Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Με μπροστάρη το iPhone 12, η Apple ξεπερνά την Samsung για πρώτη φορά από το 2016

*
Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε η Gartner για το τελευταίο τετράμηνο του 2020, η Apple φαίνεται να πέτυχε τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως, σημειώνοντάς 80 εκατομμύρια αποστολών μέσα σε 4 μήνες, ξεπερνώντας παράλληλα τα θεόρατα νούμερα της Samsung για πρώτη φορά μετά το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016. Κινητήριος δύναμη της εξέλιξης αυτής ήταν τόσο το iPhone 12, όσο και η λιγότερο επιθετική τιμολογιακή τακτική της Samsung, η οποία υπερτίμησε την αξία των Galaxy S20 και Note 20 συσκευών της. Εκεί που ο αμερικάνικος κολοσσός είδε ανάπτυξη αποστολών της τάξεως του 14.9% και πωλήσεων χρόνο-με-χρόνο περί τα 3.3%, η κορεάτικη εταιρία γνώρισε συνολική πτώση 14.6%. Από την άλλη, για το σύνολο του έτους η Samsung στέφθηκε για ακόμη μια χρονιά νικητής, ενώ με τη μικρότερη εναρκτήρια τιμή του Galaxy S21 (σε σύγκριση με τον προκάτοχο του) τα πράγματα δείχνουν ευοίωνα για το έτος που ξεκινά.



Μεταξύ των άλλον, άνευ προηγουμένου πτώση είδε η Huawei με τη διοίκηση του Trump να έχει πλήξει τα οικονομικά της εταιρίας ολοσχερώς, οδηγώντας τους δείκτες στα τάρταρα. Αποστολές και πωλήσεις βρέθηκαν σε ελεύθερη πτώση κατά 41.1% και 24.1% αντίστοιχα.

Τέλος, επιστρέφοντας στην Apple, αξίζει να αναφερθεί πως και το τμήμα των Mac γνώρισε ραγδαία άνθηση, αφού όπως αποκαλύπτει η Canalys ο όγκος των αποστολών αυξήθηκε κατά 40% για το σύνολο του έτους και κατά 16.6% YoY για το Q4 του 2020. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*