Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity
* ";

Το κριτήριο σας πρέπει να ειναι τουλάχιστον 3 χαρακτήρες

New Nintendo 3DS: Στόχος το Wii U;

*
Πάνω που αναζητούσα θέμα για ένα νέο blog, και μετά από το σεισμό των 5,7R που μας ταρακούνησε το πρωί, τη σκυτάλη των αναταράξεων πήρε η Nintendo η οποία ανακοίνωσε μία νέα έκδοση του 3DS. Εκεί όμως που οι αναταράξεις έγιναν περισσότερο αισθητές ήταν στα νεύρα εκατομμυρίων gamers, κατόχων κάποιας από τις υπάρχουσες εκδόσεις της φορητής αυτής συσκευής μιας και στην ουσία δεν πρόκειται για μια αναβαθμισμένη έκδοση της πολύ επιτυχημένης κονσόλας που κυκλοφόρησε μόλις πριν από τρία και κάτι χρόνια αλλά όπως εγώ έως τώρα το βλέπω  πρόκειται για ένα νέο h/w.

Καταρχάς η πιο ουσιαστική αλλαγή για εμένα είναι η προσθήκη δύο επιπλέον shoulder buttons, τα οποία κάνουν την εμφάνισή τους για πρώτη φορά σε σύγχρονη φορητή κονσόλα. Ακόμα και το PS Vita που είναι πιο σύγχρονο δεν προσέφερε τέτοιο functionality προφανώς για να κρατηθεί το gaming στις φορητές κονσόλες σε πιο απλουστευμένα επίπεδα σε σχέση με τις οικιακές συσκευές. Από τη συγκεκριμένη προσθήκη καταλαβαίνει κανείς ότι αν κάποιο παιχνίδι έχει κάποια λειτουργία και για αυτά τα δύο επιπλέον πλήκτρα, τότε δεν θα είναι συμβατό με τις παλαιότερες εκδόσεις του 3DS και του 2DS. Εκτός και αν το παιχνίδι αυτό αναπτυχθεί σε δύο διαφορετικές εκδόσεις, μία για τα παλιά και μία για τα σύγχρονα μοντέλα, πράγμα που ναι μεν είναι θεωρητικά εφικτό για τους first party τίτλους, οικονομικά όμως θα είναι δυσβάσταχτο για τους 3rd party developers (ειδικά το πρώτο έτος κυκλοφορίας), οι οποίοι θα έχουν να ρισκάρουν πάνω απ’ όλα το επιπλέον κόστος ανάπτυξης και τις πωλήσεις του παιχνιδιού τους σε μια συσκευή, η οποία κυκλοφόρησε πριν από λίγο καιρό στην αγορά.

Η δεύτερη πιο ουσιαστική προσθήκη έχει να κάνει με την ενσωμάτωση του δεξιού αναλογικού μοχλού, o οποίος όπως αναφέρεται και στο σχετικό νέο του Enternity θα είναι αρκετά πιο μικρός σε μέγεθος και θα ονομάζεται C-Stick. Βεβαίως αυτό ήταν κάτι το οποίο είχε επιτύχει η Nintento μέσω ενός extra gadget και ήταν μία λειτουργία η οποία δεν υποστηριζόταν παρά από λίγα παιχνίδια, μιας και δεν ήταν κάτι το standard. Τώρα πρόκειται να αλλάξει κάτι, ή απλά το συγκεκριμένο add on έχει σκοπό να κάνει το 3DS να μοιάζει ακόμα περισσότερο με το PS Vita; Τρίτη προσθήκη η υποστήριξη των Amiibo Figures. Από την πρώτη στιγμή που τα είχα δει στην Ε3 το μυαλό μου πήγε στα telepods, τα οποία χρησιμοποιούνται στις εκδόσεις των Angry Birds για tablets. Στην ουσία η κονσόλα θα διαβάζει μια εικόνα που μοιάζει με τα AR cards και το μεγάλο ερώτημα είναι γιατί για να γίνει κάτι τέτοιο δεν αρκεί η front camera, αλλά χρειάζεται επιπλέον hardware. Γιατί να αγοράσει κάποιος νέα κονσόλα προκειμένου να μπορεί να έχει τη συγκεκριμένη λειτουργικότητα, τη στιγμή που η πράξη έχει δείξει πως μπορεί να επιτευχθεί με πιο απλούς τρόπους. Αλήθεια τι παραπάνω είναι τα Amiibο παρά μια ανάγνωση AR εικόνας;

Μήπως σε λίγο για οτιδήποτε νέο η Nintendo θα βγάζει καινούριο hardware; Και πάνω απ’ όλα τι θα γίνει με τους υπάρχοντες κατόχους 3DS. Θα συνεχίσει η υποστήριξη ή όχι; Αν κρίνουμε από την υποστήριξη όσον αφορά τη δημιουργία τίτλων που είχε και έχει ακόμα το Nintendo DS, οι υπάρχοντες κάτοχοι 3DS θα είναι καλυμμένοι για πολλά ακόμα χρόνια. Άλλωστε δε μιλάμε για μια κονσόλα, η οποία έχει φάει τα ψωμιά της. Κυκλοφόρησε σχεδόν 3.5 χρόνια πριν, το 2011 και βρίσκεται σε μια αγορά όπου η Nintendo παίζει μόνη της μπάλα, μιας και όπως μέχρι τώρα έχει δείξει η Sony δεν σκοπεύει να χαράξει για το PS Vita την πορεία που του αξίζει βάση δυνατοτήτων, αλλά προτιμάει να το έχει ως indie house και περιφερειακό του PS4. Έχοντας μόλις πέρσι κυκλοφορήσει το 2DS, η Nintendo επιστρέφει και πάλι με ανανεωμένες 3D λειτουργίες; Ποιος ο λόγος να το κάνει; Άλλωστε το 3D δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλές και πέρα από αυτά δεν έχει υλοποιηθεί σωστά παρά σε ελάχιστα παιχνίδια. Η Nintendo θα προσθέσει έτσι απλά στη γραμμή παραγωγής της μια ακόμα συσκευή τη στιγμή που παρόμοιες λειτουργικότητες μπορεί να τις προσφέρει με άλλα μέσα; Δε μου φαίνεται πολύ πιθανό.

