Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Το κριτήριο σας πρέπει να ειναι τουλάχιστον 3 χαρακτήρες

Μουσική δωματίου: “It looks like a router”

*
Δεν χρειάστηκε και πολύς κόπος για να διαπιστωθεί ότι η μεγαλύτερη συζήτηση των ημερών που πέρασαν έγινε για το PS5, το σχεδιασμό του, τις εκδόσεις του, τον οριζόντιο ή κάθετο προσανατολισμό του. Κι αυτό συζητάμε στο νέο κείμενο της στήλης "Μουσική δωματίου". Ακόμη και αν εξαιρέσουμε τα memes που «φύτρωσαν» στο Enternity Game Room η τάση ήταν ξεκάθαρη και όχι μια και δυο. Ώρα να πάρει τη σκυτάλη η συντακτική ομάδα του Enternity λοιπόν.

Έκτωρ Αποστολόπουλος
Σε παλαιοτέρα blogs είχα αναφέρει την αδυναμία που έχω σε ειδικές εκδόσεις κονσολών και νομίζω ότι ακριβώς το ίδιο πλάνο θα ακολουθήσω και στην περίπτωση του PlayStation 5. Θα περιμένω καρτερικά για μία εκδοσούλα με ιστό αράχνης ή κάποιο ασημένιο matte ή glossy design με τη σφραγίδα του Gran Turismo 7. Δεν παίζω γενικά racing games, αλλά τα θεματικά χειριστήρια του PlayStation 4 για το GT Sport ήταν πανέμορφα.

Αυτός είναι και ο λόγος που το χρώμα της βασικής κονσόλας δεν με καίει και ιδιαίτερα, πόσω μάλλον από τη στιγμή που θα το δούμε σε τουλάχιστον άλλους 20 διαφορετικούς συνδυασμούς χρωμάτων. Το design από την άλλη, αν και ιντριγκαδόρικο, όσο το κοιτάω, τόσο πιο περίεργο μου φαίνεται. Κρίνοντας μονάχα από τις φωτογραφίες και τα βίντεο, προσωπικά προτιμώ την προσέγγιση που είχε το PlayStation 4. Το επερχόμενο PlayStation 5 θα μπορούσε να κοσμεί σαν φωτογραφία ένα προϊόν με τίτλο Sony Air Purifier 3000, αλλά περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.

To μέγεθος, από την άλλη, αποτελεί ένα αντικειμενικό πρόβλημα, αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις που έχουν γίνει μέσω των φωτογραφιών. Πρόκειται για έναν «πύργο» ο οποίος δεν με προβληματίζει προσωπικά από άποψη χώρου, αλλά μπορώ να φανταστώ αρκετό κόσμο να πονοκεφαλιάζει για το πώς θα το τοποθετήσει δίπλα στην τηλεόρασή του. Εμένα περισσότερο με προβληματίζει η εμφάνιση του PlayStation 5 που θα δέχεται οπτικό μέσο, αφού κάθεται πιο άσχημα στο μάτι σε σύγκριση με την digital έκδοση. H κονσόλα ξαπλωμένη δεν μου φαίνεται να τραβάει και τόσο την προσοχή με το εξόγκωμα τύπου «φουσκωμένο μάγουλο», οπότε και στη δική μου περίπτωση το μηχάνημα θα καταλήξει κάτω από τη τηλεόραση. Το σενάριο να αγοράσω την digital έκδοση απορρίπτεται με συνοπτικές διαδικασίες, μιας και ανήκω στην κατηγορία των υποστηρικτών των physical. Όσο μπορούμε θα στηρίζουμε τον εν λόγω τομέα, αν και η καθαρά digital εποχή είναι πιο κοντά από ποτέ.

Αυτήν την κατάληξη πιστεύω θα έχουν και τα περισσότερα PlayStation 5 όταν με το καλό μπουν στα σπιτικά μας, οπότε η κουβέντα της εμφάνισης είναι σχετική. Με εξαιρετικά exclusive, με καλές επιδόσεις και με σχεδιασμό που θα ρίξει επιτέλους τα ντεσιμπέλ και θα ελαχιστοποιήσει τον εκνευριστικό θόρυβο του PS4, θα τα ξεχάσουμε όλα και θα εστιάσουμε όπως πάντα στις εμπειρίες που μας προσφέρουν οι αγαπημένοι μας τίτλοι.

