Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Poco X5 Pro Review

*
Το νέο Poco X5 Pro έρχεται με… φόρα και θέλει να κυριαρχήσει στη μεσαία κατηγορία.

Η Poco έχει γίνει πλέον spinoff της Xiaomi και σκοπό έχει να ανταγωνιστεί στο τομέα των οικονομικών smartphone τόσο τη μαμά εταιρεία όσο και τις υπόλοιπες εταιρείες του χώρου. Το Poco X5 Pro είναι η νεώτερη συσκευή της, ένα smartphone με κόστος που τη στιγμή αυτή δεν έχει ανακοινωθεί αλλά αναμένεται γύρω στα €400 για την έκδοση με τα 256Gb χώρου (που είχαμε εμείς στα χέρια μας). Ένα όμορφο smartphone που όπως θα διαβάσετε παρακάτω, αξίζει με το παραπάνω τα χρήματα που ζητάει.




Η συσκευή έρχεται σε ένα όμορφο μαύρο κουτί το οποίο περιλαμβάνει το τηλέφωνο, ένα γρήγορο φορτιστή 67Watt, ένα καλώδιο Type-C USB και μια διάφανη, μαλακή θήκη προστασίας. Η ίδια η συσκευή είναι κατασκευασμένη από πλαστικό με την οθόνη μπροστά να είναι καλυμμένη με μια ζελατίνα προστασίας. Η συσκευή είναι σχετικά μεγάλη με οθόνη 6,67’’, ανάλυσης Full HD+ (Amoled) με το κρύσταλλο που τη προστατεύει να είναι τύπου Gorilla Glass 5, διατηρώντας όμως χαμηλό βάρος το οποίο δε ξεπερνάει τα 181. Η οθόνη είναι τύπου high refresh rate και μπορεί να λειτουργήσει μέχρι τα 120Hz. Στη δεξιά πλευρά είναι το power button το οποίο λειτουργεί και για την ανάγνωση του δακτυλικού αποτυπώματος (κάτι που γίνεται γρήγορα) καθώς και τα volume controls.



ενώ ακριβώς απέναντι, στην αριστερή πλευρά, και κάρτες micro SD για να αυξήσει ο χρήστης τα 128GB αποθηκευτικού χώρου της. Στο κάτω μέρος έχουμε τη θύρα Type-C USB, έξοδο ακουστικών, η θέση για τοποθέτηση κάρτας sim (χωρίς όμως δυνατότητα για χρήση καρτών microSD) και το βασικό ηχείο. Ακριβώς στο πάνω άκρο της οθόνης, υπάρχει το ακουστικό το οποίο ίσα που φαίνεται το οποίο μάλιστα μπορεί να λειτουργήσει και σαν δεύτερο ηχείο, με τον ήχο που προσφέρει να μην είναι αντίστοιχου επιπέδου με το βασικό, ωστόσο κάνει καλά τη δουλειά του ώστε ο χρήστης να έχει στερεοφωνικό ήχο.



Συνολικά ο ήχος που παράγει το Poco X5 Pro είναι δυνατός μεν αλλά σίγουρα του λείπουν τα μπάσα. Το λειτουργικό μάλιστα υποστηρίζει και ήχο Dolby Atmos. Στο πάνω μέρος συναντάμε επίσης και το κλασσικό Ir blaster που εξακολουθεί να βρίσκει το δρόμο του στα τηλέφωνα της εταιρείας, κάτι που όμως δεν ισχύει για το δέκτη FM.



Το τηλέφωνο έχει καλή αίσθηση και κρατιέται καλά με το ένα χέρι, έχοντας επίπεδες πλευρές και όντας πραγματικά πολύ λεπτό. Η οθόνη καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της πρόσοψης, με τα bezel να είναι μεν υπαρκτά σε όλες τις πλευρές και το μεγαλύτερο να είναι στο κάτω μέρος της, ωστόσο γενικά δε δημιουργούν πρόβλημα. Αυτή διαθέτει εντυπωσιακή φωτεινότητα, την οποία μετρήσαμε στα 435nits σε τυπική χρήση, η οποία μπορεί να φτάσει τα 900nits (εμείς μετρήσαμε 860nits) σε συνθήκες υψηλού περιβάλλοντος φωτισμού.


