Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Αφόρητοι: Χάνος Χέζος

*
O Μάνος Βέζος γράφει τον επίλογο της στήλης Αφόρητοι και εξηγεί το γιατί.

Πλέον δεν ξέρω πόσα χρόνια συνεχόμενα γράφω τη στήλη Αφόρητοι. Κυριολεκτικά δεν ξέρω γιατί ύστερα από καταστροφική ζημιά σε backups και backups των backups (ευχαριστώ ΔΕΗ) χάθηκαν για πάντα πολλά αρχεία της στήλης και δη τα παλαιότερα. Για καλό ίσως. Δεν διαβάζω που δεν διαβάζω ποτέ ξανά κείμενά μου, καλό είναι να μην το πάθω ούτε από λάθος με κείμενα της στήλης. Τα περιεχόμενά της δεν είναι για να τα θυμόμαστε.


Η στήλη ξεκίνησε με τίτλο-λογοπαίγνιο βάσει του authority.gr και είχε πολύ απλό στόχο: να δείξει πόσο ερασιτεχνικός και συχνά ανεύθυνος, αν όχι εσκεμμένα παραπλανητικός είναι ο κλάδος μας εκτός των συνόρων. Όχι επειδή δεν είχα «φωτεινά παραδείγματα» βλακείας κι ανευθυνότητας εντός των συνόρων. Σας είπα ποτέ ότι τα μάρμαρα στο Assassin’s Creed Origins είναι πολύ ρεαλιστικά κι αυτό προκύπτει από το ότι είναι λευκά μιας και προφανώς και το μάρμαρο βγαίνει σε ένα μόνο χρώμα; Τείνουμε όμως, κι εμείς μαζί σας, να μπερδεύουμε την καλύτερη κι ευκολότερη πρόσβαση που απολαμβάνουν μέσα του εξωτερικού ως παροχές που εξασφάλισαν αποκλειστικά με ποιοτικά κριτήρια. Καμιά φορά δεν υπάρχει καν ποιότητα. Αν υπάρχουν καν κριτήρια. Για οτιδήποτε. Ο πραγματικός στόχος της στήλης ήταν να υποδείξει ότι το «για να το κάνουν αυτό οι ξένοι, κάτι ξέρουν» είναι σκέψη καταστροφική. Πως η ουσία των πραγμάτων ή υπάρχει ή δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει βίτσιο να καταποντίζουμε γίγαντες. Αλλά ένα θέμα με όσους βλέπουν γίγαντες εκεί που δεν υπάρχουν το έχουμε.

Δεν υπήρχε περίπτωση να αλλάξει η πραγματικότητα χάρη σε αυτήν τη στήλη -προφανώς-, καμιά φορά επιβάλλεται να δείχνουμε με το δάχτυλο όμως. Κι ας μην είναι ευγενικό. Κάποτε πήρε το αυτί μου ότι η πολλή ευγένεια καταντά αγένεια και, όπως έχετε καταλάβει, μάλλον ποτέ δεν πίστεψα σε κάτι περισσότερο από όσο πίστεψα σε αυτό ακριβώς.

Κι επειδή κάποιοι δυσπιστούν, ώρα για το τελευταίο σχετικό link:
Norman Reedus' Tattoo from Death Stranding Makes Cameo in The Walking Dead
Το πραγματικό τατουάζ του Norman Reedus που, για κάποιο λόγο, «είναι από το Death Stranding» -απλά επειδή εμφανίστηκε σε σχετικό trailer άρα ανήκει πλέον στο παιχνίδι, όχι στο δέρμα του ηθοποιού-, έκανε εμφάνιση σε τηλεοπτική σειρά, μιας και ο ίδιος ηθοποιός εμφανίζεται εκεί χωρίς να αλλάζει δέρμα από δουλειά σε δουλειά σαν ερπετό. Διαβάστε το όλο διότι, από ένα σημείο κι έπειτα, δεν χωράνε λόγια.

Θα σταθώ σε μια πρόταση όμως που αναφέρεται στο τατουάζ: “it looks like it will be following him in all future performances”.

