Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Επίσημα τα iPhone 7, iPhone 7 Plus

 Η Apple ανακοίνωσε και επίσημα τα iPhone 7 και iPhone 7 Plus. Οι νέες συσκευές δεν διαφέρουν σημαντικά σε σχεδίαση σε σχέση με τα αμέσως προηγούμενα μοντέλα όμως αλλαγές υπάρχουν. Οι κεραίες είναι πλέον πιο διακριτικά ενσωματωμένες στο σύνολο, χωρίς να φαίνονται πολύ. Η νέα τοποθέτηση επιτρέπει για τοποθέτηση μεγαλύτερης κάμερας και στα δύο μοντέλα (12MP στο iPhone 7, 12MP στο iPhone 7 Plus και συγκεκριμένα 2 κάμερες) με optical image stabilization και στις δυο περιπτώσεις. Τα νέα iPhone είναι αδιάβροχα (συγκεκριμένα “splash και water resistant”), κάτι που φέρνει αλλαγή τόσο στο home button όσο και στο headphone jack. Το δεύτερο εξαφανίζεται και όλο το “παιχνίδι” γίνεται πλέον είτε ασύρματα είτε μέσω του Lightning port, ενώ το home button δεν είναι πλέον “clickable”.




Με τα iPhone να έχουν πλέον αγγίξει τα 1 δις κομάτια, η Apple υπόσχεται για τα νέα iPhone 40% ταχύτερο επεξεργαστή, stereo speakers, δύο νέα χρώματα (Jet Black, Black), True Tone flash με 4 LEDS, 25% πιο φωτεινή οθόνη, μεγαλύτερο εύρος χρωμάτων και τη μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας σε iPhone μέχρι σήμερα. Τα iPhone 7, iPhone 7 Plus έρχονται σε 32, 128 και 256GB, με τη μέγιστη χωρητικότητα να έρχεται μόνο στα Jet Blaxk models. To iPhone 7 ξεκινά από τα 649 δολάρια, το iPhone 7 Plus στα 769 δολάρια, ενώ και οι 2 συσκευές θα είναι διαθέσιμες στην Ελλάδα στις 23 Σεπτεμβρίου. Οι προπαραγγελίες ξεκινούν την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου. Λίγο αργότερα έρχεται και το iOS 10, στις 13 του ίδιου μήνα.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
16 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • madapostolis
    • Χιλιες φορες το OnePlus 3 και το Nexus 6P που εχω.
      Σιγα μην τους δωσουμε και 1 χιλιαρικο για ενα κλειστο λειτουργικο.
      Εγω το εχω πει ειναι τοσο χαζοι που ακομη και καποτες να εβγαζαν μονο και μονο επειδη θα εχει πανω το μηλαρακι θα πηγαιναν να το αγορασουν. χααχαχχα.
      Ρε αντε γεια τους βλακες. :P :P :P

    • yaponvezos
    • @madapostolis

      Το φθηνότερο iPhone δεν κάνει χιλιάρικο. Και το κλειστό λειτουργικό έχει και τα καλά του. Όπως και το ανοιχτό. Αν χρησιμοποιήσεις στα σοβαρά προϊόντα τους (όχι να πασπατέψεις κάτι για δοκιμή δηλαδή) θα καταλάβεις ότι α) τα κουσούρια τους είναι άλλα από αυτά που έχουν εξελιχθεί σε αστικούς μύθους και β) το κρα που τρώνε είναι τόσο "της μόδας" όσο και να έχει κάποιος iPhone χωρίς να ξέρει να το αξιοποιεί (κάτι που συμβαίνει βέβαια και με άλλες συσκευές πιο συχνά από όσο θα θέλαμε όλοι).

      Και μόνο το peace of mind των software updates για 3 και 4 χρόνια είναι σημαντικό. Δες τι στάση κράτησε η OnePlus ως προς αυτό στα περσινά της τηλέφωνα (OnePlus X για παράδειγμα).

