Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Star Fox Guard Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Nintendo

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Nintendo

  • PEGI

    7+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Όσοι νομίζουν ότι την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016 θα κυκλοφορήσει ένας και μοναδικός τίτλος Star Fox, μάλλον δεν έχουν τη σωστή πληροφόρηση, άρα είτε δεν έχουν μπει στον κόπο να διαβάσουν το πρόγραμμα κυκλοφοριών της Nintendo, είτε δεν σερφάρουν στο Enternity. Για να μην παραμένουν όμως σε αγωνία όσοι δεν γνωρίζουν, υπάρχει και ένα δεύτερο παιχνίδι που θα λανσαριστεί την ίδια μέρα και είναι το Star Fox Guard, προηγουμένως γνωστό ως Project Guard, ένας από τους τίτλους που η ιαπωνική εταιρεία είχε (πριν από 2 Ε3) υποσχεθεί ότι θα αποτελούσαν διαφήμιση για τον τρόπο χρήσης του GamePad. Αυτήν τη φορά δεν υπάρχουν μάχες στον αέρα, αν και οι παίκτες θα πρέπει να έχουν τα μάτια τους σε γη και ουρανό αν θέλουν να επιβιώσουν. Το Star Fox Guard ανήκει στην κατηγορία των Tower Defence games και έχοντας προσληφθεί ως φύλακας σε εταιρεία που ασχολείται με εξορύξεις μεταλλευμάτων πρέπει να προστατεύσετε την περιουσία της Corneria Precious Metals Ltd., κρατώντας μακριά τα παντός είδους ρομπότ που έχουν κατακλύσει το πλανητικό σύστημα της Laylat. Κι αν έχετε απορία για το ποιος κρύβεται πίσω από την ιδιοκτησία της  εταιρείας που έχει απλώσει τα χέρια της σε μια σειρά πλανητών, αυτός είναι ο Grippy Toad, θείος του Slippy Toad.



Ουσιαστικά, αυτό που κάθε φορά καλείστε να διατηρήσετε άβατο είναι το κέντρο της εγκατάστασης, έχοντας ως πολύτιμους βοηθούς δώδεκα κάμερες ασφαλείας που όχι μόνο παρακολουθούν άγρυπνα ειδοποιώντας για την ύπαρξη εχθρών αλλά και πυροβολούν διαλύοντας οποιοδήποτε ρομπότ θελήσει να δοκιμάσει πόσα απίδια χωράει ο σάκος. Στην τηλεόραση, σε κεντρική προβολή, βλέπετε την εκάστοτε ενεργή κάμερα και γύρω από αυτή, σε μικρότερα παράθυρα τις υπόλοιπες. Όχι, δεν πρόκειται για δελτίο ειδήσεων ελληνικού καναλιού, αλλά για τα βασικά μέσα που διαθέτετε για να υπερασπιστείτε την περιουσία του θείου Grippy.
Τα ρομπότ δεν έχουν όλα ως στόχο την κατάκτηση του κέντρου αλλά πολλά από αυτά στέλνονται για να δημιουργήσουν χάος, καταστρέφοντας κάμερες ή θέτοντάς τις προσωρινά σε κατάσταση εκτός λειτουργίας.
Από την άλλη, στο GamePad βλέπετε την κάτοψη του χώρου και τις θέσεις των καμερών, τις οποίες μπορείτε να αλλάζετε όχι μόνο πριν ξεκινήσει κάθε επίπεδο αλλά και κατά τη διάρκεια του gameplay. Επιπλέον, στην μικρή οθόνη φαίνονται οι κινήσεις των εχθρών όπως και η εκάστοτε κατάσταση κάθε κάμερας. Τα ρομπότ δεν έχουν όλα ως στόχο την κατάκτηση του κέντρου αλλά πολλά από αυτά στέλνονται για να δημιουργήσουν χάος, καταστρέφοντας κάμερες ή θέτοντάς τις προσωρινά εκτός λειτουργίας. Για τους λόγους αυτούς μια ματιά σε τακτά χρονικά διαστήματα στο GamePad είναι πολύτιμη.



