Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Αφόρητοι: Totally rad

Προφανώς και είναι η εβδομάδα του Fallout 4. Το internet έχει πνιγεί στη ραδιενέργεια η οποία, ως γνωστόν, δεν έχει και τις πιο λαχταριστές παρενέργειες. Ευτυχώς όμως που εμμένουν κάποιοι να κάνουν τη ζωή στην οποία μας έχουν συνηθίσει. Για αυτό και η συγκεκριμένη στήλη είναι αφιερωμένη, αυτήν τη φορά, στο Fallout.

Fallout 4: new weapons, mutants, bots star in 30 pages of art
Είναι λοιπόν ένα πράγμα που το λένε concept art. Το οποίο προκύπτει κυρίως στην αρχή μιας παραγωγής μέχρι να εστιάσει η ομάδα σε κάποιες πιο συγκεκριμένες ιδέες, να οριστεί συγκεκριμένη καλλιτεχνική διεύθυνση και να κοπεί ό,τι θεωρείται περιττό, να αλλάξει ό,τι θεωρείται πως μπορεί να μείνει, όχι όμως απαραίτητα με την αρχική του μορφή.

Τι λοιπόν περιλαμβάνει κάθε μάτσο από concept art;
1. Πράγματα που δεν έχουμε δει.
2. Πράγματα που δεν υπάρχουν στο παιχνίδι.
3. Πράγματα που υπάρχουν στο παιχνίδι, αλλά όχι ακριβώς έτσι.
4. Πράγματα που υπάρχουν όντως στο παιχνίδι.

Άλλο το υλικό για making of, άλλο το υλικό για είδηση. Απλά λέμε.

Fallout 4 Features More Music Than Fallout 3
Fallout 4 has three times the music of FO3, including Lynda Carter originals
Στο πνεύμα του “5 κιλά είναι καλύτερα από 2”, η Bethesda, γνωρίζοντας τι μυαλά κουβαλάμε, ανακοίνωσε ότι το Fallout 4 έχει μουσική τριπλάσια σε συνολική διάρκεια από εκείνη του Fallout 3. Και φυσικά, κανείς δεν έχασε την ευκαιρία να μας το θυμίσει επειδή είναι γεγονός ότι η σειρά Fallout έχει μείνει στην ιστορία για τη μουσική της (;) και, ακόμη καλύτερα, χωρίς μουσική, ή με λιγότερη μουσική, θα είχαμε στα χέρια μας χειρότερο, πιο βαρετό παιχνίδι, έτσι δεν είναι; Ε; ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;

Fallout 4 Won't Have Performance Problems on PS4, Says Bethesda
Α, αυτό μας αρέσει πάρα πολύ γιατί είναι λάθος σε πολλαπλά επίπεδα. Για αρχή η δήλωση υπόσχεται καλές επιδόσεις στο PS4 και αυτό λίγες μέρες πριν ξεκινήσει ένας διαδικτυακός χαμός σχετικά με τις επιδόσεις του παιχνιδιού στην κονσόλα της Sony.

Επιπλέον βέβαια, σύμφωνα με την πρώτη ατάκα του κειμένου, το ερώτημα δεν είναι αν το Fallout 4 θα είναι καλό παιχνίδι (διότι σιγά που θα περιμένουμε review code για να πάρουμε θέση), αλλά το πώς θα τρέχει στο PS4 δεδομένου ότι παλαιότερα οι τίτλοι της Bethesda τα πήγαιναν καλύτερα στο Xbox.

Αυτά τα δύο παρουσιάζονται στα σοβαρά ως ζητήματα ολκής, ενώ φυσικά, όπως όλοι γνωρίζουμε αν πει μια εταιρεία ότι κάτι τρέχει καλά, τρέχει καλά. Να ειδοποιήσουμε Ubisoft, Warner Bros. και Evolution Studios. Να ξέρουν άλλη φορά να λένε πιο συχνά ότι οι τίτλοι τους τρέχουν όπως πρέπει, μήπως και τους βγει στην πράξη.

Έχουμε και Τήνο άμα θέλετε.

It takes 11 minutes to run across Fallout 4’s map, apparently
Ναι λοιπόν. Μην ακούσουμε για open world, αμέσως να δούμε σε πόση ώρα φτάνουμε από τη μία άκρη στην άλλη και να προσπαθήσουμε να χρησιμοποιήσουμε το χρόνο αυτό ως ένδειξη για το πόσο μεγάλο ή/και πόσο καλό είναι ένα παιχνίδι.

