Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

The Muppets: Περιπέτειες της ταινίας

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Virtual Toys

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Sony (SIE)

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Sony

  • PEGI

    7+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Το πιο διάσημο κουκλοθέατρο του πλανήτη έχει δει στο παρελθόν διάφορες video game κυκλοφορίες με το όνομά του σε κάθε λογής κονσόλες. Αυτή τη φορά η Virtual Toys έχτισε μια περιπέτεια που απευθύνεται στους μικρούς φίλους του PlayStation Vita, εκμεταλλευόμενη μάλιστα τις διακοπές των Xριστουγέννων όποτε και είναι αρκετά δραστήρια η συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία καταναλωτών. Η Sony Hellas μάλιστα φρόντισε και για την εγχώρια αγορά, αποδίδοντας στα ελληνικά τόσο τα μενού όσο και τις (λιγοστές) ομιλίες. Το The Muppets: Movie Adventures είναι ένα side-scrolling platform adventure με πολύ απλή δομή και χειρισμό. Η κεντρική ιδέα είναι ότι οι δημοφιλείς ήρωες της σειράς είναι πρωταγωνιστές σε 5 διαφορετικές ταινίες, κάθε μία από τις οποίες αντιπροσωπεύεται κι από μια πίστα. Εσείς δεν έχετε παρά να φτάσετε στο τέλος τους, ελέγχοντας τον χαρακτήρα που σας δίνεται, ξεπερνώντας μια σειρά από εμπόδια κι εχθρούς.


Η Sony Hellas φρόντισε να μεταγλωττίσει τον τίτλο για τις ανάγκες του ελληνικού κοινού.

Ο έλεγχος είναι ο πλέον βασικός, καθώς στο μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού  πέρα από τις εντολές κατεύθυνσης χρησιμοποιείτε ένα κουμπί για άλμα κι ένα για επίθεση. Υπάρχουν και κάποια mini puzzles διάσπαρτα σε κάθε πίστα για τα οποία γίνεται και η χρήση της αφής, χωρίς να εντυπωσιάζει η φαντασία της, αλλά και χωρίς να στέκεται εμπόδιο στην όλη εμπειρία.  Συνήθως σε τίτλους που βασίζονται σε τηλεοπτικά ή κινηματογραφικά franchises, ο μέσος gamer έχει μάθει να κρατάει μικρό καλάθι, καθώς ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν έχει πέσει πάνω σε «αρπαχτές» της κακιάς ώρας. Η Virtual Toys όμως φρόντισε να αποφύγει αυτό το ατόπημα εκπλήσσοντάς μας ευχάριστα σε αρκετούς τομείς. Το παιχνίδι, όπως φαίνεται κι από τα screenshots είναι αρκετά όμορφο με προσεγμένα γραφικά. Ειδικά οι πίστες, που είναι βγαλμένες απο 5 κλασικά σκηνικά ταινιών (πειρατές, άγρια δύση, μεσαίωνας, διάστημα, βαμπίρ) καταφέρνουν να ξεχωρίσουν με την λεπτομερή και πολυεπίπεδη σχεδίασή τους.
Δεδομένης της δύναμης του PS Vita, μάλλον έχουμε να κάνουμε με πρόχειρη υλοποίηση του κώδικα, κάτι που αδικεί την γενικά αξιόλογη προσπάθεια της ομάδας ανάπτυξης.
Οι original μουσικές συνθέσεις συνοδεύουν ιδανικά κάθε περιπέτεια και είναι τόσο εύστοχα υλοποιημένες που δε χρειάζεται να δει κανείς εικόνα για να καταλάβει σε τι σκηνικό εκτυλίσσεται η περιπέτεια κάθε φορά. Από τους εχθρούς ξεχωρίζουν τα boss fights στο τέλος κάθε επιπέδου, που χωρίς να κάνουν κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί αποτελούν μια ευχάριστη κι έξυπνη πρόκληση.  Σε πολλά σημεία οι πίστες εκπλήσσουν με τον σχεδιασμό τους. Οι χαρακτήρες που χειρίζεστε έχουν ο καθένας τις δυνατότητές του με το attack range, την ταχύτητα και το ύψος του άλματος να ποικίλλουν. Το animation τους είναι ομαλό αλλά πολύ αυστηρό, χωρίς να είναι κακό αυτό. Θυμίζει παλιά παιχνίδια του είδους που πρέπει να υπολογίζετε τα βήματα και τις κινήσεις σας λίγο «μαθηματικά» για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεων. Όσον αφορά τη διάρκεια του τίτλου, μπορεί συνολικά να είναι μικρή, αλλά δύσκολα θα τον χαρακτήριζε κανείς ελλειπή. Παρ’ όλα αυτά  αναμένονται νέες πίστες σε μορφή dlc, ας ελπίσουμε με χρήση καινούριων muppets. Μέχρι τότε υπάρχουν αρκετά collectibles να σας κρατήσουν απασχολημένους, που απαιτούν την ολοκλήρωση δύο τουλάχιστον φορών κάθε πίστας για την 100% συλλογή τους.



Οι χαρακτήρες που χειρίζεστε έχουν ο καθένας τις δυνατότητές του με το attack range, την ταχύτητα και το ύψος του άλματος να ποικίλλουν.

Στην αντίπερα όχθη, το παιχνίδι δεν είναι απαλλαγμένο από αρνητικά. Υπάρχουν κάποια μικρά frame drops σε ανύποπτα σημεία που κοστίζουν τόσο στο gameplay, όσο και στην συνολική αίσθηση που αφήνει ο τίτλος. Ευτυχώς τα συχνά autosaves και η έλλειψη game over δεν αφήνουν το πρόβλημα να γίνει μεγαλύτερο. Δεδομένης της δύναμης όμως του PS Vita, μάλλον έχουμε να κάνουμε με πρόχειρη υλοποίηση του κώδικα, κάτι που αδικεί την γενικά αξιόλογη προσπάθεια της ομάδας ανάπτυξης. Πέραν αυτού, η πλήρης απώλεια ηχογραφημένων διαλόγων σε ένα τόσο πλούσιο από ενδιαφέροντες χαρακτήρες franchise και το βεβιασμένο χιούμορ μοιάζουν με χαμένη ευκαιρία στο να έχουμε κάτι πιο ολοκληρωμένο σαν τελικό προϊόν.



Σαν συμπέρασμα, όποιος περιμένει από το The Muppets: Movie Adventures κάτι το ξεχωριστό, μάλλον θα απογοητευτεί. Είναι προφανές ότι το παιχνίδι προορίζεται για μικρές ηλικίες και δεν έχει σκοπό εμβαθύνει ή να αριστεύσει πουθενά. Αυτό όμως δεν το εμποδίζει να είναι ικανοποιητικό σε όλες του τις πτυχές και να αποδεικνύει πως είναι καλύτερο πολλές φορές να μη γεμίζεις με ανούσιο υλικό και δυνατότητες έναν τίτλο, αν δεν πρόκειται να το κάνεις σωστά. Η όμορφη όψη, το ικανοποιητικό gameplay και η εθιστική ευκολία του, πάντως, μπορούν να ωθήσουν κι έναν ενήλικα στο να περάσει όμορφα και να χαλαρώσει μαζί του.


 

7

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Απλό και στιβαρό gameplay
  • Καλοσχεδιασμένα επίπεδα
  • Εκπληκτική μουσική
  • Ελληνική μεταγλώττιση
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Ενοχλητικά frame drops
  • Έλλειψη voice-overs στους διαλόγους
  • Μικρή εκμετάλλευση του franchise
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*