Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Μουσική δωματίου: Της Σκανδιναβίας

*

Η νέα εβδομαδιαία στήλη του Enternity με τίτλο "Μουσική δωματίου" βάζει τη συντακτική ομάδα να σχολιάζει το πιο σημαντικό θέμα που συζητήθηκε στο Facebook Group μας. Αυτήν την εβδομάδα: Assassin's Creed στη Νορβηγία!

Καλώς ήρθατε στη νέα εβδομαδιαία στήλη του Enternity που βασίζεται σε μια απλή ιδέα. Παρατηρούμε τι σχολιάζεται στο Enternity Game Room, το group του Enternity στο Facebook δηλαδή, με έμφαση στο θέμα που συγκέντρωσε τα περισσότερα σχόλια (εκτός απροόπτου) και ύστερα συντάκτες του site μοιράζονται, εδώ, τις σκέψεις τους ακριβώς επ’ αυτού του θέματος που ξεχώρισε. Αυτό σημαίνει ότι όσο πιο ενδιαφέρουσες οι σκέψεις που μοιράζεστε στο group, τόσο πιθανότερο να μπούμε κι εμείς, ομαδικά, στο χορό, με τρόπο συγκεντρωμένο που εκτίθεται και στους υπολοίπους αναγνώστες. Κάθε εβδομάδα θα παρατηρούμε τι συζητήθηκε τις προηγούμενες ημέρες και κάπως έτσι θα βρίσκουμε το θέμα μας.



Έως ένα βαθμό δηλαδή, η συγκεκριμένη στήλη διαμορφώνεται από εσάς κι εμείς συνεισφέρουμε με τις σκέψεις μας. Ώρα να στύψετε το μυαλό σας για να στυφτεί και το δικό μας αμέσως μετά.

Φυσικά, με όλα να εξαρτώνται από το Enternity Game Room, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη εξήγηση για το λογοπαίγνιο που είναι ο τίτλος της νέας μας στήλης. Σε καλή μεριά.

Assassin’s Creed στη Σκανδιναβία
Την περασμένη εβδομάδα πιο «ζωντανή» συζήτηση προέκυψε για την φημολογούμενη (ακόμη) στροφή του Assassin’s Creed στη Σκανδιναβία και τη μυθολογία της, ύστερα από τις πρόσφατες επισκέψεις της σειράς στο τέλος του ελληνιστικού βασιλείου της Αιγύπτου και ύστερα στα πρώτα χρόνια του πελοποννησιακού πολέμου.

Τώρα είναι ώρα να δείτε τι συμβαίνει ότι λέμε στους συντάκτες του Enternity να συνεισφέρουν «μια παράγραφο» για το θέμα.

Δημήτρης Βασιλάκης
Δεν ξέρω γιατί πάει (θα πάει;) το Assassin’s Creed Σκανδιναβία, αν και θεωρώ πιο πιθανό λόγο να θέλει να πάει να γνωρίσει τον Ηλία Παππά και να φάνε μαζί λούτεφισκ (απαράμιλλη λιχουδιά, ούτε οι Νορβηγοί δεν την τρώνε σύμφωνα με τις φήμες). Ξέρω ότι εγώ περίμενα ως επόμενη λογική κίνηση ως χώρο την Αρχαία Ρώμη που θα του ταίριαζε και ΑΠΟΛΥΤΑ. Αλλά πότε έκανε κάτι λογικό η Ubisoft για να κάνει και τώρα; Κατά τα άλλα έχω μεγάλη απορία πώς στην οργή θα το στήσουν εκεί και αν τα το κάνουν πώς δεν θα θυμίζει God of War, έστω και εκ του μακρόθεν.

Μάνος Βέζος
Η απουσία νέας κυκλοφορίας για το 2019 ταιριάζει με μια ενδεχόμενη αλλαγή σκηνικού και εποχής, αλλαγή που θέλει και περισσότερη δουλειά στο δημιουργικό και καλλιτεχνικό κομμάτι, οπότε, δεδομένων των περιστάσεων, δεν τη θεωρώ απίθανη και κάπως έτσι δεν θεωρώ απίθανο να δούμε στροφή προς Σκανδιναβία. Η μυθολογία προσφέρεται, αφού έχει πολλά κοινά σημεία σε νοοτροπία με την ελληνική που είχε από σημαντικό έως πρωτεύοντα ρόλο στις δυο τελευταίες κυκλοφορίας. Ο μυθικός σκελετός δηλαδή δεν θα επιβάλλει τελείως νέα προσέγγιση από την ομάδα ανάπτυξης.