Μάλλον ο στόχος αυτής της κίνησης είναι άλλος και αυτός ακούει στο όνομα Wii U GamePad. Είναι αλήθεια ότι εδώ και 21 μήνες που βρίσκεται στην αγορά η next gen οικιακή κονσόλα της Nintendo, το Wii U πολλοί αγάπησαν, όμως το gamepad λιγότεροι. Υπάρχουν αρκετοί, οι οποίοι θεωρούν πως πρόκειται απλά για ένα gimmick που δεν προσφέρει και πολλά παραπάνω στη λειτουργικότητα του Wii U, ενώ παράλληλα μέχρι σήμερα δεν είναι και πολλοί οι τίτλοι οι οποίοι υποστηρίζουν σε μεγάλο βαθμό τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου χειριστηρίου. Αντί λοιπόν η Nintendo να διατηρεί στην αγορά ένα περιφερειακό με τόσο χαμηλή δημοτικότητα, μήπως θα ήταν πιο ορθό να προσφέρει το Wii U με ένα Pro Controller και να χρησιμοποιεί το νέο 3DS για περιπτώσεις off screen gameplay; Και είναι εφικτό μιας και με τις τελευταίες προσθήκες το 3DS θα διαθέτει ότι ακριβώς και το gamepad συν τη δυνατότητα ανάγνωσης των Αmiibo. Οπότε γιατί να μην πάρει τη θέση του; Να γίνει ένας συνδυασμός όπως αυτός που έχει επιτύχει η Sony με τα PS4 και PS Vita. Κάτι τέτοιο θα σημάνει προφανώς και μείωση της τιμής του Wii U, άρα θα γίνει πιο προσιτό σους καταναλωτές, οπότε θα αυξηθούν οι πωλήσεις του. Ταυτόχρονα θα προσελκύσει και το ενδιαφέρον των 3rd party developers, μιας και πλέον θα υπάρχει ευρύ αγοραστικό κοινό για τα παιχνίδια τους.

Γνώμη μου ότι δεν θα πρέπει από τώρα να καταδικάσουμε τη συγκεκριμένη κίνηση της Nintendo, η οποία μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν έχει δείξει έμπρακτα ότι σέβεται όλους τους αγοραστές των συστημάτων της και δεν τους έχει αφήσει ποτέ δίχως υποστήριξη. Ίσως η σημερινή ανακοίνωση να αποτελεί απλά μια νέα αρχή για την ιαπωνική εταιρεία, η οποία -όπως αναφέρθηκε παραπάνω- δεν αποκλείεται να ωφελήσει ταυτόχρονα το Wii U και τους κατόχους του. Άλλωστε ποιος ο λόγος για την «αντικατάσταση» μιας τόσο επιτυχημένης συσκευής όπως το 3DS, μόλις 3.5 χρόνια από την κυκλοφορία της και όχι για την αντικατάσταση του Wii U που συνεχίζει να ασθμαίνει; Τέλος, ελπίζω ότι γίνει στο μέλλον να είναι υπέρ των gamers και να βρεθεί ένας τρόπος όλα τα όσα προσφέρει η νέα φορητή κονσόλα να είναι διαθέσιμα και σε κατόχους προηγουμένων εκδόσεων μέσω ενός επιπλέον gadget.

Καλή νέα σεζόν να έχουμε και καλό υπόλοιπο σε όσους συνεχίζουν τις διακοπές τους.
 
27 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
 • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

  Nintendo

 • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

  Nintendo

 • ΔΙΑΝΟΜΗ

  Nortec Multimedia

 • PEGI

  7+

 • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login
  • gamelover
  • Αυτός όμως είναι και ο λόγος που εκνευρίζεται ένας καταναλωτής...όταν έχεις μια κονσόλα απο το 2011 η οποία όμως πήγε άπατη τον 1 χρόνο είναι λίγο σκληρό μέσα σε 2,5 χρόνια να βγάζεις "νέα" κονσόλα και μάλιστα με το ίδιο όνομα..Εγώ δν έχω καταλάβει αν είναι,και δεν πιστεύω, ότι είναι νέα κονσόλα.Το θεωρώ απλά lifting...
   Eπίσης αυτές οι κινήσεις με προιδεάζουν για νέο wii u και λόγω της κατάστασης που έχει έρθει η νιντυ θα περιμένω η καινούργια οικιακή της κονσόλα ΠΡΩΤΑ! να κάνει τρελές πωλήσεις και να αρχίσει να έχει 3rd party και μετά θα την αγοράσω...Ηθελα να αγοράσω ΚΑΙ wii u παρόλο που είμαι κάτοχος 3ds παρόλαυτά μετά απο αυτό εγώ δεν θα αγοράζω κάθε κονσόλα της νιντεντο με πιθανότητες σε 3 χρόνια να τη παρατάει και να βγάζει άλλη(σε λίγο θα το καταντήσουμε σαν τα κινητά που σε κάθε 6 μηνο βγαίνει και άλλη ναυαρχίδα)
   Πρώτα λοιπόν θα είμαι σίγουρος ότι θα είναι πετυχημένη κονσόλα και μετά αγορά....μου αρέσει η νιντεντο και τα παιχνίδια της αλλά θέλω να ξέρω ότι δεν θα κλαίω τα λεφτά μου σε 1-2 χρόνια,θέλω να παίζω και 3rd party παιχωίδια,και δεν θα κάνω εγώ την μαριονέτα της νιντεντο μονο και μονο για να παίζω τα παιχνίδια της...όταν νιώθω ότι υπάρχει εκμετάλλευση τέλος...
   Αυτό που ουσιαστικά έκανε είναι να στρώσει το κόκκινο χαλί για την νέα κονσόλα και για να μην τη κράξουν και οι κάτοχοι 3ds ότι βγάζει νέα κονσόλα την ονόμασε new 3ds(πιστεύω ότι απλά βελτίωσε τόσο όσο χρειαζόταν για να μπορεί να υποστηρίζεται και ως χειριστήριο-gamepad της νέας κονσόλας,αλλά όχι ΝΕΑ φορητή κονσόλα.