Μάνος Βέζος
Όταν ήρθε η ώρα της αποκάλυψης για το σχέδιο του PS5, πρώτα εμφανίστηκε η έκδοση με το optical drive και έζησα στιγμές τρόμου, μέχρι που είδα την έκδοση χωρίς το drive λίγο μετά και ηρέμησα. Η πρώτη είναι ξεκάθαρο ότι δεν είναι η «πραγματική» βασική έκδοση της κονσόλας, ο πυρήνας του σχεδίου είναι ένας, φαίνεται και στις δυο εκδόσεις, απλά στη μια μεριά «κολλήθηκε» και κάτι ακόμη. Φαίνεται τόσο αρμονική η προσθήκη του drive όσο το καπέλωμα του MegaDrive με 32X. Ξέρουμε γιατί υπάρχει, καταλαβαίνουμε τι υποτίθεται ότι προσφέρει, είναι ξεκάθαρο ότι δεν ήταν πρώτο μέλημα όταν σχεδιαζόταν το σύστημα. Χρήσιμο ή όχι, το optical drive μπορεί να μην είναι κάτι που θυμήθηκε η Sony τελευταία στιγμή, είναι όμως κάτι που δεν την ένοιαζε όταν σχεδίαζε ένα μηχάνημα που ξέρει ότι, προχωρώντας, θα στέκεται σε μια αγορά που τείνει ολοένα και περισσότερο στην ψηφιακή διανομή. Η τάση αυτή δεν είναι θέμα άποψης. Είναι αντικειμενικό γεγονός που στηρίζεται με αριθμούς, με δεδομένα. Δεν θα μπορούσε να την αγνοήσει κανείς, ούτε και η Sony (την Sony και την κάθε Sony τη συμφέρει κιόλας εδώ που τα λέμε). Το ίδιο ακριβώς σχέδιο αλλά και η αρχική έμφααη από την ίδια την εταιρεία στην κάθετη τοποθέτηση του συστήματος φροντίζουν να μη θεωρώ την εναλλακτική ούτε ιδιαίτερη καλαίσθητη, ούτε καν επιλογή για εμένα προσωπικά. Εκ πεποιθήσεως προτιμώ την επίσημη γραμμή σε βαθμό ώστε να προτιμήσω κάποτε το μωβ GameCube, παρότι δεν διαλέγω χρωματιστό hardware οικειοθελώς ούτε για αστείο.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, προτιμώ εδώ και χρόνια πια να στέκεται όρθια η κονσόλα. Δεν καταπιάνομαι με ράφια, δουλεύω/παίζω σε γραφείο, οπότε το να κάτσει οριζοντίως η κονσόλα σημαίνει ότι καταλαμβάνει περισσότερο χώρο. Κι επειδή δεν είμαι με μια κονσόλα, απλά δεν συμφέρει καν η οριζόντια τοποθέτηση, πριν καν υπολογίσω προσωπικές προτιμήσεις. Αν έμπλεκα με ντουλάπια και ράφια θα είχα να ανησυχώ για το αν το PS5 είναι τόσο μακρύ/ψηλό ώστε να μπει στο ράφι, θα είχα να ανησυχώ περισσότερο για τη θερμότητα που παράγει κάθε σύστημα κ.λπ. Κι αν ήμουν σε απόσταση με τηλεόραση, πάντως, πάλι όρθιες θα τις έβαζα, πάλι για να γλιτώσω χώρο. Προτιμώ άλλα πράγματα σε ντουλάπια/ράφια.

