Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity
";

Το κριτήριο σας πρέπει να ειναι τουλάχιστον 3 χαρακτήρες

Far Cry 3: Blood Dragon

 • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

  Ubisoft Montreal

 • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

  Ubisoft

 • ΔΙΑΝΟΜΗ

  CD Media

 • PEGI

  18+

 • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Η επιτυχία του Far Cry 3 θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγάλη ποσότητα βαρετού DLC. Αντ’ αυτού, η Ubisoft αποφάσισε να παραστρατήσει από τον δρόμο του εύκολου κέρδους και να προσφέρει ένα spin-off που ξεφεύγει από τις συνηθισμένες θεματικές των first-person shooters της εποχής μας και αποτελεί φόρο τιμής στις αξεπέραστες sci-fi ταινίες δράσης της δεκαετίας του ’80. Ήδη, από την αρχή, ο συνδυασμός της τεχνοτροπίας του λογότυπου με την retro synth ηλεκτρονική μουσική δημιουργούν ένα πολύ έντονο συναίσθημα flashback. Ακολουθούν animated κινηματογραφικές σκηνές που θυμίζουν τις αντίστοιχες του NES και των παλιών arcade και το παιχνίδι ανοίγει με ευθεία αναφορά στο Predator, με τον πρωταγωνιστή μας να εξαϋλώνει μία εχθρική βάση με το μυδραλιοβόλο του ελικοπτέρου του, υπό τους νοσταλγικούς ήχους του Long Tall Sally. Η βαριά, βραχνή φωνή του cyborg Rex Colt προέρχεται από τον ίδιο τον Michael Biehn, που έχει συνδεθεί άρρηκτα με τις ταινίες της εποχής και η ρετρο-φουτουριστική απεικόνιση του περιβάλλοντος αποτυπώνει το μέλλον μέσα από το πρίσμα των 80s, με την αντίθεση σκοτεινών και έντονα φωτεινών neon χρωματισμών να κυριαρχεί.

Far Cry 3: Blood Dragon Image 01

Με βάση τα παραπάνω, το Blood Dragon είναι σε θέση να κερδίσει άμεσα οποιονδήποτε έζησε έστω και λίγο στην εποχή του Terminator, του Predator, του Robocop, του Aliens, του Escape from New York και όλων των άλλων πηγών έμπνευσής του.  Αν όχι, θα το καταφέρει μέσω του χιούμορ του, που λειτουργεί ως παρωδία όχι μόνο των ταινιών δράσης των 80s, αλλά και κάποιων σύγχρονων videogame συμβάσεων, όπως τα βαρετά tutorial. Ο Rex εννοείται ότι πετάει κάφρικες ατάκες σχεδόν μετά από κάθε kill, χρησιμοποιώντας ακόμη και το μεσαίο του δάκτυλο για να δείξει την αποστροφή του προς τον στρατό από cyborg που θα πρέπει να εξουδετερώσει προκειμένου να σώσει τον πλανήτη από έναν παρανοϊκό πρώην στρατιωτικό. Αναμενόμενα, το σενάριο περιέχει όλα τα κλισέ της εποχής, ακολουθώντας εσκεμμένα το τρίπτυχο «μονοδιάστατοι χαρακτήρες, απαίσια ιστορία, μηδαμινό συναίσθημα» και είναι τόσο κακό, που καταλήγει να είναι καλό, όπως τον παλιό καλό καιρό. Τι μένει όμως όταν ο παράγοντας της έκπληξης ατονήσει και μείνει μόνο το gameplay; Τότε είναι που δικαιολογείται η χρήση του ονόματος “Far Cry 3”, αφού το Blood Dragon κάνει πλήρη χρήση των μηχανισμών του περυσινού τίτλου της Ubisoft, με μικρές τροποποιήσεις. Ο παίκτης βρίσκεται και πάλι σε νησί γεμάτο με εχθρικές εγκαταστάσεις, τις οποίες μπορεί να καταλάβει για να αυξήσει την επιρροή του και να αναλάβει νέες δευτερεύουσες αποστολές, η ολοκλήρωση των οποίων οδηγεί σε αναβαθμίσεις των όπλων του.

