Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Spartan Gear Cyclops Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Spartan Gear

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Spartan Gear

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Enarxis

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Spartan Gear Cyclops
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http://www.enarxis.eu/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 7

    ENTERNITY SCORE
*
Η κριτική μας για το Spartan Gear Cyclops keyboard που είναι η νεότερη προσθήκη της εταιρείας στην κατηγορία των πληκτρολογίων για gamers.

Η Spartan Gear είναι από τις περιπτώσεις εταιρειών που παίρνει κάποια πράγματα πολύ στα σοβαρά. Ένα εξ αυτών είναι η ονομασία των προϊόντων της, που πάντα έχει μια ιδέα από ελληνική μυθολογία ή έστω κάτι που να θυμίζει όπλο. Τρανό παράδειγμα της τελευταίας περίπτωσης τα χειριστήρια Ksifos και Oplon για PS3 και PC που δεν μας άφησαν παραπονεμένους ούτε ως προϊόντα, ούτε ως ονόματα. Τώρα όμως οι κονσόλες μένουν πίσω και έρχεται η ώρα για νέο gaming keyboard, ονόματι Cyclops. Η συσκευασία του εξαιρετικά λιτή και με αναφορά σε όλα τα βασικά χαρακτηριστικά του πληκτρολογίου, ανοίγει για να το δούμε σε πρώτο πλάνο. Λίγα προστατευτικά αφρολέξ και το εγχειρίδιο οδηγιών είναι όλα όσα συμπληρώνουν το πακέτο, οπότε έρχεται η ώρα για πασπάτεμα.




Το Cyclops διαθέτει όλα τα πλήκτρα ενός κλασικού πληκτρολογίου, μένει μακριά από keys αποκλειστικά για macros, αντικαθιστώντας τα με το γνωστό πλέον πλήκτρο "FN" για να δώσετε επιπλέον λειτουργίες σε κάποια από τα υπάρχοντα. Το πληκτρολόγιο είναι φτιαγμένο εξολοκλήρου από πλαστικό, με εξαίρεση την πρόσοψή του που είναι μεταλλική. Είναι στιβαρό οπότε δεν χρειάζεται να το φοβάστε, δεν έχει συνοδευτικό software, το καλώδιό του έχει υφασμάτινη επένδυση και δεν είναι αποσπώμενο. Και μόνο η έλλειψη συνοδευτικού software κάνει το Cyclops πολύ πιο απλό προϊόν, χωρίς να σημαίνει πως του λείπουν μερικές παραπάνω λειτουργίες. Ως γνήσιο gaming item τα μηχανικά πλήκτρα δεν απουσιάζουν. Φέροντας διακόπτες Outemu Blue σε κάθε του πλήκτρο, η ανάδραση είναι σαφής και το «κλίκι-κλίκι» έντονο για όσους το απολαμβάνουν και αφόρητο για τους πιο διακριτικούς τύπους. Οι συγκεκριμένοι διακόπτες δεν είναι ό,τι καλύτερο μπορείτε να βρείτε από θέμα feedback, αλλά για ένα προϊόν με πιο προσγειωμένες προτεραιότητες δεν υπάρχει παράπονο. Το Cyclops υπόσχεται anti-ghosting σε όλα του τα πλήκτρα και όσο και αν προσπαθήσαμε να το μπουκώσουμε δεν το καταφέραμε, με χρήση εντός και εκτός games να μην μας εκθέτει ποτέ. Να ένα feature που θα είχε σίγουρα κάποιος με δύο μάτια, αλλά ο κύκλωπας στα χέρια μας τα καταφέρνει μια χαρά.