Ωστόσο, αν οι φήμες βγουν αληθινές, μιλάμε σίγουρα για πολύ διαφορετική εποχή στην οποία η αδελφότητα έχει περάσει ήδη αιώνες στη Ρώμη, η δυτική ρωμαϊκή αυτοκρατορία έχει ουσιαστικά καταρρεύσει και οι συνθήκες σε ευρωπαϊκό στερέωμα είναι πολύ ασταθείς. Το καλό πάντως είναι ότι οι Βίκινγκς έφτασαν σε τόσες διαφορετικές περιοχές που αναπόφευκτα έφτιαξαν συλλογή από ενδιαφέρουσες ιστορίες και κατορθώματα. Αν έπρεπε να ποντάρω κάπου, θα κατέληγα μεταξύ απόβασης στη Βρετανία, με την άχαρη τελική συνύπαρξη με τους Αγγλοσάξονες, κάτι που προσφέρει ένα εύκολο δίπολο για στήριγμα, και της εισβολής στις βόρειες φράγκικες γειτονιές που οδήγησαν στη δημιουργία των «Νορμανδών». Άλλωστε, αν ένα πράγμα είναι σίγουρο ακόμη και μέσα να πέφτουν οι φήμες, είναι πως δεν πρόκειται κανείς να ασχοληθεί με το τάγμα των Βαράγγων. Τίποτα πιο μπανάλ από την ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία στη βιομηχανία της ψυχαγωγίας άλλωστε.

Σταύρος Βέργος
Είναι θέμα χρόνου για το πότε θα κάτσει η μπίλια του Assassin's Creed στην εποχή των Βίκινγκς. Και θα είναι μια ευχάριστη αλλαγή να φύγουμε από τα θερμά κλίματα της Μεσογείου του Origins και του Odyssey για να πάμε στα πιο βορινά. Πιο πολύ μου κάνει εντύπωση να πάει η Ubisoft για τρίτο παιχνίδι στη σειρά σε χρονική περίοδο πριν από την ανακάλυψη της πυρίτιδας. Συνεχίζω να πιστεύω πως θα είχε ενδιαφέρον να βλέπαμε πιο «ύποπτες» χρονικές περιόδους και γεωγραφικές περιοχές σε σχέση με τις πιο αναμενόμενες, όπως είναι η Ιαπωνία των shogun ή η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Για παράδειγμα περιμένω σε κάποια φάση ως θεματική την εισβολή των Ισπανών conquistadors στην Αμερική ή την εισβολή των Μογγόλων και του Τζένκινς Χαν.

Αν υποθέσουμε πάντως πως όντως το επόμενο Assassin's Creed είναι στην εποχή των Βίκινγκς πιο πολύ με ιντριγκάρει η χρονική περίοδος που θα διαλέξουν. Το πιο «σιγουράκι» θα είναι η εισβολή στη Βρετανία αλλά το ίδιο ενδιαφέρον θα είχε και η κατάκτηση του Παρισιού. Η ύπαρξη καραβιού θεωρείται δεδομένη ως κεντρικό μέρος του gameplay αλλά καλό θα ήταν να μην εστιάσουν αποκλειστικά στην ιδιότητα των Βίκινγκς ως επιδρομείς. Πάνω απ' όλα ήταν αγρότες σε μια αφιλόξενη γωνιά του πλανήτη, ήταν έμποροι, εξερευνητές, άποικοι και άνθρωποι. Και θα είχε ενδιαφέρον να ασχοληθούν και λίγο με την πιο σκοτεινή πλευρά του συγκεκριμένου λαού, όπως ήταν το δουλεμπόριο και οι ανθρωποθυσίες. Και κάτι τελευταίο. Περιμένω Trials of the Gods με τον Thor.

