Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

realme C55 Review

  • realme C55
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://www.realme.com/eu/realme-c55 FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • BEST BUY

    7

    ENTERNITY SCORE
*
Πριν από μερικές μέρες παρουσιάσαμε το realme 10, το βασικό midrange τηλέφωνο της εταιρείας για φέτος. Παρέα με αυτό όμως, η εταιρεία κυκλοφόρησε στην Ελλάδα και ένα καινούριο μοντέλο στην οικονομική σειρά C, το realme C55. Κυκλοφορεί σε δυο εκδόσεις, 6GB/128GB στα €209 (η έκδοση της δοκιμής) και σε 8GB/256GB στα €239 (θα κυκλοφορήσει αργότερα)ότερα), με τη δεύτερη να είναι αν μη τι άλλο αρκετά ενδιαφέρουσα καθώς δε συναντάμε budget τηλέφωνα με 256GB χώρο. Σε σχέση με το προκάτοχό του, το realme C35, είναι αναβαθμισμένο σε όλους του τομείς χωρίς όμως να έχει ακριβύνει, κάτι σπάνιο τις μέρες μας.



Στο κουτί που περιλαμβάνει το τηλέφωνο βρίσκουμε προφανώς το ίδιο το τηλέφωνο, ένα pin ejector, φορτιστή στα 33 Watt (πρώτη φορά σε τηλέφωνο της σειράς C έχουμε τόσο γρήγορη φόρτιση) ένα καλώδιο Type-C USB και μια θήκη TPU. Η ίδια η συσκευή είναι κατασκευασμένη από πλαστικό με την οθόνη μπροστά να είναι καλυμμένη με μια ζελατίνα προστασίας. Σχεδιαστικά, η αλήθεια είναι πως θυμίζει.. iPhone έχοντας επίπεδες πλευρές και στρογγυλεμένες γωνίες. Η συσκευή είναι αρκετά μεγάλη σε μέγεθος κάτι που οφείλεται στη πραγματικά τεράστια οθόνη διαγωνίου 6,72’’ ανάλυσης FullHD+, η οποία είναι IPS και υποστηρίζει λειτουργία στα 90Hz.  Μετρήσαμε 400nits φωτεινότητας τα οποία έγιναν 490nits στο auto mode φωτεινότητας. Τα bezel είναι σχετικά μικρά στις τρεις πλευρές όμως στο κάτω μέρος είναι αρκετά μεγαλύτερο κάτι που έχουμε δει και σε άλλες συσκευές της εταιρείας. Το τηλέφωνο στο χέρι έχει καλή αίσθηση χάρη τόσο στο χαμηλό του βάρος όσο και στο λεπτό του σώμα (κάτω από 8mm). Κρατιέται άνετα με το ένα χέρι, ενώ τα δάχτυλα φτάνουν χωρίς κόπο στα πλήκτρα ελέγχου.



Μέσα από το λειτουργικό υπάρχουν δυο βασικά χρωματικά mode (Natural και Vivid) τα οποία πάντως είναι ρυθμισμένα στην ίδια θερμοκρασία χρώματος (περίπου 7600 βαθμοί Κέλβιν). Η δυνατότητα λειτουργίας στα 90Hz είναι αν μη τι άλλο μια καλή προσθήκη και βοηθάει στη καλύτερη εμπειρία scrolling. Σε γενικές γραμμές πάντως, τις περισσότερες φορές το panel θα τρέχει στα 60Hz ενώ τα 90Hz ενεργοποιούνται σε αρκετές εφαρμογές (εκτός από αυτές που έχουν να κάνουν με αναπαραγωγή βίντεο) και στους browser. Το καλό είναι ότι η οθόνη μπορεί και πέφτει στα 45Hz  όταν δε κάνουμε κάτι, εξοικονομώντας ενέργεια. Γενικά η οθόνη προσφέρει μια όμορφη εμπειρία στο χρήστη, δυστυχώς όμως, δεν υποστηρίζεται HDR.



