Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η Sony παρουσιάζει την νέα σειρά προϊόντων home audio, BRAVIA Theatre

*

Η Sony ανανεώνει τη BRAVIA ως ένα εμπορικό σήμα για τη θέαση ταινιών για να ενισχύσει την απόλυτη εμπειρία οικιακού κινηματογράφου. Με την εξάπλωση των υπηρεσιών streaming, η παρακολούθηση ταινιών με την άνεση του σπιτιού έχει αποκτήσει ιδιαίτερη δημοτικότητα. Η μεγάλη ποικιλία προϊόντων της Sony, όπως οι ψηφιακές κινηματογραφικές κάμερες, οι επαγγελματικές οθόνες και τα επαγγελματικά ακουστικά, έχουν χρησιμοποιηθεί ευρέως από επαγγελματίες στην παραγωγή ταινιών, επιτρέποντας στην εταιρεία να κατανοήσει σε βάθος τη βιομηχανία του κινηματογράφου και τις προθέσεις των κινηματογραφιστών και των δημιουργών περιεχομένου. Η νέα BRAVIA ενισχύει περαιτέρω την αίσθηση της αληθοφάνειας του κινηματογραφικού περιεχομένου και προσφέρει εξαιρετική ποιότητα εικόνας και ήχου στο σπίτι, ώστε να απολαμβάνετε ταινίες με την ίδια μαγεία της μεγάλης οθόνης. Με την ενοποίηση των τηλεοράσεων, των soundbar και άλλων τεχνολογιών home audio κάτω από ένα ενιαίο εμπορικό σήμα, η Sony στοχεύει στο να έχουν οι πελάτες έναν ολοκληρωμένο προορισμό για να απολαμβάνουν την απόλυτη κινηματογραφική εμπειρία με εκθαμβωτική ποιότητα εικόνας και επιβλητικό ήχο, όπως ακριβώς επεδίωκαν οι κινηματογραφιστές. Τα εναρμονισμένα χαρακτηριστικά και ο σχεδιασμός των τηλεοράσεων BRAVIA και των προϊόντων home audio BRAVIA Theatre διευκολύνουν τους καταναλωτές να επιλέξουν και να συνδυάσουν ένα ολοκληρωμένο πακέτο οικιακής ψυχαγωγίας για μια εξαιρετική κινηματογραφική εμπειρία.


Ο κινηματογράφος έρχεται σπίτι με τη BRAVIA

BRAVIA Theatre: καθηλωτικός κινηματογραφικός ήχος για παρακολούθηση ταινιών στο σπίτι

Η Sony διαθέτει μοναδική, ευρεία εμπειρία στον κλάδο του κινηματογράφου, από τις επαγγελματικές κάμερες και οθόνες μέχρι την παραγωγή και διανομή ταινιών. Βασιζόμενη σε αυτά τα πλεονεκτήματα, η εταιρεία για τη νέα της σειρά προϊόντων home audio BRAVIA Theatre επικεντρώθηκε στις διαφορές μεταξύ των συνθηκών θέασης στον κινηματογράφο και στο σπίτι, δουλεύοντας πάνω σε διάφορες ιδέες για να παρέχει τον ίδιο καθηλωτικό ήχο στο οικιακό περιβάλλον. Η ακουστική ενός κινηματογράφου είναι σχεδιασμένη με ακρίβεια και ο ήχος που εκπέμπεται από ένα μεγάλο αριθμό ηχείων τοποθετημένων στην οροφή και τους τοίχους δημιουργεί ένα τοπικό ηχητικό πεδίο, παρέχοντας στο κοινό μια συγκλονιστική και καθηλωτική αίσθηση. Με το BRAVIA Theatre, μπορείτε να απολαύσετε την ίδια ακουστική κινηματογραφική εμπειρία στο σπίτι.

«Βασιζόμενη στις δεκαετίες δραστηριοποίησης στο πυρήνα της ανάπτυξης επαγγελματικού εξοπλισμού κινηματογραφικών παραγωγών, καθώς και στην παραγωγή και διανομή ταινιών, η Sony βρίσκεται σε μια μοναδική θέση που της επιτρέπει να αξιοποιήσει την απαράμιλλη εμπειρία της στον κλάδο του κινηματογράφου, του επαγγελματικού εξοπλισμού και των οικιακών συσκευών με τις πρωτοποριακές τηλεοράσεις BRAVIA και τις home audio συσκευές BRAVIA Theatre» - δήλωσε ο Yoshihiro Ono, Head of Home Entertainment Business Unit, Sony Corporation. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που παρουσιάζουμε τις νέες BRAVIA TV και τα νέα home audio προϊόντα BRAVIA Theatre που εισάγουν νέα, συναρπαστικά χαρακτηριστικά, απογειώνοντας τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να παρακολουθείτε ταινίες στο σπίτι σε νέα επίπεδα» - πρόσθεσε.

