Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

One Piece: Unlimited World Red

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Ganbarion

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Bandai Namco Entertainment

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    BNE Hellas

  • PEGI

    12+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • One Piece: Unlimited World Red
    • 12+ pegi 12+
      • 7.7 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (23)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http://www.onepiece-game.com/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 8

    ENTERNITY SCORE
*
Το One Piece είναι ένα franchise που βασίζεται στο ομώνυμο manga και τη σειρά anime, τα οποία δημιουργήθηκαν από τον Eiichiro Oda και περιέχουν ένα εκτεταμένο σύνολο χαρακτήρων. Η σειρά διαδραματίζεται σε ένα φανταστικό σύμπαν, όπου ένας τεράστιος αριθμός πειρατών, στρατιωτών, επαναστατών και άλλων τυχοδιωκτών μάχονται μεταξύ τους, χρησιμοποιώντας συχνά διάφορες υπεράνθρωπες και υπερφυσικές ικανότητες, που έχουν αποκτήσει με την κατανάλωση των λεγόμενων «Φρούτων του Διαβόλου». Κύριος χαρακτήρας της σειράς είναι ο Monkey D. Luffy, ένας νεαρός πειρατής που θέλει να διαδεχθεί τον Gol D. Roger, τον αποκαλούμενο «Βασιλιά των Πειρατών». Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, o Luffy συγκεντρώνει ένα όχι και τόσο «ομοιογενές» πλήρωμα και μερικοί από τους συντρόφους του είναι ο Zoro, η Nami και ο Chopper, στους οποίους θα δοθεί το όνομα «οι Πειρατές του Ψάθινου Καπέλου» (Straw Hat Pirates). Μαζί ξεκινούν και πλέουν στις θάλασσες για την επίτευξη των ονείρων τους, αντιμετωπίζοντας άλλους πειρατές, κυνηγούς επικηρυγμένων, εγκληματικές οργανώσεις, επαναστάτες, μυστικούς πράκτορες και στρατιώτες της Παγκόσμιας Κυβέρνησης, ενώ παράλληλα συναντούν και αρκετούς φίλους τους.

One Piece: Unlimited World Red Image 01
Κύριος χαρακτήρας της σειράς είναι ο Monkey D. Luffy, ένας νεαρός πειρατής που θέλει να διαδεχθεί τον Gol D. Roger, τον αποκαλούμενο «Βασιλιά των Πειρατών»
Κύριος χαρακτήρας της σειράς είναι ο Monkey D. Luffy, ένας νεαρός πειρατής που θέλει να διαδεχθεί τον Gol D. Roger, τον αποκαλούμενο «Βασιλιά των Πειρατών»


Στο One Piece, η έναρξη της ιστορίας σας βρίσκει να αναπαύεστε σε ένα πανδοχείο, δίχως να έχετε αντιληφθεί ότι ο άκρως επικίνδυνος Red Count έχει επιστρέψει με σκοπό να σπείρει τον τρόμο στην πόλη. Μέσα στην όλη αναμπουμπούλα, το πλήρωμα του Luffy πέφτει θύμα απαγωγής και εσείς καλείστε να τους σώσετε αλλά και να σταματήσετε τα σχέδια του Red. Η βοήθεια δεν θα αργήσει να έρθει και ακούει στο όνομα Pato. Πρόκειται για ένα μυστηριώδες ρακούν, το οποίο χάρη στην κατανάλωση του φρούτου Gum Gum έχει αποκτήσει μοναδικές ικανότητες. Συγκεκριμένα ο Pato έχει τη δυνατότητα να δημιουργεί οτιδήποτε σε φύλο δέντρου και να ζωγραφίζει ή να γράφει πληροφορίες για την σωτηρία των συντρόφων σας και όχι μόνο. Καθώς παίζετε, οι χαρακτήρες της ομάδας σας θα ανεβαίνουν level και θα μπορείτε να τους εξοπλίζετε με διάφορες ‘λέξεις’. Αυτές οι λέξεις είναι και ο λόγος για τον οποίο θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε ορισμένες ειδικές ικανότητες αλλά και να κάνετε δυνατότερο τον χαρακτήρα σας ή και ολόκληρη την ομάδα. Εκτός αυτών, σκοπός σας είναι να βρείτε και τις ειδικές λέξεις, οι οποίες βρίσκονται μέσα στα dungeons. Αυτές θα τις ανακαλύψετε εφόσον κατορθώσετε να ανταποκριθείτε σε ορισμένες προκλήσεις και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την είσοδό σας σε μυστικές περιοχές ή απλά για να προχωρήσετε το storyline.