      Και, για να λέμε και τη σκάφη σκάφη, όποιος και αν έχει το πάνω χέρι σε μια αγορά για μεγάλο χρονικό διάστημα (δεν υπάρχουν δημοφιλέστερα τηλέφωνα - κανένα μοντέλο δεν πουλάει αναλόγως), στοχοποιείται.

      Ένας φίλος, όταν τον είχα γνωρίσει μισούσε οτιδήποτε σχετιζόταν με την εταιρεία αυτήν. Και έπεσε στα χέρια του μια χρονιά ένα iPhone, από συγκυρία. Ακόμη τον δουλεύω για την κωλοτούμπα που έκανε. Ακριβώς επειδή ήταν πάντα τόσο κάθετα αντίθετος και του γύρισε η σιγουριά μπούμερανγκ.

    • aggelos24
    • @madapostolis Μια διόρθωση μόνο, το android αν και βασίζεται σε linux kernel δεν είναι εντελώς ανοιχτού λογισμικού, Προφανώς, δεν μπορείς παρά να αναγνωρίσεις πως σου δίνει πολλές ελευθερίες όπως το να το πειράξεις μέσω root, ή να εγκαταστήσεις ROM της επιλογή σου κλπ.
      Αν θες πραγματικά open source λειτουργικά υπάρχουν επιλογές, βέβαια κάθε άλλο παρά mainstream είναι ( αρκετά κάτω του 1% μερίδιο αγοράς). Οι 2 δημοφιλέστερες επιλογές είναι το Salfish OS, και το Ubuntu Touch.
      @yaponvezos Πιστεύω ότι το open source είναι ανώτερο. Υπάρχουν 2 είδη open source λογισμικού, υπάρχει το open source λογισμικό που το αναπτύσσουν άνθρωποι που το κάνουν από χόμπι, και υπάρχει και open source λογισμικό που αναπτύσσεται από εταιρίες. Είναι αυταπόδεικτο πως το open source λογισμικό που αναπτύσσεται σαν χόμπι είναι σίγουρο πως δεν μπορεί να ανταγωνιστεί κλειστό λογισμικό. Από την άλλη, το linux kernel (που έκλεισε τα 25 του χρόνια πριν λίγο καιρό) αναπτύσσεται μεταξύ των άλλων από εταιρίες κολοσσούς οι οποίες συνεισφέρουν με πολλές γραμμές κώδικα, είναι λογικό λοιπόν να εξελίσσεται πολύ πιο γρήγορα σε σύγκριση με τον πυρήνα των Windows ή του Mac OS.

    • Morfeus777
    • Λατρεμένη κατηγορία ανθρώπων:
      Όσοι δεν εχουν καμία διάθεση να αποκτήσουν iPhone, αλλα ειναι έξαλλοι με όσους θέλουν να αποκτήσουν iPhone.

    • yaponvezos
    • @aggelos24

      Διαβάζω μεν τι μου γράφεις, αλλά δεν βλέπω σε τι αναφέρεται. Δεν τέθηκε ποτέ θέμα για την ταχύτητα εξέλιξης του open source software. Όσο για το ανώτερο και το κατώτερο, δεν έχει νόημα η σύγκριση πιστεύω. Διότι η κάθε μεριά είναι ανώτερη σε κάτι σε κατώτερη σε κάτι άλλο. Είναι σαν δύο διαφορετικά εργαλεία. Το ότι δυο εργαλεία δεν κάνουν για όλες τις δουλειές, δεν καθιστά το ένα ανώτερο και το άλλο κατώτερο. Παρά μόνο αν εστιάσουμε σε συγκεκριμένα use cases.

      Αν υποστήριζα ότι το open source δεν έχει στον ήλιο μοίρα, τότε θα με έβγαζε η Apple από μόνη της τρελό, ακριβώς επειδή και η ίδια δραστηριοποιείται σε open source project όπως Swift και WebKit. Και ειδικά το δεύτερο δεν το λες και ασήμαντο.

