Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Γεύση από κεράσι: Γαλάζια επανάσταση

Το Valkyria Chronicles ήταν για μένα, με διαφορά, το καλύτερο game του PS3. Ήταν η εξαίρεση σε μια γενιά που δεν είδαμε τίποτα το ουσιαστικό στα JRGPs, τίποτα φρέσκο, τίποτα που να θυμίζει πως αυτό το είδος ήταν κάποτε εκείνο που τράβαγε την βιομηχανία προς τα πάνω. Αλλά το Valkyria Chronicles δεν έφερε μόνο μνήμες από τις καλές εποχές του είδους, μας θύμισε ταυτόχρονα και την παλιά καλή SEGA, αυτήν που μπορεί και πρωτοτυπεί και μας έχει χαρίσει όλα αυτά τα χρόνια ανεπανάληπτες εμπειρίες.

Ήταν καιρός να γράψω κάτι για τη SEGA. Δύο χρόνια πριν, όταν ξεκίνησα αυτήν εδώ τη στήλη στο Authority, τα πρώτα θέματα με τα οποία καταπιάστηκα αφορούσαν την SEGA. Είτε για την πολύ αγαπημένη σειρά Yakuza, είτε για την μοναδική Atlus που αγοράστηκε, ή μάλλον σώθηκε, από την εταιρεία «ομπρέλα» SEGA Sammy Holdings, πάντοτε με απασχολούσε η συγκεκριμένη εταιρεία. Και αυτό συμβαίνει όχι μόνο για συναισθηματικούς λόγους ή από υπερβολική νοσταλγία, αλλά γιατί πιστεύω πως οι τύχες της βιομηχανίας κρίνονται ή διαμορφώνονται από «τρίτους δρώντες» όπως τη SEGA, τη Square-Enix και μερικούς άλλους ακόμη.

Για παράδειγμα, είναι πολύ λογικό στο άμεσο μέλλον να στραφούν όλες οι ιαπωνικές εταιρείες σχεδόν αποκλειστικά στο mobile gaming. Αυτός είναι ο τομέας που παρουσιάζει άνοδο στην Ιαπωνία με εκατομμύρια νέους χρήστες και αν σε αυτό συνυπολογίσουμε το χαμηλό κόστος για την ανάπτυξη τέτοιων τίτλων, μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε την όποια κλίση υπάρχει προς τα εκεί. Σε αυτήν τη στάση, πρώτη και καλύτερη εμφανίζεται η Konami ρίχνοντας όλο της το βάρος στην παραγωγή και ανάπτυξη software για κινητά και έξυπνες συσκευές. Και αν στο παρελθόν δεν αξιοποιούσε όσο μπορούσε εκλεκτά της IP, όπως στο θέμα με τα licences του Pro Evolution Soccer, φανταστείτε τι θα κάνει από εδώ και πέρα.



Στον αντίποδα έχουμε τη SEGA. Αυτήν την εταιρεία «δεινόσαυρο» (όχι δεν αναφέρομαι στον Βασιλάκη) που το καλοκαίρι έκλεισε τα 55 της χρόνια με ένα σωρό συγχωνεύσεις και αλλαγές στο ενεργητικό της χωρίς να χάσει όμως, απ’ ότι φαίνεται, την ψυχή της, δηλαδή το «να συνεχίζεις να προσφέρεις εμπειρίες που προκαλούν πάθος, συναισθήματα και θαυμασμό». Και αν υπήρχε κάποιος που φοβόταν ότι το έχει χάσει δεν έχει παρά να δει τις τελευταίες δηλώσεις του Satomi Haruki, προέδρου της SEGA Games όπου αναγνωρίζει τα λάθη του παρελθόντος και τονίζει πως εξαιτίας αυτών η SEGA έχασε αποδυνάμωσε το brand της ακόμα και αν διατήρησε την όποια αναγνωρισιμότητα. Από εδώ και πέρα θα κυκλοφορεί ένα game όταν είναι πραγματικά έτοιμο για να μην (ξανα)απογοητεύσει τους οπαδούς της. Είναι κάτι παραπάνω από υπόσχεση, περισσότερο γεγονός από όπου φαίνεται ξεκάθαρα η επιρροή της τελειομανίας της Atlus. Εξάλλου, οι κάμποσες αναβολές κυκλοφορίας του Persona 5 λένε ξεκάθαρα πως αυτή η εμμονή στην τελειότητα θα ξαναμπεί για τα καλά στο DNA της εταιρείας.

Αυτή η SEGA φάνηκε καθαρά και από τη πρόσφατη ανακοίνωση του νέου Valkyria Chronicles, του Valkyria of the Blue Revolution για το PS4. Αυτήν τη στιγμή έχουν δείξει μόνο ένα teaser και μερικές εικόνες αλλά το παιχνίδι φαίνεται ότι θα είναι τουλάχιστον άξιος συνεχιστής του πρώτου τίτλου της σειράς. Ενδέχεται να έχει κάποια στοιχεία που παραπέμπουν σε πιο παραδοσιακό RPG, αλλάζοντας λίγο τη φόρμουλα των παιχνιδιών τακτικής, αλλάζοντάς τα για μια ακόμα φορά. Κατά τη γνώμη μου, αυτό, μαζί με το Kingdom Hearts 3 και ίσως το remake του FFVII, είναι στην κατηγορία εκείνων των games που αγοράζεις μηχάνημα μόνο και μόνο για να τα παίξεις, εκείνων που θα ήταν στο προσκήνιο των ΑΑΑ first party μιας μητρικής κονσόλας σε κάποιο παράλληλο σύμπαν.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*