Βασικές τεχνολογίες και χαρακτηριστικά των home audio προϊόντων BRAVIA Theatre 2024

・360 Spatial Sound Mapping

Χρησιμοποιώντας την ιδιόκτητη τεχνολογία 360 Spatial Sound Mapping[1] της Sony, δημιουργούνται πολλαπλά εικονικά ηχεία σε θέσεις όπου δεν υπάρχουν πραγματικά φυσικά ηχεία, όπως πάνω ή στο πλάι. Αυτό προσφέρει μια εμπειρία Spatial Sound 360 που είναι βελτιστοποιημένη για ένα συγκεκριμένο οικιακό περιβάλλον, με ένα ευρύ ηχητικό πεδίο που σας περιβάλλει με ήχο από διάφορες κατευθύνσεις, που αντικατοπτρίζει την κινηματογραφική εμπειρία, χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε πραγματικά ηχεία στην οροφή ή στους τοίχους. Προηγουμένως, απαιτούνταν τόσο μια soundbar όσο και οπίσθια ηχεία για τη δημιουργία εικονικών ηχείων - με τις νέες BRAVIA Theatre Bar 9 και BRAVIA Theatre Bar 8 μπορείτε να απολαμβάνετε το 360 Spatial Sound Mapping χρησιμοποιώντας μόνο μια soundbar. Επίσης, το BRAVIA Theatre Quad μπορεί να δημιουργήσει ευρύτερο ήχο surround με 4 λεπτά ηχεία.

・Βελτιστοποίηση Ηχητικού Πεδίου

Τα προϊόντα BRAVIA Theatre είναι συμβατά με τη λειτουργία Βελτιστοποίησης Ηχητικού Πεδίου[2], η οποία ρυθμίζει και συντονίζει αυτόματα κάθε ηχείο με βάση τη διάταξη του δωματίου σας, ώστε να σας βοηθήσει να βρείτε τη βέλτιστη θέση τοποθέτησης του συστήματός σας για να απολαύσετε τον κινηματογραφικό ήχο στο σπίτι σας.

・Acoustic Center Sync

Το Acoustic Center Sync συγχρονίζει το ηχητικό σας σύστημα, όπως μια soundbar, με την τηλεόραση, έτσι ώστε ο ήχος να αντιστοιχεί ακριβώς με τη δράση στην οθόνη, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα που μοιάζει με κινηματογράφο. Στους κινηματογράφους, τα ηχεία τοποθετούνται ακριβώς πίσω από την οθόνη, η οποία έχει πολλές μικρές οπές, και ο ήχος που εκπέμπεται από αυτήν περνάει προς τα εμπρός, ώστε οι διάλογοι και οι ήχοι να συμπίπτουν με την εικόνα που προβάλλεται στην οθόνη και να ακούγονται από τη σωστή θέση. Όταν συνδυάζετε τις τηλεοράσεις BRAVIA[3] και τα προϊόντα BRAVIA Theatre[4], η λειτουργία Acoustic Center Sync συγχρονίζει άψογα τον ήχο των ηχείων της τηλεόρασης και της μπάρας ήχου, δημιουργώντας μια κινηματογραφική εμπειρία όπου ο ήχος φαίνεται να προέρχεται απευθείας από την οθόνη της τηλεόρασης.

・Voice Zoom 3™

Αν συνδυάσετε home audio προϊόντα BRAVIA Theatre[5] και συμβατές τηλεοράσεις BRAVIA[6], το νέο Voice Zoom 3[7] της Sony αναγνωρίζει τους ανθρώπινους διαλόγους μέσω ενός αλγορίθμου τεχνητής νοημοσύνης και ενισχύει ή μειώνει την έντασή τους, ώστε ακόμη και οι μικροί διάλογοι να ακούγονται δυνατά και καθαρά.

Οι ρυθμίσεις για το Voice Zoom 3 και τη σειρά BRAVIA Theatre που είναι συνδεδεμένα με τη BRAVIA μπορούν να πραγματοποιούνται μέσω της νέας εφαρμογής BRAVIA Connect App (πρώην Home Entertainment Connect App), χωρίς να εμφανίζεται η γραμμή μενού στην οθόνη της τηλεόρασης κατά την παρακολούθηση μιας ταινίας[8].

