Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Το κριτήριο σας πρέπει να ειναι τουλάχιστον 3 χαρακτήρες

Double Dragon Neon

 • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

  WayForward

 • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

  Majesco Games

 • ΔΙΑΝΟΜΗ

  CD Media

 • PEGI

  12+

 • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Μία απρόσμενη ψηφιακή έκπληξη μας επιφύλασσε η WayForward (Silent Hill: Book of Memories, BloodRayne: Betrayal, Contra 4, Justice League Heroes) με την αναβίωση ενός παλιού αγαπημένου franchise που "ρούφηξε" από την τσέπη των μεγαλύτερων σε ηλικία παικτών πολλά από τα -τότε- 20άρικα και 50άρικα στις αίθουσες με τα arcade μηχανήματα κατά τις προηγούμενες δεκαετίες… Ο λόγος φυσικά για το Double Dragon όπου με το συνοδευτικό Neon στον τίτλο έρχεται για να δοξάσει τα τελευταία χρόνια της δεκαετίας του 1980 και να τη μεταφέρει στην HD εποχή του σήμερα, χωρίς ωστόσο να της αφαιρέσει την αίγλη που τη διακατείχε.

Double Dragon Neon Image 01

Για αυτό το λόγο, λοιπόν, πέρα από τα HD γραφικά και τις αναγκαίες gameplay προσθήκες, λίγα πράγματα έχουν αλλάξει στο νέο Double Dragon. Μόλις οι νοσταλγοί της παλαιάς εποχής των video games αντικρύσουν τη σήμα κατατεθέν γροθιά στο στομάχι της Marian, θα ζήσουν ξανά τις στιγμές του πρώτου Double Dragon που κυκλοφόρησε το 1987 και θα νιώσουν μία ιδιαίτερη οικειότητα με τις πρώτες πίστες του Neon, ενώ και το σενάριο που θέλει τα δύο αδέλφια Billy και Jimmy Lee να μάχονται ενάντια στη συμμορία Shadow Warriors με κεντρικό αντίπαλο τον Skullmageddon, προκειμένου να σώσουν την αιθέρια ύπαρξη, θα αφυπνίσει ευχάριστες αλλά και μακρινές αναμνήσεις. Παρόλα αυτά, το Double Dragon Neon δε βασίζεται εξολοκλήρου στους προκατόχους του. Δημιουργεί το δικό του στυλ ενώ παράλληλα διακωμωδεί τόσο το franchise όσο και τη μόδα των 80's.

Double Dragon Neon Image 02

Σχεδόν 2 ώρες σουρεαλιστικών καταστάσεων προσφέρονται στους παίκτες με επίπεδα που ποικίλουν θεματολογίας, μεταφέροντάς τους από τα σοκάκια της πόλης σε διαστημικούς σταθμούς και από γενετικού τύπου εργαστήρια σε απόμερα νεκροταφεία! Ο χειρισμός προσφέρει περισσότερες επιλογές που θα εκτιμήσουν οι πιο σκληροπυρηνικοί χρήστες, αφού εκτός των κλασικών πλήκτρων γροθιάς, κλωτσιάς και άλματος έχουν προστεθεί οι λαβές, οι ειδικές κινήσεις, το τρέξιμο καθώς και το dodge/parry. Το τελευταίο χρησιμοποιείται αντί της άμυνας και προσφέρει τη δυνατότητα αποφυγής επιθέσεων και αν πραγματοποιηθεί σωστός συγχρονισμός, τότε ο παίκτης αμείβεται με ένα ειδικό boost που αυξάνει εις διπλούν τη δύναμη των επιθέσεών του. Το πιο ενδιαφέρον, όμως, χαρακτηριστικό της παραγωγής είναι η συλλογή… ρετρό κασετών ήχου, που περιέχουν τραγούδια και τα οποία μπορούν να επιλεχθούν προκειμένου να προσφέρουν ενίσχυση στατιστικών (passive) καθώς και ειδικές επιθέσεις (magic) στα δύο αδέλφια.

Double Dragon Neon Image 03

Για παράδειγμα μία κασέτα μπορεί να ενισχύσει την άμυνα, κάποια άλλη να επικεντρώνεται στη μαγεία και άλλη να απορροφά ενέργεια από τους αντιπάλους με κάθε επιτυχημένο χτύπημα. Οι κασέτες των ειδικών επιθέσεων προσφέρουν στα δύο αδέλφια fireballs, κεραυνούς, επίκληση δράκων και πολλά ακόμη. Κάθε κασέτα μπορεί συλλεχθεί πολλές φορές, ανεβάζοντας έτσι το level κάθε δυνατότητας ενώ μόλις φτάσει στον αριθμό 10 χρειάζεται να… σφυρηλατηθεί σε έναν Tapesmith (!) προκειμένου να αυξηθεί το όριο κάθε level-δεκάδας.
Ο Tapesmith χρειάζεται ειδικό Ore, το οποίο μπορεί κανείς να συλλέξει αφού εξοντώσει κάποιο boss. Στην πορεία οι παίκτες συναντούν καταστήματαμ στα οποία μπορούν να αγοράσουν ζωές, αναψυκτικά για την ενέργεια, μπαταρίες για την μπάρα μαγείας ή κασέτες για να αυξήσουν τη δύναμη των ήδη υπαρχόντων. Δυστυχώς, προκειμένου να υπάρξει πρόσβαση στους προαναφερθέντες εμπόρους, θα πρέπει να συγκρατεί ο παίκτης τις πίστες που τους συνάντησε και να τις επαναλαμβάνει, καθότι δε δύναται να τους επισκεφτεί μέσω του κεντρικού hub χάρτη. Σε ανώτερα επίπεδα δυσκολίας η επανάληψη επιπέδων θα είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία, προκειμένου να συλλεχθούν περισσότερες κασέτες ούτως ώστε να γίνουν πιο ισχυρά τα δύο αδέλφια, κάτι που σίγουρα καταντάει επαναλαμβανόμενο και κουραστικό αφού, ουσιαστικά, πρόκειται για συνεχές farming/grinding…