Επίσης θα προτιμούσα όπως και να ΄χει την έκδοση χωρίς το drive -παρότι έχω ένα μάτσο από physical promos κ.λπ.- γιατί βλέπω στην πράξη πως όσο περνά ο καιρός γίνεται όλο και πιο απίθανο να βάλω δισκάκι σε κονσόλα. Τη δεδομένη στιγμή δεν θυμάμαι καν ποια ήταν η τελευταία φορά που χρειάστηκε δηλαδή. Δεν έχω πρόβλημα να κρατήσω πρόχειρο το PS4 Pro για παν ενδεχόμενο, δεν πιστεύω καν ότι οι βελτιώσεις που θα φέρει το PS5 σε τίτλους PS4 που έχω μόνο σε δισκάκι θα είναι ανάλογες με εκείνες που μπορώ να περιμένω σε Xbox ώστε να το πάρω και πολύ προσωπικά που κάποια πράγματα θα είναι χειρότερα αν «ξεσκονίσω» το PS4 Pro, ενώ δεν αλλάζει πως αν με νοιάζει η αναπαραγωγή τίτλων που έχω σε οπτικό μέσο, ακόμη και να αποφύγω τον παραμερισμό τους διαλέγοντας την κονσόλα χωρίς το drive, απλά μεταθέτω ένα πρόβλημα για αργότερα. Διότι αν πούμε πως έρχεται η ώρα για PS6, δεν πρόκειται να έχει drive, ούτε θα μου κάνει εντύπωση να δούμε κάποια στιγμή PS5 Pro ή κάτι τέτοιο που να μην βγαίνει καν σε έκδοση με drive. Προτιμώ κάποια θέματα να αντιμετωπίζω μια ώρα αρχύτερα και να τελειώνω. Κάνω δουλειά μόνο με USB-C από το 2017. Έχω σκληραγωγηθεί.

Δημήτρης Βούρδας
Ίσως να γίνω λίγο κακός, αλλά θεωρώ κάπως παράταιρο το design της έκδοσης του PlayStation 5 που παρουσιάστηκε πριν από λίγες μέρες. Γενικότερα είμαι της νοοτροπίας «less is more» και καταλαβαίνω την ανάγκη για ύπαρξη μεγαλύτερης κονσόλας. Μου θυμίζει τα operators από το Prey, με τα οποία δεν είχα την καλύτερη σχέση και ο χρωματισμός με την αντίθεση λευκού-μαύρου μού φαίνεται περίεργος. Θα προτιμούσα να ήταν όλο μαύρο ή έστω ένα πιο σκούρο μπλε.

Για να προλάβω τυχόν παρεξηγήσεις, αναφέρω ότι μου άρεσαν κι οι 3 εκδόσεις του PlayStation 4, ειδικά η Slim που βρίσκεται αυτήν τη στιγμή στο έπιπλο της τηλεόρασής μου. Κομψό design, καλό μέγεθος και το απαραίτητο μαύρο που έλεγα παραπάνω. Όλα καλά, τίποτα περιττό πάνω στην κονσόλα, βάζεις το δισκάκι και παίζεις.

Μιας και αναφέρθηκα στο έπιπλο της τηλεόρασης, ο βασικός προβληματισμός μου είναι το πώς θα καταφέρω να χωρέσω μία κονσόλα τέτοιου μεγέθους χωρίς να αφαιρέσω συρτάρια ή να αλλάξω χωροθέτηση στα μηχανήματα που υπάρχουν. Μπορεί το κάθετο να μην είναι απαραίτητο και εδώ που τα λέμε δεν είναι και όμορφο. Αφήστε που εάν μπει κάθετα δίπλα από το έπιπλο κινδυνεύει από πάσης φύσεως ατυχήματα και επιθέσεις γάτας.

Το τρίτο και τελευταίο θέμα με την κονσόλα είναι η σουρεαλιστικά μεγάλη διαφορά σε σχέση με τις υπόλοιπες παιχνιδομηχανές της Sony. Το PS5 δεν μοιάζει με κανέναν άλλον από τους προκατόχους του και η αλήθεια είναι πως αυτό με ξενίζει κάπως. Θα ήθελα να συνεχιστεί αυτή η προσέγγιση στο σχεδιασμό, ειδικά μετά την επιστροφή σε πιο συμπυκνωμένα πακέτα που είδαμε μετά την κυκλοφορία του PS3.