Βασίλης Γεωργακόπουλος
Δύσκολα μπορώ να κρύψω τον προβληματισμό μου για το πιθανό ταξίδι του νέου Assassin’s Creed προς Valhalla μεριά. Origins και Odyssey έχουν δείξει πως η Ubisoft έχει πάρει στα σοβαρά την αναδιάρθρωση της σειράς και τα αποτελέσματα ως τώρα είναι καλά. Ακόμα και αν αφήσουμε στην άκρη το πόσο καλά ξέρει να στήνει και να παρουσιάζει κάθε νέα τοποθεσία, εποχή και πολιτισμό, η μετάβαση σε διαφορετική ιστορική περίοδο κάθε φορά, όσο και αν ανανεώνει τη σειρά και σπρώχνει κάθε μεμονωμένη κυκλοφορία, σπαταλά πόρους και χρόνο που ίσως αξιοποιούντο καλύτερα σε περαιτέρω χτίσιμο χαρακτήρων, κόσμου, καλύτερα quests κ.ο.κ.

Η ανησυχία μου δεν είναι τόσο ζήτημα ικανότητας από μεριάς τους πλέον, όσο για το κατά πόσο, στο βωμό της ανανέωσης, η αλλαγή σκηνικού σε κάθε κυκλοφορία γίνεται και πάλι αυτοσκοπός. Αντιλαμβάνομαι πλήρως την ειρωνεία αυτού που θα επακολουθήσει (κυρίως για το που κατέληξε τότε η όλη ιστορία) όμως όταν με τον Ezio η σειρά προσπάθησε να κάνει κάτι παραπάνω με ένα μόνο setting σε πολλαπλούς τίτλους, έδειξε πως τουλάχιστον υπήρχαν τα φόντα για κάτι τέτοιο. Ναι, όλα πήγαν στράφι με τον Ezio τελικά, για πολλούς λόγους. Φοβάμαι όμως πως η επανειλημμένη αλλαγή σκηνικού ίσως είναι μια από τις ασθένειες της σειράς που η Ubisoft ακόμα δεν έχει αφήσει πίσω της. Ubisoft είναι αυτή βέβαια, μπορεί και να τα ξέρει όλα αυτά και απλά να μην τη νοιάζει.

Νικήτας Καβουκλής
Η σχέση μου με τη σειρά Assassin's Creed είναι λίγο περίεργη. Ενώ έχω αγοράσει όλους τους τίτλους, σε διάφορες πλατφόρμες, μόλις δύο έχω καταφέρει να ολοκληρώσω και μάλιστα σε φορητές κονσόλες: Assassin's Creed Bloodlines (PSP) και Assassin's Creed Liberation (PS Vita). Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τις εν λόγω κυκλοφορίες και πλέον έχουν αρχίσει οι φήμες για την τοποθεσία του επόμενου παιχνιδιού της δημοφιλούς σειράς, με τις τελευταίες πληροφορίες να θέλουν την Ubisoft να κινείται βόρεια, προς Σκανδιναβία μεριά. Σίγουρα Βίκινγκς και σκανδιναβική μυθολογία αποτελούν ένα τεράστιο βιβλίο από όπου μπορούν οι developers να αντλήσουν έμπνευση. Δεν έτυχε να ασχοληθώ ποτέ με την ιστορία αυτών των λαών και τολμώ να πω ότι είναι ένα θέμα που με αφήνει αδιάφορο. Όσες φορές προσπάθησα να δω ταινία με θέμα τους Βίκινγκς, άλλες τόσες η προσπάθεια έμεινε στη μέση. Από εκεί και πέρα η Ubisoft, και καλά κάνει, θέλει προφανώς να δείξει ότι ασχολείται με περισσότερες γεωγραφικές περιοχές, πέρα από τις ΗΠΑ, τη Δυτική Ευρώπη, την Ελλάδα, την Αίγυπτο και τη Μέση Ανατολή. Εύχομαι απλά το αποτέλεσμα να είναι τέτοιο που να φέρει τη σειρά και πάλι σε υψηλό επίπεδο, μιας και οι περιπέτειες του Αλέξιου και της Κασσάνδρας δεν ήταν, κατά την άποψή μου, αντάξιες των προσδοκιών.