  • vonzuchter
  • Παρα την δικαιολογημενη γκρινια απο καποιους , αν η φαση ειναι οπως με το DS και το DSi δε νομιζω να υπαρξουν πολλοι δυσαρεστημενοι. τοτε δεν ηταν πανω απο 2-3 οι τιτλοι. Αλλα νομιζω οτι αυτη τη φορα δεν θα ειναι ετσι γιατι τωρα ενας system seller τιτλος ανακοινωθηκε οτι θα ειναι αποκλειστικα για το νεο 3ds κατι που δεν εγινε με το DSi που τα exclusives του ηταν κατι τιτλοι ας πουμε Β διαλογης. Οποτε ειναι κατι διαφορετικο. Το WiiU controller προσωπικα το λατρευω αλλα συμφωνω οτι οι τιτλοι που το χρησιμοποιουν σωστα ειναι ελαχιστοι και θα μπορουσε να αφαιρεθει. Υποθεσεις και θεωριες κανεις αρθρογραφε αλλα θα μπορουσε να ειναι οπως τα λες. Ο χρονος θα δειξει

  • ShrinkShady
  • Μα πότε πρόλαβες βρε Νικήτα?Ωραίος...

   Μια μικρή διόρθωση για αρχή. Τα Amiibos θα είναι συμβατά και με τα παλαιά 3ds, μιας και αν θυμάσαι είχαν ανακοινώσει στην e3, αν δεν κάνω λάθος, ειδικό reader για αυτά...

   Χαίρομαι που αναγνωρίζεις τη δυσκολία με την οποία θα κρεμάσει τους πιστούς της η εταιρεία.Μια εταιρεία που κρατάει ζωντανή την backwards compatibility με συγκλονιστικό τρόπο, ζωντανό και όχι μέσω ημιμέτρων.

   Παρόλα αυτά, εγώ θα διαφωνήσω με την κατακλείδα, αν και θεωρώ ότι σκοπός τους είναι και να βοηθήσουν το WiiU. Απλώς εγώ θαρρώ πως με την σημερινή κίνηση, κερδίζουν χρόνο όσον αφορά την έκδοση της επόμενης handheld κονσόλας. Δηλαδή ενισχυούν αγοραστικά την θέση του 3ds, με ένα μηχάνημα που όπως έγραψα θα αναθερμάνει σίγουρα το αγοραστικό ενδιαφέρον, αλλά εικάζω πως θα περιοριστεί σε μικρά projects, όπως είναι και το Xenoblade για να μην γελιόμαστε, έτσι ώστε να έχουν το πλήθος των ομάδεν ανάπτυξης να ασχοληθούν αποκλειστικά και μόνο με το WiiU.Το πάθημα των δύο προηγούμενων λανσαρίσματων υποθέτω πως έγινε μάθημα στην Ν και για αυτό δεν μπορούν να ρισκάρουν κάτι παρόμοιο.

   Το WiiU gamepad έχει έρθει για να μείνει και πλέον αποτελεί ένα ιδιαίτερο στοίχημα για αυτούς, ένα στοίχημα ενός ξεροκέφαλου γέρου, ίσως, αλλά όπως και να έχει, δεν θα το εγκαταλείψουν. Άλλωστε, μες στο 2015 έδειξαν σε πόση εκτίμηση το έχουν...

  • monstermax
  • Οι developers δεν είναι αναγκασμένοι και ούτε χρειάζεται να προχωρούν σε δύο διαφορετικές εκδόσεις του ίδιου παιχνιδιού. Ήδη κυκλοφορούν παιχνίδια που υποστηρίζουν λειτουργίες ZR,ZL και αναλογικού μοχλού μέσω της οθόνης αφής. Επιπρόσθετα ΖL, ZR έχει και το Clrcle Pad Pro πέρα από τον αναλογικό που λύνει όλα τα προβλήματα. Από την άλλη όλοι μας πάνω-κάτω γκρινιάζαμε για αυτές τις ελλείψεις από την κυκλοφορία του φορητού. Όσο για τα amiibo που προέκυψαν τώρα θα κυκλοφορήσει επίσης περιφερειακό nfc reader.

   Πάμε σε κάποιες απορίες σχετικά με το κείμενο, έστω και η Ν κάνει πράξη όσα αναφέρονται και χρησιμοποιεί το 3DS σαν gamepad. Καταρχήν με βάση ποια δεδομένα αυτό θα ωφελήσει το οικιακό σύστημα; Ήδη κάτι αντίστοιχο βλέπουμε με τα ps vita/ps4 και δεν βλέπω το φορητό αντίστοιχα να κερδίζει από την δημοτικότητα του ps4. Φυσικά πως να γίνει αυτό όταν η Sony το έχει παρατήσει παντελώς στην δύση βαφτίζοντας το περιφερειακό.
   Εδώ υπάρχουν άτομα που παραπονιούνται για τις δύο οθόνες και τώρα θα μεταβούμε στις τρεις;
   Όντως η Ν δεν έδειξε την κατάλληλη προσοχή στο gamepad αλλά ρε παιδιά -όπως έχω ξαναγράψει αρκετές φορές- η Ε3 έδειξε ξεκάθαρα πως δεν πρόκειται να παρατήσουν το gamepad αλλά θα το υποστηρίξουν δυναμικά, ήδη παιχνίδια αναπτύσσονται πάνω σε αυτό.

