Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Αφόρητοι: Μια εικόνα, χίλιες βλακείες

*


Final Fantasy VII Remake key visual unveiled
Final Fantasy VII Remake Gets A New Key Visual Showing Cloud And Sephiroth
Final Fantasy VII Remake Gets Brand New Key Visual Image
Final Fantasy VII PS4 Remake Gorgeous New Key Visual Image Gets Full Resolution Direct Feed Version
Here's Your Latest Look at Final Fantasy VII Remake on PS4
Have a look at the Final Fantasy 7 Remake key art shown during the Final Fantasy 30th Anniversary opening ceremony
At least we have art for the Final Fantasy 7 Remake
Ήρθε η 20ή επέτειος του Final Fantasy VII και, αναμενόμενα, το remake είναι άφαντο και οι πιθανότητες να κυκλοφορήσει στα αλήθεια μέσα στο 2017 φαντάζουν αμελητέες. Αλλά εμφανίστηκε μια εικόνα. ΜΙΑ εικόνα. Κι αυτή για χάρη της επετείου. Κάτι σαν εορταστικό fan art δηλαδή.


Οπότε; ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ για μια εικόνα. Και το κερασάκι; Επειδή κάποιος πρέπει να είναι πιο άκυρος από όλους τους άλλους έχουμε και μια μεριά, που φυσικά πρώτα δημοσίευσε φωτογραφία της εικόνας από την προβολή στο πανί, να λέει ότι ήρθε και η έκδοση “direct feed”, επιμένοντας να χρησιμοποιεί για screenshots όρο που είναι φτιαγμένος για video. Και μιας και στην πραγματικότητα μιλάμε για artwork, ποιο direct feed μα τον Τουτατή;

The "Final Fantasy 30th Anniversary Ultimate Wine" Is a $950 Treat Only for True Fans
Κι επειδή πάντα υπάρχουν και πιο χαμηλά, όχι μόνο γράφουμε για τα κρασιά αλλά λέμε ότι είναι, λόγω κόστους, για τους πραγματικούς fans, για να μην πούμε την αλήθεια, δηλαδή ότι είναι για ανθρώπους με μεγάλη πετριά συλλέκτη και χρήμα για κάψιμο.

We didn’t get any Kingdom Hearts 3 news recently, so here’s a screenshot
Όταν ο τίτλος της είδησης αναφέρει ότι δεν υπάρχει κάτι νέο, χωρίς κανένα φόβο, και, παρόλα αυτά, όλοι θεωρούν και πάλι φυσιολογικό να ασχοληθούν με μια εικόνα.

Οι κοτζιμίτσες

Kojima Productions’ New Office Is As Stylish As You’d Expect From Hideo Kojima
Φυσικά. Διότι, τέλος πάντων, ας δούμε εικόνες του χώρου. Πάει στο καλό. Αλλά πρέπει να τερματιστεί η λατρεία λέγοντας ότι έχει τόσο στιλ όσο περιμένει κανείς από τον Kojima, που λίγο απέχει από το αντιμετωπίζεται ως fashion icon.

Kojima: I Will Push the Creative Envelope Until the Day I Die
Ολόκληρη συνέντευξη και ο τίτλος δίνεται σε μια πρόταση που έχει τόσο νόημα όσο και οι υποσχέσεις του Peter Molyneux. Θα πείτε, ναι, αλλά ο Molyneux δεν κάνει ποτέ πράξη τα τρελά που λέει. ΟΚ, θα πούμε. Εδώ μιλάμε απλά για μια πρόθεση όμως που πιστεύουμε ότι είναι απόλυτα ειλικρινής, αλλά δεν προσφέρει τίποτα σε κάποια συζήτηση ή στην ειδησεογραφία. Θα προσέφερε αν κάποιος ετοίμαζε άρθρο που σκιαγραφεί το χαρακτήρα του Kojima. Το ότι μια ατάκα ακούγεται εντυπωσιακή στη θεωρία, δεν σημαίνει ότι αυτόματα είναι άξια αναφοράς. Είναι σαν να χρησιμοποιούμε το λάθος γνωμικό, τη λάθος στιγμή. Δεν αμφισβητεί κανείς τη σοφία του γνωμικού, αλλά δεν λέμε και μπράβο σε εκείνον που τη χρησιμοποιεί λανθασμένα.

