Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Console Hunter: Fighting Games

*
Ο Console Hunter θυμάται χρυσές εποχές των fighting games.

Αλήθεια, πόσοι από εσάς θυμάστε να παίζετε το Boxing της Activision στο Atari 2600; Εμένα προσωπικά ήταν το πρώτο fighting game που έπαιξα, πολλά, πολλά χρόνια πίσω. Αν και ουσιαστικά ήταν σαν να έβλεπα δύο Σίγμα κεφαλαία από πάνω να προσπαθούν να πετύχουν τη μύτη στο κέντρο τους, προκαλώντας εθισμό και γέλιο, καθώς προσπαθούσα σε ομηρικές μάχες να νικήσω τον πατέρα μου στο διπλό!


Έκτοτε τα χρόνια περάσανε και η έλευση των home consoles εδραιώθηκε για τα καλά στα σαλόνια μας με αντίστοιχα παιχνίδια να αφήνουν το δικό τους στίγμα και να χαράζονται στις μνήμες μας. Ποιoς δεν θυμάται την πρώτη του φορά που διάλεξε τον Ken στο Street Fighter 2 στα arcades ή στο Super Nintendo; Ποιος θα ξεχάσει στο Mortal Kombat 2 του Mega Drive, το Dragon Fatality του Liu Kang; Πλέον οι εταιρείες είχαν φτάσει σε ένα πολύ ικανοποιητικό σημείο απόδοσης στην 16-bit γενιά και τα fighting games ανέβαζαν τον πήχη στη διασκέδαση.

Ως αποτέλεσμα δεκάδες τίτλοι εμφανίστηκαν για να κλέψουν και αυτά λίγη από την επιτυχία των 2 προαναφερθέντων τίτλων. Primal Rage, Samurai Showdown, Killer Instinct, Eternal Champions, Weapon Lord, TNMT Tournament Fighters, Clay Fighter, Darkstalkers, King of Fighters, Power Rangers μέχρι και το hype-αρισμένο αλλά...πατάτα Rise of the Robots!

Το συγκεκριμένο genre είναι άκρως εθιστικό και φυσικά ανταγωνιστικό, αλλά προσωπικά θεωρώ πως ερχόταν δεύτερο πάντα μετά από τα platformers. Το PlayStation και το Saturn με την 3D προοπτική τους, πούσαραν περαιτέρω τον οπτικό τομέα και παιχνίδια όπως Tekken, Dead or Alive, Soul Calibur, Fighters Megamix, Virtua Fighter 2, Marvel Super Heroes και άλλα, έπεισαν πολλούς από εμάς να δούμε τα fighting games με άλλο...μάτι! Δάχτυλα πληγωμένα το αποτέλεσμα για να καταφέρουμε να νικήσουμε τον κολλητό μας στο Tekken 3 και καμιά φορά σπασμένα controllers από τα νεύρα μας όταν χάναμε! Τα χρόνια περάσαν και σε κάθε γενιά κονσολών η εξέλιξη των fighting games δεν έμεινε παραπονεμένη. Πολλοί οι φανατικοί παίκτες πλέον αυτού του είδους και τα τουρνουά δίνουν και παίρνουν εδώ και χρόνια με τίτλους πλέον όπως Injustice 2, Mortal Kombat 11 και Street Fighter 5.

Στο παρακάτω αφιέρωμα του retro καναλιού Console Hunter, ο Νίκος φώναξε 2 φανατικούς παίκτες fighting games (ο ένας tournament pro-player) να μιλήσουν για τις εμπειρίες τους, από τότε που θυμούνται να ρίχνουν τις πρώτες τους μπουνιές μπροστά από την οθόνη τους! Φυσικά το αφιέρωμα εκτός την σχετική συζήτηση, έχει και παρουσίαση των περισσότερων fighting games για κονσόλες από ρετρό έως τώρα -85 τίτλοι συνδυαστικά- και φυσικά gameplay!

Fight n Subscribe!

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
6 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • joehok
    • Επειδή το έχω δει το βίντεο το παλικάρι στα αριστερά όχι απλά είναι ειδικός σε αυτήν την κατηγορία αλλά καταλαβαίνει και την ουσία του πράγματος στα fighting παιχνίδια. Κανονικά θέλει 10 εκπομπές και να μιλάει μόνο αυτός για να πάρουμε όλοι γνώση.

    • Healingpotion
    • Πολύ ωραίο βίντεο παιδιά.. και νοσταλγικό με τις παιχνιδάρες που δείξατε!
      Ειλικρινά μπράβο σας, και θα ήθελα - θέλαμε (πιστεύω) να δούμε κ άλλα τέτοια με άλλα genres.

      • Console_Hunter
      • Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου!
        Υπάρχει μια σκέψη όταν βρω χρόνο καθώς προηγούνται άλλα επεισόδια στα σκαριά να κάνω κάτι αντίστοιχο για shooter games :)

*