Οι προσεγγίσεις στο gameplay είναι δύο. Μπορείτε, είτε να υποδυθείτε τον άγρυπνο φύλακα που το βλέμμα του δεν χάνει το παραμικρό από τις κινήσεις των εχθρών και να παίζετε στα δάχτυλά σας την εναλλαγή των καμερών, είτε μπορείτε να παραμείνετε στάσιμοι σε θέση τέτοια που να σας επιτρέπει να παρακολουθείτε τα τεκταινόμενα στο κέντρο της εγκατάστασης και να περιμένετε να πλησιάσουν οι εχθροί για να τους καταστρέψετε. Από τη μια υπάρχει η συγκεκριμένη ελευθερία, από την άλλη οι στόχοι σε κάθε αποστολή παραμένουν ίδιοι και απαράλλακτοι, δηλαδή η εξολόθρευση συγκεκριμένου αριθμού, συγκεκριμένων τύπων ρομπότ. Ναι μεν ο αριθμός αυτός κάθε φορά αυξάνεται κάνοντας το έργο σας πιο δύσκολο, όμως το στοιχείο αυτό δεν είναι ικανό ούτε να αλλάξει τη ρουτίνα που απειλεί να σας εγκλωβίσει από ένα σημείο και μετά, ούτε ανεβάζει σημαντικά την πρόκληση. Υπάρχουν κάποια boss fights που βοηθάνε στην αλλαγή του σκηνικού, όμως η συνολική εικόνα δεν αλλάζει σημαντικά προς το καλύτερο.


Νομίζει ότι δεν τον παρακολουθεί κανεις.

Όσο περισσότεροι αντίπαλοι πέφτουν στα πεδία των μαχών, τόσο περισσότερα μέταλλα μένουν πίσω και στο τέλος κάθε επιπέδου, ο πιστός Ro:bot αναλαμβάνει να τα μαζέψει και να τα μετατρέψει σε πολύτιμες μπάρες. Αυτές χρησιμοποιούνται ως το νόμισμα που αυτομάτως εξαργυρώνεται σε XP points και με τον τρόπο αυτό ανεβαίνετε σιγά σιγά επίπεδο, γεγονός που επιτρέπει όχι μόνο να ξεκλειδώνετε upgrades για τις κάμερες αλλά και επιπλέον επίπεδα. Το "ατυχές" είναι ότι η εταιρεία ανάπτυξης έχει εξ αρχής τοποθετήσει τις αναβαθμίσεις στο δρόμο της ανυποληψίας, καθώς καμία δεν είναι 100% κρίσιμη για την επιβίωσή σας και μπορείτε να τελειώσετε το παιχνίδι δίχως να ασχοληθείτε όχι μόνο με τη χρήση τους αλλά ούτε και με τον τρόπο λειτουργίας τους. Προς ικανοποίηση των απαιτητικών, το παιχνίδι διαθέτει online mode. Φτιάξτε το δικό σας στρατό από ρομπότ και στείλτε τον εναντίον άγνωστων αντιπάλων. Η δόξα περιμένει. Από την άλλη, για όσους ζορίζονται να τα βγάλουν πέρα σε κάποια αποστολή, τη λύση έρχεται να δώσει ο Fox Mc Loud μιας και σκανάροντας το amiibo του στο παιχνίδι μπορείτε να καλέσετε ως ενισχύσεις τις μεγάλες δυνάμεις του γαλαξία.



Τεχνικά, δύσκολα θα βρει κάποιος ψεγάδια. Τα σκηνικά του τίτλου και τα μοντέλα των χαρακτήρων είναι σχεδιασμένα με κάθε λεπτομέρεια, τα διάφορα οπτικά εφέ, όπως οι εκρήξεις και οι αμμοθύελλες αναπαρίστανται με αρκετή δόση ρεαλισμού και παράλληλα οτιδήποτε επενδύει ηχητικά το gameplay δένει άψογα την ατμόσφαιρα που θέλει να δημιουργήσει η Nintendo.

Γενικότερα πάντως...προσοχή. Διότι παρά τη φαινομενική μονοτονία και έχοντας ως δεδομένο ότι η νίκη αποτελεί ένα από τα κύρια συστατικά της χαράς του παιχνιδιού είναι εύκολο να "κολλήσετε" χάρη στην αίσθηση ότι η επιτυχία στις αποστολές εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τη δική σας επίδοση. Δεν αποκλείεται, παίζοντας, να μην καταλάβετε πότε πέρασε ο χρόνος, παρακάμπτωντας τα όσα ειπώθηκαν προηγουμένως περί μονοτονίας. Τέλος, αυτό που θα σας μείνει σίγουρα ως απορία είναι το εάν το Wii U είχε διαφορετική πορεία, αν εξ αρχής η Nintendo αποφάσιζε να πατήσει δυναμικά στις δυνατότητες του GamePad χτίζοντας γύρω του αυτό το κάτι διαφορετικό που ανέμενε το αγοραστικό κοινό.


 

7

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Καλοσχεδιασμένα γραφικά και μοντέλα χαρακτήρων
  • Υποδειγματική χρήση των δυνατοτήτων του GamePad
  • Εθιστικό gameplay
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Gameplay που φλερτάρει με τη μονοτονία
  • Αδιάφορα power-ups
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*