Hideo Kojima Hints That Death Stranding Will Be Different
Ένα νέο και διαφορετικό παιχνίδι από τα προηγούμενα του δημιουργού υπονοείται ότι θα είναι…διαφορετικό από τα προηγούμενα; Μα τι μα λέτε; Δεν θα μας περνούσε καθόλου από το μυαλό.

Οι αχρήστηδοι

GTA 6 has hit the shelves early in Brazil - for the PS2
Ξέρεις ότι πρόκειται για μούφα, αλλά είσαι σοβαρό μέσο και σκέφτηκες ότι έχει πλάκα να πεις ότι σε μια χώρα υπάρχει ένα mod, για νεκρή κονσόλα, με άκυρο τίτλο και πως όλος ο συνδυασμός δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα. Από την άλλη, σου έχουν πει ότι “ΑΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ GTA ΤΟ ΓΡΑΦΟΥΜΕ BRO!”.

More impressive than PS4 sales so far, is the console’s software attach rate – report
Η αλήθεια είναι ότι η συγκεκριμένη αναφορά μας έκανε να ανεβάσουμε πίεση. Διότι και παρουσιάζεται ως μεγάλη εξυπνάδα (και “report”, που μπαίνει στο τέλος του τίτλου όταν υποτίθεται ότι γράφεται κάτι πολύ σημαντικό και βασισμένα σε στοιχεία και γεγονότα) αλλά δείχνει την ανεγκέφαλη πραγματικότητα στην ενημέρωση.

Όταν μετράμε, αγαπητοί, attach ratios, δηλαδή πόσους τίτλους έχει αγοράσει, κατά μέσο όρο, ένας κάτοχος κονσόλας, σε δεδομένη χρονική περίοδο/στιγμή, πρέπει να νιώθουμε και λίγο τι συγκρίνουμε. Διότι στην εποχή του PS4, οι τίτλοι είναι φθηνότεροι. Και ισχύει και για τις μεγάλες κυκλοφορίες (διότι…πληθωρισμός). Συν τοις άλλοις, πόσα indie games σε εξ αρχής χαμηλές τιμές είπαμε ότι είχε αγορά στην εποχή του PS2; Κανέναν; Και πόσους έχουμε στην εποχή του PS4; Άπειρους; Πείτε μας τώρα πώς ερμηνεύεται ακριβώς η διαφορά στο πλήθος των τίτλων που έχουν κατά μέσο όρο στην κατοχή τους οι χρήστες PS4. Απροετοίμαστα ζωντόβολα.

This iPhone and iPad controller looks a lot like a Switch
Γενικά η Gamevice ακολουθεί τη συνταγή αυτή εδώ και χρόνια. Αυτά είναι τα πολλοστά χειριστήρια αυτού του τύπου που ρίχνει στην αγορά. Και το Eurogamer το ξέρει πολύ καλά. Παρόλα αυτά λέει ότι τα χειριστήρια μοιάζουν πολύ με Switch, πράγμα που δεν ισχύει διότι ο συνδυασμός των χειριστηρίων με τη βασική συσκευή είναι που παραπέμπει, θεωρητικά, σε Switch, με τη διαφορά ότι, με το σκεπτικό αυτό, το Switch είναι που παραπέμπει σε Gamevice. Η πρώτη πρόταση είναι ακόμη χειρότερη μάλιστα διότι μιλά για λανσάρισμα χειριστηρίων που μοιάζουν με Switch, και αφήνει για πολύ παρακάτω την “αποκάλυψη” ότι υπάρχουν και άλλα, προηγούμενα μοντέλα.

Life of Black Tiger is the worst PS4 game we've ever played
Θυμάστε εκείνο το trailer που όλοι απόρησαν για το ότι εμφανίστηκε στο επίσημο PlayStation YouTube channel; Τι κάνουν πλέον τα σοβαρά media όταν πέσουν σε κάτι τέτοιο; Δεν αρκούνται στο να καυτηριάσουν το trailer, πάνε και βρίσκουν και το παιχνίδι, για να συνεχίσουν στο ίδιο κλίμα. Πράγμα που σημαίνει ότι αφιερώνουν χρόνο σε κάτι άκυρο, χρόνο που θα μπορούσε να διοχετευθεί σε κάποια πιο χρήσιμη ιδέα και, επιπλέον, έγινε επί τούτου προσπάθεια, μόνο και μόνο για τη γελοιοποίηση ενός τίτλου. Δεν έχει σημασία το ποιόν του ίδιου του τίτλου. Σημασία έχει ότι το Μέσο, γνωρίζοντας ότι έχει μπροστά του κάτι που μπορεί να γελοιοποιήσει, κυνήγησε το θέμα ακριβώς για αυτό το λόγο. Μη προσφέροντας, ασφαλώς, τίποτα χρήσιμο στον αναγνώστη.