Δεν λέμε, ο συντάκτης κάνει τον κόπο να εξηγήσει ότι η μέτρηση αυτή δεν είναι το παν, προτείνει μάλιστα και λίγο πειραματισμό, λίγη σκέψη, για να ζυγίσει ο καθένας μόνος του πόσο νόημα έχει ο χρόνος των 11 λεπτών στην πράξη.

Τότε, αγαπητέ, γιατί έκανες τον κόπο να τη γράψεις τη ρημάδα την είδηση για τα 11 λεπτά;

The writing in Fallout 4 is “everything you’d expect but better… taken to a new level,” says actress
Fallout 4’s Voice Actress Says Its Story Is “Exactly What You Would Expect from a Fallout Game, but Better”
Παρατηρήστε τη μικρή διαφορά στη διατύπωση. Στον πρώτο τίτλο ο λόγος γίνεται για τη γραφή. Στο δεύτερο τίτλο όμως γίνεται για το σενάριο. Η πραγματική δήλωση εστιάζει στη γραφή βέβαια που είναι αρκετά διαφορετική υπόθεση από το σενάριο. Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα. Ο τίτλος της είδησης να βγαίνει και όλα τα άλλα γίνονται.

Εννοείται ότι πρέπει να μάθουμε ότι μία ηθοποιός ηχογράφησε 13.000 ατάκες (όλο και κάτι καλό θα σημαίνει, έτσι δεν είναι;) σε διάστημα 2 ετών, διάστημα που είναι το μεγαλύτερο που αφιέρωσε ποτέ σε videogame.

Η Courtenay Taylor ξέρει τι της γίνεται όμως και αναφέρεται περισσότερο στην εκπληκτική αντίληψη των δημιουργών για κάθε πτυχή του κόσμου που φτιάχνουν, ακόμη και αν αυτή παραμείνει άφαντη για τον παίκτη. Ως προς αυτό κάνει παραλληλισμό με τη νοοτροπία της Pixar και την εμμονή με τη λεπτομέρεια.

Δεκτά όλα αυτά. Τίποτα όμως δεν βοηθά να απαντηθεί το καίριο ερώτημα περί σεναρίου: Έμαθε η Bethesda τίποτα από τις προηγούμενες φορές ή θα έχουμε εκπληκτικό κόσμο, εκπληκτικό lore και side quests που αποδεικνύονται πιο καλογραμμένα από το main quest;

Αλλά εντάξει δεν πειράζει. Επειδή 13.000 ατάκες.

Welp, Fallout 4 is now the most-played game on Steam
Σαν να λέμε ότι όποιος έχει κυβερνητική πλειοψηφία είναι αυτόματα και γαμώ τα παιδιά. Τι; Δεν είναι;

Αυτή είναι η μέση ωριμότητά μας. Ενθουσιαζόμαστε για κάτι εφόσον ασχολούνται όλοι με αυτό. Αυτό το κάνει και μόνος του ο κόσμος όταν θέλει. Δεν χρειάζεται τη βοήθεια των δημοσιογράφων. Οι τελευταίοι υποτίθεται ότι είναι εδώ για να ξεχωρίζουν τι ισχύει και τι όχι.

Το αποτέλεσμα όμως δεν είναι ειδήσεις αλλά ευχολόγιο.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
4 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • goalzila
    • Όλος αυτός ο κακός χαμός που έχει γίνει για το fallout αυτή τη βδομάδα, με τα περίπου 1000 άρθρα - αναλύσεις για το αν είναι next gen ή οχι τα γραφικά του και για το πόσο διαφορετικό είναι από το 3, εχει μονο κερδισμένο την Bethesda. Εχει οδηγήσει σε αυτά τα νούμερα στο steam κ σίγουρα σε καλές πωλήσεις και στις κονσόλες. Άλλωστε και η κακή διαφημιση ειναι διαφημιση.

    • Scott_Pilgrim
    • Του Fallout το κάγκελο λέμε!!! Μόνο εγώ είμαι που δεν ασχολήθηκα από τη πρώτη στιγμή και θα περιμένω την Goty; Μέχρι και φίλοι οι οποίοι ξέρουν μόνο τι θα πει AC, FIFA, NBA 2K και formula μου μιλάνε για το fallout...

*