  • alex4444
  • Δεν ξερω κατα ποσο θα αντικαταστησει το gamepad, βασικα πολυ αμφιβαλλω. Αλλα μπορει ανετα να γινει το 2ο gamepad που ζηταει καποιος κοσμος, η γενικοτερα να υπαρχει μια καλυτερη συνδεσιμοτητα πλεον.

   Σαν κινηση το new 3ds δεν επρεπε να μας εκπληξει τοσο πολυ. Την εποχη των smartphones η Νιντεντο ψαχνει πως να κρατησει ζεστο το κοινο με μια κονσολα που θεωρουταν αδυναμη ηδη το 2011 οταν κυκλοφορησε. Ειναι μια κινηση εν οψει χριστουγεννων που αναμενεται να κερδισει τους καταναλωτες οι οποιοι το σκεφτονται για το φορητο της Νιντεντο, αλλα δεν ειναι σιγουροι.

   Απο την αλλη οι αλλαγες ειναι ελαχιστες. Μια μικρη αυξηση στην cpu και 2 εξτρα shoulder buttons+2ος αναλογικος. Ολα σε αβολες θεσεις που μας εγγυωνται οτι δε θα εχουν σημαντικη χρησιμοτητα παρα σε ελαχιστους τιτλους, τυπου Monster Hunter/FF explorers/Xenoblade. Που και παλι αναντικαταστατα δεν ειναι.

   Επισης μην ξεχναμε την υποστηριξη amiibo, που εδω θα μαστε και θα τα βλεπουμε, θα αποφερουν ΤΡΕΛΑ εσοδα στην εταιρεια. Η κονσολα εχει ξεκαθαρο target group την πιτσιρικαρια και θελει να διευκολυνει την αποκτηση. Γιατι αλλο να πεις στον μπαμπα "θελω 3ds κι αλλα 3 περιφερειακα+καποιες φιγουρες" κι αλλο "θελω το νεο 3ds + καποιες φιγουρες".

   Οι αλλαγες δε δικαιoλογουν τη μεταβαση ενος παλιου χρηστη. Οταν το 2012 αγοραζα την κονσολα ημουν ετοιμος για τους αργους χρονους φορτωματος στο eshop, δεν ηξερα καν την υπαρξη του miiverse, οι 4 ωρες αυτονομιας μου ηταν οκ. Ο αγοραστης του 2015 ομως εχει αλλες απαιτησεις.

   Τελος, στο φλεγον ζητημα των αποκλειστικων τιτλων. Το xenoblade μεχρι χτες δε το περιμεναμε στο 3ds. Επισης ειναι ενα απλο port, οχι νεο σημαντικο system seller. Καθολου δε θα με χαλαγε βεβαια, αλλα κανω και χωρις αυτο, εξαπατημενος δε νοιωθω.

   Για τη συνεχεια δε βλεπω πολλους αλλους αποκλειστικους. Το dsi ηταν σε πολλα περισσοτερα επιπεδα νεα κονσολα σε σχεση με το ds απο οτι το new 3ds σε σχεση με το 3ds. Αυτο τελικα μεταφραστηκε σε ΠΕΝΤΕ αποκλειστικους τιτλους. Τα ονοματα των οποιων ειναι παντελως αγνωστα σε ολους εδω μεσα.

   ΑΝ τωρα η Νιντεντο και οι αλλοι developers αποφασισουν να γραψουν 45 εκατομμυρια καταναλωτες και βγαλουν πολλα και σημαντικα new 3ds only παιχνιδια, θα ειναι μεγαλη πατατα. Αλλα δε το βλεπω σε καμια περιπτωση να γινεται.

  • TASP
  • http://gamrconnect.vgchartz.com/thread.php?id=189366 να ενας Αγγλος που συμμερίζεται τις αποψεις σου,ολο κι πληθαινουν οι γνωμες ότι θα εχει παραλληλα χρηση περιφερειακου στο wii u:P amiga δεν σε τιμα να θεωρεις λογικοτερο να υπαρξει αντικαταστατης του wii u ,παρα διαδοχος του 3ds..δεν εχει συμπληρωσει δυο ετη,μολις τωρα με το μαριο καρτ ανακαμπτει,εχει ποσους επικειμενους τιτλους στη φαρετρα της η πλειονοτητα αυτων μεγαλου βεληνεκούς,τον ασσο της μειωσης τιμης κι κατ εσε πρεπει να αντικαταστησει το wii u ,γιατι θα το αγοραζες,τα σχολια σου υποδεικνυουν ότι δεν,δεν εχεις ιδιαιτερη εκτιμηση προς τη νιντυ:ρH απαντηση μου στον amiga για αντικαταστατη του wii u , προσιδιαζει κι σε μια φραση του αρθρου:ρ!Επιπλεον, κι η απαντηση μου ότι ο διαδοχος ερχεται για την εκτιναξη των πωλήσεων!στο 3ds οι διαυλοι ενισχύσης των πωλησεων θα εχουν εξαντληθεί με τις κυκλοφοριες των αναδιασκευεων της ruby/sapphire κι του smash bros ,ενω στο wii u όχι,κι τους γραφω ανωτερω!προσθεσε ότι το gamecube δεν το εγκατελειψε...5χρονια διαρκεια ειχε

  • alex4444
  • @raysod Δεκαετια '90 ο Μαριο ειχε φτασει να ειναι πιο αναγνωρισιμος απο τον Μικυ. Κι αν ρωτησεις κανα πιτσιρικι σημερα για Μαριο και Πικατσου δε νομιζω να παρεις αρνητικη απαντηση στο αν τους γνωριζουν.
   Σιγουρα εχει ενα βουνο να ανεβει στο συγκεκριμενο genre, αλλα εχει ολα τα φοντα για να το καταφερει.


