Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Αφόρητοι: Καλό Χ******

Μετά πολλά το καλοκαίρι τελείωσε, το ίδιο και το διάλειμμα της στήλης, άρα τι σημαίνει αυτό; Ότι έχει μαζευτεί περισσότερη χαζομάρα απ' όση θα θέλαμε. Και φυσικά δεν έχουμε κανένα σκοπό να υποφέρουμε μόνοι μας. Έχουμε κάβα για πολύ καιρό.

Ζέσταμα
Stream the NBA 2K17 soundtrack on Spotify or P. Diddy will mother f’ing kill you
Δε κουάλιτι χούμορ.

Ζάσταβα
The Elder Scrolls VI Won't Be Revealed Years in Advance
Η “είδηση” είναι οι δυόμισι πρώτες σειρές. Μετά απλά δείτε πόσο κόπος επενδύεται στο να μας θυμίσει ο συντάκτης πως αυτό είναι φυσιολογικό για την εταιρεία και πως όντως το μόνο που ξέρουμε για την ώρα είναι ότι αναπτύσσεται ο τίτλος (λαγωνικά όλοι). Και όλο αυτό επειδή κάποιος είπε ότι δεν θα κάνει αυτό που εδώ και χρόνια δεν κάνει έτσι κι αλλιώς.

No Hope’s Sky
No Man’s Sky Shows Off 4k Shots, PC Settings Revealed
Τώρα πια γράφονται λόγια και όταν αποκαλύπτονται εικόνες από τα graphics settings ενός παιχνιδιού. Διότι, ως γνωστόν, αν υπάρχουν οι επιλογές που ελπίζει κάποιος, το αποτέλεσμα προεξοφλείται. Ή αν δεν υπάρχουν, η έλλειψη είναι επιχείρημα που θα μπλοκάρει την αγορά. Είπαμε να είμαστε πολυγωνολάγνοι, αλλά όταν το πράγμα φτάνει σε ενθουσιασμό για εικόνες από μενού, να μη λέμε πρόβατα μόνο εκείνους που αγοράζουν ακριβά smartphones αντί για κινεζικά.

No Man's Sky isn't going over well on Steam
Μιας και τα user reviews είναι πολύ χρήσιμα, δεν βασίζονται καθόλου στο συναίσθημα και άλλα τέτοια, ας γράψουμε ότι έχουν μαζευτεί πολλοί σε μια γωνιά και γκρινιάζουν για ένα παιχνίδι. Και μετά, επειδή το θέμα είναι σοβαρό όπως είπαμε, ας κάνουμε και update στο κείμενο για να πούμε ότι από εκεί που το κρα έπεφτε σύννεφο, 2/3 των user reviews είναι πλέον θετικά. Μέχρι να ξημερώσει κάτι άλλο ας πούμε και τότε θα το δούμε από την αρχή το έργο. Δηλαδή, το θέμα δεν είναι απλά αν είναι σόι το παιχνίδι ή αν βελτιώνεται με τον καιρό, πρέπει να μελετήσουμε και τη μανούρα του κοινού χωρίς κανένα λόγο.

Να θυμίσουμε στο αγαπητό κοινό, ότι κάποτε του έλεγαν να αγοράσει σωρηδόν το πρώτο Devil May Cry. Κοιμήθηκε όρθιο και σκέφτηκε να αγοράσει το Devil May Cry 2, παρότι οι κριτικοί έλεγαν να το αποφύγει. Και μετά την πλήρωσαν οι πωλήσεις του Devil May Cry 3, παρά τα καλά reviews και την αποδεδειγμένη του ποιότητα, διότι η λογική σκέψη πάει σύννεφο. Κοινό σαν και αυτό δίνει πόνο στα user reviews και φυσικά χαλάει το αποτέλεσμα και για όλους τους άλλους.

Απλά μια σκέψη ας πούμε.

Upcoming 'No Man's Sky' patch will fix most issues
Μας είπαν να σας πούμε ότι θα βγει κάτι που χοντρικά θα διορθώνει τα πάντα. Πληροφορίες δεν υπάρχουν, αλλά έτσι μας είπαν, έτσι σας λέμε, γιατί έχουμε και keyword να χτυπήσουμε.

No Man's Sky's most aggravating omission (on PS4)
Κυκλοφορεί λοιπόν το No Man’s Sky. Γίνεται ο γνωστός χαμός. Σε κάποια θέματα αδίκως, σε άλλα όχι. Ο τίτλος είναι σαφές ότι έχει κάποια ζητήματα που δεν είναι απλά προβλήματα βελτιστοποίησης. Και επειδή πρέπει να γραφτεί κάτι πιασάρικο, ετοιμάζεται κατεβατό που διατρανώνει ότι ξέρει ποια είναι η σημαντικότερη παράληψη στην έκδοση του PS4: το photo mode. Στη στήλη αυτή η χαρά είναι πάντα ανείπωτη όταν διαπιστώνουμε ότι, ευτυχώς, ο κόσμος αφιερώνει τόση ενέργεια στα σημαντικά.