One Piece: Unlimited World Red Image 02

Ο τίτλος διαθέτει πολύ απλό αλλά πολύ ωραίο σύστημα μάχης, με το Τρίγωνο και το Τετράγωνο να είναι τα κύρια πλήκτρα στις βασικές επιθέσεις, σας αλλά και στον συνδυασμό των combos. Στην κατοχή σας έχετε combos της στεριάς και του αέρα, ενώ ο Κύκλος χρησιμεύει στην αποφυγή ή και στην αντεπίθεση χτυπημάτων των εχθρών σας. Το fighting style θυμίζει έντονα την σειρά Batman, πράγμα το οποίο ανταποκρίνεται πολύ ομαλά και δεν θα αντιμετωπίσετε ιδιαίτερη δυσκολία κατανόησης και εξοικείωσης. Το παιχνίδι διαθέτει επίσης την λεγόμενη Super Bar, η οποία μπορεί να ενεργοποιηθεί με το πάτημα του R2 και στην με την ίδια διαδικασία για άλλα πλήκτρα. Η διαφορά είναι ότι με τον Κύκλο ενεργοποιείται η επίθεση της ομάδας που προκαλεί την πιο μεγάλη ζημιά αλλά με κόστος δύο πλήρων Super Bars.
Καθώς παίζετε, οι χαρακτήρες της ομάδας σας θα ανεβαίνουν level και θα μπορείτε να τους εξοπλίζετε με διάφορες ‘λέξεις’.
To Unlimited World διαθέτει μια αξιοπρεπούς μεγέθους πόλη, την οποία μπορείτε να εξερευνήσετε και μέσω της εξερεύνησης να αποκαλύψετε διάφορες προκλήσεις υπό τη μορφή side quests. Η pub, η οποία είναι «ξεκλείδωτη» από νωρίς στο παιχνίδι, σας δίνει και αυτήν με την σειρά της δοκιμασίες με bonus, αλλά και boss quests, τα οποία αντιμετωπίζετε αργότερα. Στην πόλη υπάρχει επίσης ένας κήπος, τον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αυξηθούν τα υλικά αγαθά που συλλέγετε σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού για τη δημιουργία των πάντοτε χρήσιμων healing potions. Συνεπώς, επιτρέπεται η δυνατότητα επέκτασης της πόλης προσθέτοντας μπαρ, εστιατόρια και διάφορες άλλες εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται για την αναβάθμιση των εργαλείων σας ή για την δημιουργία αντικειμένων που θα βοηθήσουν κατά τη διάρκεια των αποστολών.

One Piece: Unlimited World Red Image 03

Το περιβάλλον τοπίο είναι πολύ ωραία σχεδιασμένο, είτε πρόκειται για περιοχές τις οποίες επισκέπτεστε με σκοπό την ολοκλήρωση των κύριων αποστολών σας, είτε πρόκειται για την ίδια την πόλη που μπορείτε να απολαύσετε διαβαίνοντας από σημείο σε σημείο. Πάντως, υπάρχουν ορισμένα σημεία, τα οποία δεν έχουν προσεχθεί όσο έπρεπε, όμως αυτά δεν είναι αρκετά ώστε να χαλάσουν τη γενικά καλή εικόνα. Οι εχθροί επαναλαμβάνονται σε σημείο που αρκετοί από αυτούς μοιάζουν ίδιοι σε πολλές από τις αποστολές. Φυσικά, τα boss fights είναι ένα από τα καλύτερα σημεία του τίτλου, καθώς το AI είναι αντάξιο των προσδοκιών κάθε φίλου του One Piece. Ακόμα και αν δυσκολευτείτε κατά τη διάρκεια που παίζετε, τα check points προσφέρονται απλόχερα και έτσι δεν πρόκειται να υποφέρετε σε καμία περίπτωση. Στο multiplayer κομμάτι, η μόνη επιλογή που υπάρχει δεν είναι online παρά μόνο local co-op σε συνεργασία με κάποιον φίλο-η σας σε συγκεκριμένα γεγονότα. To co-op επιτρέπει στον δεύτερο παίκτη να σας βοηθήσει στο ψάρεμα ή στο κυνήγι των διάφορων εντόμων, θυμίζει κάτι σαν Quick Time Event και είναι πραγματικά αρκετά διασκεδαστικό.