   Τελος, επειδη θελω να δω τον τροπο σκεψης σου πανω στο θεμα: Θεωρεις το DSi διαφορετικη κονσολα απο το DS?

  • TASP
  • Τι εχει ν ανανταγωνιστει το 3ds ,το psvita;επικρινεις το wii u κι συντηρεις ελπιδες για το psvita ;τα 8.8 εκ να φοβισουν τα 44.6 εκ!ειναι σαν λεγεις ότι το ps4 απειλειται απο το wii u,λογικευσου ρεισοντ!Oσο για τα amiibo,πανικος στο amazon...εκποιηση,κοινως ξεπούλημα! απαντες αναγνωριζουν το Μαριο ,οντας η παιγνιοσειρα με τις περισσοτερες πωλήσεις ολων των εποχων (550 εκ,ποκεμον ο δευτερος 250εκ) παρωδιες κι οπτικο υλικο απο απο παικτικη δραση(gameplay)στο youtube συγκρεντρωνουν εκατομμυριες θεασεις)αααα σε συνολικες θεασεις ,ειναι ο δημοφιλέστερος τιτλος!υ.γ θα το εχει υπερβει κι το wii u σε πωλήσεις στο τελος του 14!ακομη κι στην ιαπωνια δεν διαγραφει εντυπωσιακη πορεια(3.1εκ) ,εχοντας υπερπενταπλασια διαφορα με το 3ds 16.1 εκ...)

  • TASP
  • αυτό αντιλαμβάνεσαι εσυ...!αγαπη για την εταιρεια ε.. λοιπον κι εγω σου προσαπτω αγαπη για το psvita...!απλη λογικη !http://gematsu.com/tag/media-create-sales το ιαπωνικο media create συναφες του npd ...θα δεις την τεραστια διαφορα κι στις εβδομαδιαίες πωλησεις!εχει διαγραφει προ πολλου απο τον κοσμο!

  • TASP
  • ωραιοποιείς την χειριστη κατασταση στην οποια τελει το νεκρο βιτα!θα μου ζητήσεις συγγνωμη οσονουπω...! μην διαστρεβλώνεις τα δεδομενα, το 3ds εχει διπλασιες πωλήσεις αλλεπαλληλως, 20000 το βιτα 40000 το 3ds 25000 το βιτα 50000 το 3ds κι ουτω καθ εξης!

  • Harkyn
  • Ωραίο άρθρο Νικήτα! Σχετικα με το wii u gamepad είμαι σίγουρος οτι δεν θα το βγάλει με τίποτα απο το πακέτο η Νιντέντο.
   Προσωπικά είχα ξετρελαθει με gamepad όταν είχα wii u και είναι αυτό που μπορεί να προσφέρει κάτι διαφορετικό στην gaming εμπειρία αν το χρησιμοποιήσει περισσότερο η ιαπωνική εταιρία.
   Αυτό που ισως έπρεπε να κάνει είναι μα βάλει σε όλα τα πακέτα το pro controller ώστε να μπορούν να δουλέψουν όλοι οι developers με δεδομένο ότι όλοι οι χρήστες έχουν και αυτό το χειριστήριο.

  • alex4444
  • @raysod Η Νιντεντο ενω το 3ds ειχε κλεισει ενα χρονο στην αγορα, εβγαλε Pokemon στo DS(Black White 2). Οι 3rd parties εννοειται γραψαν το dsi στα παλια τους τα παπουτσια.

   Οι 4 τιτλοι που βγηκαν στο dsi ειναι: Face Training, Foto Showdown, Picture Perfect Hair Salon, System Flaw. Ολα τα υπολοιπα απλα ειχαν καποιες εξτρα λειτουργιες αποκλειστικες στο dsi. Κατα τα αλλα υποστηριζονταν κανονικα απο τα ds.

   Αυτο που καταφερε το dsi ηταν ενα "επαναλανσαρισμα" της ιδιας κονσολας. Ξαναζεστανε το κοινο και μαλιστα με την προσθηκη καμερας και built-in browser/fb app εδωσε εναν αλλο πιο up -to-date αερα.

   Οσον αφορα τις τιμες στο εγγυωμαι εγω οτι δε θα ειναι αυτες που λες. Ποτε δεν τηρηθηκε η αναλογια Γιεν-Ευρω-Δολλαριου, κατι που λειτουργει καθαρα υπερ της Νιντεντο. Στοιχημα οτι οι τιμες θα ναι 165 το απλο και 190 το xl, η καπου εκει γυρω. Η αναλογια παντα παει περιπου 1€ ανα 100 γιεν.

   Παντως αν ειναι απροσδοκητα χαμηλες, τα απλα 3ds θα απρουν αντιστοιχη μειωση για να ξεστοκαρουν, κατι που ειναι πολυ ευχαριστο. Κατα τα αλλα πολυ καλα εκανες κι ακυρωσες την παραγγελια σου, κι εγω το ιδιο θα εκανα.


   Οσον αφορα τον Μαριο, σιγουρα δεν ειναι το φαινομενο που ηταν το '90, αλλα ειναι τεραστια η αναγνωρισιμοτητα του. Και τα ποκεμον συνεχιζουν και ειναι τεραστιο toy franchise στο εξωτερικο. Μην κοιτας την Ελλαδα, που αγορασε wii/ds μαζικα μονο οταν "εσπασαν" και παιζαν πειρατικα. Ειμαστε ακαταλληλο δειγμα για συμπερασματα.