Συνεχίσουμε τη περιήγησή μας στο τηλέφωνο, στη δεξιά πλευρά είναι το power button το οποίο εκτελεί και χρέη αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων καθώς και τα volume controls ενώ στην αριστερή πλευρά βρίσκουμε το tray για τοποθέτηση των καρτών sim με το τηλέφωνο να είναι συμβατό με 4G δίκτυα. Επίσης, το tray δέχεται και κάρτες μνήμης microSD χωρητικότητας έως 1GB. Στο κάτω μέρος έχουμε το μοναδικό ηχείο ο ήχος του οποίου είναι δυνατός και καθαρός στο 100%, με το τηλέφωνο να προσφέρει και τη λειτουργία Ultra Volume που διπλασιάζει την ένταση μεν αλλά με αρκετή παραμόρφωση δε. Στο κάτω μέρος έχουμε επίσης έξοδο ακουστικών και θύρα Type-C USB. Στη πλάτη συναντάμε και το –φαινομενικά- διπλό σύστημα καμερών με το led flash. Η πλάτη είναι πλαστική και στο χρώμα που είχαμε, έχει μια όψη βουρτσισμένου αλουμινίου, η οποία είναι όμορφη ενώ δεν αφήνει δακτυλικά αποτυπώματα.



Πηγαίνοντας τώρα στη χρήση της συσκευής, το τηλέφωνο έρχεται με το realme UI 4.0 το οποίο βασίζεται σε Android 13. Η συσκευή έρχεται με αρκετές εφαρμογές και παιχνίδια προ-εγκατεστημένα τα οποία οι περισσότεροι μάλλον θα αφαιρέσουν. Μια από τις δυνατότητες που προσφέρει το λειτουργικό είναι το λεγόμενο Mini Capsule και μπορούμε να το ενεργοποιήσουμε μέσα από τη ρύθμιση RealmeLab στα Settings. Ουσιαστικά είναι μια παραπλήσια δυνατότητα με το Dynamic Island της Apple, όπου δεξιά και αριστερά από τη selfie κάμερα εμφανίζονται πληροφορίες. Προς το παρόν, το μοναδικό που είναι διαθέσιμο αυτή τη στιγμή είναι η εμφάνιση για 1-2 sec της ταχύτητας φόρτισης και του επιπέδου της μπαταρίας όταν το τηλέφωνο συνδεθεί στο ρεύμα, αλλά σύμφωνα με τη realme οι επιλογές θα αυξηθούν στο μέλλον. Πάντως, το πρόσφατα firmware update που πήρε η συσκευή και έφερε τα Google Security updates για το Μάρτιο, δεν πρόσθεσε κάτι στο τομέα αυτό.



Το SoC που ενσωματώνει το τηλέφωνο είναι ένας οχταπύρηνος Mediatek Helio G88 και στην έκδοση που είχαμε συνοδεύεται από 6GB μνήμης η οποία μπορεί να αυξηθεί με τη λειτουργία Ram Expansion κατά 2/4/6GB. Η λειτουργία αυτή ουσιαστικά αξιοποιεί ένα μέρος του αποθηκευτικού χώρου σαν Virtual Ram, με τον ίδιο τον αποθηκευτικό χώρο να είναι eMMC.  Όσον αφορά στην εμπειρία χρήσης, το τηλέφωνο τρέχει σχετικά καλά τα πάντα. Όσον αφορά στο κομμάτι των games, το GPU που ενσωματώνει επιτρέπει στο τηλέφωνο να παίζει εύκολα τα απλά παιχνίδια, αλλά δε μπορεί να σηκώσει ιδιαίτερα καλά απαιτητικότερους τίτλους με high settings. Δε πρόκειται κανείς να έχει θέμα με αυξημένες θερμοκρασίες καθώς στο Stress test δεν υπήρξε καμία μείωση επιδόσεων. Επιπλέον, η μεγάλη μπαταρία των 5000mAh επιτρέπει στο τηλέφωνο να μπορεί να παίζει τέτοιοι είδους παιχνίδια για αρκετές ώρες, ενώ και η ταχύτητα φόρτισης στα 33Watt μπορεί να το φορτίσει από εντελώς άδειο σε κάτι παραπάνω από 1 ώρα.