Double Dragon Neon Image 04

Μέχρι τη στιγμή που γράφονταν οι γραμμές αυτές, το Double Dragon Neon υποστήριζε -εκτός του Single Player Mode- μόνο offline multiplayer 2 ατόμων, κάτι το οποίο ναι μεν συμβάλλει στη ρετρό αισθητική της παραγωγής, στερεί δε τη δυνατότητα από το online συνεργατικό multiplayer. Όμως, οι δημιουργοί του τίτλου έχουν υποσχεθεί πως θα διαθέσουν άμεσα κάποιο patch το οποίο και θα προσφέρει τη δυνατότητα online co-op. Το ενδιαφέρον στο διπλό εντοπίζεται στη συνεργασία των δύο αδελφών, οι οποίοι μπορούν -μεταξύ άλλων- να μοιραστούν την ενέργειά τους ή να προσφέρουν κάποια πολύτιμη ζωή (κανονάκι) όταν ο ένας εκ των δύο έχει ξεμείνει και είναι έτοιμος να χάσει. Ο τεχνικός τομέας είναι σε γενικές γραμμές ικανοποιητικός, με ζωντανά χρώματα και cel shaded γραφικά και απλοϊκά ειδικά εφέ τα οποία κάνουν τη δουλειά τους χωρίς να απογειώνουν την παραγωγή.

Double Dragon Neon Image 05

Εκεί που ξεχωρίζει το Neon είναι στον τομέα του ήχου: εκπληκτικά μουσικά θέματα και τραγούδια που μιμούνται τα ηχητικά ακούσματα εκείνης της εποχής και σίγουρα θα κολλήσουν στο μυαλό του παίκτη ο οποίος και θα τα σιγοτραγουδάει ή επαναλαμβάνει από μέσα του, ακόμη και μετά το τέλος της ενασχόλησης με τον τίτλο. Τo voice acting είναι επιτηδευμένα απαράδεκτο και μοιάζει να διακωμωδεί τα voice overs εκείνης της εποχής με την ίδια τάση που έχει να διακωμωδεί το ίδιο το franchise αλλά και τα χρόνια που πέρασαν… Θα έλεγε κανείς πως το Neon είναι μία ζωντανή καρικατούρα όχι μόνο του εαυτού του και του ιδίου του franchise αλλά και μιας ολόκληρης εποχής που έχει φύγει ανεπιστρεπτί, έχοντας ως σκοπό να κατακτήσει συγκεκριμένο είδος παικτών αλλά και να κερδίσει τη νέα γενιά προσφέροντας μία old school beat'em up δράση σε side scrolling καμβά.Με τιμή προσιτή (10 ευρώ στο PSN και 800 MS στο XBL) σίγουρα αποτελεί μία δελεαστική πρόταση για τους φίλους του είδους, που θέλουν να πραγματοποιήσουν παράλληλα κι ένα ταξίδι πίσω στη χρυσή εποχή των arcade συστημάτων…


 

7

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
Διαβάστε πρώτοι όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook και στο Twitter
6 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
 • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login
  • spinemm
  • Για τους Plus του PS3 ειναι δωρεαν, ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ παρα πολυ (φυσικα του ειχα αλλαξει τα φωτα και στα μπλιμπλικαδικα την ΥΠΕΡΟΧΗ δεκαετια του 80) ΥΠΕΡΟΧΑ γραφικα, ΥΠΕΡΟΧΗ μουσικη, παρα πολυ ωραιες οι προσθηκες του να μαζευεις λεφτα και να αναβαθμιζεις τις διαφορες "δυναμεις" που σου προσφερονται μεσω των κασετων, ομως θα μου αρεσε να μπορουσαμε, οπως πχ στο Outrun 2006 coast to coast, με εναν κωδικο να παιζα ε και το αυθεντικο παιχνιδι.....τελος, το μονο που δεν καταλαβαινω ειναι ο κωδικος που δινει αφου το τερματισεις σε τι χρησιμευει.....

  • whraziel
  • αντε με το καλο να γινει και το κατεμε απιστευτο SHINOBI HD .....

  • Neochaos
  • To Double Dragon Neon Official Soundtrack, δωρεαν στο:
   http://virt.bandcamp.com/album/double-dragon-neon
   Στην επιλογή "Buy Now name your price" βάλε 0 και απλα κατέβασετο δωρεάν και με το νόμο.

  • mysterious
  • Μύθος..και υπό το άκουσμα του soundtrack αρνούμαι να του βάλω λιγότερο από 10. :D

Μείνε ενημερωμένος

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΕΟ ΜΑΣ, ΚΑΝΕ ΤΩΡΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ ENTERNITY.GR!