Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Ανακοινώθηκε το νέο Vivo X80 Pro, με βελτιωμένο fingerprint sensor

*
H Vivo ανακοίνωσε το νεότερό της flagship smartphone, το X80 Pro. Το πιο ενδιαφέρον νέο χαρακτηριστικό στον τομέα του hardware είναι το in-display fingerprint sensor. Η ενεργή περιοχή δακτύλου είναι σημαντικά μεγαλύτερη από τα περισσότερα Android smartphones αυτές τις ημέρες, που σημαίνει ότι θα είναι πιο εύκολο να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνό σας χωρίς να πρέπει να κοιτάξετε την οθόνη για να ευθυγραμμίσετε το δάκτυλό σας.

Φυσικά το fingerprint sensor έχει και άλλα πλεονεκτήματα. Μπορείτε να αποθηκεύσετε το αποτύπωμα ενός δακτύλου μόνο με ένα tap στην οθόνη, αντί να πρέπει να το κουνάτε και να το επανατοποθετείτε από πολλές γωνίες όπως είναι στα υπόλοιπα smartphones. Οι δοκιμές αναφέρουν πως δουλεύει πολύ γρήγορα πράγματι, ακόμη και αν το δάκτυλο που χρησιμοποιείτε είναι βρεγμένο. Η μεγαλύτερη επιφάνεια σημαίνει πως μπορείτε να εγγράψετε δύο δάκτυλα ταυτόχρονα για να έχετε ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια.


Η Qualcomm, που είναι η κατασκευάστρια πίσω από τον αισθητήρα, τον αποκαλεί «3D Ultrasonic Large Fingerprint Sensor» ή αν προφανώς δεν αντέχετε να το λέτε έτσι, «3D Sonic Max». Το Vivo X80 Pro είναι το πρώτο mainstream Android smartphone που θα έχει την τεχνολογία μέχρι σήμερα.
Η Vivo στο παρελθόν έχει προσπαθήσει πολύ να κάνει δημοφιλείς τους fingerprint sensors που είναι κρυμμένοι κάτω από την οθόνη και λάνσαρε παγκοσμίως το πρώτο τηλέφωνο με τέτοια τεχνολογία το 2018. Επιπλέον, η Vivo είναι ευρέως γνωστό πως εστιάζει ιδιαίτερα στους φακούς των καμερών της τα τελευταία χρόνια και το X80 Pro δεν αποτελεί εξαίρεση. Η camera του που θα φέρει και το brand της Carl Zeiss, είναι παρόμοια με αυτήν του περσινού X70 Pro Plus. Δεν έχει ανακοινωθεί από την Vivo κάποια Plus version του X80 Pro ακόμη. Ο κεντρικός σένσορας θα είναι 50 megapixels, ο ultrawide φακός 48 megapixels, ο telephoto 12 megapixels ενώ θα υπάρχει και ένας τέταρτος φακός που η Vivo τον αναφέρει ως «periscope telephoto» των 8 megapixels.

Στο επερχόμενο smartphone, η Vivo εκμεταλλεύεται και ένα νέο τσιπάκι επεξεργασίας εικόνας, το V1 Plus. Αυτό είναι παρόμοιο με το MariSilicon X της Oppo και είναι σχεδιασμένο να προσφέρει επεξεργασία εικόνας σε αντίξοες για την κάμερα συνθήκες, όπως νυκτερινό φωτισμό, ή την λειτουργία “cinematic video bokeh” που δημιουργεί το oval σχέδιο στις άκρες του κάδρου σε φωτογραφίες με μικρό βάθος πεδίου με τον αναμορφικό φακό Carl Zeiss. Η Vivo δηλώνει πως το εν λόγω chip μειώνει και την κατανάλωση ενέργειας.



Το υπόλοιπο hardware κάτω από το “καπό” του Vivo X80 Pro είναι αυτά που αναμένουμε για μια ναυαρχίδα συσκευή του 2022. Snapdragon 8 Gen 1 επεξεργαστής, με 12 GB RAM και 256GB εσωτερική μνήμη. Η οθόνη είναι 6.78 ίντσες με ανάλυση 1440p, καμπύλη στις άκρες, OLED panel και 120Hz ρυθμό ανανέωσης. Η μπαταρία είναι 4700mAh και φορτίζει με φορτιστές μέχρι και 80W για ταχεία φόρτιση, ή 50W για wireless charging μέσω του FlashCharge που είναι Proprietary στις συσκευές Vivo.

Δεν έχει ανακοινωθεί επίσημη τιμή για το Vivo X80 Pro ακόμη. Αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αγορές στις οποίες εστιάζει η Vivo, δηλαδή την Ινδία, την Ευρώπη και την ανατολική Ασία. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*