Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

The Mechanic

  • ΗΛΙΚΙΕΣ

    18+

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ

    Simon West

  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ

    Jason Statham, Ben Foster, Donald Sutherland

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • The Mechanic
      • 7.1 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (48)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http://www.themechanicmovie.com/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 8

    ENTERNITY SCORE
Μία αξιοπερίεργη σύμπτωση είναι ότι το 1972 κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις αίθουσες η ταινία The Mechanic, όπου και πρωταγωνιστούσε ο αξεπέραστος Charles Bronson, το αρχέτυπο/σημείο αναφοράς του σκληρού άντρα. Το 1972 όμως ήταν και η χρονιά που γεννήθηκε ο Jason Statham, ο οποίος πρωταγωνιστεί στο ριμέικ της ίδιας ταινίας 39 χρόνια αργότερα! Αναμφισβήτητα, η όποια σύγκριση με τον κολοσσό Charles Bronson κάνει τον Jason Statham να ωχριά. Πάραυτα αποτελεί την ιδανικότερη επιλογή για τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Την μπαγκέτα της σκηνοθεσίας κρατάει ο έμπειρος από ταινίες του είδους (The General’s Daughter, Con Air, Tomb Raider) Simon West. Η συμμετοχή του Lewis John Carlino στο σενάριο αποτελεί εγγύηση αυθεντικότητας μια και ήταν ο ίδιος που έγραψε την ιστορία του The Mechanic, το 1972!

The Mechanic Image 01

Πρόκειται για μία καθαρόαιμη ταινία δράσης με μία σχετικά καλή πλοκή και δύο ανατροπές που μόνο απαρατήρητες δεν μπορούν να περάσουν. Ο βασικός μας ήρωας είναι ο Arthur Bishop, πιο γνωστός ως Mechanic. Ένας εξαιρετικά μεθοδικός/σχολαστικός/δεξιοτέχνης επαγγελματίας δολοφόνος. Ένας άνθρωπος που έχει αναγάγει την εκτέλεση των ανυποψίαστων θυμάτων του σε πραγματική Τέχνη. Για την ακρίβεια, σκηνοθετεί με ακρίβεια τη σκηνή του θανάτου ώστε να μοιάζει με ατύχημα. Υπεράνω πάσης υποψίας. Τα πάντα είναι τα τακτοποιημένα στη ζωή του ψυχρού εκτελεστή εωσότου παίρνει εντολή να «τακτοποιήσει» τον μέντορα και προσωπικό του φίλο Harry McKenna (Donald Sutherland). Το συμβόλαιο εκπληρώνεται αλλά οι επιπτώσεις θα είναι ανυπολόγιστες.

The Mechanic Image 02

Ο γιος του θύματος (Ben Foster), έρχεται σε επαφή με τον Bishop ώστε να μάθει από αυτόν τα «μυστικά της δουλειάς». Κάπως έτσι δημιουργείται ένα μοναδικό δίδυμο εκτελεστών και ξεκινά η φρενήρης δράση και ένα ατέλειωτο μακελειό. Η τελική σύγκρουση θα είναι αναπόφευκτη. Το θύμα γίνεται θύτης και αυτή η ρευστή ισορροπία κρέμεται από λεπτεπίλεπτη κλωστή. Ο Jason Statham είναι στο στοιχείο του και βαδίζει και γνωστά μονοπάτια με σταθερό βήμα. Συμπαγής και πειστική παρουσία με κάποια κενά τα οποία υποστηρίζει με τον καλύτερο τρόπο η ερμηνεία του Ben Foster. Λόγω θέ(α)ματος, η ταινία μάλλον είναι αδιάφορη για το γυναικείο κοινό ενώ σίγουρα θα ενθουσιάσει το «αντίθετο» φύλο το οποίο και έχει τα ΣΩΣΤΑ κριτήρια (no offense).



Το Mechanic τιμά το είδος του και με το παραπάνω. Διαθέτει βρώμικους χαρακτήρες με ακόμη πιο βρώμικη γλώσσα. Το θανατικό δίνει και παίρνει, ενώ η βία κλιμακώνεται συνεχώς ανεβάζοντας τα ποσοστά αδρεναλίνης του θεατή. Οι σκηνές δράσης είναι καλογυρισμένες και αποδίδουν με μοναδικά ρεαλιστικό τρόπο την αγωνία της στιγμής. Αμέτρητα καντάρια ξύλο και κουβάδες ψηφιακού αίματος που ακολουθούν μετά από ανελέητα κυνηγητά. Σε στιγμές θυμίζει το Transporter 4 (on steroids) ενώ στις επίμαχες σκηνές δεσπόζει η φιγούρα του Jason Statham ο οποίος μάλλον έχει γεννηθεί για τέτοιους ρόλους. Εξαιρετική επιλογή αποδεικνύεται και ο Ben Foster στο ρόλο του «μαθητευόμενου εκτελεστή» ο οποίος με την ερμηνεία του κλιμακώνει συνεχώς της παρουσία του στην ταινία.