No Man’s Sky Developers Have Been Working Overnight Testing Fixes for Older CPUs
Εμφανίστηκε ΕΝΑ tweet που λέει ότι πήζουν στη Hello Games και αρκετοί ξενυχτούν για διορθώσουν πράγματα. Ας γράψουμε ότι όλοι δουλεύουν μέρα-νύχτα για την πάρτη μας. Διότι, πρώτον, αυτό λέει το tweet (έτσι δεν είναι;) και, δεύτερον, κανείς ποτέ δεν έλιωσε στη δουλειά σε λανσάρισμα παιχνιδιού, για καλό ή για κακό. Οπότε, αγαπητοί, εδώ ο δημοσιογράφος φροντίζει να πάρετε μια γερή γεύση πραγματικότητας. Δεν ξέρουμε τι γεύση έχει αυτή η γεύση. Εκτός αν αυτό είναι το νόημα. Χμ…

No Man’s Sky Sales Drop 81 Per Cent Just a Week After Launch
UK Charts – No Man’s Sky second week sales down by 81%
Αυτός είναι ο πρωτότυπος τίτλος της είδησης, τη θέση του οποίου πήρε (στην πρώτη περίπτωση) άλλος, πιο φυσιολογικός, κατόπιν εορτής (γιατί άραγε;). Εδώ έχουμε κλασικό παράδειγμα αντιεπαγγελματισμού και κακής δημοσιογραφίας, διότι ο πρώτος τίτλος προσπαθεί να υπογραμμίσει “αποτυχία” του No Man’s Sky. Και τι πειράζει αν υφίσταται όντως αποτυχία; Πειράζει διότι οι μεγάλες πτώσεις μετά τις πρώτες μέρες του λανσαρίσματος, στις οποίες άλλωστε μετράνε και οι προπαραγγελίες που έχουν γίνει πρωτύτερα, είναι αναμενόμενες. Στο ίδιο το άρθρο αναφέρεται ότι το Uncharted 4 είδε μείωση της τάξης του 76%. Αλλά εκείνες τις μέρες πούλαγε η επιτυχία του Uncharted, ενώ αργότερα πούλαγε η αποτυχία του No Man’s Sky. Ρημάδα ερμηνεία…

Χασικλής Μιντιάδης
Rockstar Could Be at PlayStation Meeting, But This Isn't Proof
Μερικές φορές καλό είναι να μας θυμίζουν ότι εκτός από το απλό μπετόν, υπάρχει και τον μπετόν αρμέ. Στην εν λόγω δημοσίευση ο συντάκτης καταπιάνεται με φήμη που μιλά για εμφάνιση της Rockstar στο PlayStation Meeting. Παρότι και 100 χρόνια να είχαμε, πάλι δεν θα χώνευε κανείς ότι η Rockstar δεν χρειάζεται να εμφανιστεί πραγματικά σε εκδήλωση τρίτου για να ρίξει το internet, τι κι αν πάντα κάποιος τροφοδοτεί μια φήμη ότι η Rockstar ετοιμάζεται να ανακοινώσει κάτι, κάπου, κάπως, κάποτε, ο αρθρογράφος αναφέρεται ότι, ε, μπορεί και να γίνει. Με την ίδια βαρύτητα που λέει κάποιος “ε, δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει, αύριο μεθαύριο μπορεί να μπει και ο Λεβέντης στη βουλή - oops”.

Αναφέρεται ύστερα σε χρήστη του Twitter που ξεκίνησε όλο το τζέρτζελο και ξεκαθαρίζει μάλιστα πως έχει κακό track record και, παρά ταύτα, αντιμετωπίζει από το “internet” ως insider. Τι κι αν έχει κακό track record; Το internet έχει αποφασίσει ότι ο άνθρωπος ξέρει. Άρα ξέρει. Και μετά έχεις και άλλα media να ασχολούνται με την περίπτωσή σου πριν σου εξηγήσουν ότι στην πραγματικότητα δεν ξέρει τι του γίνεται, για να πουν στο τέλος το παντελώς άχρηστο “ποτέ δεν ξέρεις, όλα γίνονται”.