・Προαιρετικά ηχεία

Προσθέτοντας ένα ασύρματο subwoofer ή πίσω ηχεία [9], μπορείτε να απολαύσετε ισχυρά βαθιά μπάσα και ενισχυμένο ήχο surround. Εξοπλισμένο με έναν ισχυρό οδηγό 180mm και ένα παθητικό radiator για να παρέχει βαθύ μπάσο ήχο 300W, το subwoofer SA-SW5 ή το SA-SW3 μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε χάρη στην ασύρματη συνδεσιμότητα. Το SA-RS5 είναι ένα ζεύγος πίσω ηχείων που διαθέτει ενσωματωμένη μπαταρία, ηχείο που κατευθύνει τον ήχο προς τα πάνω και δεν χρειάζεται να συνδεθεί σε πηγή τροφοδοσίας, γεγονός που καθιστά δυνατή την τοποθέτησή του σε διάφορες θέσεις. Μπορείτε επίσης να ζήσετε μια πολύ πιο καθαρή και διευρυμένη ηχητική εμπειρία μέσω του 360 Spatial Sound Mapping στα πίσω ηχεία.

・BRAVIA Theatre U

Το νέο ηχείο λαιμού της Sony προσφέρει καθηλωτικό ήχο που περιβάλλει τα αυτιά σας για ελεύθερη και ταυτόχρονα προσωπική ακρόαση. Μπορείτε να ζήσετε μια καθηλωτική κινηματογραφική εμπειρία σε υψηλή ένταση χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για το περιβάλλον σας και να απολαμβάνετε περιβάλλων ήχο Dolby Atmos® όταν συνδυάζεται με τις συμβατές τηλεοράσεις BRAVIA[10] της Sony με 360 Spatial Sound. Συνδέστε δύο ηχεία BRAVIA Theatre U σε μία τηλεόραση ή άλλες συσκευές χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Προσθήκη Ηχείου. Κάθε θεατής μπορεί να απολαμβάνει καθαρό, καθηλωτικό ήχο surround με την ελευθερία να ρυθμίζει την ένταση του ήχου στο επιθυμητό επίπεδο.

・Συμβατότητα με IMAX Enhanced[11]  και Dolby Atmos®:

Οι BRAVIA Theatre Bar 9, Bar 8 και το BRAVIA Quad όχι μόνο υποστηρίζουν τις καθιερωμένες τεχνολογίες ήχου, όπως ο καθηλωτικός ήχος Dolby Atmos® και το DTS:X®, αλλά διαθέτουν επίσης πιστοποίηση IMAX® Enhanced11.

Πρωτοβουλίες για το περιβάλλον

Η Sony έχει εκπονήσει ένα περιβαλλοντικό σχέδιο με την ονομασία Road to Zero, το οποίο στοχεύει στην επίτευξη μηδενικών περιβαλλοντικών επιπτώσεων μέσω των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων και των κύκλων ζωής των προϊόντων της έως το 2050.

Για να συμβάλουν σε αυτό το όραμα, τα προϊόντα BRAVIA και BRAVIA Theatre θα επιδιώξουν καινοτομίες που θα παρέχουν την καλύτερη εμπειρία θέασης με υψηλή ποιότητα εικόνας και ήχου και σχεδιασμό υψηλής ποιότητας, ενώ παράλληλα θα συμβάλλουν στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, όπως περιγράφεται παρακάτω.

Μείωση της χρήσης πρωτογενούς πλαστικού:

Η επιλογή του υλικού επηρεάζει ιδιαίτερα την ποιότητα του ήχου. Η Sony έχει αφιερώσει χρόνια στην ανάπτυξη ενός μοναδικού ανακυκλωμένου πλαστικού που είναι ταυτόχρονα φιλικό προς το περιβάλλον και εξυπηρετεί τη δημιουργία προϊόντων ήχου υψηλής ποιότητας. Τα home audio προϊόντα BRAVIA Theatre χρησιμοποιούν μοναδικό ανακυκλωμένο πλαστικό[12], επιτρέποντας στη Sony να αναπαράγει εξαιρετική ακουστική απόδοση, μειώνοντας παράλληλα τη χρήση πρωτογενών πλαστικών. Το ύφασμα που χρησιμοποιείται στα προϊόντα οικιακού ήχου BRAVIA Theatre είναι ανακυκλωμένο από μπουκάλια PET[13]. Το υλικό επιλέχθηκε προσεκτικά για βέλτιστη ποιότητα ήχου, σχεδιασμό, υφή και χρώμα.