The Mechanic Image 03

Μικρή ένσταση για κάποια οπτικά εφέ τα οποία δεν έπειθαν αλλά ουσιαστικά θα περάσουν απαρατήρητα μια και η καταιγιστική δράση δεν αφήνει και πολλά περιθώρια παρατήρησης. Πταίσμα δηλαδή! Αξίζει να αναφέρουμε ότι στο μεγαλύτερο κομμάτι της, η ταινία παραμένει πιστή στην αρχική έκδοση του 1972 όσον αφορά στο βασικό σεναριακό κορμό. Η νέα έκδοση είναι σαφέστατα πιο ωμή, «βρώμικη» σε όλα τα επίπεδα και με περισσότερες σκηνές δράσης ώστε να εναρμονίζεται με τα σημεία των καιρών της εποχής μας.

The Mechanic Image 04

Α! Για να μην ξεχνιόμαστε, οι σεναριογράφοι έβαλαν το χεράκι τους ώστε μία εμβόλιμη ανατροπή (μάλλον) υπόσχεται το Mechanic 2. Είμαστε σίγουροι πως ένα διακριτικά μικρό χαμόγελο θα σχηματίζεται κάτω από το λεπτό μουστάκι του -εκ Λιθουανίας- Charles Bronson καθώς κοιτάζει από Εκεί Ψηλά τη συνέχεια του έργου του. 



Το Mechanic είναι μία καθόλα χορταστική εμπειρία που δεν υποκρίνεται ούτε προς στιγμή για τις καταβολές της. Δεν υπάρχουν ονειρικά πλάνα, ερμηνείες που χαρακτηρίζονται από πλαστικότητα και μαγευτική φωτογραφία.  Έχουμε μία αυθεντική ταινία δράσης με όλα τα απαραίτητα συστατικά στοιχεία που μπορούν να εγγυηθούν 92 λεπτά αδρεναλίνης και αυθεντικής διασκέδασης. Αν είστε λάτρεις του είδους μην κάνετε δεύτερες σκέψεις ούτε προς στιγμή. Απολαύστε το κρεσέντο της δράσης και φροντίστε να το γλεντήσετε!!! 


Η CD Projekt RED δεν έχει ανακάμψει πλήρως από το λανσάρισμα του Cyberpunk 2077

 

8

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
Πρόσθεσε το Enternity.gr στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
16 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Katerinaki
    • kai koita pws ta efere i tyxh kai to prwto sxolio sto review tis tainias einai apo to gynaikeio koino!! :p Tha paratirisw apla oti ena meros apo to koino ayto enthousiazetai me tetoies tainies draseis kai malista otan prwtagwnistiko rolo exei o Jason Statham!! :) 2 se 1 dld!!! Tainies me drasi kai entasi se othoun na pas sto cinema gia na tis deis... enw oi romantikes, aisthimatikes tainies (pou thewreitai oti vlepei to gynaikeio koino) tis apolamvanei me gynaikoparea ston kanape... parea me xartomantila kai krasaki!!! :) xixixixi!!!

      y.g - poly wraio to review tis tainias!

    • Mirmidonas
    • @Katerinaki

      Όντως πώς τα έφερε η ρημάδα η τύχη και το γυναικείο σχόλιο Ακολουθεί του πρώτου... :p Όπως και να έχει όμως θα συμφωνήσω μαζί σου για τις επιλογές. Το έχω ζήσει ΚΙ εγώ αυτό το σενάριο...

      Να ΄σαι καλά για το σχόλιο κι αν θες να είμαστε κι εμείς το ΙΔΙΟ καλά, μπορείς (αν θες) να γράφεις σε μία υπαρκτή γλώσσα??? Θα διευκολύνεις πολύ κόσμο.... ;)

      Για τη συνέχεια...

    • Katerinaki
    • Όταν έγραφα το σχόλιο για το review δεν υπήρχε αυτό του George. Αλλά επειδή έκανα αρκετές παύσεις μέχρι να το στείλω (είμαι και στο γραφείο) ήρθα δεύτερη! ;)

      Έχεις δίκιο για τη γλώσσα!! Sorry!! θα προσπαθήσω να σας διευκολύνω από δω και πέρα.... :)

      Μου άνοιξες την όρεξη, λοιπόν, να πάω να δω την ταινία! :)

    • Jim P
    • O Charles ποτέ δεν μου έκατσε καλά, ίσως το νεαρό την ηλικίας μου πάντως όταν ήμουν πιτσιρικάς και τηλεορασάκιας η τηλεόραση έπαιζε ταινίες του συνέχεια, επίσης ήταν λιθουανός; έτσι εξηγείται η αλλόκοτη όψη του. Ο στέιθαμ απο την άλλη είναι απο τους αγαπημένους μου... άρα δεν πρόκειται να σχολιάσω τίποτα, αδημωνω...

    • BigDaddy
    • Statham o επόμενος vin diesel εξαφανίστηκε βέβαια ο τελευταίος αλλά ο Statham έχει πολλά να δώσει ακόμη.
      ViLb συμφωνώ απόλυτα και στο 13 πολύ μαφιοζορουφιάνος ο τυπάς. Τι άλλο να πρωτοθυμηθούμε;

      2 καπνισένες κάνες;
      Η αρπαχτη Γκαι Ριτσι;
      trnasporter 1.2 3 ;
      ok απλά τα σπάει.

*