Average DeltaE σε standard (αριστερά) και vivio (δεξιά)

Προφανώς από πλευράς ανάλυσης είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι, ενώ από πλευράς χρωματικής απόδοσης, το panel τα καταφέρνει αρκετά καλά. Μετρήσαμε average DelteE 2,8 στο Standard χρωματικό προφίλ (υπάρχει επίσης το vivid και το saturated).  Μπορεί κανείς να ενεργοποιήσει τόσο το reading mode όσο και το dark mode, επιλογές που προσφέρει το MiUi 14 που τρέχει το τηλέφωνο (πάνω από Android 12). Στο σημείο αυτό καλό είναι να σημειώσουμε πως η συσκευή υποστηρίζει HDR περιεχόμενο τόσο στο YouTube όσο και στο Netflix, με το τελευταίο να υποστηρίζει και Dolby Vision καθώς η οθόνη έχει λάβει τέτοια να είναι συμβατό και να δείχνει ωραία τα αντίστοιχα βίντεο. Πηγαίνοντας τώρα στη χρήση της συσκευής, το Poco X5 Pro όπως είπαμε τρέχει το MIUI 14, τη τελευταία έκδοση του skin της Xiaomi. Όμορφα εικονίδια, app drawer και δυνατότητες multitasking είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που υπάρχουν, ενώ συναντάμε και αρκετές εφαρμογές τόσο της Xiaomi όσο και από τρίτους (τις οποίες όμως μπορούμε να απεγκαταστήσουμε).



Το SoC στο οποίο βασίζεται το X5 Pro είναι ένας Snapdragon 788G, ένα midrange SoC το οποίο είναι μεν σχετικά παλιό (κοντεύει τα δυο χρόνια) όμως είναι ίσως από τις καλύτερες λύσεις για τη συγκεκριμένη κατηγορία τιμής. Συνεργάζεται με 8GB μνήμης, με το ζεύγος να βοηθάει ώστε το τηλέφωνο να τρέχει άνετα τα πάντα. Όσον αφορά στο κομμάτι των games, το GPU που ενσωματώνει επιτρέπει στο τηλέφωνο να παίζει άνετα παιχνίδια όπως το Call of Duty Mobile σε ρύθμιση Very High για τα γραφικά και το frame rate, με ενεργοποιημένα και τα υπόλοιπα ρυθμιστικά ποιότητας. Μάλιστα, υπάρχει και δυνατότητα για εμφάνιση overlay στα παιχνίδια το οποίο εμφανίζει τη χρήση CPU/GPU καθώς και το τρέχον frame rate. Το πλεονέκτημα που έχει κανείς με το συγκεκριμένο smartphone στο τομέα του gaming έχει να κάνει με τα 120hz της οθόνης. Εδώ λοιπόν, τα περισσότερα από τα παιχνίδια που δοκιμάσαμε αναγνώρισαν το υψηλό refresh rate και ενεργοποίησαν αντίστοιχα το frame rate να τρέχει σε αυτό το επίπεδο. Το SoC δε ζεσταίνεται ιδιαίτερα ούτε κάνει throttling και έτσι μπορεί να διατηρήσεις τις επιδόσεις του για αρκετή ώρα, με τη μεγάλη μπαταρία της συσκευής με τη σειρά της να βοηθά τη συσκευή να λειτουργεί για αρκετό χρόνο. Και όταν χρειαστεί φόρτιση, αυτό το κάνει εξαιρετικά γρήγορα με το φορτιστή της συσκευασίας.



Όσον αφορά τώρα το σύστημα καμερών, το τηλέφωνο διαθέτει συνολικά τρεις κάμερες στο πίσω μέρος και φυσικά τη selfie μπροστά και μέσα στην οθόνη. Από τις κάμερες που είναι στη πλάτη η μια είναι η βασική, με αισθητήρα 108MP, η οποία δίνει φωτογραφίες στα 12MP μέσω pixel bining ενώ είναι και ο μοναδικός με auto focus.


Main vs UW


Main vs UW

Η απόδοσή του είναι εξαιρετική την ημέρα, με καλά χρώματα και μπόλικη λεπτομέρεια.