One Piece: Unlimited World Red Image 04

Αν πάλι θέλετε να ξεφύγετε από την ροή της ιστορίας υπάρχει επίσης το Battle Coliseum, ένα τουρνουά πάλης που φιλοξενείται από τον Doflamingo, όπου o Luffy και ο Law προσπαθούν να τον κατατροπώσουν. Όσο σημειώνετε πρόοδο στο παιχνίδι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλους χαρακτήρες, όμως στα cutscenes (και αυτό είναι μάλλον αρνητικό) εμφανίζονται πάντα ο Luffy και ο Law, καθώς είναι το επίκεντρο του συγκεκριμένου mode. Έχετε τη δυνατότητα να «ξεκλειδώσετε» πάρα πολλούς χαρακτήρες από τον Brook έως τον πανίσχυρο Whitebeard μέχρι και τα bosses που αντιμετωπίζετε κατά τη διάρκεια της ιστορίας. Κάθε χαρακτήρας έχει διαφορετικό playing style, το οποίο συμβάλει στον εμπλουτισμό του gameplay.
One Piece: Unlimited World Red Image 05
Το περιβάλλον έχει αποδοθεί όσο πιο πειστικά στη σειρά γίνεται και θα ικανοποιήσει τους πάντες
Το τουρνουά αυτό έχει επίσης διαφορετικές επιλογές για να διαλέξετε. Κατά την πρόοδο σας θα ανεβαίνετε Rank και έτσι θα ξεκλειδώσετε τα Boss Rush και Scramble, τα οποία δίνουν έξτρα πόντους ανάλογα με τη δυσκολία που έχετε επιλέξει. Επίσης, κάθε χαρακτήρας παίρνει bonus πόντους αν είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιεί το κάθε ένα από αυτά. Οι περισσότεροι από τους χαρακτήρες είναι διαθέσιμοι απλά ανεβάζοντας το Rank σας, σε αντίθεση με άλλους που περιλαμβάνουν συγκεκριμένα γεγονότα. Καθώς θα μάχεστε για να ολοκληρώσετε τις προκλήσεις που σας έχουν ζητηθεί, θα έχετε την δυνατότητα να «ξεκλειδώσετε» και να έχετε στην διάθεσή σας αντικείμενα για την υγεία σας, καθώς και άλλα αντικείμενα που θα σας βοηθήσουν στο main story.



Συνολικά, το Οne Piece: Unlimited World Red είναι μια ενδιαφέρουσα πρόκληση και σε καμία περίπτωση απογοητευτικό. Η απουσία των online modes θα σκοτώσει το ενδιαφέρον για μερικούς, αλλά δεν είναι κάτι το απαραίτητο σε κάθε παιχνίδι. Ο τίτλος προσφέρει μια μεγάλη ιστορία, η οποία θα καθηλώσει τους περισσότερους για περίπου είκοσι ώρες, ενώ το Battle Coliseum προσφέρει με τον δικό του τρόπο, μια προσθήκη άλλων εννέα με δέκα ωρών, ανάλογα με το επίπεδο των ικανοτήτων σας. Σίγουρο είναι πως το παιχνίδι έχει αρκετό περιεχόμενο για να κρατήσει τόσο τους fans όσο και τους μη fans ευτυχισμένους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Tέλος, το Cross Save είναι αδιαμφισβήτητα μια σημαντική προσθήκη, χρήσιμη για όσους «μοιράζουν» την gaming ζωή τους ανάμεσα σε διαφορετικά συστήματα.


 

8

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
12 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*