της στη Dory δάνεισε η Ellen DeGeneres ενώ είναι γνωστό πως ηχογράφησε ορισμένους διαλόγους και ο Idris Elba, αν και προς το παρόν είναι αδιευκρίνιστο για ποιον χαρακτήρα.




Fantastic Beasts And Where To Find Them
Πρεμιέρα: 17 Νοεμβρίου
Η επιστροφή στο μαγικό κόσμο της Rowling δεν γίνεται ούτε με κάποιο sequel, ούτε με super milking του μικροσκοπικού ομώνυμου βιβλίου που «γεννάει» κινηματογραφική τριλογία, αλλά με την ιστορία του καθηγητή Newt Scamander που ξεκινά χρόνια πριν από την γέννηση του boy-who-lived. Και, ευτυχώς, θα τη δούμε μέσα από τα μάτια του σκηνοθέτη των τελευταίων τεσσάρων ταινιών Harry Potter, Dave Yates. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο είναι ο Eddie Redmayne που περνά μια πολύ καλή γι’ αυτόν χρονιά μαζί με την εμφάνιση του στο The Danish Girl. Η ιστορία εξελίσσεται στη Νέα Υόρκη, σε αντίθεση με τα Harry Potter που τοποθετούνταν στη Βρετανία, και σύμφωνα με tease της ίδιας της Rowling φαίνεται πως θα δούμε την αντίστοιχη σχολή Hogwarts της Αμερικής…




Rogue One: A Star Wars Story
Πρεμιέρα: 16 Δεκεμβρίου
Μετά από την κοσμοσυρροή στις αίθουσες πριν από λίγο καιρό, το Star Wars franchise θα προκαλέσει -στα σίγουρα- την ίδια φρενίτιδα και φέτος –και τα επόμενα τρία χρόνια τουλάχιστον- με την πρώτη από τις μεμονωμένες ιστορίες του universe. Ακολουθεί γεγονότα που εκτυλίχτηκαν πριν από αυτά της πρώτης ταινίας του 1977 και αφορά μια ομάδα από κατασκόπους σε αποστολή να κλέψουν τα σχέδια του Death Star. Μερικοί από τους ηθοποιούς που συμμετέχουν είναι οι Forest Whitaker, Felicity Jones, Ben Mendelsohn, Mads Mikkelsen και Donnie Yen, ενώ τα γυρίσματα ξεκίνησαν τον Αύγουστο του 2015 και μερικά από αυτά πραγματοποιήθηκαν στις Μαλδίβες.

Cell
Πρεμιέρα: Δεν έχει ανακοινωθεί
Το δίδυμο John Cusack και Samuel Jackson από το 1408 επανέρχεται σε μια ακόμη μεταφορά μυθιστορήματος του Stephen King, του Cell, στο οποίο σκορπάται η παράνοια όταν ένα μυστηριώδες σήμα κυριεύει τα κινητά στη Νέα Αγγλία. Κλασικός Stephen King, επέστρεψε στον κόσμο του βιβλίου για να δουλέψει και στο σενάριο, το οποίο ανέλαβε να σκηνοθετήσει ο δημιουργός του Paranormal Activity 2, οπότε μάλλον πρέπει να ετοιμαζόμαστε για μπόλικα jump-scares. Το βιβλίο εννοείται πως δεν είχε φυσιολογική -για τα ανθρώπινα δεδομένα- κατάληξη, όμως αυτός είναι ο Stephen King που δυστυχώς σπάνια βλέπει άσπρη μέρα όταν τα έργα του μεταφέρονται στη μεγάλη οθόνη.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • giannisGG
    • το sequel του maze runner ηταν παρα πολυ καλο...
      σε αντιθεση με του divergent που ηταν απο τις χειροτερες ταινιες που εχω δει στο cinema και εννοειται πως οι 2 τελευταιες torrent και πολυ τους ειναι
      απο τις υπολοιπες now you see me 2,star wars,fantastic beasts αν εχω χρονο και χρημα θα τις δω στο cinema...
      το gods of Egypt ειναι κλασικη ταινια για cinema με παρεα για ποπ κορν coca colitsa και σχολιασμο..

*