    • AnimaPura
    • Προφανώς τεράστιο φάουλ η αφαίρεση του headphone jack. Με εξέπληξε που παρότι ο κόσμος έκραξε όταν είχε πρωτοβγει οι φήμες, τελικά το 7 θα κυκλοφορήσει έτσι.

      Τουλάχιστον θα πέσουν οι τιμές στα προηγούμενα.

    • Scott_Pilgrim
    • Ακόμα γελάω με τη χθεσινή παρουσίαση της Άπολ. Ακόμα και χρήστης iphone που είμαι, αυτά που έβλεπα χθες μου φαινόντουσαν τραγελαφικά. Βέβαια, θα μου πεις γούστα είναι αυτά.

    • aggelos24
    • @yaponvezos Δεν έχω κάτι με κάποια εταιρία, και οι 3 μεγάλες εταιρίες (Apple, Microsoft, Google) έχουν ανοίξει κώδικα. Ξέχασε προς στιγμήν κέρδη, πατέντες, use cases και λοιπά. Όταν ένας Α κλειστός κώδικας επιθεωρείται από X (αριθμός υπάλληλων της εταιρίας) άτομα, και ένας Β ανοιχτός κώδικας επιθεωρείται από Χ (αριθμός υπαλλήλων της εταιρίας) + Υ (οποιοσδήποτε θέλει πχ να γράψει στο βιογραφικό του ότι διόρθωσε το τάδε bug) άτομα. Ποιος κώδικας θα είναι ποιοτικότερος? Δεδομένου πως πάντα τον έλεγχο για τον τελικό κώδικα τον έχει η εταιρία.

    • Savatage80
    • Πολύ ωραία όλα αυτά, αλλά με το πρόστιμο που οι λατρεμένοι μας Μηλαράδες έχουν φάει για την "φοροαποφυγή" στην Ιρλανδία δεν βλέπω τίποτα και έχουν αρχίσει να με ζώνουν τα φίδια:)!
      Πάντως μια χαρά από θέμα timing τα λανσαρίσματα Apple και Samsung πρόστιμο και φοροαποφυγή οι μεν εκρήξεις και μπουρλότο οι δε...τρίβουν τα χέρια τους οι Κινέζοι!!

    • yaponvezos
    • @aggelos24

      Δεν υπάρχει αυτονόητη απάντηση στο ερώτημα που θέτεις. Διότι αυτό που περιγράφεις είναι από contracting έως open beta testing (ανάλογα με το σενάριο) και υπονοεί management της προκοπής και από την εταιρεία. It can go both ways γιατί όποια διαδικασία και να πιάσεις μπορούν να πάνε χίλια πράγματα από πολύ καλά έως πολύ άσχημα. Με όλες τις συνθήκες ιδανικές όμως, το δεύτερο σενάριο έχει καλύτερες πιθανότητες. Αλλά και πάλι, αυτό μπορεί να γίνει χωρίς το ίδιο το λογισμικό να είναι open sourced. Εννοώ τέτοιο testing χωρίς να έχει κάποιος άλλος δικαίωμα στον κώδικα τελικά.

      Εξακολουθώ να μην αντιλαμβάνομαι σε τι ακριβώς αναφέρεσαι όμως θέτοντας αυτό το θέμα στο αρχικό σου σχόλιο. Με τι συνδέεται; Ρωτάω επειδή απαντούσες σε μένα, αλλά το μόνο που είπα αρχικά είναι ότι και το κλειστό και το ανοιχτό έχουν τις αρετές τους. Αν το ζήτημα είναι να βγάλουμε ότι το ένα από τα δύο είναι εξ ορισμού καλύτερο ό,τι και να γίνει, τότε μπαίνουμε σε άσκηση λογικής που δεν πρόκειται να οδηγήσει πουθενά. Είναι φύσει αδύνατο.