Κωνσταντίνος Καλκάνης
Νομίζω πως πλέον οι συζητήσεις και οι φήμες που εμφανίζονται κάθε χρόνο για το setting του επόμενου Assassins’ Creed έχουν γίνει μια άτυπη παράδοση. Και παρά το γεγονός ότι οι μέχρι πρότινος φήμες που έκαναν λόγο για Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία είχαν περισσότερο νόημα, στο πλαίσιο μιας ανεπίσημης τριλογίας (ελληνιστική Αίγυπτος - Αρχαία Ελλάδα - Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία), εν τέλει αυτές φαίνεται να διαψεύδονται και ο επόμενος τίτλος της σειράς θα λαμβάνει χώρα στη Σκανδιναβία κατά τη διάρκεια της εποχής των Βίκινγκς. Βέβαια το χρονικό παράθυρο είναι κάτι παραπάνω από μεγάλο στη συγκεκριμένη περίπτωση, κάτι που σημαίνει ότι η Ubisoft έχει μια σχετική πολυτέλεια όσον αφορά στο ποια ακριβώς χρονική περίοδο θα διαλέξει. Όπως, για παράδειγμα, η εποχή του βασιλιά Ragnar Lothbrok ή λίγο πιο μετά κατά τον εκχριστιανισμό της Σκανδιναβίας. Ή στα τέλη του 16ου αιώνα, όταν και η Σουηδία έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις στην Ευρώπη. Όπως και να ‘χει, με τις αναμνήσεις πρόσφατες και το κοινό να έχει «εξοικειωθεί» κάπως με την ατμόσφαιρα και το lore της περιοχής από το πρόσφατο -και εξαιρετικό- God of War (αν και σίγουρα δεν ήταν ο πρώτος τίτλος που άντλησε έμπνευση από το συγκεκριμένο θέμα), η Σκανδιναβία είναι ένας πρώτης τάξης προορισμός για τη σειρά. Η μυθολογία είναι πλουσιότατη και υπέρ του δέοντος ενδιαφέρουσα, υπάρχουν ιστορικές φιγούρες που θα ήταν αν μη τι άλλο επίσης ενδιαφέρουσες να τις δούμε να δέχονται το twist της σειράς, ενώ το έδαφος είναι πρόσφορο για μεγαλειώδεις μάχες και φυσικά…ναυμαχίες. Γιατί Βίκινγκς χωρίς ναυμαχίες απλά δε νοείται. Από την άλλη, βέβαια, η Ubisoft αρνείται πεισματικά να μεταφέρει τη σειρά στην Άπω Ανατολή (και δεν μιλάω για τα spin-offs) και πιο συγκεκριμένα την Ιαπωνία του 16ου αιώνα και της περιόδου Sengoku, αλλά δεν μπορούμε να έχουμε παράπονο, αφού αυτήν τη «δόση» μάς την εξασφάλισε η From Software με το εξαιρετικό Sekiro. Εσύ χάνεις, Ubi…

Λεωνίδας Μαστέλλος
Οι φήμες για στροφή του Assassin’s Creed στη σκανδιναβική μυθολογία μού ακούγονται αρκετά πειστικές. Είναι άλλωστε μια λογική κατεύθυνση για τη σειρά, αλλά και λογική επιχειρηματικά, αφού ο θόρυβος που προκάλεσε το God of War με την ανάλογη στροφή είναι ακόμη αρκετά έντονος και φρέσκος στις μνήμες των παικτών. Φοβάμαι μην αρκεστούν σε μια απλή εκμετάλλευση της μόδας, αν και δεν το έχουν κάνει μέχρι τώρα σε κάποια από τις προηγούμενες κυκλοφορίες. Τουλάχιστον υπάρχει αρκετό υλικό για να δημιουργήσουν το απαραίτητο βάθος για μια ενδιαφέρουσα ιστορία.

Πλάτων Πέππας
Φέτος (2019) θα μείνουμε από ότι φαίνεται χωρίς Assassin’s Creed μιας και τα φημολογούμενα πλάνα της Ubisoft είναι κάπως… στριμωγμένα, με διάφορες πηγές να μιλούν για την επιστροφή του Splinter Cell, αλλά και το επόμενο Watch_Dogs. Και η αλήθεια είναι ότι οι ανάσες στην ανάπτυξη των Origins και Odyssey μόνο καλό έκαναν στους τίτλους της σειράς, οι οποίοι παρουσιάστηκαν εντελώς διαφορετικοί σε σχέση με τους προκατόχους τους.

