Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Google I/O 2021: Android 12 και όλες οι σημαντικές ανακοινώσεις (vids)

*
Το Google I/O 2021 ολοκληρώθηκε και πλέον έχουμε ξεκάθαρη εικόνα από το Android 12 και όλα όσα σχεδιάζει η γνωστή εταιρεία για το μέλλον. Ας τα δούμε αναλυτικά.

Η αρχή έγινε με το Android 12, τη νέα έκδοση του λειτουργικού που έρχεται με νέο design, καλύτερα widgets, αλλαγμένη οθόνη κλειδώματος, μεγαλύτερα πλήκτρα, περισσότερο animation, περισσότερες επιλογές ασφάλειας και αρκετά ακόμη. Δείτε ένα σχετικό video στη συνέχεια.




Η Google έκανε επίδειξη και την next-gen AI της LaMDA, δείχνοντας πως ένας άνθρωπος θα μπορούσε να συνομιλήσει με τον πλανήτη Πλούτωνα ή και μια σαΐτα.





Μεγάλη ήταν η ανακοίνωση της συνεργασίας με τη Samsung, όπου πλέον WearOS και Tizen γίνονται ένα. Η συνεργασία αυτή θα φέρει 30% ταχύτερους χρόνους φορτώματος, καλύτερη διαχείριση της μπαταρίας και πιο ομαλή μετάβαση με τη χρήση σχετικών animations.



Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε και το Project Starline, το next-gen 3D video chat booth της Google, όπου τυπικά ο συνομιλητής δημιουργείται σε τρισδιάστατο επίπεδο και φαίνεται σαν να είναι απέναντί μας.



Αλλαγές θα έχουμε και στη φωτογραφία που σχετίζεται με το hardware και το software τηςGoogle, καθώς η εταιρεία δήλωσε πως θέλει να πετύχει καλύτερα τους τόνους του ανθρώπινου σώματος. Η απόδοσή τους θα γίνεται πιο κοντά στο φυσικό χρώμα, με τη χρήση σχετικών αλγόριθμων. Μάλιστα, η εταιρεία σημείωσε πως το Google Photos θα μπορεί πλέον να δημιουργεί animated εικόνες από απλές φωτογραφίες.



Για όσους χρησιμοποιούν μάλιστα το Google Photos, θα υποστηρίζεται πλέον δυνατότητα κλειδώματος φακέλου με κωδικό, ενώ ακόμη και στα sites θα μπορεί να γίνει αλλαγή κωδικού ασφαλείας μέσα από τον ίδιο τον Chrome.



Σε ό,τι αφορά το Google Maps, θα προσφέρει πλέον ακόμη περισσότερη πληροφορία μέσω του AR, όπως πχ. για επιχειρήσεις και εστιατόρια.



Συνολικά, η εταιρεία ανακοίνωσε ακόμη πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 3 δισεκατομμύρια ενεργές συσκευές με λειτουργικό Android. Τέλος, αποκαλύφθηκε η δυνατότητα που θα δοθεί σε κατόχους συγκεκριμένων αυτοκινήτων να τα ξεκλειδώνουν με τη βοήθεια του κινητού τους τηλεφώνου και του Android 12 (μετατρέποντάς τα σε κάτι σαν ψηφιακό κλειδί), καθώς και η δημιουργία ενός εργαλείου υγείας που θα μπορεί να εντοπίσει με τη βοήθεια αλγόριθμου, πιθανές ανωμαλίες στο χρώμα του δέρματος, των μαλλιών ή και των νυχιών και να προειδοποιεί ανάλογα τον χρήστη.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*