   Τελος, οσον αφορα τις πωλησεις του psvita στην Ιαπωνια δεν ανταγωνιζεται κανενα 3ds. Τo 3ds πουλαει σταθερα εδω και χρονια, το vita ειναι αυτο που ανεβηκε λιγο κι αντι να πουλαει το 1/10 οπως παλια, πλεον πουλαει το 1/3. Που και παλι αυτοι οι ρυθμοι συνεχιζουν το ανοιγμα της ψαλιδας μεταξυ τους με το περασμα του καιρου...

  • alex4444
  • @raysod +1 για το τελευταιο σου σχολιο.

  • alex4444
  • @raysod Στα του 3ds, η λογικη λεει πως θα ερθουν οι τιτλοι που θα χρειαζονται οπωσδηποτε amiibo. Ισως θα ειναι η επομενη μεγαλη ανακοινωση της εταιρειας που εδω και μηνες τηρει σιγη ιχθυος.

   Οσον αφορα το psvita, ακομη και τωρα μπορει να ανατρεψει το σκηνικο και να εχει πορεια αναλογη του psp. Ειναι ενα μυστηριο το τι προσπαθει να κανει η Σονυ με αυτο, οταν ολα ειναι τοσο ξεκαθαρα στο κοινο! Σε μια τιμη κατω των 200ε με καρτα μνημης και 2-3 μεγαλες αποκλειστικοτητες ολοι θα κανουν ουρα.

   Το μηχανημα ποιοτικα ειναι απιστευτο κι επειδη αυτη την περιοδο το εχω στην κατοχη μου και το περιεργαζομαι ειναι απαραδεκτο το οτι δεν πουλαει. Μακαρι η ανακοινωση του new 3ds να ταρακουνησει οπως λες τη Σονυ...

  • Amiga500
  • @TASP

   Εσυ εχεις βαλει την κασσετα και λες ξανα τα δικα σου.........

   Αμα ξεκολλησεις με την παρτη μου θα ειναι θαυμα.... :P:P


   Ααα και κατι ωραιο..... ;) O Αγγλος που εβαλες στο link εχει φαει "ban" ..... :P:P:P

   Πολλα τα γελια..... :P

  • geocool
  • About Amiibo
   Νικήτα αρχικά όπως έχω διαβάσει σε άλλα άρθρα δεν αναγνωρίζονται μέσω κάμερας αλλά έχουν NFC chip όπως και τα skylanders που κατέχω. Το NFC δίνει την δυνατότητα όχι μόνο να αναγνωρίζεις την κάθε φιγούρα αλλά και να μπορείς να αποθηκεύεις και δεδομένα σε αυτή (στα skylanders πχ αποθηκεύεις αντικείμενα και experience). Επίσης από ότι είχα δει τα Amiibo υποστηρίζονται και από το 3DS με περιφερειακό NFC Reader.

   Όσο για το Wii U Gamepad δεν πιστεύω ότι η ninty θα το άλλαζε μιας και το Wii U αυτό πουλάει, μια διαφορετική εμπειρία Gaming. Αν είχε Pro Controller και 3DS για offscreen όπως το ps4, θα ήταν ουσιαστικά κάτι σαν το PS3 + First party τίτλους από την Nintendo.

   Επίσης για το 3DS και την 3D λειτουργία, αν η nintendo την αφαιρούσε τότε θα είχαμε ενα DS με καλύτερα γραφικά, το οποίο δε θα πούλαγε κιόλας γιατί και τα Smartphone πλέον καλύτερα γραφικά έχουν , Gamepad Compatibility και αρκετά ωραίους τίτλους. Το DS που πούλαγε σαν τρελό ήταν γιατί έσκασε μια κονσόλα με touch όταν δεν ξέραμε τι σημαίνει touch. Ο λόγος που το 3D "δεν πούλαγε" ήταν περισσότερο διότι ο κόσμος είχε φοβηθεί πιστεύω για θέματα υγείας ειδικά για τα παιδιά.

   Επίσης θέλω να σε ρωτήσω, είσαι κάτοχος Wii U και 3DS.
   Γιατί από τη γενική σου άποψη νιώθω σαν να μην έχεις δουλέψει πολύ τις κονσόλες, ίσως να κάνω και λάθος.

  • nkav64
  • Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.Να ξεκινήσω με μερικές απαντήσεις και ελπίζω να μην ενοχλεί που θα το κάνω από κάτω προς τα πάνω.

   @geocool, είμαι κάτοχος Wii U, Wii, & 3DS (Δυστυχώς το DSi μας άφησε χρόνους) έχοντας καταγράψει πολλές εκατοντάδες ώρες σε κάθε κονσόλα.

   Σχετικά με το NFC γνωρίζω κάποια πράγματα από την εν λόγω τεχνολογία και η ένστασή μου δεν έχει να κάνει με τη χρήση της, όσο με το εάν τελικά θα δούμε την τεχνολογία αυτή στις υπάρχουσε κοσνόλες 3DS. Γνώμη μου ότι η Nintendo δε θα μας αφήσει δίχως υποστήριξη, αλλά μέχρι να το δώ οφείλω να κρατάω μικρό καλάθι.