Μέριμνα για τη προσβασιμότητα

Η Sony στοχεύει να συμβάλει σε μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς μέσω των δραστηριοτήτων της, αυξάνοντας την προσβασιμότητα ώστε να μπορούν να χρησιμοποιούν τα προϊόντα της άτομα με διαφορετικές ανάγκες. Οι BRAVIA και τα BRAVIA Theatre προϊόντα αναπτύσσονται με γνώμονα την προσβασιμότητα, ώστε όλοι οι χρήστες να μπορούν να απολαμβάνουν την κινηματογραφική εμπειρία, ανεξάρτητα από τις ανάγκες ή την ηλικία τους.

Για να βοηθήσει τα άτομα με προβλήματα όρασης να ρυθμίσουν τα προϊόντα οικιακού ήχου BRAVIA Theatre[14], ένα υπερυψωμένο τετράγωνο πλαίσιο στη συσκευασία υποδεικνύει έναν κωδικό QR[15] για την εφαρμογή BRAVIA Connect[16], η οποία προσφέρει υποστήριξη για ανάγνωση οθόνης. Οι απτικές τελείες στην πίσω πλευρά των BRAVIA Theatre Bar 9 και 8 υποδεικνύουν τον ακροδέκτη eARC HDMI για τη σύνδεση σε τηλεόραση.

[1] Δεν είναι διαθέσιμο στο BRAVIA Theatre U.

[2] Δεν είναι διαθέσιμο στο BRAVIA Theatre U.

[3] Αυτή η λειτουργία λειτουργεί με τα νέα μοντέλα τηλεοράσεων BRAVIA 9, 8, 7, καθώς και με άλλα παλαιότερα μοντέλα τηλεοράσεων της Sony. Περισσότερες πληροφορίες: https://www.sony.net/hav_faq

[4] Εκτός του BRAVIA Theatre U

[5] Εκτός του BRAVIA Theatre U

[6] Μοντέλα BRAVIA 9 series, BRAVIA 8 series, BRAVIA 7 series και BRAVIA 3 series, καθώς και άλλα συμβατά παλαιότερα μοντέλα τηλεοράσεων της Sony. Περισσότερες πληροφορίες: https://www.sony.net/hav_faq.

[7] Διαθέσιμο μέσω ενημέρωσης λογισμικού.

[8] Η συμβατότητα με την εφαρμογή BRAVIA Connect απαιτεί μια επικείμενη ενημέρωση λογισμικού για την τηλεόρασης.

[9] Το BRAVIA Theatre Quad δεν μπορεί να συνδεθεί σε πίσω ηχεία. Το BRAVIA Theatre U δεν μπορεί να συνδεθεί σε subwoofer ή πίσω ηχεία. Περισσότερες πληροφορίες: https://www.sony.net/hav_faq.

[10] BRAVIA 9 series, BRAVIA 8 series, BRAVIA 7 series και BRAVIA 3 series, καθώς και άλλα παλαιότερα μοντέλα τηλεοράσεων Sony. Για μια εξατομικευμένη εμπειρία Dolby Atmos®, απαιτείται μια συμβατή τηλεόραση BRAVIA. Ορισμένες σειρές τηλεοράσεων BRAVIA ενδέχεται να απαιτούν μεταδότη. Περισσότερες πληροφορίες: https://www.sony.net/hav_faq.

[11] Το IMAX Enhanced θα είναι διαθέσιμο μέσω μιας μελλοντικής ενημέρωσης λογισμικού και απαιτεί τα SA-RS5 ή SA-RS3S (για BRAVIA Theatre 9/8) ως οπίσθια ηχεία και SA-SW5 ή SA-SW3 ως subwoofer.

[12] Xρήση ανακυκλωμένου πλαστικού BRAVIA Theatre Quad / BRAVIA Theatre Bar 9 περίπου 55%, Bar 8: περίπου 50%, BRAVIA Theatre U: περίπου 40%.

[13] Τερεφθαλικό πολυαιθυλένιο.

[14] Εκτός του BRAVIA Theatre U

[15] Το QR Code είναι σήμα κατατεθέν της DENSO WAVE INCORPORATED στην Ιαπωνία και σε άλλες χώρες/περιοχές.

[16] Απαιτείται ενημέρωση της εφαρμογής για κινητά στην τελευταία έκδοση. Ενδέχεται να υπάρχουν περιπτώσεις όπου η φωνητική υποστήριξη δεν διαβάζει σωστά το περιεχόμενο λόγω ορισμένων χαρακτηριστικών ή στοιχείων της οθόνης.



 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*