Far Cry 3: Blood Dragon Image 02

Οι αποστολές αυτές κινούνται στα γνωστά πλαίσια του μεγάλου του αδελφού, όμως πολλές φορές χρησιμοποιούνται ως ευκαιρίες για μερικές ακόμη αναφορές, όπως η αποστολή εξουδετέρωσης τεσσάρων χελωνών που βρίσκονται σε έναν υπόνομο. Ο Rex, αν και ήδη διαθέτει τις περισσότερες από τις ικανότητες που είχε ο Jason Brody προς το τέλος του Far Cry 3, επίσης αναβαθμίζεται, αλλά με γραμμικό τρόπο, παίρνοντας νέες δυνατότητες σε κάθε level. Τα chained takedowns, για παράδειγμα, είναι διαθέσιμα εξαρχής, ενώ, όπως θα άρμοζε σε έναν cyber commando, τρέχει γρήγορα χωρίς να λαχανιάζει, κολυμπάει όσην ώρα θέλει χωρίς να χρειάζεται να πάρει αναπνοή, χρησιμοποιεί την augmented reality όραση του Terminator και θεραπεύεται… με οξυγονοκόλληση. Προφανώς και πρόκειται για μία overpowered παρουσία, γεγονός που συνάδει θεματικά με τις πηγές έμπνευσης του παιχνιδιού, όμως δεν λείπουν και τα σημεία όπου οι αριθμοί των αντιπάλων επιτάσσουν τη χρήση stealth. Γενικά έχει επιτευχθεί καλή ισορροπία ανάμεσα στην αίσθηση δύναμης και την πρόκληση, ενώ οι περιστασιακές αστοχίες της κατά τα άλλα λειτουργικής τεχνητής νοημοσύνης όχι μόνο δικαιολογούνται, αλλά είναι και απαραίτητες για την θεματική συνοχή του παιχνιδιού. Θυμάστε καμία ταινία δράσης των 80s με έξυπνους εχθρούς; Πολύ σωστά, δεν θυμάστε. Αυτό που δεν δικαιολογείται είναι η προβληματική υλοποίηση των context-sensitive ενεργειών, κυρίως σε ό,τι αφορά τη συλλογή αντικειμένων από το περιβάλλον, αλλά και κάποια takedown σε κινούμενους εχθρούς, αλλά οι μηχανισμοί shooting ευτυχώς παραμένουν πολύ καλά υλοποιημένοι. Η ισορροπία που προαναφέρθηκε επιτυγχάνεται κυρίως με τον μεγάλο αριθμό εχθρών, αλλά και με την μεγάλη ζημιά που μπορούν να προκαλέσουν συγκεκριμένες μονάδες, όπως οι snipers.

Far Cry 3: Blood Dragon Image 03

Το λειτουργικό οικοσύστημα του Far Cry 3, που αποτέλεσε το βασικό μέσο για την απρόβλεπτη φύση του παιχνιδιού μέσω της συνεχούς εμφάνισης emergent αναμετρήσεων, επανεμφανίζεται, με cyborg ζωάκια και μία πολύ σημαντική προσθήκη: τους Blood Dragons που αναφέρονται στον τίτλο. Πρόκειται για ευμεγέθεις, πανίσχυρους δράκους που βρίσκονται στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας του νησιού και τριγυρνούν ελεύθεροι καταστρέφοντας ό,τι κινείται, είτε με τα σαγόνια τους, είτε με… λέιζερ. Με τη σωστή χρήση δολωμάτων, μπορείτε να τους χρησιμοποιήσετε προς όφελός σας για να καταλάβετε πιο εύκολα τις εχθρικές εγκαταστάσεις, τις οποίες μπορείτε να κυριεύσετε και μέσω stealth ή με τα όπλα σας να πυροβολούν ασταμάτητα. Όπως και στο Far Cry 3, οι επιλογές για την προσέγγιση κάθε αναμέτρησης είναι πολλές και η “on steroids” φιλοσοφία των πάντων τις καθιστά πιο διασκεδαστικές από τον προκάτοχό του.
 
 • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login
  • Altair
  • Σίγουρη αγορά όταν πέσει η τιμή.

  • Alucard
  • Πάρτε κι ένα link για το soundtrack: http://www.youtube.com/watch?v=hPDVKI1mMIQ

  • lovesfool
  • Πολύ ωραίο video review. Από τα καλύτερά σας.

   Επίσης, το παιχνίδι φαίνεται όντως πολύ ενδιαφέρον. Πάει κι αυτό για μελλοντική αγορά, όταν κάποια στιγμή αξιωθώ να παίξω το FC3 που το έχω installed στο PC και κάθεται...

  • Dimcar
  • ασε το FC3 και παίξε αυτό :P παιχνιδάρα από τα λίγα!!!!!

  • Alucard
  • Συμφωνώ με Μήτσο, ειδικά αν είσαι 30+ ;)

  • PetrifieD-
  • Φαίνεται πολύ καλό. Σίγουρα θα το κατεβάσω εφόσον έχω τελειώσει και το Far Cry 3. To soundtrack στην αρχή τουλάχιστον μοιίαζει με το αξεπέραστο soundtrack του Blade Runner. Mου αρέσει γενικώς αυτή η cyberpunkίλα.

  • G3n3raL86
  • Το έπαιξα και όντας παλαίουρας μου άρεσε η καφρίλα. Θα το χτυπήσω στο μέλλον:)

  • tataki22
  • γιατι μου κανει αμαλγαμα αλλων τιτλων ?

  • Godfather
  • Ένα από τα καλύτερα παιχνίδια που έχουν βγεί.

  • Loukas75
  • Με έψησες άπειρα, έχει φύγει =)

Μείνε ενημερωμένος

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΕΟ ΜΑΣ, ΚΑΝΕ ΤΩΡΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ ENTERNITY.GR!