   Για το gamepad τώρα, αν διαβάζεις τακτικά το enternity ίσως να έχεις παρατηρήσει ότι είμαι ανάμεσα στους φανατικότερους υποστηρικτές του όχι μόνο ανάμεσα στους αναγνώστες αλλά και ανάμεσα στους συντάκτες, μιας και ως κάτοχος γνωρίζω, μέσω της καθημερινής χρήσης, πολύ καλά τι άλλο μπορεί να μου προσφέρει πέραν του gaming. Εννοείται ότι δεν θέλω να αφαιρεθεί σε καμία περίπτωση μιας και είναι αυτό που διαμορφώνει το χαρακτήρα της κοσνόλας. Απλά μέσω του Blog μια σκέψη παράθεσα για το τι θα μπορούσαμε να δούμε στο μέλλον.

   Όσον αφορά τη λειτουργία 3D, δυστυχώς όπως έγραψα και στο κείμενο μέχρι τώρα δεν έχει υλοποιηθεί σωστά παρά σε ελάχιστες περιπτώσεις. Εγώ μόνο ένα παιχνίδι χάρηκα από την αρχή έως το τέλος σε 3D και αυτό ήταν το Mirror of Fate. Αν η συγκεκριμένη τεχνολογία πούλαγε τα προσδοκώμενα, τότε η Nintendo δεν θα είχε κυκλοφορήσει και το 2DS, βάζοντας κάτω από τη μασχάλη της ένα ακόμα καρπούζι. Και δέ νομίζω ότι φοβήθηκε ο κόσμος για θέματα υγείας.

   Τώρα όσον αφορά το DS πιστεύω ότι πούλαγε σαν τρελό όχι γιατί έσκασε μια κονσόλα με touch controls, αλλά γιατί η Nintendo κατόρθωσε να λανσάρει μια κονσόλα που διέθετε τα κατάλληλα franchises για να κερδίσει τις προτιμήσεις του καταναλωτικού κοινού με τη μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη που είναι οι μικρές ηλικίες. Είναι οι ηλικίες που αρμέγουν το πορτοφόλι των γονιών δίχως να χυθεί σταγόνα γάλα.

   Γι' αυτό το DS τόσο σε h/w όσο και σε s/w πούλησε πολλές δεκάδες εκατομμύρια αντίτυπα.

   Όσον για το ότι θα προσθέσω εγώ παραμένει δημοφιλές ως κονσόλα αυτό δεν οφείλεται στην τιμολογιακή πολιτική της Nintendo αλλά στην πειρατεία. Με πάνω από 50 τίτλους σε ένα cartridge που κοστίζει περίπου €50 λογικό είναι να το προτιμάνε όλοι και ιδιαίτερα οι γονείς.

  • nkav64
  • @raysod, όντως το PS Vita παραμένει δυνατότερο από το 3DS αλλά και πάλι αυτό δεν μετράει καθόλου. Όσο για τα παιχνίδια και τον αν από την οθόνη του Vita πας σε αυτή του 3DS, εξαρτάται για το τι μιλάμε και θα σου φέρω το πολύ απλό παράδειγμα του Zero Escape: Virtue' s Last Reward που κυκλοφόρησε μόνο στις δύο αυτές κονσόλες. Ναι μεν πιο χαμηλή η ανάλυση στο 3DS αλλά το συγκεκριμένο έπος παίζεται πολύ πιο άνετα στις δύο οθόνες. Και πολύ πιθανό να υπάρχουν και άλλα παρόμοια παραδείγματα, όμως αναφέρω αυτό που γνωρίζω από δικιά μου εμπειρία.

   Τώρα για τη Sony δε νομίζω να ταρακουνηθεί καθόλου. Έχει ήδη προδιαγράψει την πορεία του PS Vita και πιστεύω αυτό δεν θα αλλάξει

   @Alex4444 βλέπω πάντως δεν ανακοίνωσαν κάποιο Mario για το "νέο" 3DS, λες να τον αφήσουν εκτός παιχνιδιού αυτή τη φορά; Λες η Nintendo να αρχίσει σιγά σιγά να στρέφεται σε άλλες επιλογές;

   @Harkyn, εννοείεται ούτε και εγώ θα ήθελα ποτέ να δω το gamepad εκτός της προσφοράς για το Wii U

   @ShrinkShady, Βασίλη είμαι βέβαιος ότι η Nintendo δεν θα κρεμάσει κανέναν καταναλωτή. Οφείλω όμως μέχρι να το δω να κρατάω και μία πισινή. Τώρα για το πότε πρόλαβα....είναι από τα θέματα που κυριολεκτικά σου δίνουν πολύ τροφή για συζήτηση και οι σκέψεις αυτές ήρθαν άμεσα στο μυαλό μου μετά τις ανακοινώσεις. By the way ωραίο το Mercedes DLC στο Mario Kart... ο μπάσος ήχος της μηχανής είναι το κάτι άλλο :P :P

  • gamelover
  • Εγώ πάλι θεωρώ την προσθήκη του 3d απαραίτητη!! και ευτυχώς που το έχουν και στο νέο 3ds αλλά ελπίζω να είναι και στην επόμενη κονσόλα....πραγματικά δεν ξέρω γιατί εσύ νκαω64 το είχες ενεργοποιημένο μόνο για 1 παιχνίδι..εγώ το έχω σε όλα καιο πάντοτε!!δεν μπορώ να παίξω το παιχνίδι χωρίς το 3d....μου φαίνεται ανιαρό...το 3d είναι αυτό το οποίο κάνει διαφορά...

  • nkav64
  • Με κουράζει πολύ το 3D του 3DS. Και δεν μου προσφέρει τα αναμενόμενα στις περισσότερες των περιπτώσεων. Επίσης το ότι θα πρέπει να είμαι καρφωμένος στην οθόνη υπό μια συγκεκριμένη οπτική γωνία είναι πολύ κουραστικό.

  • alex4444
  • @raysod Για το vita η αυξηση της ταξεως πωλησεων του 160% δεν ειναι πολυ καλα νεα. Κι αυτο γιατι οι προηγουμενες πωλησεις ηταν μηδαμηνες, οποτε παρ'ολη την αυξηση τα νουμερα παραμενουν πολυ κατω των στοχων. Ειναι μια βελτιωση, αλλα μεχρι εκει.