Ανάσες, θερμίδες, ηλεκτρόνια, σκέψεις, παλμοί καρδιάς, bits, δορυφόροι και τόσα άλλα αφιερώθηκαν σε κάτι τέτοιο. Όπως και κάθε μέρα. Όπως κάθε φορά, Όπως κάθε Αφόρητοι.

Με το καλό να μας βρει το supernova.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
5 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • PORTAL
    • Κιτρινη καρτα για το κομματι για τα user reviews. Τοσο στο Steam οσο και στο Metacritic ο μεσος ορος βαθμολογιας των χρηστων ειναι παντα πιο σωστος απο τα sites.

      Τρια παραδειγματα: Fallout 4, No man's sky , Watchdogs. Εαν διαβασες τα user reviews μολις εσωσες 200 ευρω. Αν εμπιστευτηκες τους κριτικους τα κλαις.

    • yaponvezos
    • @Portal

      Θα διαφωνούμε σταθερά σε αυτό. Κάθε ανάγνωση θέλει κριτική ματιά.

      1. Τα user reviews σπάνια ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν τους κανόνες της κριτικής ανάλυσης (το οποίο επιχείρημα χρησιμοποιείται, άνετα δυστυχώς, και σε critic reviews, αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα από μόνο του).
      2. Ένα σύστημα αξιολόγησης κρίνεται και βάσει της ευκολίας με την οποία διαβάλλεται το αποτέλεσμα. Στα user reviews μπορούν να έρθουν τα πάνω κάτω από τη μια μέρα στην άλλη, άλλοτε επειδή υπάρχει λόγος, άλλοτε χωρίς πραγματική αιτία. Αρκούν και φήμες.
      3. Διαλέγεις του κριτικούς που εμπιστεύεσαι. Μέσα. Άτομα. Το metacritic δεν είναι κριτικός για να το εμπιστευτείς. Ο καταναλωτής πρέπει να κάνει κι αυτός δουλειά από τη μεριά του για να εξασφαλιστεί. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση, αυτό σημαίνει διάβασμα, αξιολόγηση δουλειάς, επιλογή. Μπορείς να βρεις έναν κριτικό να βάζει μόνο 9 και 10. Αν ξέρεις ότι το 9 του σημαίνει το Χ πράγμα για σένα και το 10 του το Ψ, τότε, ακόμη και διαφωνώντας πλήρως με την κριτική του, ξέρεις τι σημαίνουν όλα αυτά για σένα. Απλά αυτό θέλει τον κόπο του.

      Και μιας και ανέφερες και τα συγκεκριμένα παραδείγματα, τυχαίνει να έχω γράψει για 2 από τα 3, και έχω κόψει αβέρτα. Και το λέω για να φανεί ευκολότερα πως όπως δεν ισχύει έτσι απλά το "αν εμπιστεύτηκες τους κριτικούς τα κλαις", δεν ισχύει έτσι απλά και το "εάν διάβασες τα user reviews μόλις έσωσες 200 ευρώ".

    • yaponvezos
    • And by the way, η ιστορία με το Devil May Cry είναι πραγματική εμπειρία, όχι κάτι που σκαρφίστηκα για τη στήλη.

    • PORTAL
    • Δε θα διαφωνησω οτι στην κριτικη αναλυση οι reviewers υπερεχουν. Ουτε λεω οτι δεν εχουν λογο υπαρξης. Στη βαθμολογια ομως βρισκω οτι πιο συχνα συμφωνω με τους χρηστες. Ιδιαιτερα οταν προκειται για μεγαλη κυκλοφορια..

      Destiny, Metal Gear, Uncharted 4, GTA V. Μερικα παραδειγματα που οι χρηστες εχουν δωσει πιο σωστη βαθμολογια.

      Να μην εχω διαβασει εναν κριτικο να λεει οτι το GTA V ειναι ενα κενο πραμα, χωρις ουσια, και να το διαβαζω απο καποιον ανωνυμο χρηστη; Το αντιθετο δε θα επρεπε να γινεται;

    • yaponvezos
    • @Portal

      Tell me more. Γιατί χωρίς το σκεπτικό, δεν μπορώ ούτε να διαφωνήσω, ούτε να συμφωνήσω. Ποιες οι αποκλίσεις; Τι ήταν πιο σωστό; Γιατί ήταν πιο σωστό; Το συγκεκριμένο user review γιατί γράφει αυτό που γράφει; Μπορεί ο συγκεκριμένος που το έγραψε να έχει στόφα του καλύτερου κριτικού όλων των εποχών. Αλλά αν δεν ξέρω το σκεπτικό, δεν θα βγάλω άκρη.

      Plus, αν βγουν από τη μέση οι βαθμολογίες (αμήν και πότε), τότε τι συμβαίνει;

*