Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Creative Woof 3 Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Creative

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Public

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Public

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Καλό είναι να βάλουμε κάποια βασικά πράγματα σε τάξη, όχι τόσο για τους έμπειρους όσο για εκείνους που σκέφτονται να κάνουν για πρώτη φορά άλμα σε λιλιπούτειο ασύρματο ηχείο. Προφανώς οι πολύ μικρές διαστάσεις και τα 250 περίπου γραμμάρια βάρους δεν αφήνουν περιθώρια για συγκλονιστικό όσο για λειτουργικό, πρακτικό ήχο που προσφέρει περισσότερα από το ηχείο μιας φορητής συσκευής. Αν έχετε άλλες βλέψεις, τότε απλά πρέπει να δεχτείτε ότι το φορητό ηχείο που σας ταιριάζει δεν χωράει σε τσέπη, είτε είναι φορητό και ασύρματο είτε όχι. Όλες οι εντυπώσεις από τον ήχο λοιπόν καλό είναι ερμηνεύονται με τα παραπάνω ως δεδομένα. Το Woof 3 μοιάζει πολύ με τροφαντό φλιτζάνι καφέ ή πολύ μικρή κούπα, ξεχωρίζει όμως από τη χρωματιστή και γυαλιστερή επιφάνεια που το περιβάλλει. Σε εμάς έτυχε το κόκκινο που καθόλου δεν μας πείραξε σαν χρώμα, αν και πάντα προτιμούμε όχι κάτι τόσο γυαλιστερό διότι η δαχτυλιά πάει...σύννεφο ακόμη και στις καλύτερες οικογένειες. Η βάση κάνει την αλλαγή σε πλαστικό, όπως και η εσωτερική επένδυση στο πάνω μέρος, ίσα όμως μέχρι να φτάσουμε στη γρίλια του ηχείου. Το βάρος του ηχείου το κάνει να φαίνεται στιβαρό και να κάθεται αρκετά σταθερό στην επιφάνεια που το αφήνουμε κατά την αναπαραγωγή, όπως βέβαια και ότι χώρεσε στο εσωτερικό μαγνήτης και μπαταρία που μπορούν να κινηθούν σε χρήσιμα επίπεδα. Το κατά πόσο η υπόθεσή μας αυτή επαληθεύεται με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο θα διευκρινιστεί λίγο παρακάτω. Προέχουν άλλα.