PS4 Pro Is a 'Half-Assed Upgrade' Compared to Scorpio, Says Xbox Dev
Μέσο φιλικά προσκείμενο σε καθετί PlayStation δημοσιεύει ατάκα developer μόνο και μόνο για να ανάψουν τα αίματα, οπότε ξεκινάμε στραβά έτσι κι αλλιώς. Ύστερα κάνει τον κόπο να ηθικολογήσει βέβαια, κάνοντας την όλη προσπάθεια ακόμη πιο αστεία. Ο developer λέει ότι το Xbox Project Scorpio είναι τόσο μεγάλο τεχνικό άλμα που κάνει το PS4 Pro να μοιάζει με ημίμετρο. Γεγονός που στηρίζεται άνετα από όσα γνωρίζουμε όλοι μέχρι τώρα. Αλλά για το ταγμένο Μέσο, η ατάκα αυτή είναι κάποιου είδους απρόκλητη επίθεση κ.λπ. Όταν όμως η Sony δημοσίευε το καυστικό διαφημιστικό για το πόσο εύκολο είναι να δανείσει κάποιος παιχνίδι PS4, με αφορμή την καταστροφική παρουσίαση της Microsoft εν έτει 2013, δεν είχε κανείς τους πρόβλημα. Παρότι, παρά την προφανή ανικανότητα της Microsoft τότε, το σύστημα που είχε κατά νου θα επέτρεπε και τη μεταπώληση ψηφιακών αντιτύπων, κάτι πρωτοποριακό για κονσόλα. Αλλά η διαιώνιση της τρολιάς ήταν αστεία τότε. Η με καθημερινό λόγο επισήμανση μιας τεχνικής πραγματικότητας είναι απρόκλητη επίθεση τώρα και φταίει ο developer υποτίθεται.

Koei Tecmo Giving Toukiden 2 a Physical Release on Vita is Bigger News Than You Think
Υπάρχουν κουλοί και υπάρχουν και ΚΟΥΛΟΙ. Ο τίτλος είναι γελοίος διότι βασίζεται στην αγάπη του συντάκτη για το PS Vita. Ο οποίος συντάκτης γράφει ολόκληρο κατεβατό για να μας πει ότι η επιλογή να βγει το Toukiden 2 στο ράφι και για PS Vita είναι πολύ σημαντική εξέλιξη διότι δείχνει πως η Koei Tecmo, μια εταιρεία που εδώ και πολύ καιρό διαθέτει μόνο ψηφιακές εκδόσεις τίτλων PS Vita, ενδέχεται να ξεκινήσει και πάλι να βγάζει παιχνίδια στο ράφι και πως εδώ έχουμε ένα πείραμα για να μετρηθεί το ενδιαφέρον των κατόχων PS Vita για αυτό το ενδεχόμενο.

Στο οποίο έχουμε να απαντήσουμε τα εξής. Για αρχή, τέτοιου είδους θεωρίες που βασίζονται στο σκάλωμα του καθενός, είναι για το blog του ή τη στήλη του, όχι για ειδησεογραφία σε gaming media ή media οποιουδήποτε είδους. Επίσης, το ότι σκέφτεται κάποιος μια θεωρία δεν σημαίνει αυτόματα ότι είναι κι έξυπνη.

Διότι, αγαπητέ συντάκτη, όσο ερωτευμένος και να είσαι με το PS Vita, κανείς, εταιρεία ή ιδιώτης, δεν σκέφτεται στα σοβαρά ότι θα δούμε αναβίωση στην αγορά της φορητής κονσόλας, από τη στιγμή που διανύει τον 6ο χρόνο της στην αγορά. Αν αυτό χρειάζεται εξήγηση, κάποιος κάνει λάθος δουλειά.

Βασικά, και μόνο με αυτά που απασχολούν αυτήν τη στήλη, ο μισός κόσμος κάνει λάθος δουλειά μάλλον. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
3 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*