Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Console Hunter: SEGA Genesis Nomad

*
Ο Console Hunter παρουσιάζει το SEGA Genesis Nomad, μια ακόμη θρυλική κονσόλα του παρελθόντος.

Οκτώβριος 1995 και η SEGA of America λανσάρει την νέα της φορητή κονσόλα, το SEGA Nomad. Το concept αυτό περισσότερο ξεκίνησε για να αποδείξουν στην SEGA of Japan, ότι οι μηχανικοί της SEGA of America είναι περισσότερο ευρηματικοί, δημιουργώντας ένα πιο ολοκληρωμένο μηχάνημα από το SEGA Drive -Mega Jet-. Το Mega Jet ήταν ένα φορητό mini Mega Drive χωρίς οθόνη, που μπορούσε κανείς να το συνδέσει στις οθόνες που υπήρχαν στα αεροπλάνα της Japan airlines αλλά και των γνωστών Super trains στην Ιαπωνία. Επίσης είχε τη δυνατότητα να συνδεθεί και σε μια οικιακή τηλεόραση. Ο ευρηματικός Tom Kalinske βελτίωσε αυτή την ιδέα και την πήγε ένα βήμα παραπέρα, προσθέτοντας μια έγχρωμη TFT οθόνη και δίνοντας ένα νέο σχέδιο. Και έτσι εγένετο το Nomad.


To Nomad πλέον αναφέρεται και ως το Sega Switch των 90s, πολύ πριν λανσαριστεί το Nintendo Switch. Ο λόγος καθώς έχει φορητότητα αλλά και γιατί μπορεί να συνδεθεί στο σαλόνι μας ως ένα υβριδικό Mega Drive 2. Φυσικά υπάρχει υποδοχή και για controller pad που έτσι μπορούσε κανείς να παίξει Streets of Rage διπλάκι ακόμα και στο πάρκο, κουβαλώντας απλά το χειριστήριο μαζί! Το Nomad είναι μια 16-bit κονσόλα 5ης γενιάς και ουσιαστικά η εξέλιξη/μετάβαση από το Game Gear. Δυστυχώς κυκλοφόρησε μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής καθώς η υψηλή του τιμή των 180 δολαρίων ήτανε παράγοντας για χλιαρές πωλήσεις, οπότε δεν ήταν εφικτή η περαιτέρω παραγωγή του σε άλλες ηπείρους. Αν αναλογιστούμε πως το Genesis 2 κόστιζε 99 δολάρια, το Game Boy στα 50 και ήταν και στα φόρτε του, καταλαβαίνουμε γιατί το Nomad βρήκε «τοίχο».

Φυσικά δεν πρέπει να αμελήσουμε τα προβλήματα μεταξύ SEGA of Japan και SEGA of America αλλά και τα πολλαπλά projects που έτρεχε ταυτόχρονα στην αγορά και της δημιούργησαν χάος στα εμπορικά της ζητήματα, οπότε το Nomad είχε έναν νταλκά παραπάνω στο ''κεφάλι'' του. Το Nomad παίζει NTSC Genesis τίτλους αλλά και κάποια πρώιμα Pal Mega Drive Games που δεν είχαν ακόμα Region Lock Chip εντός. Στην χώρα μας παρότι δεν κυκλοφόρησε επίσημα από την ελληνική αντιπροσωπεία της Zegetron S.A., φιγουράριζε στις βιτρίνες γνωστών καταστημάτων  της Αθήνας και φυσικά στα περιοδικά της εποχής, προκαλώντας αμόκ στους  απανταχού SEGA Fans, τόσο με την τεχνολογία του αλλά και την τσουχτερή τιμή του, που θυμάμαι να είναι στις 80.000 δραχμές! Το Nomad, με το Battery Pack που πωλούταν ξεχωριστά και ένα cartridge κουμπωμένο, ζυγίζει περίπου 800γρ, βάρος καθόλου αμελητέο αν αναλογιστούμε πως προοριζόταν και για παιδιά. Μπαταρίες δεν δεχόταν εσωτερικά όπως οι περισσότερες φορητές κονσόλες. Η κατασκευή του είναι αρκετά ποιοτική  και στιβαρή και δεν έχουν αναφερθεί τεχνικά θέματα σε βάθος χρόνου. Η οθόνη του είναι 3,25 ιντσών με ανάλυση 320x224 και μονοφωνικό ήχο. Με τις 6 ΑΑ μπαταρίες, η αυτονομία του διαρκούσε 2 με 3 ώρες.

Το SEGA Genesis Nomad πλέον θεωρείται μια από τις exotic retro consoles που κάποιος θα θέλει να αποκτήσει και δεν εμφανίζεται συχνά σε αγγελίες, ειδικά στην χώρα μας. Εάν κάποιος θα θελήσει να αποκτήσει ένα SEGA Nomad, η απόκτηση του είναι μονόδρομος από την Αμερική με ότι εξτρά χρεώσεις συνεπάγονται από μεταφορικά και τελωνείο. Με 1 εκατομμύριο Nomad να έχουν κυκλοφορήσει μόνο, για την απόκτηση ενός κουτάτου Nomad θα χρειαστείτε περισσότερα από 700 ευρώ για να κοσμήσει το game room σας!

Στο παρακάτω link του retro video games καναλιού Console Hunter, ο Νίκος σάς παρουσιάζει το Nomad του σε ένα επεισόδιο που περιλαμβάνει τα πάντα, όπως ιστορία, unboxing, gameplay και φυσικά τις αναμνήσεις του ως παιδί που το ποθούσε και δεν κατάφερε μικρός να το αποκτήσει.

Εάν σας αρέσει το περιεχόμενο, ένα subscribe βοηθάει παραπάνω την δημιουργία τέτοιων επεισοδίων!

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • vonzuchter
    • εχω Nomad , το εφερα απο Αμερικη περιπου το 2005. Δυστυχως εχει χαλασει το 'τουβλο' αυτο που το βαζουμε στο ρευμα και μπορει να λειτουργει μοκο ως φορητο , οσοι ειχαμε Atari Lynx θυμομαστε πως καταβροχθιζε τις αλκαλικες μπαταριες , ε λοιπον το Nomad ειναι χειροτερο , αντε να παιξεις 3 ωρες ταβανι. Δεν εχω δοκιμασει επαναφορτιζομενες μεχρι τωρα. Καποια στιγμη πρεπει να ξαναγορασω ενα power unit υπαρχουν αφθονα στο ebay

*