Στη βάση του ηχείου βρίσκουμε δύο καμπυλωτές λωρίδες αντιολισθητικού πλαστικού για τους προφανείς λόγους και ένα διακόπτη για την ενεργοποίηση και την απενεργοποίηση. Αν πάντως ξεχάσετε να απενεργοποιήσετε το ηχείο, αν δεν υπάρχει κάποια πηγή που να στέλνει σήμα, αυτό σβήνει μόνο του ύστερα από 10 λεπτά απραξίας για να μην πηγαίνει χαμένη η μπαταρία. Μένοντας στην πλαστική βάση, κάτω από το λογότυπο βρίσκουμε τρεις οπές που αντιστοιχούν στο ενσωματωμένο μικρόφωνο. Άλλωστε το Woof 3 λειτουργεί και ως ηχείο για κλήσεις σε ανοιχτή ακρόαση. Παραδίπλα συναντούμε τρία πλήκτρα: previous, play/pause και next. Προφανώς και χρησιμεύουν για την εναλλαγή των διαθέσιμων μουσικών κομματιών όταν αυτά δεν προέρχονται βέβαια από το κινητό σας τηλέφωνο ή κάποιο tablet. Διότι το συγκεκριμένο ηχείο λειτουργεί και ως αυτόνομο MP3 player, αλλά με τη λογική του iPod Shuffle. Διαβάζει δηλαδή τα διαθέσιμα κομμάτια και τα παίζει στην τύχη. Ο χρήστης μπορεί να προχωρήσει ή να οπισθοχωρήσει στην playlist, όχι όμως να επηρεάσει την ακολουθία. Αφού λοιπόν λειτουργεί και αυτόνομα το ηχείο, η ένταση από που ρυθμίζεται; Τιμώντας το προαιώνιο ρητό "RTFM" διαπιστώνουμε πως τα πλήκτρα previous και next αναλαμβάνουν τη λειτουργεί αυτή, αρκεί να το πάτημα να είναι παρατεταμένο. Σίγουρα η παραξενιά αυτή θα οδηγήσει σε διάφορα μπερδέματα αλλά, και τι να κάνει κάποιος; Ο διαθέσιμος χώρος είναι λίγος η αλήθεια είναι.
Διπλά χρήσιμο σε υπολογιστή και κονσόλες, αρκετά αξιόπιστο εν κινήσει, γρήγορο στο συγχρονισμό, εύκολο στην εναλλαγή πηγών, φιλικό χάρη στη φωνητική ανακοίνωση που συνοδεύει κάθε αλλαγή, το Woof 3 είναι ελβετικός σουγιάς.
Λίγο πιο δίπλα βρίσκουμε μαζεμένες θύρες αλλά και ένα μικρό LED που μας ειδοποιηθεί ότι το ηχείο έχει επάρκεια ενέργειας, φορτίζει ή κοντεύει να ξεμείνει. Η φόρτιση γίνεται με καλώδιο microUSB. Το καλώδιο παρέχεται στη συσκευασία αλλά, όπως εύκολα καταλαβαίνεις κανείς, η λογική λέει ότι έχουμε ήδη αρκετά τέτοια καλώδια, όπως και συσκευές/φορτιστές που μπορούν να αναλάβουν τη φόρτιση σε πληθώρα περιστάσεων και τοποθεσιών. Ένα κλικ πιο δίπλα υπάρχει είσοδος για mini jack για την περίπτωση που θέλουμε να στείλουμε ήχο από συσκευή που δεν ξέρει τι πάει να πει ασύρματο παρόν και μέλλον. Τέλος, μια ιδέα πιο κάτω υπάρχει υποδοχή για κάρτα microSD που, κατά τα φαινόμενα, διαβάζει κάρτες με χωρητικότητας έως και 64GB. Λέμε "κατά τα φαινόμενα" διότι σύμφωνα με την Creative είναι τα 32GB. Καλύτερα βέβαια που ο υπολογισμός της Creative πέφτει έξω προς τα πάνω και όχι προς τα κάτω. Με μαζεμένα τραγούδια ή άλλα αρχεία ήχου σε μια κάρτα, ξεκινά η αναπαραγωγή σε τυχαία σειρά όπως είπαμε και πιο πάνω βέβαια. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τη συμβατότητα των αρχείων ήχου. Αναγνωρίζονται τόσο οι συνήθεις ύποπτοι αλλά ακόμη και lossless formats όπως FLAC, APE και WAV. Το ότι λειτουργούν τα ασυμπίεστα αρχεία βέβαια δεν σημαίνει και πολλά πέρα από απλή ευκολία για εκείνους που έχουν ήδη τέτοια αρχεία και προτιμούν να μην τα μετατρέπουν για χάρη του ηχείου. Διότι, έτσι κι αλλιώς, η διαφορά στην ποιότητα που προφέρουν τα αρχεία αυτά μπορεί να γίνει διακριτή μόνο σε ηχεία αξιώσεων, σίγουρα όχι σε εκείνα που χωράνε στην τσέπη.