Κατά τ’ άλλα, ελπίζω σύντομα να περάσουμε από τη συγκομιδή σκέψεων εν μέσω της μεγάλης αναμονής σε συγκομιδή εντυπώσεων με τις νέες κονσόλες στα χέρια και στα σαλόνια μας. Και πάντοτε ασφαλείς από τα κατοικίδια του κάθε σπιτιού.
Νικήτας Καβουκλής
Επιτέλους αποκαλύφθηκε το design του PlayStation 5 και η χαρά που πήρα είναι τεράστια. Όχι γιατί είχα την οποιαδήποτε αγωνία για τη μορφή του, αλλά επιτέλους θα πάψουν να κυκλοφορούν εκείνες οι εικόνες, δηθεν από concept designs και άλλα παρεμφερή, που ανέβαζε ο κάθε τυχάρπαστος, στο κάθε forum της συμφοράς. Ξαλάφρωσα που λέμε, σαν να έχω φάει 3 πιάτα παστίτσιο και η λεμονάδα με ανθρακικό να λειτουργεί ως το απόλυτο αναψυκτικό που δείχνει στο στομάχι το δρόμο της χώνεψης.

Μιας και έχω περάσει πλέον στην ψηφιακή εποχή, θα προτιμήσω το μοντέλο χωρίς οπτικό δίσκο. Το πως θα τοποθετηθεί, οριζόντια, κάθετα, διαγώνια κ.λπ., επίσης είναι κάτι που δεν εμπίπτει στα άμεσα ενδιαφέροντά μου. Ας μπει με το καλό, όποτε μπει, στο σπίτι η νέα κονσόλα και βλέπουμε. Μάλλον προς οριζοντίωση πάει, όπως όλες οι άλλες κονσόλες. Ούτε θέμα μεγέθους υπάρχει. Για να την έφτιαξαν τόσο μεγάλη ή μικρή οι Ιάπωνες, κάτι παραπάνω θα γνωρίζουν. Είναι βέβαιο ότι προσπάθησαν να εξοικονομήσουν όσο περισσότερο υλικό μπορούσαν. Απλά οι πολλές καμπύλες σημαίνουν ακόμα πιο πολύπλοκα καλούπια, άρα μεγαλύτερο κόστος παραγωγής.

Ένας και μόνο ένας είναι ο βασικός μου προβληματισμός. Με τα πτερύγια που προεξέχουν, πόσο ασφαλής είναι η μεταφορά της κονσόλας; Με δεδομένο ότι οι περισσότεροι ξεπακετάρουν και η συσκευασία βρίσκεται πολύ γρήγορα στον κάδο της γειτονιάς. Ελπίζω τον πρώτο μήνα από την κυκλοφορία της να μη διαβάζουμε συνέχεια για το πόσο ευαίσθητα είναι τα πλαστικά της και για σχεδιαστικές αστοχίες. Γιατί τότε πολλοί θα κλάψουνε εκατοντάδες ευρώ.

Λεωνίδας Μαστέλλος
Αποκαλύφθηκε το design του PS5 και οι αντιδράσεις όλων ήταν οι αναμενόμενες. Μου αρέσει-δεν μου αρέσει, μου αρέσει-δεν μου αρέσει, μου αρέσει-δεν μου αρέσει, μου αρέσει-δεν μου αρέσει. Δηλαδή δεν υπάρχει ελπίδα να αποφασίσουμε αν το μηχάνημα είναι ωραίο ή όχι. Όπως δεν υπάρχει ελπίδα να γλιτώσουμε από τα memes (πραγματικά τώρα, είναι πολύ βαρετή η κατάσταση, κανένα δεν είναι έξυπνο ή αστείο).