Main χωρίς/με portrait mode

Το βράδυ, ενεργοποιώντας το Night mode, το τηλέφωνο καταφέρνει να δώσει καλές φωτογραφίες για τη κατηγορία τιμής.


Main vs UW

Ο ultrawide των 8MP είναι ένας καλός για τη κατηγορία αισθητήρας ο οποίος δίνει συμπαθητικό αποτέλεσμα την ημέρα αν και το white balance δεν είναι το ίδιο με αυτό του βασικού φακού.


Main vs UW


Main vs UW

Όταν ο φωτισμός μειώνεται δυσκολεύεται αρκετά, χάνοντας σε λεπτομέρια ενώ εμφανίζεται και αρκετός θόρυβος. Ωστόσο ο χρήστης μπορεί να ενεργοποιήσει night mode και να βελτιώσει το αποτέλεσμα.


Main vs UW


Main vs UW

Ο τρίτος φακός είναι ένας macro στα 2MP για να βγάζει κανείς φωτογραφίες από πολύ κοντά, χωρίς όμως να περιμένει κανείς λεπτομέρεια στις λήψεις.

 
Λήψεις macro

Όσον αφορά στη selfie κάμερα, τα καταφέρνει πραγματικά καλά, υποστηρίζοντας και portrait mode με τη συσκευή μάλιστα να μπορεί να αλλάξει την ένταση του bokeh effect και μετά τη λήψη της φωτογραφίας.


Selfie χωρίς/με portrait mode

Το τηλέφωνο μπορεί να τραβήξει βίντεο ακόμα και σε 4k/30fps (με μια ελαφρά ηλεκτρονική σταθεροποίηση) με το κεντρικό αισθητήρα, με το αποτέλεσμα να είναι πραγματικά πολύ όμορφο όταν υπάρχει αρκετός φωτισμός. Μάλιστα το video έχει bitrate 100MBps, κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί, με ένα βίντεο διάρκειας 77sec να καταλαμβάνει όμως περίπου 1,5GB!


4K30 main camera

Υπάρχει ηλεκτρονική σταθεροποίηση η οποία λειτουργεί αρκετά (ουσιαστικά χρησιμοποιεί το βασικό αισθητήρα με μικρό crop) με το βίντεο ανάλυσης 1080p/30fps να προσφέρει συνολικά ένα όμορφο αποτέλεσμα αν και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού εμφανίζεται jitter.


1080p30 steady video

Το video από την Ultrawide κάμερα δε ξεχωρίζει αλλά ικανοποιεί, τουλάχιστον την ημέρα.


1080p30 ultra wide

Όσον αφορά στη selfie κάμερα, αυτή έχει fixed focus και αποδίδει καλά χρώματα και λεπτομέρεια, με το βίντεο να μπορεί να είναι 1080p στα 60fps.


1080p60 selfie camera

Συνολικά, το σύστημα καμερών του τηλεφώνου είναι πολύ καλό για τη κατηγορία.



Το Poco X5 Pro είναι μια πραγματικά ενδιαφέρουσα συσκευή. Ωραία, φωτεινή, 10bit οθόνη με υποστήριξη HDR και Dolby Vision που τρέχει στα 120Hz, μεγάλη μπαταρία με γρήγορη φόρτιση, το καλύτερο midrange SoC (και ας είναι παλιό), στερεοφωνικός ήχος με έξοδο ακουστικών. Επιπλέον, οι κάμερές του ικανοποιούν, κυρίως η βασική αλλά και η selfie ενώ ταυτόχρονα καταφέρνει να είναι λεπτό και ελαφρύ. Για τα χρήματα που κοστίζει είναι μια πραγματικά πλήρης συσκευή και το μόνο που θα θέλαμε είναι δυνατότητα για τοποθέτηση καρτών microSD. 
BEST BUY

8

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Ωραία, φωτεινή οθόνη με Dolby Vision
  • Το σύστημα καμερών ικανοποιεί
  • Εξαιρετική λεπτό και ελαφρύ
  • Τα κλασσικά της Xiaomi: έξοδος ακουστικών και IR Blaster
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Λείπει η microSD και το FM radio
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*