Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Το dock του Nintendo Switch OLED υποστηρίζει 4Κ@60fps output

O YouTuber Nintendo Prime ανέβασε ένα video στο κανάλι του στο YouTube, στο οποίο μελετάει το νέο dock που έρχεται μαζί με το Nintendo Switch OLED σε λίγες μέρες. Σε αυτό το video, υποστηρίζει πως το καλώδιο HDMI που έρχεται μαζί με το καινούργιο Switch, καθώς και η θύρα HDMI στο καινούργιο dock, είναι τουλάχιστον συμβατά με HDMI 2.0.

Το αρχικό μοντέλο Nintendo Switch ερχόταν με καλώδιο HDMI 1.4. Η θύρα του αρχικού dock υποστήριζε επίσης HDMI 1.4. Αυτό σήμαινε εξ αρχής πως η μέγιστη ανάλυση που θα υποστήριζε ήταν 1080p σε 60fps ή 4Κ σε 30 fps.


Ο ίδιος YouTuber συνεχίζει λέγοντας πως, παρόλη την αναβάθμιση στο dock, το καινούργιο μοντέλο Nintendo Switch δε θα μπορεί να φτάσει ποτέ αναλύσεις 4Κ, καθώς χρησιμοποιεί το ίδιο Nvidia Tegra X1 chip. Το καινούργιο dock δεν είναι ικανό να κάνει upscale την ανάλυση της εκάστοτε εικόνας απο 1080p σε 4K. Κατ' επέκταση, αυτό είναι μια διεργασία που πρέπει να πραγματοποιηθεί απο το ίδιο το Switch.

Παρόλα αυτά, η προσθήκη της νέας τεχνολογίας που υποστηρίζει 4Κ@60fps είναι παρούσα στο dock του νέου Nintendo Switch OLED. Αυτό σημαίνει πως ενδεχομένως το dock να είναι έτοιμο να δεχθεί μια μέλλουσα έκδοση του handheld, η οποία θα είναι ικανή για αυτή την τεχνολογία.

Άλλωστε έχει διαρρεύσει τις τελευταίες ημέρες πως η Nintendo ενδεχομένως να προετοιμαζόταν για ένα μοντέλο με υποστήριξη 4Κ, αλλά να έκανε πίσω λόγω του παγκόσμιου προβλήματος διαθεσιμότητας που υπάρχει σε τσιπάκια αυτή τη στιγμή.

Το Nintendo Switch OLED θα κυκλοφορήσει σε όλο τον κόσμο στις 8 Οκτωβρίου 2021 και θα κοστίζει στην Ελλάδα €379.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Nintendo

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Nintendo

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    3+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*