Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Steam Workshop: Δυνατότητα πώλησης mod

Τη δυνατότητα να πωλούν τα δημιουργήματα τους έδωσε η Valve στους modders του Steam Workshop. Σε κάθε περίπτωση η χρέωση είναι προαιρετική και τα mods των εκάστοτε παιχνιδιών μπορούν ακόμη να διατεθούν δωρεάν. Αρχικά διατίθενται προς πώληση μερικά από τα mods του Skyrim, ενώ στο μέλλον θα προστεθούν mods και για άλλους τίτλους με υποστήριξη Steam Workshop. Πάντως δεν αρκεί η υποστήριξη Steam Workshop, αφού ο developer του τίτλου έχει το δικαίωμα να μην υποστηρίξει mods από τρίτους. Σημειώνεται δε ότι αν οι χρήστες αποφασίσουν να χρησιμοποιήσουν assets από τη δουλειά κάποιου άλλου modder, θα πρέπει -προφανώς- να ζητήσουν τη σχετική άδεια πριν δημοσιεύσουν το project τους.



Πάντως, το πρώτο περιστατικό "κλοπής" σημειώθηκε λίγες ώρες μετά την επίσημη ανακοίνωση της Valve. Συγκεκριμένα, το fishing mod για το Skyrim (από τους βετεράνους modders Chesko και aqqhγια) δεν είναι πλέον διαθέσιμο στο Steam Workshop, μιας και αποδείχτηκε ότι χρησιμοποιήθηκε υλικό από κάποιο mod της Fores New Idles. Δείτε το σχετικό διάλογο στη συνέχεια.






 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
5 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Koel700
    • εχει γινει της ποπης με το θεμα αυτο...αλλος ενα ΧΑΛΙΑ χειρισμος απο την Valve..που κανει κινησεις χωρις να ξερει ΚΑ τη συμβαινει και πως λειτουργει το θεμα...ειναι γενικος μεγαλο θεμα που σηκωνει πολυυυυυ συζητηση για το πως λειτουργει τι

    • Roronoa
    • Δεν ξερω πως να κρινω αυτην την κινηση. Απο την μια πολλα mods ειναι εξαιρετικα και οι δημιουργοι τους σιγουρα θα αξιζαν ενα εσοδο. Αλλα απο την αλλη mods που πριν ηταν free ξαφνικα κοστιζουν χρηματα, σε μια μερα απο mods εγιναν dlc. Και οι modders παιρνουν μονο το 25%..
      Ενταξει, προφανως ειδαν ευκολο χρημα αλλα οι αντιδρασεις ειναι πολυ αρνητικες και δεν νομιζω στο τελος να τους βγει σε καλο, και δεν νομιζω πως παικτες του skyrim ξαφνικα θα κατσουν να πληρωσουν για mods.
      Ενα donate option θα ηταν καλυτερη επιλογη αν το κανανε για το καλο των modders, αλλα προφανως το κανουν για να βαλουν το χερι στο μελι χωρις να κανουν τιποτα.
      Ισως και να σκεφτηκαν πως αν οι Modders μπορουσαν να βγαλουν χρηματα θα εφτιαχναν πολυ καλυτερα mods, το οποιο ειναι λογικο βεβαια, αλλα ετσι και αλλιως το επιπεδο των official dlc π.χ σε αλλα games ειναι τοσο χαμηλο που ακομα και στο skyrim βλεπουμε να πουλανε οπλακια και στολες.

      Πιστευο ηταν πολυ κακη κινηση που θα πληγωσει το modding αν επεκταθει.

    • Roronoa
    • Βεβαια σχετικα με το "donate" υπαρχει επιλογη μιας και οσα mods ειδα ειχαν επιλογη "pay what you want" οπου π.χ ενα Mod ηταν στα 4€ περιπου αλλα μπορουσες να δωσεις minimum πολυ χαμηλοτερα (αλλα δεν ηταν free προφανως).

    • bluevayero
    • Free και donate. Αν δούμε το twitch πόσο καλα λειτουργεί το donate τότε και για τους αξιόλογους modders θα λειτουργούσε. Για τους πιο πρωτάρηδες θα ήταν φοβερό κίνητρο να βελτιωθούν. Αλλά το σημαντικό σε όλη την είδηση που δείχνει γιατί η Valve προχώρησε σε αυτή την απόφαση είναι το 75%. ΝΤΡΟΠΗ. Επόμενο βήμα να χρεώνουν τα bug fixes?

*