Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

12+ 1 προτάσεις παιχνιδιών για το lockdown

*
Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες μπαίνουμε σε lockdown και το gaming είναι μία από τις ασχολίες με τις οποίες θα περάσουμε ένα μεγάλο μέρος του επιπλέον ελεύθερου χρόνου μας. Σε περίπτωση που ακόμα δεν έχετε αποφασίσει με τι θα ασχοληθείτε, τα μέλη της συντακτικής ομάδας του enternity.gr σας δίνου μία χείρα βοηθείας. Φτιάξτε καφέ και ξεκινήστε την ανάγνωση.

Εννοείται ότι περιμένουμε τις δικές σας προτάσεις στα σχόλια.


Παναγιώτης Αναστασιάδης
Πάντα όταν θέλω να ξεχαστώ, να ξεφύγω, να σπαταλήσω χρόνο ευχάριστα ή και δυσάρεστα στην προκειμένη περίπτωση, γυρνάω σε ένα παιχνίδι που έχω λατρέψει. Αυτό δεν είναι άλλο από το The Binding of Isaac. Παρά τις κακουχίες που βιώνεις ως παίκτης, σε κάνει πάντα να θες να παίξεις ένα ακόμα run, και στην καραντίνα, πάντα υπάρχει χρόνος για ένα ακόμα run.

Έκτωρ Αποστολόπουλος
Ένα απολαυστικό ταξίδι στο Tropico 6 στο Nintendo Switch μοιάζει με ιδανική περίπτωση. Από τη στιγμή που τα ταξίδια θα καθυστερήσουν γενικότερα, το άραγμα σε μία αιώρα θα μετατραπεί σε άραγμα στον άνετο καναπέ μου, απολαμβάνοντας την digital εκδοχή ενός τροπικού ταξιδιού εν μέσω καραντίνας. Θέλει καλοπέραση η φάση, με οποιονδήποτε τρόπο.

Δημήτρης Βασιλάκης
Dead or Alive Xtreme 3: Scarlet Οι όμορφες παραλίες, οι όμορφες παρουσίες, το εξαιρετικό μοντέλο φυσικής, το τροπικό νησί, το μπιτς-βόλεϊ, τα παιχνίδια σε άμμο και πισίνα, το καζίνο, θα σας προσφέρουν μία απόδραση από την κλεισούρα της καραντίνας, ανοίγοντας σας νέους ορίζοντες, Μια επιλογή που χαλαρώνει, ηρεμεί και ξεκουράζει.

Γιώργος Γιολδάσης
Το παιχνίδι εκείνο που έχω παίξει δεκάδες φορές στη ζωή μου και με το οποίο θα περάσω την καραντίνα είναι το Donkey Kong Country 2: Diddy's Kong Quest και όχι Diddy Kong's Quest όπως το λένε ορισμένοι. Η μουσική του David Wise με ταξιδεύει, το χιούμορ του Chris Sutherland με χαλαρώνει και οι βόλτες με το ποντικοτρενάκι στην Krazy Kremland με κάνουν πάλι παιδί που πηγαίνει στο λούνα παρκ, γεμάτο χαρά και αθωότητα!



Νικήτας Καβουκλής
Με το σκοτάδι να πέφτει από νωρίς, γυρίζω πίσω πάνω από τρεις δεκαετίες, σε μια ξένοιαστη εποχή που δεν θα ζήσω ξανά. Ένα και μόνο παιχνίδι μπορώ να παίξω ξανά και ξανά δίχως να βαρεθώ. Bubble Bobble. Τόσο ελκυστική η απλότητά του, τόσο γλυκιά η βασανιστική δυσκολία προς το τέλος, μοναδικός ο σχεδιασμός κάθε πίστας, τεράστια ποικιλία από power ups. Κάθε φορά είναι σαν να ζω το παιχνίδι όπως την πρώτη φορά.

Κωνσταντίνος Καλκάνης
To 2020 θα το θυμόμαστε. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Ο γράφων δηλώνει μεγάλος φαν της σειράς XCOM. Το XCOM 2 μαζί με τα DLC κατά καιρούς βγαίνει σε πάρα πολύ καλές προσφορές. Χτύπησέ το, και ετοιμάσου να αποκρούσεις την εξωγήινη απειλή – ξοδεύοντας κυριολεκτικά εκατοντάδες ώρες στην πορεία. Α, ναι, και να δεις (σε πληθώρα διαφορετικών περιπτώσεων και παραδειγμάτων) τον παίκτη σου να αστοχεί σε point-blank βολή. Με πιθανότητα 95%. Και καραμπίνα.