Όσον αφορά στο σύστημα καμερών τώρα, στη πράξη το τηλέφωνο έχει στη πλάτη μια βασική κάμερα παρέα με έναν αισθητήρα βάθους. Η βασική κάμερα χρησιμοποιεί τον αισθητήρα Omnivision OV64B στα 64MP με μέγεθος 1/2‘’.


Βασική κάμερα

Είναι τοποθετημένος πίσω από φακό με f/1.8 (χωρίς οπτική σταθεροποίηση) και προσφέρει τη μέρα πραγματικά καλές λήψεις, ειδικά για τη κατηγορία τιμής.


Βασική κάμερα

Υπάρχει λίγο θόρυβος ακόμα και με χαμηλο ISO, όμως οι λήψεις είναι παραπάνω από ικανοποιητικές.


Βασική κάμερα

Το HDR ενεργοποιείται συχνά και τα καταφέρνει καλά. Μπορεί να υπάρχει λίγο oversharpening, αλλά ειδικά για χρήση σε social media, κανείς δε θα μείνει παραπονεμένος.


Βασική κάμερα

Όσον αφορά τώρα την απόδοση του αισθητήρα το βράδυ, το Night mode είναι απαραίτητο για να πάρει κανείς αξιοπρεπές αποτέλεσμα. Υπάρχει portrait mode αλλά και το street photography mode που προσφέρει κάποια ωραία φίλτρα. Το portrait mode πάντως, όπως μπορείτε να δείτε και στη παραπάνω εικόνα, παρόλο που υπάρχει και αισθητήρας βάθους, στο 100% bokeh σπάει αρκετά.


Βασική κάμερα χωρίς/με portrait mode

Στο τομέα του βίντεο, το τηλέφωνο μπορεί να τραβήξει βίντεο μέχρι 1080p/60fps με το αποτέλεσμα να είναι συμπαθητικό.


1080p60 βίντεο με τη βασική κάμερα

Η selfie κάμερα βγάζει φωτογραφίες στα 8MP και υποστηρίζει τόσο το night mode όσο και portrait mode. Με καλό φωτισμό τα καταφέρνει συμπαθητικά.


Selfie χωρίς/με portrait mode

Το video ανάλυσης 1080p δεν ενθουσιάζει (δεν υπάρχει ηλεκτρονική σταθεροποίηση).


1080p30 με τη selfie κάμερα

Πρέπει στο σημείο αυτό να σημειώσουμε πως το C55 καθυστερεί να δείξει τη φωτογραφία από τη στιγμή που τη βγάλουμε, εφόσον πάμε άμεσα στο gallery για να τη δούμε. Είτε βγάζουμε φωτογραφία με τη βασική κάμερα, είτε με τη selfie, είτε απλή λήψη είτε portrait, το τηλέφωνο χρειάζεται 2-3sec για να μπορέσει να δείξει το preview της φωτογραφίας. Και μάλλον αυτό οφείλεται στον αποθηκευτικό χώρο που είναι τύπου eMMC.



Φτάνοντας στο τέλος της παρουσίασης, το realme C55 είναι μια ενδιαφέρουσα συσκευή για τη κατηγορία τιμής. Σε σχέση με το προκάτοχό του, το C35, είναι καλύτερο σε όλα. Καλύτερο SoC, διπλάσια ταχύτητα φόρτισης, διπλάσιος αποθηκευτικός χώρος και περισσότερη μνήμη, μεγαλύτερη οθόνη και όλα αυτά χωρίς να αυξηθεί η τιμή! Για τα χρήματα που κοστίζει, είναι πραγματικά ένα αξιοπρεπές smartphone. 
BEST BUY

7

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Ωραία, μεγάλη οθόνη
  • Καλή τιμή για αυτά που προσφέρει
  • Λεπτό, ελαφρύ και άνετο στο χέρι
  • To Mini Capsule έχει το ενδιαφέρον του
  • Γρήγορη φόρτιση, μεγάλη μπαταρία
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Καθυστέρηση στο preview των φωτογραφιών εφόσον θέλουμε να τις δούμε άμεσα από τη στιγμή που τραβήχτηκαν.
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*