      @Savatage80

      Δεν είναι πρόστιμο, είναι καταδίκη της Ιρλανδίας για παράνομη κρατική επιχορήγηση και διαταγή είσπραξης παλαιών φόρων με τόκο. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Ουσιαστικά είναι το ίδιο πράγμα με την καταδίκη του ελληνικού κράτους πριν χρόνια για την οικονομική στήριξη προς τις Ολυμπιακές Αερογραμμές.

    • SpyrosB
    • Επρεπε οπως ειπε και ο τυπος στο ιβεντ να γραψεται το ΜΟΝΟ 649 δολλαρια για το κινητο και ΜΟΝΟ 159 δολλαρια για τα ακουστικα :Ρ

    • Volga
    • Εγώ πάντως είναι το 1ο iPhone που θεωρώ οτι όντως η Apple έκανε δουλειά και αγγίζει τον ανταγωνισμό.

      Ασχέτως τιμής (που έτσι και αλλιώς ειναι ασύμφορες) γιατί μιλάμε για μια συσκευή που παίρνει ....τηλέφωνο, θεωρώ πως δείχνει να έχει κάνει καλή δουλειά.

    • Savatage80
    • @Yaponvezos
      Πιστεύω ότι είναι κάτι ενδιάμεσο δηλαδή όντως είναι καταδίκη της Ιρλανδίας για την πολύ χαμηλή φορολόγηση της Apple από το μακρινό 2003 (1% επί των κερδών) μέχρι σήμερα όπου είχαν φτάσει να πληρώνουν φόρο 0,005% επί των κερδών, αλλά αυτό η Apple θα κληθεί να το πληρώσει με την μορφή προστίμου (ή τουλάχιστον έτσι παρουσιάζεται επίσημα από τον τύπο).
      Σε κάθε περίπτωση πάντως θεωρώ ότι συνιστά αθέμιτο ανταγωνισμό η επιλεκτικά χαμηλή φορολογία της Apple (και άλλων εταιριών) στην Ιρλανδία όπου εμφανίζεται η βάση της και όπου πραγματοποιούσε πάνω από το 90% των κερδών της εκτός ΗΠΑ.
      Και για να το διευρύνω λίγο (λίγο άσχετα με το άρθρο) δεν εννοώ μόνο αθέμιτο ανταγωνισμό σε επίπεδο επιχειρήσεων αλλά και σε εθνικών οικονομιών! Εμάς εδώ μας έχουν ισοπεδώσει στους φόρους και τους Ιρλανδούς που ήταν επίσης σε πρόγραμμα επιτήρησης τους επέτρεπαν τόσα χρόνια να έχουν αόρατη φορολογία! Έτσι φέρνω και εγώ επενδύσεις στην χώρα.

    • yaponvezos
    • @Savatage80

      Τώρα συμφωνούμε με μόνη εξαίρεση ότι δεν υφίσταται ενδιάμεσο στο νόμο. Η απόφαση είναι αυτή που είναι. Ναι η Apple θα κληθεί να πληρώσει. Αλλά αυτό δεν αλλάζει το ποιόν και το περιεχόμενο της απόφασης. Και η απόφαση είναι άδικη μάλιστα προς άλλες χώρες της Ένωσης, διότι είναι γνωστό ότι στην Ιρλανδία φορολογείται τζίρος που προκύπτει σε αυτές, άρα κι εκείνες χάνουν φορολογικά έσοδα και μεγαλύτερη μάλιστα.

      Στέκομαι σε αυτό γενικά (και όχι μόνο εδώ) διότι εκνευρίζομαι με media (πάνω από όλα) που βλέπουν μπροστά τους μια απόφαση που λέει το Α και πάνε και κάνουν ότι λέει το Β επειδή θα βγει πιο εντυπωσιακός ο τίτλος. Και γενικά με τέτοιες πρακτικές έχω κι εγώ την, πες, ψυχοπάθειά μου.

*