Βασίλης Καμακάρης
Η δική μου πρόταση και ο τίτλος που θα λιώσω μέσα στην δεύτερη καραντίνα δεν είναι άλλο από το Destiny 2: Beyond Light. Ο νέος και ψυχρός κόσμος του Europa περιμένει τους Guardians να ανακαλύψουν περισσότερα μυστικά για το Darkness αλλά παράλληλα και για την κληρονομιά του Clovis Bray. Μαζί με το expansion επιπλέον περιεχόμενο θα δώσει το νέο season of the hunt του παιχνιδιού που θα φέρει μεγάλες επιστροφές από χαρακτήρες στο παιχνίδι. Φυσικά το μεγάλο διάστημα θα είναι και το λουκούμι για την άμεση προετοιμασία για το επερχόμενο Deep Stone Crypt raid.

Νίκος Λυμπέριος
Αν έπρεπε να επιλέξω ένα παιχνίδι για να περάσω το lockdown αυτό θα ήταν σίγουρα ένα το οποίο δεν βαριέμαι ποτέ. Θα έπρεπε να είναι σχετικά μεγάλο σε διάρκεια, με πολύ ιδιαίτερο σενάριο, σωστή εξέλιξη χαρακτήρων και κυρίως άψογο soundtrack. Αν βάλω και το gameplay ως κριτήριο, η λίστα μικραίνει κατά πολύ, οπότε για άλλη μια φορά καταλήγω στο NieR Gestalt. Εξάλλου είναι και αρκετά επίκαιρο.



Παύλος Παπαπαύλου
Σίγουρα το Red Dead Redemption 2 θα ήταν ένα παιχνίδι που θα διάλεγα να παίξω ξανά μέσα στην καραντίνα. Πέραν του ότι ο κόσμος του είναι ζωντανός σε κάθε άκρη του χάρτη, θα ήθελα να ξεκινήσω ξανά την περιπέτεια και να απολαύσω τους χαρακτήρες. Όπως και στην πρώτη δοκιμή, θα φρόντιζα δε να παίζω 2 ώρες τη μέρα κάθε βραδάκι, για να με κρατήσει όσο περισσότερο γίνεται

Νίκος Παπακωνσταντίνου
Έχω τουλάχιστον άλλα δύο υποψήφια παιχνίδια, αλλά αυτό που θα διάλεγα τελικά είναι το The Witcher III, το κορυφαίο RPG των τελευταίων ετών, το οποίο θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμα για να δούμε αν θα καταφέρει να ξεπεράσει η ίδια η CDPR. Ο πλούσιος κόσμος του, οι εξαιρετικοί χαρακτήρες, το σενάριο με τις επιλογές του, τα καλοσχεδιασμένα side quests και, φυσικά, τα δύο του expansion προσφέρονται για (ακόμα μερικές) εκατοντάδες ώρες ενασχόλησης. Και έξι μήνες να κρατούσε η καραντίνα με τον Geralt για παρέα θα ήμουν καλυμμένος.

Βασίλης Παπασπηλίου
Επιλέγω να χρησιμοποιήσω τη μηχανή του χρόνου και σας πάω πίσω – όχι και τόσο πίσω, αλλά με την κυκλοφορία της νέας γενιάς φαντάζει μακρινό παρελθόν - στην εποχή των ένδοξων Mass Effect μιας άλλης, ορεξάτης BioWare, με το πακέτο της τριλογίας να αποτελεί μία από τις καλύτερες αγορές που πρόκειται να κάνετε ποτέ. Πολλές ώρες με άφθονη διασκέδαση, δράση και συγκίνηση. Τι καλύτερο από αυτό, όταν τη βγάζεις όλη μέρα σπίτι; 

Παναγιώτης Πετρόπουλος
Το ιδανικό παιχνίδι για την καραντίνα για 'μένα είναι ασυζητητί το Red Dead Redemption 2. Καταπληκτική ιστορία, φοβεροί χαρακτήρες, τεράστιος πανέμορφος κόσμος, δράση και συγκίνηση συνεχώς.



Χρήστος Χατζησάββας
Το Sniper Elite 4 είναι ιδανικό για να εμβαθύνει κάνεις στη σωστή εφαρμογή του social distancing, τινάζοντας μυαλά από εκατοντάδες μέτρα μακριά. Ένα από τα καλά stealth action παιχνίδια, για κάθε τύπο παίκτη. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
2 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • whraziel
    • ToniRaziel
      Επειδή από το fb κάνω το δικό μου lock down λόγω σπίτι στο οποίο αποφεύγω τα social θα σας πω εδώ τι θα κάνω lockdown gaming
      WARFRAME είναι καταπληκτικό ΤΕΡΆΣΤΙΟ και έχει το κάτι που σε κάνει να περιμένεις με ανυπομονησία να βρεις χρόνο να χαθείς στον κόσμο του..
      Υγεια και κουράγιο, ψυχραιμία με τα κοντινά μας πρόσωπα γιατί δεν το βλέπω να γύρναμε γρήγορα στην καθημερινότητα. Βλέπω και Δεκέμβρη να πάμε έτσι....

    • dexter1810
    • Ένα είναι το παιχνίδι για καραντίνα, Death Stranding. Μοναξιά έξω, μοναξιά και εκεί. Το τελείωσα στην πρώτη καραντίνα και οι ομοιότητες ήταν εκπληκτικές.

*