Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Console Hunter: Classic Game Boy accessories + multiplayer

*
Ο Console Hunter ταξιδεύει στο παρελθόν της Nintendo και του Game Boy και παρουσιάζει σημαντικά αξεσουάρ.

Το πρώτο Game Boy της Νintendo, γνωστό ως και DMG η "the brick", είναι αδιαμφισβήτητα μια πολύ αγαπημένη κονσόλα χειρός σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά φυσικά και στη χώρα μας. Εκτός από την πολύ πλούσια βιβλιοθήκη του που αριθμεί 1046 τίτλους, το Game Boy λόγω της μεγάλης δημοτικότητας του,  προσέλκυσε και 3rd party εταιρείες για την κατασκευή αρκετών add-ons και περιφερειακών. Φυσικά και η ίδια η Nintendo κυκλοφόρησε ενδιαφέροντα accessories που θα τα δούμε παρακάτω.


Το Game Boy ήταν για εμένα η 1η κονσόλα (έστω χειρός) που απέκτησα μικρός. Συγκεκριμένα, Χριστούγεννα του 1990, δώρο του πατέρα μου από το Λονδίνο, ένα χρόνο σχεδόν πριν κυκλοφορήσει επίσημα από την C.Itoh.  Επίσης ήταν και η 1η πλατφόρμα που έπαιξα ''multi-player'', μέσω του Link Cable, κάτι το οποίο ήταν μια πολύ διασκεδαστική εμπειρία, ειδικά για ένα δεκάχρονο παιδί! Τα επίσημα αξεσουάρ της Nintendo για το original Game Boy ήταν τα εξής.

- Game Boy Light. Μια κατασκευή με μεγεθυντικό φακό που μεγάλωνε την εικόνα που βλέπαμε, με λαμπάκι για να φωτίζει στο σκοτάδι. Έκανε extend το gameplay κάτω από την κουβέρτα το βράδυ ενώ έπρεπε να κοιμόμαστε. Unplayable.
- Super Game Boy. Ενδιαφέρον Gadget για όσους τυχερούς είχανε και Super Nintendo. Τα cartridges του Game Boy έμπαιναν σε αυτό και μπορούσατε να παίξετε στην TV του σαλονιού σας τα αγαπημένα σας παιχνίδια με 4 αποχρώσεις του πράσινου παραπάνω. Μετά τη κυκλοφορία του βγήκαν και enhanced τίτλοι για χρήση μαζί του, που ανέβασαν τα χρώματα έως τα 12. Backwards compatibility το 1994.
- Rechargable Battery Pack. Επειδή οι μπαταρίες δεν ήταν αθάνατες, αυτό το gadget πρόσθετε περισσότερες ώρες στο gameplay, ώστε να σπάσουμε περισσότερο το κεφάλι μας ψάχνοντας λύση στους γρίφους του ZELDA: A Link to the Past.
- Nintedo Game Boy Pouch. Μια μπαντάνα με τα αντίστοιχα logo, αρκετό χώρο εντός για το Game Boy και θήκες για τις κασέτες. Ποτέ δεν κατάλαβα το ροζ χρώμα, λες και είχα το Game Girl xD.
- Four Player Adapter. Στην Ελλάδα το είδαμε μόνο μέσα στο F1 Race Pack. Ουσιαστικά ήταν ένα hub που ένωνε εν σειρά 4 Game Boy ώστε να γίνει εφικτό ένα από τα πρώτα lan party που παίξαμε ως πιτσιρικάδες! Οι τίτλοι που έπαιξα μαζί του ήταν το F1 Race, το Wave Race και το RC Pro AM.
- Link Cable. Όσοι είχαμε αποκτήσει το 1ο κουτί του Game Boy, το καλώδιο αυτό ήταν μέσα στη συσκευασία μαζί με τα ακουστικά επίσης. Όσοι πήρανε τις επόμενες εκδόσεις του, κυκλοφόρησε και μόνο του, ώστε να καθιστά εφικτή τη σύνδεση με 2 Game Boy.

Σαφώς λοιπόν δεν έμειναν εκτός hype τριγύρω κατασκευαστές με αποτέλεσμα να δούμε κάποιες ογκώδης και περίεργες προτάσεις όπως το HyperBoy της Konami ή το Booster της Saitek. Φυσικά για τα επόμενα Game Boy Pocket και Color, είδαμε και εκεί ενδιαφέρουσες προτάσεις όπως το Gameboy Camera η το Game Boy Printer, που μπορούσατε να εκτυπώσετε φωτογραφίες που τραβάγατε, σε ανάλυση που δεν αναγνωρίζατε τον εαυτό σας!

Στο παρακάτω ενδιαφέρον επεισόδιο του καναλιού Console Hunter, θα μπορέσετε να δείτε όλα τα προαναφερθέντα αξεσουάρ του Game Boy, να ακούσετε πληροφορίες που τυχόν δεν γνωρίζατε και φυσικά να δείτε οι νεότεροι πώς παίζαμε multi-player το 1991 με τα Game Boy μας! Enjoy and Subscribe if you want!

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
2 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • joehok
    • Έχει και κάτι περίεργα περιφεριακα όπως pocket sonar το οποίο ο video game historian το λειτουργεί κανονικά..... εκπληκτικά πράγματα για την εποχή του το game boy.

*