Προσωπικά το βρίσκω τολμηρό (ε ναι, μου αρέσει). Περίμενα κάτι πιο συμβατικό και όταν το είδα στην παρουσίαση εξεπλάγην ευχάριστα. Η διχρωμία μού κάνει, αναγνωρίζω ότι η σχεδίαση με τα λευκά τμήματα θα επιτρέψει στο μέλλον τη δημιουργία εντυπωσιακών ειδικών εκδόσεων, το σχήμα είναι τόσο περίεργο που δεν μπορώ να αδιαφορήσω και το χειριστήριο (που ξέραμε ήδη) μου αρέσει εξίσου. Φυσικά μετά την πρώτη εντύπωση, ξεκίνησε ο προβληματισμός. Πού στο καλό θα το βάλω αυτό το πράμα (μην απαντήσετε, δεν χρειάζεται); Από τη μία είναι πολύ πιο όμορφο κάθετα (αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να το καταφέρω), από την άλλη φαίνεται (και είναι) πραγματικό γαϊδούρι. Προτού αντιληφθώ το μέγεθος, σκεφτόμουν ότι το περίεργο σχέδιο δεν θα πρόσφερε την απαραίτητη… δροσιά και ότι το μηχάνημα θα ακούγεται σε απόσταση τεσσάρων οικοδομικών τετραγώνων όταν ζορίζεται. Μετά συνειδητοποίησα το μέγεθος και κάπως αναπτερώθηκαν οι ελπίδες μου. Λογικά θόρυβο θα κάνει, ελπίζω λιγότερο από το PS4 Pro. Αλλά μαζί με τις ελπίδες ήρθε και η διαπίστωση ότι μάλλον πρέπει να κάνω ουσιαστικές αλλαγές για να χωρέσει αυτό το πράγμα στο κατακαημένο τραπεζάκι μου.
Και εκεί που σκεφτόμουν όλα αυτά, τσουπ, να δύο εκδόσεις να έχεις να διαλέγεις. Τι κάνουμε τώρα; Με ή χωρίς drive; Το ένα προσφέρει ευελιξία (αφού θα μπορείς να διαλέγεις physical ή digital κατά περίπτωση), το άλλο είναι (πολύ) πιο όμορφο. Αααααα. Εννοείται πολλά θα εξαρτηθούν από την τιμή των δύο, αλλά πόση διαφορά μπορεί να κάνει ένα drive; Οπότε #$@#!, δεν μπορώ να αποφασίσω. Τα κοιτάζω σαν ηλίθιος και τα δύο και τη μία μέρα επιλέγω με και την άλλη χωρίς.

Δεν παίζει, θα αφήσω την επιλογή για πιο μετά.

Πλάτων Πέππας
Ο καιρός της σιωπής για τη νέα γενιά αποτελεί πλέον παρελθόν. Πριν από μια εβδομάδα είδαμε σωρεία τίτλων που αναπτύσσονται για τη νέα γενιά αλλά και μια γρήγορη ματιά στην εξωτερική εμφάνιση του PlayStation 5 και των αξεσουάρ που (κατά πάσα πιθανότητα) θα το συνοδεύουν στο λανσάρισμά του προς το τέλος του χρόνου.

Και την εντύπωση έκλεψε, μαζί με έναν δύο τίτλους, η εμφάνιση του PlayStation 5. Σε προσωπικό επίπεδο, πάει πολύς καιρός από όταν είδα μια πραγματικά εντυπωσιακή σχεδιαστικά κονσόλα. Αν και οι διχρωμίες στις ηλεκτρονικές συσκευές ποτέ δεν μου άρεσαν, τουλάχιστον οφείλουμε όλοι να εκτιμήσουμε την κοινή πλέον γραμμή που ακολουθεί η οικογένεια του PlayStation. Είτε αφορά VR headsets, είτε ακουστικά, είτε χειριστήρια, βοηθά στην εικόνα του brand ο παρόμοιος σχεδιασμός κονσόλας και περιφερειακών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μιλάμε επίσης για μια αρκετά μεγάλη κονσόλα, ικανή να απαιτεί ένα ολόκληρο ράφι του entertainment center μονάχη της. Προσωπικά ποτέ δεν με χάλασε το έξτρα μέγεθος, καθώς βοηθά σε ψύξη, κάτι που εκτιμώ, σε αντίθεση με την οικογένεια των PlayStation 4, τα οποία όταν τρέχουν απαιτητικούς τίτλους μόνο αθόρυβα δεν τα λες. Βέβαια μένει να δούμε αν όντως το μέγεθος της κονσόλας θα συνδράμει σε αυτό. Όσον αφορά στην κάθετη ή οριζόντια τοποθέτηση, είναι κάτι καθαρά πρακτικό που με αφήνει παγερά αδιάφορο. Ό,τι βολεύει τον καθένα, αξίζει όμως να σχολιαστεί πως αν το μέγεθος της κονσόλας επιβεβαιωθεί, η διχρωμία και ο φουτουριστικός σχεδιασμός σε συνδυασμό με το LED στο «γέμισμα» της κονσόλας, η κάθετη τοποθέτηση της δίπλα από την τηλεόραση θα «τραβάει» τα βλέμματα. Και υπό συνθήκες αυτό μπορεί να μην είναι και για καλό. Σκεφτείτε για παράδειγμα την ταυτόχρονη ύπαρξη ενός υπέρ του δέοντος εντυπωσιακού και φωτεινού μονόλιθου μαζί με ένα μικρό παιδί στον ίδιο χώρο και αυτόματα το μυαλό σας θα οδηγηθεί σε τρομακτικά ενδεχόμενα.