Η αλήθεια είναι ότι ένα Assassin’s Creed στο Βορρά είναι, για πολλούς λόγους, καλοδεχούμενο. Η πλούσια μυθολογία που έχουν οι Βίκινγκς στις πλάτες τους έχει τα φόντα να δώσει ενδιαφέρουσες ιστορίες, αλλά και να γίνει ακόμα ένας σταθμός στα ταξίδια που μας προσφέρει η Ubisoft μέσω της σειράς, όπως ακριβώς η Αρχαία Ελλάδα αλλά και η Αίγυπτος πριν από αυτήν.

Πολλοί φαν επίσης αδημονούν να επισκεφθούν τις χώρες της ‘Άπω Ανατολής, αλλά με διάφορους τίτλους να κυκλοφορούν ή να έχουν ανακοινωθεί πρόσφατα, όπως το Sekiro της From Software ή το Ghosts of Tsushima της Sony, δεν είναι απίθανο οι Γάλλοι developers να αφήσουν για λίγο αργότερα την επίσκεψη σε αυτές τις χώρες.

Ας μην ξεχνάμε βέβαια ότι όλα τα παραπάνω είναι σκέψεις πάνω σε φήμες, οι οποίες έχουν τη βάση τους σε έναν πίνακα ζωγραφικής που κοσμούσε ένα άλλο παιχνίδι της Ubisoft, το The Division 2. Τίποτα επιβεβαιωμένο επί της ουσίας. Συνιστούμε λοιπόν ψυχραιμία και υπομονή μέχρι να έχουμε κάτι πιο σίγουρο να σχολιάσουμε. Πάντως τον Kratos δεν τον χάλασε η επίσκεψη στα βόρεια.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
7 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • paulgouv
    • Ωραία στήλη!!!Θυμίζει Group Therapy(θα προτιμούσα αυτόν τον τιτλο :p ) και έχει πολύ ενδιαφέρον η διαφορετική οπτική στο ίδιο θέμα!!!H Σκανδιναβία στο AC σίγουρα θα φέρει μια νέα πνοή (παγερή :p) στη σειρά αλλά θα προτιμούσα να κλείσει πρώτα η "τριλογία" με Αρχαία Ρώμη.Σε κάθε περίπτωση μέχρι να επιβεβαιωθεί η φήμη ας τραγουδήσουμε όλοι μαζί (μουσική δωματίου :p) " Valhalla - Deliverance
      Why've you ever forgotten me" m/

      • yaponvezos
      • Καλή ονομασία το Group Therapy. Υπονοεί βέβαια ότι υπάρχει τουλάχιστον ένας απροβλημάτιστος στην παρέα. Που, εχμ, α, δεν(;).

    • mysterious
    • Καλη αρχη στη νεα στηλη παιδια. :) Η Σκανδιναβια σιγουρα προσφερει ενα πανεμορφο σκηνικο για το επομενο assassins και το απαραιτητο βαθος για μια ελκυστικη ιστορια.Αυτο που με προβληματιζει ειναι...θα τελειωσει αραγε αυτη η σειρα;φοβαμαι πως οχι.Κι απο τη στιγμη που πλεον δεν υπαρχουν ετησιες κυκλοφοριες τοτε για τα επομενα,τουλαχιστον,20 χρονια θα εχουμε στανταρτ assassins creed.Και πως να μη θεωρειται ετσι οταν καθε νεα κυκλοφορια ειναι δεδομενη με μονο ερωτηματικο την χωρα που θα λαμβανει μερος.Κι αυτο το δεδομενο μονο καλο δεν το θεωρω.

      • yaponvezos
      • Πριν βγει το Origins είχαν πει ότι ξέρουν ποιο είναι το τέλος της ιστορίας και θα φτάσουν εκεί όταν χρειαστεί. Ελπίζω να μην ισχύει αυτό, διότι αν ισχύει, τότε όλα στο ενδιάμεσο στήνονται για να κινούνται με το σταγονόμετρο, μην και φτάσουν στο τέλος πριν χρειαστεί να βάλουν τη σειρά σε κάνα συρτάρι.

        Για αυτό φαντάζομαι βέβαια ότι είναι αστεία η συνεισφορά κάθε παιχνιδιού στο λεγόμενο "present day" της ιστορίας.

        • mysterious
        • Ακριβως αυτο.Πιστευω πως ολως τυχαιως το τελος θα ερθει οταν δε θα υπαρχουν πια οι απαιτουμενες πωλησεις.Αν ομως πουλαει οσο θελουν...το τελος δε βλεπω να ερχεται ποτε χαχα.

*