Χωράνε σίγουρα δυο λόγια για τους επιπλέον ρόλους που μπορεί να καλύψει το Woof 3 όταν συνδυάζεται με άλλες συσκευές. Όχι μόνο μπορεί να πάρει ήχο από PS4 με το καλώδιο USB αλλά μπορεί να συνδεθεί με υπολογιστή τόσο για να ενισχύσει τον ήχο του όσο και για να λειτουργεί ως card reader για κάρτες microSD. Όσο λειτουργεί έτσι φορτίζει ή παραμένει πλήρως φορτισμένο. Με ένα σμπάρο δυο και τρία τρυγόνια δηλαδή. Με γεμάτη μπαταρία το Woof 3 υπόσχεται μέχρι 6 ώρες αυτονομίας. Εξυπακούεται ότι με την ένταση στο τέρμα το προσδόκιμο μειώνεται σε 3 με 4 ώρες. Με μπαταρία των 500mAh το αποτέλεσμα είναι λογικό και, κακά τα ψέματα, αρκετό. Το Woof 3 δεν κάνει για πάρτι, κρατά όμως απασχολημένη μια παρέα για αρκετές ώρες. Αν μετά από τόσες ώρες τρώμε, πίνουμε και συζητάμε ακόμη στο ίδιο σημείο, φταίει η καταγωγή μας όχι η μπαταρία που χώρεσε σε μια σταλιά ηχείο. Με στόχο τη δημιουργία ενός είδους σασπένς αφήσαμε τον ίδιο τον ήχο για το τέλος. Η αλήθεια είναι πως δεδομένων των περιστάσεων η Creative δεν τα πάει άσχημα. Στο άκρο της έντασης η παραμόρφωση είναι αρκετά περιορισμένη. Στην πραγματικότητα πιο πολύ παίζει ρόλο το ότι τραντάζεται ολόκληρο το ηχείο σε κομμάτια τα δίνουν όλα σε μπάσα, παρά στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί εσωτερικά το ηχείο. Η ένταση πάντως είναι γενικά ικανοποιητική για τα σενάρια που καλείται να καλύψει. Ανάλογα με την ευαισθησία και την περίπτωση θα σταθείτε κάποια στιγμή στο ότι τα μπάσα και οι μεσαίες συχνότητες υπερτερούν, πνίγοντας, αναμενόμενα μάλλον, κάμποση λεπτομέρεια στον ήχο. Το παρατηρήσαμε σε μουσική αλλά και ομιλία, ειδικά σε πιο μπάσες φωνές που βασίζονται περισσότερο στην υπόλοιπη λεπτομέρεια για να αποσαφηνίσουν την άρθρωση. Στις τηλεφωνικές συνομιλίες δεν είχαμε πρόβλημα πάντως αφού το ηχείο είναι ήδη πολύ καλό για τα δεδομένα των δικτύων κινητής τηλεφωνίας. Το μικρόφωνο θέλει λίγη συνήθεια πάντως. Λίγο πιο μακριά από όσο πρέπει και περνάμε στη ζώνη του πηγαδιού. Λίγο πιο κοντά και πνίγεται ο ήχος περισσότερο από όσο βολεύει. Είναι αλήθεια πως μέχρι πριν από μερικά χρόνια τέτοιος ήχος σε μέγεθος τσέπης θα ήταν από όνειρο έως διαχρονικό ανέκδοτο. Η Creative έκανε αρκετά καλή δουλειά και σίγουρα με πιο ευχάριστο στο μάτι σασί αυτήν τη φορά. Διπλά χρήσιμο σε υπολογιστή και κονσόλες, αρκετά αξιόπιστο εν κινήσει, γρήγορο στο συγχρονισμό, εύκολο στην εναλλαγή πηγών (Bluetooth, line in, microSD, USB) με το πάτημα του ενός και μόνο πλήκτρου στο πάνω μέρος του ηχείου, φιλικό χάρη στη φωνητική ανακοίνωση που συνοδεύει κάθε αλλαγή, σύνδεση και αποσύνδεση, το Woof 3 είναι ελβετικός σουγιάς από...την Ταϊβάν. Δεν κόβει μεταξόνια, δεν τρυπάει tanks, τίποτα όμως που χωρά σε τσέπη δεν μπορεί να ισχυριστεί το ίδιο.Θα θέλαμε λίγο καλύτερο μικρόφωνο (σχεδόν κλασικό παράπονο πια για διάφορες προτάσεις της Creative). Αλλά είπαμε. Μια τσέπη είναι.


 

8

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Στιβαρή κατασκευή
  • Αρκετά δυνατό για το μπόι του
  • Λειτουργεί και ως card reader ή ηχείο USB
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Ιδιότροπο μικρόφωνο
  • Μια ακόμη συλλογή από δαχτυλιές
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
3 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Savatage80
    • Και ότι είχα κατασταλάξει στο JBL Go!!!
      Αλλά τώρα το ξανασκέφτομαι, το θέμα μου είναι ότι δεν πίνω καφέ οπότε αν κάτι δεν πάει καλά δεν θα μου χρησιμεύσει για φλιτζανάκι :):)!!
      Επίσης αναφέρεται στο άρθρο ως διανομή το Public αλλά στο site του Public δεν το βλέπω, ξέρει κάποιος γιατί (ή πότε θα έρθει επίσημα αν δεν έχει ήδη λανσαριστεί);;

*