Γίνονται τέτοια πράγματα με τατουάζ;

Ωστόσο ήρθε η ώρα να κλείσει ο κύκλος της στήλης. Από τη μία δεν αντέχω άλλο να βλέπω πράγματα σαν τα παραπάνω, να τα μαζεύω σε ένα σημείο, να τα ξεδιαλέγω και να τα σχολιάζω στο τέλος. Να στερεύει η ευγένεια το θεωρώ αναμενόμενο. Όταν στερεύει και το χιούμορ είναι σίγουρα ώρα για αλλαγή. Περισσότερο ακόμη, η στήλη αυτή με κρατά από το να γράψω για άλλα πράγματα, με άλλη προσέγγιση, άλλο ύφος, άλλους στόχους. Φθείρει αρκετά τη σκέψη που η συνακόλουθη απογοήτευση δεν κάνει καλό στη δημιουργικότητα (ναι, ναι, έστω ότι κ.λπ.). Για αυτό και με τον τελευταίο τίτλο της στήλης, the joke’s on me. Έπρεπε. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
16 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • T_K_L_L_LUIGI
    • Μάνο καταρχάς συχαρητήρια για την υπομονή σου τόσα χρόνια να μαζεύεις τα κακώς κείμενα και να προσπαθείς να δείξεις την βλακεία της βιομηχανίας και τον ερασιτεχνισμό της. Εύχομαι να επιστρέψεις σύντομα με μια διαφορετική στήλη για να μας δώσεις αυτό κάτι παραπάνω που έχει το enternity.gr (και είχε το authority.gr). Μια διαφορετική γραφή και όχι copy paste λύσεις και αναλύσεις που κάποιοι νομίζουν οτι κάνουν καλά. Αυτές οι στήλες είναι που δίνουν το κάτι παραπάνω σε θέμα περιεχομένου και ανεβάζουν σε επίπεδο το site. Νομίζω καλή ευκαιρία θα ήταν να κάνεις και εσυ ένα τατουάζ με την λέξη αφόρητοι για να σου θυμίζει το παρελθόν σου. :)

    • Konstasos
    • Είσαι τόσο καλός σε αυτό που κάνεις που θεωρώ κρίμα να συνεχίσεις μια τέτοια στήλη. ενημερώνοντάς τη μάλιστα με τόσο μεγάλη συχνότητα. Δεν παραγνωρίζω τη χρησιμότητά της, απλά επειδή θεωρώ τη δουλειά σου πολυτέλεια για τα στάνταρ της δημοσιογραφίας του gaming, πιστεύω πως πρέπει να διοχετεύεις το χρόνο και την ενέργειά σου ανάλογα με αυτήν την "ευθύνη". No offense. Απλά μια άποψη, μια επιθυμία ενός αναγνώστη. Σαφώς γνωρίζεις καλύτερα τι είναι καλύτερο για εσένα και κυρίως τι είναι προς το συμφέρον του κοινού.

    • alex4444
    • Οι "Αφόρητοι" ήταν η στήλη που δεν ήξερα ότι είχα ανάγκη ως αναγνώστης. Μάλιστα ξεπερνάει τα στενά όρια του δικού μας τύπου, μιας και η παραγωγή άρθρων-σκουπιδιών έχει γιγαντωθεί την εποχή των social media που διανύουμε. Μπορεί να μην αλλάζουν αυτά τα φαινόμενα απλά και μόνο επειδή κάποιοι έχουν το κουράγιο να τα καταδεικνύουν, αλλά κάτι θα μας μείνει από αυτή την ιστορία. Μια φωνούλα που ψιθυρίζει "αυτό είναι για αφόρητους" όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με δημοσιογραφικές παπάτζες λόγου χάρη :D

      Καλή αποθεραπεία εύχομαι!

    • mysterious
    • Θα συμφωνησω κι εγω με τα παιδια.Θεωρω οτι μπορεις να διοχετευσεις την ενεργεια σου σε αρθρα με τροφη για σκεψη γιατι πολυ απλα το εχεις.Για παραδειγμα αυτο με το τατουαζ ειναι ξεκαρδιστικο αλλα υπαρχει τοση βλακεια στον κοσμο που δε μου κανει πλεον το παραμικρο εντυπωση.Αναμενω το επομενο αρθρο για συζητηση ;)

    • Altair
    • Ένας κύκλος τελειώνεις κι ένας άλλος αρχίζει.Καλή αρχή λοιπόν Μάνο,σε ότι γράφεις από δω και πέρα.Ανυπομονώ.

    • korko
    • αν και έχω να σχολιάσω στο site πάρα πολύ καιρό λυπάμαι μια στήλη που διάβαζα συνεχώς τελειώνει εδώ.περιμένω με ανυπομονισία την επόμενη στήλη σου ο,τι και να είναι.

*