   Επισης, πολυ αμφιβαλλω για την τιμη των 100-120€ πωλησης. Ηδη το πουλαει με ζημια. Αυτο που πρεπει να κανει ειναι ενα μοντελο συμβατο με ολες τις καρτες μνημης και ανακοινωση 2-3 μεγαλων αποκλειστικων τιτλων. Το να βγαζει κουτσουρεμενες εκδοσεις τιτλων ps4 δεν το κολακευει καθολου και παραμενει δευτερη-κατωτερη επιλογη και συνοδευτικο προιον στη συνειδηση του καταναλωτη.

   Συμφωνω πως η Νιντεντο αντι να κραταει την τιμη στα ιδια επιπεδα, δινοντας στο κοινο κονσολα με βελτιωσεις, θα επρεπε πρωτιστως να ριχνει το κοστος παραγωγης, αρα και την τιμη. Αλλωστε ειναι μια κινηση που παντα αγκαλιαζει ο κοσμος, ειδικα οταν η βιβλιοθηκη τιτλων του συστηματος ειναι τοσο καλη.

   Οσο για τον 1st party τιτλο που θα αναδεικνυει τις δυνατοτητες του new 3ds, αν τυχον βγει λογικα θα ειναι συμβατος και με τα κλασικα 3ds. Απλα θα εχει εξτρα δυνατοτητες. Η Νιντεντο δεν αδικει τους καταναλωτες της με τετοιο τροπο. Περα του παραδειγματος του Pokemon black/white που σου ειπα πριν, υπαρχει και το twilight princess παλιοτερα.

  • vonzuchter
  • to 3d einai mallon thema synhtheias. to exw dokimasei kai dakrysan ta matia mou. oxi mono sto 3ds. kai oi thleoraseis me kourazoun. sto cinema den exw problhma isws logw tou megethous ths othonhs? de kserw. sorry gia ta greeklish grafw apo to wiiu gamepad

  • nkav64
  • @vonzuchter...έχει και ελληνικά το Wii U gamepad, ακόμα και με τόνους ;-) ;-)

  • TASP
  • πρωτον ρεισοντ κι το ps4 ειχε απωλεια, 1.29 δις,δευτερον δεν μας γνωριζεις καλα τους οπαδους του 3ds...δεν μας ενδιαφερει το υλισμικο (Hardware)βεβαια, οποια βελτιωση ευπροσδεκτη...κι γενικοτερα τους αγοραστες φορητων παιχνιδομηχανων,αν ισχυε τ αντιθετο τοτε nintendo ds δεν θα ειχε προηγηθει κατα 71 εκ εναντι του εξαιρετικου psp ουτε τωρα το 3ds κατά 36εκ εναντι του psvita με τη διαφορα τους να γιγαντώνεται κατά κορον! ο διαδοχος της 3ds σειρας θα ελθει το 2017,προφανως καποιοι δεν εχετε αντιληφθεί ότι αυτά που ανεκοινωσε ειναι κατι σαν 3dsi 3dsixl...κι θα εχουν διετη διαρκεια όπως είθισται με τη νιντυ με εξαιρεση το 3ds που το αφησε 3 χρονια κι κατι στην αγορα...

  • Volga
  • Δεν νομίζω οτι υπάρχει πιθανότητα το 2017 να παρουσιάσει μια κονσόλα με λίγο καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά από το νέο 3DS....

   Φυσικά εδώ είμαστε για να την κράξουμε αν το κάνει αλλά δεν την έχω για λαλάκα... το 2017 hardware ποιότητας PS Vita θα κοστίζει για την Nintendo κάτω από 50 ευρώ.

   Οτι και να κάνει θα είναι ένα σκαλοπάτι ή και σκάλα πάνω από το hardware του PS Vita για τον απλό λόγο του οτι για να έχει κέρδος και να βγάλει στην αγορά ένα προιόν πρέπει να είναι της τάξης των 180 με 200 ευρώ. Ε νομίζω οτι καταλαβαίνουμε όλοι οτι θα μιλάμε για κάτι καλύτερο.

  • Volga
  • @raysod ακριβώς αυτό κάνει! κάθε 2 χρόνια βγάζει μια μικροαναβάθμιση. Εννοείται οτι αν έχεις ήδη την προηγούμενη έκδοση είσαι ή θύμα ή λεφτάς για να πάρεις την επόμενη.

   Παρόλαυτά καλοδεχούμενη για όποιον θέλει εκείνη τη στιγμή να μπει.

   Δεν νομίζω οτι στόχος είναι να παίξει τα παιχνίδια του WiiU αλλά να έχει μια ενοποιημένη υπηρεσία (κάτι που η SONY έχει κάνει ήδη 2-3 χρόνια τώρα). Αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ.

   πχ σε 3 χρονια το να παίζει παιχνίδια του WiiU μπορεί να είναι εφικτό για την νέα της κονσόλα αλλά σε 4 χρόνια θα δούμε λογικά και τον διάδοχο του WiiU. Οπότε δεν νομίζω οτι στοχεύει εκεί.

   Παρακολουθώντας τη Nintendo το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι οτι οτι και να έχουμε σκεφτεί οτι θα κάνει, έχουμε πέσει έξω :P

  • tasosdimakis
  • Μπραβο Νκητα πολυ ωραια τα ειπες.πολυ ωραιο το θεμα.με καλυψες πληρως δεν εχω να πω κατι αλλο.

Μείνε ενημερωμένος

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΕΟ ΜΑΣ, ΚΑΝΕ ΤΩΡΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ ENTERNITY.GR!