Ας σταθούμε όμως και σε κάτι προφανές που σηκώνει συζήτηση. Η ύπαρξη του all digital PlayStation 5, κατά το λανσάρισμα της κονσόλας, σηματοδοτεί την πρώτη φορά που η βιομηχανία θέτει εξαρχής στους υποψήφιους αγοραστές το δίλημμα να ξεφορτωθούν ή όχι τη δυνατότητα για physical copies. Εξυπακούεται πως δεν γνωρίζουμε αν ο (μελλοντικός μα πιθανότατα βέβαιος) θάνατος των physical copies θα σημάνει και το τέλος των retailers, καθώς πάντα θα μπορούν, για παράδειγμα, να πωλούνται φυσικά αντίτυπα παιχνιδιών που θα περιέχουν απλά έναν κωδικό για κατέβασμα του εκάστοτε παιχνιδιού. Βλέπετε, αν η στροφή στην ψηφιακή διανομή πρέπει να θεωρείται δεδομένη στο απώτερο μέλλον, η βιομηχανία οφείλει να δώσει κάποιου είδους τροφή στον κλάδο του λιανεμπορίου. Οι κονσόλες ως μηχανήματα αφήνουν ελάχιστα περιθώρια κέρδους στο κατάστημα και το ίδιο ισχύει και για το hardware και σε άλλους τομείς, όπως οι εκτυπωτές για παράδειγμα.

Επιστρέφοντας στην περίπτωση του PlayStation 5 όμως, ο σχεδιασμός του all digital δίπλα στην «κανονική» κόνσολα με το Blu-ray drive, το οποίο «φουσκώνει» την αριστερή του πλευρά σαν πρησμένο ούλο, υποδηλώνει πως μάλλον το βασικό σχέδιο, αν μπορούμε να ορίσουμε έτσι κάποιο, ήταν το all digital. Στο μυαλό μου αυτό μεταφράζεται στο ότι η Sony μάλλον μας προετοιμάζει, με πλάγιο τρόπο, για το ψηφιακό μέλλον που έρχεται. Για την ώρα, και στη χώρα που ζούμε, για μένα δεν τίθεται θέμα προτίμησης. Όσο μπορώ να ανταλλάξω δισκάκια με τους φίλους μου μα και να βρίσκω μεταχειρισμένα παιχνίδια σε καλές τιμές, η έκδοση με το Blu-Ray θα παραμένει μονόδρομος και ας περιμένει λιγάκι το μέλλον για χάρη της βολής. Μακάρι το ψηφιακό μέλλον να καταφέρει να ορίσει και ξεκάθαρα τι σημείναι ιδιοκτησία κάποιου σε ένα ψηφιακό προϊόν και, το κυριότερο, αν και με ποιον τρόπο θα μπορεί να μεταπωληθεί, ως οφείλει. Γιατί αν είναι να πληρώνουμε για κάτι που δεν μας ανήκει, δεν είναι κακό, πρώτον, να το γνωρίζουμε και δεύτερον, να αντανακλάται αυτό στην ίδια του την τιμή. Αυτός όμως είναι ένας προβληματισμός που θα μας απασχολήσει στο μέλλον σίγουρα, οπότε ας μη σπάμε το κεφάλι μας ακόμα. Το πολύ πολύ να καταλήξουμε να το χτυπάμε στον τοίχο σε λίγα χρονάκια.