Που ξεχωρίζει τελικά το Cyclops; Όλα έχουν να κάνουν με το φωτισμό του. Τα πλήκτρα είναι φωτιζόμενα, με το κάθε ένα να έχει δικό του αποκλειστικό LED. Μάλιστα τα LED για ενεργοποίηση/απενεργοποίηση caps lock, numpad κ.ο.κ. είναι τόσο έντονα που σε σκοτεινό δωμάτιο όλα θα είναι απέραντα μπλε για πάντα. Τα όμορφα ξεκινούν με τη διαπίστωση πως δεν έχετε δυνατότητα αλλαγής χρωμάτων στα πλήκτρα του. Είναι χωρισμένα σε 6 μεγάλες χρωματικές περιοχές και δίνεται συγκεκριμένο χρώμα σε συγκεκριμένα πλήκτρα μονίμως. Κόκκινο, κίτρινο, μοβ, γαλάζιο, πράσινο και μπλε περιέχει η χρωματική παλέτα από τα αριστερά προς τα δεξιά του, με απώτερο σκοπό να διευκολύνει περισσότερο τον άμεσα ενδιαφερόμενο ενός τέτοιου πληκτρολογίου, τον gamer. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε την ένταση του φωτισμού ή και να την απενεργοποιήσετε τελείως, αλλά όλο το ζουμί βρίσκεται στα διαφορετικά lighting modes.
Επισήμως αυτά είναι 11. Μπορείτε να τα εξετάσετε όλα πατώντας τα πλήκτρα FN και INS για να τα δείτε σε δράση, αν και μιλάμε για καθαρά διακοσμητικά modes, όχι πολύ διαφορετικά από αυτά που θα βρείτε σε άλλα gaming keyboards. Η τσαχπινιά βρίσκεται στα λεγόμενα game modes, που ενεργοποιούνται με το πλήκτρο FN και ένα εκ των αριθμητικών πλήκτρων του Cyclops (1 εως 6). Κάθε ένα από αυτά τα modes δίνει φως σε συγκεκριμένα μόνο πλήκτρα για να τονίσουν τα απαραίτητα για κάθε διαφορετικό τύπο παιχνιδιού. Έτσι το πρώτο mode ονομάζεται FPS και δίνει φως στα A, S, D, W, στα βελάκια και το Escape. Το τρίτο mode, ονόματι COD, φωτίζει τα Q, W, E, R, T, A, S, D, F, G, C, V, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, Ctrl, Shift κ.ο.κ. Ο φωτισμός είναι πολύ καλός, χωρίς να ενοχλεί η έντασή του, ενώ στα διακοσμητικά lighting modes είναι εμφανές πως το Cyclops τα πάει καλά και με τα γρήγορα άναψε-σβήσε.



Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις η ένταση του φωτισμού κάνει αυτά τα πλήκτρα ιδιαιτέρα ευδιάκριτα, ενώ οι χρωματικές ζώνες δείχνουν ότι έχουν νόημα μιας και εκεί που αλλάζει το χρώμα, αλλάζει και ο τύπος ενέργειας εντός παιχνιδιού από τα συγκεκριμένα keys. Είναι σίγουρα μια πολύ μεγάλη διευκόλυνση που ενεργοποιείται εύκολα και γίνεται σημαντική βοήθεια κυρίως για όποιους δεν είναι εξοικειωμένοι με πληκτρολόγιο για παιχνίδι. Είτε λόγω ηλικίας είτε λόγω πρότερης αφοσίωσης στον κόσμο των κονσολών. Επειδή βέβαια δεν μπορούν όλοι να είναι καλυμμένοι με το υπάρχον σύστημα φωτισμού, το Cyclops προσφέρει δυνατότητα αποθήκευσης τεσσάρων προφίλ με το χρήστη να ορίζει ποια πλήκτρα θα φωτίζονται σε αυτά. Ο τρόπος για να κάνετε record τα πλήκτρα που θέλετε να φωτίζονται είναι απλός, γρήγορος και απόλυτα σαφής από το manual του πληκτρολογίου. Δεν λειτούργησε όμως ποτέ. Έχοντας ως προηγούμενη εμπειρία headest της Spartan Gear που οι οδηγίες χρήσης είχαν μικρά λάθη, ξεκινήσαμε και πάλι τα δικά μας πειράματα, με λίγο διαφορετική σειρά χρήσης πλήκτρων που έμοιαζαν να βγάζουν νόημα για να δούμε αν θα τα καταφέρουμε. Αποτύχαμε σε κάθε προσπάθεια και είναι βέβαιο πως δεν έφταιγαν οι εγκεφαλικές μας ικανότητες.
Μια βόλτα από το site της Spartan Gear για υποστήριξη για το προϊόν μάς έφερε προ εκπλήξεως μιας και το Cyclops δεν υπήρχε πουθενά στην ιστοσελίδα. Και κάπως έτσι τα πλήκτρα με ερωτηματικά στο πληκτρολόγιο άναψαν για τα καλά για εμάς.



Με την επίσημη τιμή του Cyclops να ορίζεται στα 49,99 ευρώ, μένει κοντά στα όσα προσφέρει ο ανταγωνισμός του. Το πως διαχειρίζεται το φωτισμό του μοιάζει αρχικά στραβοπάτημα, αλλά καταλήγει ως έξυπνη σκέψη που εξυπηρετεί περισσότερο τον gamer που τώρα πατά στα πόδια του στον κόσμο του πληκτρολογίου, ποντικού και των Steam codes. Δεν του λείπουν πολλά και για όσους δεν έχουν μεγάλες απαιτήσεις, είναι σίγουρα κάθε άλλο παρά μονόφθαλμο. Εκτός βέβαια αν το ένα μάτι το βοηθά περισσότερο στη σκοποβολή. 

7

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Στιβαρό, απλό και ταυτόχρονα έξυπνα σχεδιασμένο στα σημεία
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Τα custom modes δεν κατάφεραν να λειτουργήσουν ποτέ
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*