Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Το σκάφος DART της NASA εμβόλισε με επιτυχία αστεροειδή (video)

*
Πέρα από το οπτικό πεδίο ενός κοινού ανθρώπου, ένα διαστημόπλοιο στο μέγεθος ενός αυτόματου μηχανήματος προϊόντων, καταστράφηκε εμβολίζοντας έναν αβλαβή αστεροειδή, λίγο μετά τις 2 π.μ. της Τρίτης 27 Σεπτεμβρίου. Η σύγκρουση έγινε με υψηλή ταχύτητα και ήταν μέρος της δοκιμής διπλής ανακατεύθυνσης αστεροειδών ή DART της διαστημικής υπηρεσίας των ΗΠΑ.

Η στιγμή της πρόσκρουσης σηματοδότησε την πρώτη φορά στην ιστορία που οι άνθρωποι προσπάθησαν να αλλάξουν τη διαδρομή ενός αστεροειδούς, ενός ιπτάμενου κομματιού ερειπίων που έμεινε από το σχηματισμό του ηλιακού συστήματος, πριν από περίπου 4,6 δισεκατομμύρια χρόνια. Τις περισσότερες φορές, αυτοί οι αρχαίοι αυτοί βράχοι δεν αποτελούν κίνδυνο για τη Γη, συμπεριλαμβανομένου του Δήμορφου, εκείνου που μόλις χρησιμοποίησε η NASA για τη δοκιμή. Όμως τουλάχιστον τρεις έχουν προκαλέσει μαζικές καταστροφές και η πιο γνωστή περιλαμβάνει την εξαφάνιση των δεινοσαύρων.


"Αλλάζουμε την κίνηση ενός φυσικού ουράνιου σώματος στο διάστημα. Η ανθρωπότητα δεν το έχει ξανακάνει αυτό", δήλωσε ο Tom Statler, επιστήμονας του προγράμματος. «Αυτή ήταν η κεντρική ιδέα των βιβλίων μυθοπλασίας και των πολύ διασκεδαστικών επεισοδίων του Star Trek από όταν ήμουν παιδί, τώρα είναι κάτι αληθινό".

Το αν ήταν όντως επιτυχημένη η αποστολή θα το μάθουμε το επόμενο διάστημα.
 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*