Πάντως, ας μη γελιόμαστε, η Sony οφείλει ακόμα πολλές εξηγήσεις. Και δεν αναφέρομαι καν στην τιμή για την οποία το κρυφτούλι με την Microsoft έχει αρχίσει και κουράζει. Δεν γνωρίζουμε αν και πως θα έρθει το PS Plus στην καινούρια κονσόλα, καθώς η ύπαρξη και μόνο της επιλογής all digital υποδηλώνει πως κάπως θα πρέπει να στηριχτεί το όλο εγχείρημα και με δύο τίτλους indie το μήνα δεν νομίζω πως κάποιος θα μπορούσε να δικαιολογήσει ό,τι θυσιάζει η έλλειψη του Blu-Ray. Επιπροσθέτως, ο ξεκάθαρος προσανατολισμός της Sony ως προς το διαχωρισμό των γενεών κρεμάει τους καταναλωτές ως προς τους τίτλους που αναγκαστικά θα βγουν και στις δύο κονσόλες, όπως το Cyberpunk 2077, αν τελικά κυκλοφορήσει ποτέ. (19 Νοεμβρίου λένε τώρα, αλλά μην το πάρετε και δεδομένο, μέχρι αύριο μπορεί να έχει αλλάξει πάλι) Καλό θα ήταν η Sony να προσφέρει μια λύση ως προς αυτό, με τον ίδιο τρόπο που την προσφέρει και η Microsoft και, ας βγουν μετά οι publishers «κακοί» που δεν την υποστήριξαν.

Το σίγουρο είναι πως η νέα γενιά είναι πλέον τόσο κοντά, που η Μουσική Δωματίου είναι καταδικασμένη να παίζει όλο και συχνότερα στο δικό της ρυθμό.

Παναγιώτης Πετρόπουλος
Τις πρώτες τρεις μέρες άλλαζα γνώμη κάθε μισή ώρα για την εμφάνισή του. Κατέληξα όμως στο ότι μου αρέσει και μάλιστα πολύ, ενώ το μέγεθος δεν με ενοχλεί καθόλου. Ίσως θα είναι σαν να προσπαθούμε να βολέψουμε ένα PC στο σαλόνι μας. Μοιάζει αρκετά στο MEK1 της Zotak κιόλας. Το μόνο που με ενοχλεί κάπως είναι το πώς μπήκε το drive στο δεξί κάτω μέρος της συσκευής (αν την κοιτάζουμε όρθια), διογκώνοντας αυτήν τη μεριά της κονσόλας. Υπάρχει βέβαια και η digital έκδοση όπου δεν υπάρχει αυτή η «παραμόρφωση», όμως δεν μπορώ ακόμα να φανταστώ τη συλλογή μου σε κονσόλα αποκλειστικά ψηφιακή. Αισθητικά λοιπόν θα προτιμήσω να έχω το PS5 μου ξαπλωμένο για να μη με ενοχλεί το καρούμπαλο που δημιουργεί το drive και όλα καλά. 
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login
    • bill123456
    • Ασχημη κονσολας ομολογουμενως.Τεραστια με space εμφανιση μπας και τραβηξει τα βλεμματα σαν τα παιχνιδια που αγοραζουν τα παιδακια στα πανηγυρια.Γενικα ως εταιρια βρισκεται πολυ πισω σε θεματα ποιοτητας των προιοντων της.Απο την συσκευασια μεχρι τον απιστευτα ανοχλητικο θορυβο που βγαζουν οι συσκευες της ειναι αξιο αποριας πως πουλαει τοσα κομματια

Μείνε ενημερωμένος

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΕΟ ΜΑΣ, ΚΑΝΕ ΤΩΡΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ ENTERNITY.GR!